• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם לצאת (חלקית) משוק המניות האמריקאי?

• פותח הנושא פותח הנושא moodyrab
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
וקרנות אקטיביות חייבות לעשות פעולות כמה פעמים בשנה, גם בשנים משעממות.
מי אמר?
הסולידית למשל צייצה שבאפט יצא ממניית אפל לפני שנה, ומאז הוא דוגר על מזומן.
אגב, להערכתי הוא הפסיד בינתיים 20% מניסיון התזמון הזה.

המציאות היא, שמי שיצא יום לפני המכסים, חסך 6%, ונכנס לפני עליות ה-12% - הרוויח יותר ממי שנשאר במדד.
איני חולק שמי שיודע לתזמן בעקביות את השוק, יכול להצליח יפה.
אני פשוט לא מכיר אפילו אדם אחד שיודע לעשות את זה בעקביות.

טבעו של שיווק. מי יקנה קרן אקטיבית שרק יושבת על המדד, ועושה מהלך פעם בכמה שנים כשיש אירוע גאופוליטי עולמי? ברקשייר הכי קרוב לזה, כנראה.
איני חולק שמי שיודע לתזמן בעקביות את השוק, יכול להצליח יפה.
אני פשוט לא מכיר אפילו אדם אחד שיודע לעשות את זה בעקביות.
אמת. גם אני לא מכיר בעקביות. את הכסף סופרים במדרגות, אבל זה לא מונע ממני לעשות הימורים ברורים (בעיניי), שיכולים לקרב אותי אף במעט יותר מהר אל היעד.

טבעו של שיווק. מי יקנה קרן אקטיבית שרק יושבת על המדד, ועושה מהלך פעם בכמה שנים כשיש אירוע גאופוליטי עולמי? ברקשייר הכי קרוב לזה, כנראה.

אמת. גם אני לא מכיר בעקביות. את הכסף סופרים במדרגות, אבל זה לא מונע ממני לעשות הימורים ברורים (בעיניי), שיכולים לקרב אותי אף במעט יותר מהר אל היעד.
האם המצב בין הודו לפקיסטן ״שעל סף מלחמה״ גם מוביל אותך לבצע שינויים בתיק?

לא, יש לי חיים גם מחוץ לתיק, ואני לא ממש הינדולוג.
האם בכל סיטואציה בחיים אתה יושב בחיבוק ידיים ואומר, "מכתוב, כולו מן אללה"? תוהה אם תברח אם יודיעו שיש לך מחבלים מחוץ לדלת, או שבגלל שכלום לא וודאי, עדיף לא לבחור.

מי שמשווה בין התגוששויות ההינדים-פאקים הבלתי נגמרות לבין המצב בפברואר 2022 כשהתריעו על פלישה מיידית וקיבוץ כוחות - עושה מעצמו צחוק.
אם יתחילו לפנות שגרירויות, לרכז כוחות משמעותיים ומדינות המערב יזהירו על סכנה מיידית לפלישה, אז נדבר.

נערך לאחרונה ב:
מה?...
(לא קורא חדשות, לא שומע חדשות, לא רואה חדשות, מנותק לגמרי).
עד כמה זה רציני? O_0

אם יתחילו לפנות שגרירויות, לרכז כוחות משמעותיים ומדינות המערב יזהירו על סכנה מיידית לפלישה, אז נדבר.
אההה.. אז לא רציני.
אלו 2 מעצמות גרעיניות מסוכסכות כבר שנים... מקווה שהמאזן ישתפר.
יש קרן אירית מחקת מדד הבאבא-דהרמה?
רוצה להיכנס בעמוקים. בדר"כ העומק הוא 4.20 לפעמים יותר עמוק.

מי שמשווה בין התגוששויות ההינדים-פאקים הבלתי נגמרות לבין המצב בפברואר 2022 כשהתריעו על פלישה מיידית וקיבוץ כוחות - עושה מעצמו צחוק.
אני מאד מבולבל מהכתבה, ובעיקר מדברי הממשל האמריקאי, שכידוע תמיד מתריע לפני פלישה באופן ברור וחד משמעי.
תהיה מלחמה אמיתית או שהמצב ימשיך להשאר בסטטוס של התגוששויות בלתי נגמרות?

