• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

האם לצאת מהבית?

• פותח הנושא פותח הנושא Thesaver
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Thesaver

משתמש רשום
דירוג
0
היי, קצת פרטים עלי, בן 26, יש לי חסכון יפה, עובד במשרת סטודנט בסטארטאפ ומרוויח טוב, נשאר לי עוד שנתיים לתואר.
הבעיה שכרגע החיים שלי מבחינה חברתית וזוגית שואפים לאפס, אני גר בפריפריה ומתלבט אם לצאת מהבית ולעבור למרכז, אני פשוט חושב על הסכום כסף שאוכל לחסוך במידה ואשאר בבית, במיוחד במצב של היום, אני לא יודע מה יהיה המצב מבחינת העבודה בעוד שנתיים ולא רוצה שיהיה מצב שאשאר בלי עבודה ואצטרך לשלם שכירות וחשבונות נוספים.
אשמח לתובנות :)

לא ברור, סכום שנחסך בתחילת החיים הוא הרבה יותר משמעותי מסכום שנחסך מאוחר יותר (משיקולי ריבית דריבית).

אין תשובה אחת נכונה לשאלה של פות"ש, השאלה מה מתעדפים.

לא ברור, סכום שנחסך בתחילת החיים הוא הרבה יותר משמעותי מסכום שנחסך מאוחר יותר (משיקולי ריבית דריבית).
מסכים. אך זה לא רלוונטי. להורים שלו מגיע לנוח ממנו ולהנות מהפנסיה שלהם. יש גבול עד כמה הורה נדרש לסייע לבן שלו לחסוך לפרישה מוקדמת.

הבחור מרוויח טוב בהייטק, הוא יכול להסתדר לבד, אז שייתחשב בהוריו ויפנה את החדר שלו.

להורים שלו מגיע לנוח ממנו ולהנות מהפנסיה שלהם
איך הגעת להחלטה שהם בפנסיה?
אבל מסכימה שלטובת הפות"ש (ולאו דווקא ההורים) כדאי לצאת לעצמאות בגיל סביר, כמה שנים לפני זוגיות ומשפחה, כדי לפתח בגרות ואחריות אישית ולהתערות בין בני גילו.

טוב לך בבית? יש לך מספיק מרחב אישי? אתה עוזר להורים מפעם לפעם? כמה פריפריה אנחנו מדברים פה?
באוניברסיטה ובעבודה אין חברים / בחורות?

לפי הנתונים היבשים הייתי ממליץ לצאת מהבית ולהיות יותר עצמאי, אבל חסרים הרבה פרטים.
האם יש קשרים חבריים אבל בגלל המרחק אתה לא פוגש אותם? או שיש קשיים אחרים?
מעבר לדירה במרכז לאו דווקא יפתור את הבעיה הזאת, תצטרך עדיין ״לעבוד״ על זה. איפה הלימודים? נחיתה יחסית רכה מבחינת כלכלית וחברתית יכולה להיות מעבר לדירת שותפים עם עוד סטודנטים קרוב לאוניברסיטה

נשמע שלפות"ש מפריע עניין הזוגיות והמעגלים החברתיים ש"שואפים לאפס".
לגור עם ההורים לא יעזור בזה.
לכן ההמלצה הטריוויאלית בגיל כזה ובסטטוס שלך היא לצאת מהבית, במיוחד שאתה מרוויח יחסית טוב.
נכון, זה ידרוש כמה אלפים בחודש להוציא על דירת שותפים והחשבונות מסביב, אבל אם לא עכשיו, עד מתי תמשיך לגור בחדר הילדים שלך עם אמא שעושה לך ארוחות וכביסה?

אני חושבת שלפני שמתחילים מלעבור לגור לבד (או עם שותפים) כדאי לטפל בבעיה החברתית. קודם כל להכיר בכך שיש בעיה, ובחור בן 26 שאין לו חיים חברתיים למרות שמכיר אנשים בגילו באונ' או בעבודה, זה מישהו שקשה לו. כדאי לחשוב על השקעת הכסף בטיפול קצר טווח שיעזור לך להחליט על מטרות ברות השגה וללמד אותך איך להתחבר (מהמילה חברה ולא חיבור) עם אנשים שמתאימים לך. בשיחות שלי עם בני גילך הרבה פעמים אני שומעת ציפיות לא ריאליות של אנשים מופנים וסגורים להיות פתאום מרכז חיי החברה של תל אביב.

אני מנחשת שאתה לא כזה וגם לא תהיה כזה אם תגור במרכז תל אביב. שם פשוט הייאוש יעשה יותר יקר. טיפול טוב (אולי אפילו אימון? מישהו שמאתגר אותך לצאת קצת מהקליפה ונותן לך משימות שבועיות, ולא רק מדבר איתך על הילדות ועל הקשר עם ההורים) יכול מאד לעזור לך לפתח קשר עם 2-3 אנשים בגילך שדומים לך. מכאן תוכל להרחיב טיפה את המעגלים וגם לקבל פרופורציה, קבוצת שייכות ותמיכה - אנחנו ה"זקנים" לא קבוצת תמיכה מספיק טובה כדי לעזור לך להבין מה הכללים החברתיים בגיל ובמעגלים שלך. אולי אפילו תמצא שותפים :-)

את הכסף הייתי משקיעה בזה, קודם כל, משהו כמו חודשיים שלושה. אחרי שיהיו לך טיפה יותר קשרים, תוכל כבר לשאול את השאלה הזו את החברים שלך. כלכלית זה תמיד יותר טוב לגור אצל מישהו, מבחינת התפתחות אישית ועצמאות תמיד יותר טוב לגור בצורה עצמאית, אבל זה לא השיקולים היחידים.

אני גר בפריפריה ומתלבט אם לצאת מהבית ולעבור למרכז
חד משמעית כן ויפה שעה אחת קודם.

תפתח קצת עצמאות והתמודדות עם החיים כמו שהם (כיבסה בישולים, חשבונות, לקבוע עם טכנאי). שלא נדבר על בת זוג (או בן זוג) שיקבלו אותך יותר בשל למערכת יחסים רצינית.

אז כמה שיותר מהר. ברור שלא לקחת הלואה, אבל אם אתה מסתדר כלכלית לצאת מהבית.

לא הייתי הולכת כל הדרך לתל אביב לעבור לגור בעיר גדולה קרובה לפריפריה ולמרכז החיים שלך זה גם סבבה.

איך הגעת להחלטה שהם בפנסיה?
האם זה מה שחשוב בתגובה שכתבתי?
אם יש להם עוד כעשור עד הפנסיה, אז על אחת כמה וכמה. הוא יושב על נדל"ן בבעלות הוריו, שאחרת הם יכלו להשכיר ולעשות ממנו הכנסה שתעלה את רמת החיים שלהם בפרישה. וכמו שכבר אמר @חתול לילה כסף שנחסך מוקדם שווה יותר משיקולי ריבית דריבית, כך שעדיף שהוא יעוף מהבית כמה שיותר מוקדם כדי לאפשר לאמא שלו לחסוך יותר לפנסיה שלה.

אבל מסכימה שלטובת הפות"ש
למה את מסכימה עם דבר שלא אמרתי?
בוודאי שזה לא לטובת פות"ש, ואני לא רואה איך זה מועיל לשקר לו שכן. הרי ברור שחייו יהיו קשים יותר מחוץ לבית הוריו, ואני לא יודע על סמך מה את מניחה שהוא יפתח אחראיות ובגרות אישית כשבאותה מידה הוא יכול להתדרדר לסמים וזונות. יש כאלה שמסתדרים בכוחות עצמם, ויש כאלה שלא.

זה פשוט לא רלוונטי לדיון בשום צורה האם הוא יהפוך להיות בוגר ואחראי או שהוא ישאר תינוק מגודל. כל מה שחשוב זה שההורים חסכו כל חייהם לפנסיה שלהם, ולא לפנסיה של בנם. והוא צריך לכבד את זה.

נערך לאחרונה ב:
למה את מסכימה עם דבר שלא אמרתי?
בעיה עם הבנת הנקרא וגם עם תרבות שיחה???
זה פשוט לא רלוונטי לדיון בשום צורה האם הוא יהפוך להיות בוגר ואחראי או שהוא ישאר תינוק מגודל. כל מה שחשוב זה שההורים חסכו כל חייהם לפנסיה שלהם, ולא לפנסיה של בנם. והוא צריך לכבד את זה.
אתה מדבר על הדיון שהמצאת לעצמך בשרשור אישי של מישהו אחר?
אז רק משפט קצר לסגירת הדיון שלך מבחינתי: יש הורים שדווקא רוצים שהילדים שלהם יישארו בבית עד למציאת זוגיות. לא כולם מבקשים לעצמם שהצאצאים יעופו מהבית. אני המלצתי לילדיי לפרוש כנפיים בגיל צעיר וזה מה שהם עשו, וראיתי במו עיניי את הטוב שזה עשה להם. ואין לך מושג כמה אני מתגעגעת לזמנים שגרו בבית, אבל האחריות ההורית שלי (לדעתי האישית בלבד) העדיפה את התבגרותם המוקדמת.

אשמח לתובנות :)
חדמש כן.
כי לדעתי: כל מה שהדודה מהעמק אומרת נכון לחלוטין. [על בשרי]

יש הורים שדווקא רוצים שהילדים שלהם יישארו בבית עד למציאת זוגיות. לא כולם מבקשים לעצמם שהצאצאים יעופו מהבית. אני המלצתי לילדיי לפרוש כנפיים בגיל צעיר וזה מה שהם עשו, וראיתי במו עיניי את הטוב שזה עשה להם.
כדי לפתח בגרות ואחריות אישית ולהתערות בין בני גילו.

בהצלחה!

יש חברים שהם במרכז? או שאתה צריך למצוא חברים?
אתה סטודנט + בעבודה. יש לך זמן לזוגיות וחברים?
האוניברסיטה איפה? העבודה איפה? נוסע רחוק כל יום להגיע למקומות?

תן עוד פרטים נוכל לתת טיפים יותר סציפיים

מסכים. אך זה לא רלוונטי. להורים שלו מגיע לנוח ממנו ולהנות מהפנסיה שלהם. יש גבול עד כמה הורה נדרש לסייע לבן שלו לחסוך לפרישה מוקדמת.

הבחור מרוויח טוב בהייטק, הוא יכול להסתדר לבד, אז שייתחשב בהוריו ויפנה את החדר שלו.
יש חברים שהם במרכז? או שאתה צריך למצוא חברים?
אתה סטודנט + בעבודה. יש לך זמן לזוגיות וחברים?
האוניברסיטה איפה? העבודה איפה? נוסע רחוק כל יום להגיע למקומות?

תן עוד פרטים נוכל לתת טיפים יותר סציפיים

תפתח קצת עצמאות והתמודדות עם החיים כמו שהם (כיבסה בישולים, חשבונות, לקבוע עם טכנאי). שלא נדבר על בת זוג (או בן זוג) שיקבלו אותך יותר בשל למערכת יחסים רצינית.

לא הייתי הולכת כל הדרך לתל אביב לעבור לגור בעיר גדולה קרובה לפריפריה ולמרכז החיים שלך זה גם סבבה.
נשמע שלפות"ש מפריע עניין הזוגיות והמעגלים החברתיים ש"שואפים לאפס".
לגור עם ההורים לא יעזור בזה.
לכן ההמלצה הטריוויאלית בגיל כזה ובסטטוס שלך היא לצאת מהבית, במיוחד שאתה מרוויח יחסית טוב.
נכון, זה ידרוש כמה אלפים בחודש להוציא על דירת שותפים והחשבונות מסביב, אבל אם לא עכשיו, עד מתי תמשיך לגור בחדר הילדים שלך עם אמא שעושה לך ארוחות וכביסה?

לפי הנתונים היבשים הייתי ממליץ לצאת מהבית ולהיות יותר עצמאי, אבל חסרים הרבה פרטים.
האם יש קשרים חבריים אבל בגלל המרחק אתה לא פוגש אותם? או שיש קשיים אחרים?
מעבר לדירה במרכז לאו דווקא יפתור את הבעיה הזאת, תצטרך עדיין ״לעבוד״ על זה. איפה הלימודים? נחיתה יחסית רכה מבחינת כלכלית וחברתית יכולה להיות מעבר לדירת שותפים עם עוד סטודנטים קרוב לאוניברסיטה
בעקרון אפשר להגיד שהמשפחה שלי מאוד קטנה, אין לי תמיכה מההורים וגדלתי כבן יחיד, יש לי חברים מהאוניברסיטה, אבל זה לא כמו שלאנשים יש חבורת ילדות, נפגשים פעם בחודש במקרה הטוב, אולי הציפייה שלי זה להפגש לפחות פעם בשבוע לא נכונה.. וגם המרחק הפיזי משפיע והנסיעות הארוכות
בדיוק בגלל הקטע שאין לי תמיכה כלכלית (אז במקרה של נפילה - לא תהיה לי רשת בטחון ואני לא רוצה שתהיה לי האופציה להיות במצב הזה) אני חושב שאני אצטרך לבזבז באזור ה50K בשנה רק על לחיות לבד, ולחסוך במשך השנתיים הללו 100K נשמע מאוד מפתה.
מבחינת זוגיות, המרחק ואזור המגורים מאוד משפיע גם מבחינת היצע וגם מבחינת מרחק פיזית.
אז בעצם הissue זה האם להסתפק בחסכון של כ3K בחודש, או של 7-8K (וזה ההבדל אם אצא מהבית)

בעקרון אפשר להגיד שהמשפחה שלי מאוד קטנה, אין לי תמיכה מההורים וגדלתי כבן יחיד, יש לי חברים מהאוניברסיטה, אבל זה לא כמו שלאנשים יש חבורת ילדות, נפגשים פעם בחודש במקרה הטוב, אולי הציפייה שלי זה להפגש לפחות פעם בשבוע לא נכונה.. וגם המרחק הפיזי משפיע והנסיעות הארוכות
בדיוק בגלל הקטע שאין לי תמיכה כלכלית (אז במקרה של נפילה - לא תהיה לי רשת בטחון ואני לא רוצה שתהיה לי האופציה להיות במצב הזה) אני חושב שאני אצטרך לבזבז באזור ה50K בשנה רק על לחיות לבד, ולחסוך במשך השנתיים הללו 100K נשמע מאוד מפתה.
מבחינת זוגיות, המרחק ואזור המגורים מאוד משפיע גם מבחינת היצע וגם מבחינת מרחק פיזית.
אז בעצם הissue זה האם להסתפק בחסכון של כ3K בחודש, או של 7-8K (וזה ההבדל אם אצא מהבית)
תודה על המידע.
כמה כסף יש לך כרגע? רק לחסוך בשביל החיסכון זה לא מטרה מספיק טובה, אבל בהחלט אתה צריך רשת ביטחון מספקת.

האם לחזור לגור אצל ההורים במקרה שיהיה בעיה במרכז ותצטרך לחזור זה משהו שיכול לעמוד על הפרק?

אפשר לשאול באיזה עיר או אזור אתה גר ואיפה העבודה? (מניח העבודה בתל אביב?)

- עובד לך לגור עם שותפים? יכול לעזור כלכלית ובכללי לגור עם שותפים בתל אביב זה משהו יחסית גמיש ואפשר בדרך כלל לצאת באמצע חוזה אם מוצאים מישהו אחר.

הפרמטר היחיד הרלוונטי הוא הלימודים והעבודה.
כמה זמן אתה נוסע ללימודים? בתחב"צ או באוטו?
כמה זמן אתה נוסע לעבודה? בתחב"צ או באוטו?

מה יהיה זמן הנסיעה אם תעבור לגור במרכז?

אם אתה מסוגל לחסוך ולעבור לגור לבד אין כאן ספק לדעתי. צא. תתרכז בלימודים, תצליח, ובעתיד ההצלחה בתואר תחזיר דיבידנד.
לגבי חיי חברה, זה בונוס - לא העיקר לדעתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
N לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
M האם לצאת (חלקית) משוק המניות האמריקאי? שוק ההון 108
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
I נטייה להימורים - האם לצאת משוק ההון? (זהירות: טריגרים) התפתחות אישית 8
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
ה עומד לצאת למסע יומני מסע אישיים 14
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 39
סטס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
R מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N איך לצאת מיידית מפוזיצית קריפטו, בצורה שלא תפגע ביכולת העתידית להעביר את הכסף לבנק ישראלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 28
ש לצאת או להחזיר? שוק ההון 5
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
D תיק לאישה שעומדת לצאת לפנסיה שוק ההון 7
E תעזרו לי לצאת לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 57
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
Will Smith מנוי פיס - שווה לצאת פראייר(?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
C עוד אחד שרוצה לצאת מהמירוץ עכברים יומני מסע אישיים 32
א עזרה לצאת מהבור יומני מסע אישיים 45
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות האנטי-חומר למוטיבציה להצליח בחיים או לצאת לחופשי מבחינה כלכלית אוף טופיק 7
M איך לצאת מבור שכר המינימום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 82
R לצאת מהמטריקס, לחזור לשורשים. אוף טופיק 30
א לצאת מהמרוץ - עכשיו או אחר כך? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 91
yoyo עזרה למשפחה שמעוניינת לצאת מהמרוץ פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 27
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
M פחת על דירה כהוצאה מוכרת לעצמאי שעובד מהבית - רעיון טוב או לא? מיסים 14
I החזרי מס על עבודה מהבית? מיסים 6
M מה יש בהייטק שאפשר ומקבול לעבוד בו מהבית? פוסטים מאיכות נמוכה 6
B החזר מס לשכירים - עבודה מהבית מיסים 5
P פתיחת עסק אפייה מהבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
M כסא משרדי לעבודה מהבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
B החזר הוצאות עבודה מהבית לשכיר בעקבות הקורונה מיסים 1
ת האם בשל הקורונה ניתן לעבור מבנק לבנק מהבית בלבד? צרכנות פיננסית 12
A החזרי מס בגין עבודה מהבית מיסים 5
ל לימודים מהבית אוף טופיק 20
ת בימינו מאפשרים כבר לסגור חשבון בנק מהבית? אוף טופיק 11
א החזר מס בגין עבודה מהבית עבור שכיר צרכנות פיננסית 1
T קורונה - עבודה מהבית וילדים בבית - איך לשטח את עקומת היציאה מהדעת אוף טופיק 9
ש מעבר לאירופה תוך כדי עבודה חלקית מהבית בחברה ישראלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ד החזר מס הכנסה לשכיר על הוצאות עבודה מהבית מיסים 6
amidar דוגמא (יפה?) ללימוד התנהלות פיננסית כבר מהבית... צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה