בהחלט! עשיתי כמה ג'ובות מהנפט, בלי לסטות מהתוכנית המקורית שלי.
התוכנית המקורית אף פעם לא כללה יציאה מהשוק, מלבד סטופ-לוסים נקודתיים מוגדרים מראש. הם לא הגיעו, והשוק נמצא באותו מקום שהיה לפני חצי שנה. אז הכל טוב.
ואם היו מגיעים? גם טוב. הסטופ-לוסים חלק מהתוכנית. גם להשאר בפנים, גם בשוק דובי, זה חלק מהתוכנית. עשיר אני לא - רק ממשיך לטפס.
בנפט, חלק מהכסף עדיין בפנים, אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה עוד חודש, או אפילו מחר.
אבל מכיוון שיש יותר רווח, והכניסה הייתה יחסית מוקדמת, הכל טוב. מכיוון שעדיין יש פוטנציאל עלייה (עם סיכון) - הכל עוד יותר טוב.
נראה לי משונה מאוד כישראלי לא לנצל ידע שיש לך וברור לכל מי שעיניו בראשו. לא מדובר על פוטים על חברת "איציק רחפנים", מדובר על משבר במעצמת נפט = מחיר נפט עולה.
וגם אז, הכל בזהירות ועל כסף שאפשר לאבד את כולו בלי השלכות, לא הירושה של סבתא. לא ממליץ דבר.
ישראל וארה"ב לא פולשות, אבל אולי יתקפו, זה בהחלט סינריו אפשרי כשיגמר האולטימטום של החודשיים.
אני חושב שמי
שלא התכונן למתקפה שדיברו עליה חודשים (הציטוט מלפני "עם כלביא", אבל ההכנות והלוגיקה זהים ל"שאגת הארי"), הוא החריג. בדומה להכנת המקלט\תיק חירום.
יש הבדל גדול מאוד בין לתזמן את השוק לבין להסתכל למעלה ולהגיד "יש המון עננים, יתכן שירד גשם". לא תמיד באמת ירד, אבל אפשר לקחת ניחוש מושכל ולשאת בתוצאות.