עזבו את אמריקה.
האירוע הזה היה נדרש, לניעור קצר ומרוכז לכל החדשים מהשנים האחרונות בשוק ההון.
שיבינו מה זה 'לא מוכרים בירידות', או למה לא לפעול לפי הטענה 'הפעם זה הירידה האמיתית של ארה"ב ממעמדה בעולם'.
אצלי האירוע היה נדרש מהכיוון ההפוך.
כשהמניות רק עולות ועולות במשך שנתיים ברציפות, התחיל להתגנב לליבי החשש שהשוק איבד כל קשר עם המציאות ושווי כלכלי אמיתי. וכשאתה רואה שהם יודעים גם ליפול – זה מרגיע את החששות.

איך הלך הפעם, מכרת בזמן?
בהחלט! עשיתי כמה ג'ובות מהנפט, בלי לסטות מהתוכנית המקורית שלי.
התוכנית המקורית אף פעם לא כללה יציאה מהשוק, מלבד סטופ-לוסים נקודתיים מוגדרים מראש. הם לא הגיעו, והשוק נמצא באותו מקום שהיה לפני חצי שנה. אז הכל טוב.
ואם היו מגיעים? גם טוב. הסטופ-לוסים חלק מהתוכנית. גם להשאר בפנים, גם בשוק דובי, זה חלק מהתוכנית. עשיר אני לא - רק ממשיך לטפס.

בנפט, חלק מהכסף עדיין בפנים, אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה עוד חודש, או אפילו מחר.
אבל מכיוון שיש יותר רווח, והכניסה הייתה יחסית מוקדמת, הכל טוב. מכיוון שעדיין יש פוטנציאל עלייה (עם סיכון) - הכל עוד יותר טוב.

נראה לי משונה מאוד כישראלי לא לנצל ידע שיש לך וברור לכל מי שעיניו בראשו. לא מדובר על פוטים על חברת "איציק רחפנים", מדובר על משבר במעצמת נפט = מחיר נפט עולה.
וגם אז, הכל בזהירות ועל כסף שאפשר לאבד את כולו בלי השלכות, לא הירושה של סבתא. לא ממליץ דבר.
ישראל וארה"ב לא פולשות, אבל אולי יתקפו, זה בהחלט סינריו אפשרי כשיגמר האולטימטום של החודשיים.
אני חושב שמי שלא התכונן למתקפה שדיברו עליה חודשים (הציטוט מלפני "עם כלביא", אבל ההכנות והלוגיקה זהים ל"שאגת הארי"), הוא החריג. בדומה להכנת המקלט\תיק חירום.

יש הבדל גדול מאוד בין לתזמן את השוק לבין להסתכל למעלה ולהגיד "יש המון עננים, יתכן שירד גשם". לא תמיד באמת ירד, אבל אפשר לקחת ניחוש מושכל ולשאת בתוצאות.

נערך לאחרונה ב:
בהחלט! עשיתי כמה ג'ובות מהנפט
סחטיין

התוכנית המקורית אף פעם לא כללה יציאה מהשוק, מלבד סטופ-לוסים נקודתיים מוגדרים מראש.
כשאתה אומר "השוק", אתה מתכוון למדד רחב כמו S&P500 או כמו מדד עולמי? והאסטרטגיה היא להחזיק אותו עד לסטופ לוס בירידה מתחת לאחוז מסויים או לשער מסויים? אם כן, תנסה לעשות Backtest לאסטרטגיה ולהשוות לאסטרטגיית "קנה והחזק", מאמין שתגלה שאסטרטגיית "קנה והחזק" עדיפה.

בדומה להכנת המקלט\תיק חירום.
יחס הסיכוי-סיכון בהכנת תיק למקלט הוא מזערי, לעומת יחס הסיכוי-סיכון בקניית מכשירים פיננסיים שעוקבים אחרי מחיר הנפט (תיק למקלט עולה 100 ש"ח ועשוי להציל חיים, תיק ני"ע עוקב נפט עולה המון אלפים של שקלים שעשויים להמחק).

תודה.
כשאתה אומר "השוק", אתה מתכוון למדד רחב כמו S&P500 או כמו מדד עולמי?
סנופי, כן.
והאסטרטגיה היא להחזיק אותו עד לסטופ לוס בירידה מתחת לאחוז מסויים או לשער מסויים?
לא, האסטרטגיה היא לקנות ולהחזיק. יש פוזיציות אחרות מסוכנות יותר, באחוזים קטנים יותר, עם סטופלוס. השתעשעתי עם למכור נאסדק בלבד בשוק דובי, זה לא קרה בינתיים.
אם כן, תנסה לעשות Backtest לאסטרטגיה ולהשוות לאסטרטגיית "קנה והחזק", מאמין שתגלה שאסטרטגיית "קנה והחזק" עדיפה.
לגבי מדדים רחבים זה נכון. לגבי מדדים אחרים, בחלקם ממונפים, זה גם יכול להיות נכון, אבל גם יכול להיות לא.
אין סיבה להחזיק בכוח כשיש נפילות, רק שהנפילות במדדים נוטות להיות מאוד מהירות ותנודתיות, לפחות לאחרונה, אז קשה ולא כדאי לנסות לתזמן, כי תפסיד עליה.
יחס הסיכוי-סיכון בהכנת תיק למקלט הוא מזערי, לעומת יחס הסיכוי-סיכון בקניית מכשירים פיננסיים שעוקבים אחרי מחיר הנפט (תיק למקלט עולה 100 ש"ח ועשוי להציל חיים, תיק ני"ע עוקב נפט עולה המון אלפים של שקלים שעשויים להמחק).
אתה בגדול צודק, אבל זה הרי לא נגמר בתיק למקלט, זה מתחיל בלקנות פחית שימורים ונגמר בגנרטורים של עשרות אלפי שקלים.
באופן כללי, אנשים רוצים למזער סיכון ולמקסם סיכוי, חלק ישלמו על זה וחלק לא. למעשה, יתכן שרוב הישראלים אפילו לא מכינים תיק למקלט, אבל רובם גם לא משקיעים, לא חוכמה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם ניתן לצאת ולחזור למסלול "כללי/תלוי גיל" בפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T האם לצאת מהבית? התפתחות אישית 31
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
I נטייה להימורים - האם לצאת משוק ההון? (זהירות: טריגרים) התפתחות אישית 8
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
ה עומד לצאת למסע יומני מסע אישיים 14
ס לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 39
J לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
סטס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
R מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N איך לצאת מיידית מפוזיצית קריפטו, בצורה שלא תפגע ביכולת העתידית להעביר את הכסף לבנק ישראלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 28
ש לצאת או להחזיר? שוק ההון 5
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
D תיק לאישה שעומדת לצאת לפנסיה שוק ההון 7
E תעזרו לי לצאת לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 57
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
Will Smith מנוי פיס - שווה לצאת פראייר(?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
C עוד אחד שרוצה לצאת מהמירוץ עכברים יומני מסע אישיים 32
א עזרה לצאת מהבור יומני מסע אישיים 45
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות האנטי-חומר למוטיבציה להצליח בחיים או לצאת לחופשי מבחינה כלכלית אוף טופיק 7
M איך לצאת מבור שכר המינימום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 82
R לצאת מהמטריקס, לחזור לשורשים. אוף טופיק 30
א לצאת מהמרוץ - עכשיו או אחר כך? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 91
yoyo עזרה למשפחה שמעוניינת לצאת מהמרוץ פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 27
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
ח השלכות מס במשיכה חלקית מקרן השתלמות לעצמאי לאחר 8 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J משיכה חלקית מקרה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 15
C האם יש "מוקש" כלשהו במשיכה חלקית בתחנת יציאה? צרכנות פיננסית 2
א פנסיית נכות לנכות חלקית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ אופציה להעברת בעלות חלקית על נכס תוך שימור משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 5
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
י משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
פ שכר גלובלי, מילואים ועבודה **חלקית** באותו יום אוף טופיק 1
Tim_Duncan 0 שעות עבודה בחודש מסוים כשכיר במשרה חלקית אוף טופיק 2
ח משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה - מס שוק ההון 2
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
מ משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה