• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם לצאת (חלקית) משוק המניות האמריקאי?

• פותח הנושא פותח הנושא moodyrab
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

moodyrab

משתמש רשום
דירוג
0
כבר כמה שבועות שאני מתלבט אם למכור חלק מהאחזקות שלי בתעודות סל על s&p וכו'. עקב חוסר היציבות של המדיניות האמריקאית כולל יום המכסים הגדול היום. מה דעתכן? ואיך הייתם מפזרים את הסיכון?

כשהסטופ-לוסים שלי קופצים, מבחינתי זה ניהול סיכונים בריא, אפילו אם זה אומר שאני מפסיד כסף בטווח הארוך.
זה חישוב פשוט של פיפטי-פיפטי, אם יהיה טוב בעתיד הקרוב הפסדתי מהמכירה, אם יהיה רע - הרווחתי.

אבל לא לכל התיק יש סטופלוסים, רחוק מזה. יש הקצאות בסיכון גבוה שצריך לנהל בקשב, ויש כאלה שצריך לתת להן לזרום, הכל לפי סיבולת הסיכון.

להתחיל לצאת החוצה אקטיבית עכשיו (לא סטופים פסיביים שהגדרת כשהכל היה על מי מנוחות), וללכת לנכסי מגן כמו נכסים ריאליים, נדל"ן, אג"ח קצר, צרכנות - אפשר,
אבל מכיוון שאתה לא יודע אם מחר יהיה טוב או רע, אם התחתית מאחורינו או לפנינו, אתה כעיוור, באפלה.
ומכיוון שאתה מבצע את זה תוך כדי התיקון, אתה בהגדרה מגיב, ולא מתכונן מראש.
ברור לכל בר דעת שמי שמגיב, בד"כ בעמדת נחיתות ממי שמתכונן מראש.

אין לך יכולת בריאה לדעת כמה להקצות החוצה מהשוק האמריקאי, כי אתה לא חוזה עתידות, ואין לך יכולת בריאה לעשות את זה לפי סיבולת סיכון, כי אתה מושקע רגשית כרגע.
לא הלב ולא המוח שלך בזה כרגע. אם תפעל, יתכן שתגיב תגובת יתר. או חסר. אין לדעת. מה שאין פה, זה בטחון עצמי בבחירותיך כאדם עצמאי, שידע מה הסיבולת שלו מראש.

נערך לאחרונה ב:
כבר כמה שבועות שאני מתלבט אם למכור חלק מהאחזקות
התשובה היא כן*. עצם הטרדה מעידה שיש חוסר תיאום בין ההשקעות שלך לסיבולת הסיכון

* מחשבה של מישהו אקראי באינטרנט שלא מבין כלום. לא ייעוץ

האסטרטגיה שלי, כשהמדד יורד, אני קונה.
יורד מעט, קונה מעט.
יורד הרבה, קונה הרבה.
כלל אצבע שאני מיישם בכל כמה שנים. רואה בירידות הזדמנות.
האסטרטגיה שלך אומרת שאתה מפסיד כסף כי זה אומר שיש לך בכל זמן נתון הרבה כסף שלא מושקע.

התשובה היא כן*. עצם הטרדה מעידה שיש חוסר תיאום בין ההשקעות שלך לסיבולת הסיכון

* מחשבה של מישהו אקראי באינטרנט שלא מבין כלום. לא ייעוץ
האמת שזה דיי טבעי, אין משקיע שלא מהרהר מעת לעת במחשבות על הקטנת חשיפה/מכירה מלאה

לאחר מכן מנסים להסביר רציונאל מדוע לא לפעול באופן כלכך קיצוני או אפילו להגדיל תוך ירידות.

מסכים שסיבולת לסיכון עניין שיש לבחון בפרט בתיקונים יותר "עמוקים"
(בואו אנחנו עדיין בשוק לא זול היסטורית)

האסטרטגיה שלך אומרת שאתה מפסיד כסף כי זה אומר שיש לך בכל זמן נתון הרבה כסף שלא מושקע.
זה פורום "הסולידית". הכסף שלי לא יושב כולו במסלול מנייתי. המשכורת החודשית שלי עוברת להשקעה בקרן כספית בבנק. מידי כמה חודשים מעביר את הסכום שהצטבר לחשבונות ההשקעות, קופת גמל להשקעה במסלול מנייתי, דמי ניהול 0.6, ותיק IRA ששם אני יכול למכור/לקנות ללא אירוע מס, דמי ניהול 0.5.
אבל חלק גדול מהכסף יושב בתיק השקעות במיטב, ניהול אישי, ללא דמי ניהול, הבעיה שזה תיק ממוסה, אני משתדל להמעיט בתנועות כדי שלא יהיה אירוע מס.

זה פורום "הסולידית". הכסף שלי לא יושב כולו במסלול מנייתי. המשכורת החודשית שלי עוברת להשקעה בקרן כספית בבנק. מידי כמה חודשים מעביר את הסכום שהצטבר לחשבונות ההשקעות, קופת גמל להשקעה במסלול מנייתי, דמי ניהול 0.6, ותיק IRA ששם אני יכול למכור/לקנות ללא אירוע מס, דמי ניהול 0.5.
אבל חלק גדול מהכסף יושב בתיק השקעות במיטב, ניהול אישי, ללא דמי ניהול, הבעיה שזה תיק ממוסה, אני משתדל להמעיט בתנועות כדי שלא יהיה אירוע מס.
הכל טוב ויפה רק שזה לא סותר את העובדה שהאסטרטגיה שלך היא הפסדית אל מול אסטרטגיה של לקנות ולהחזיק.

כבר כמה שבועות שאני מתלבט אם למכור חלק מהאחזקות שלי בתעודות סל על s&p וכו'. עקב חוסר היציבות של המדיניות האמריקאית כולל יום המכסים הגדול היום. מה דעתכן? ואיך הייתם מפזרים את הסיכון?
נניח ויצאת.
מתי תכנס שוב בחזרה?

רואה בירידות הזדמנות.

חישבת מה התשואה של המזומן שלך שיושב בצד ומחכה לירידה קלה של כמה אחוזים מסכנים?

דעתנו לא רלוונטית. לא פירטת סיבולת סיכון, התחייבויות (ילדים? משכנתא), טווח השקעה, מטרות וכד. כיצד ניתן דעה רלוונטית?
מה החלופות? לאן הכסף יעבור? הרבה שאלות.

כמובן שיש
(משקיע שיש לו תוכנית + התוכנית מתואמת לסיבולת הסיכון שלו לא נדרש להקדיש לזה מחשבה)
נכון על הנייר.
אתה יכול לתכננן הכל ובסוף למציאות תוכנית אחרת.
סיבולת סיכון אי אפשר לתכנן מראש עד שחווים משברים אמיתיים וממושכים. כאלו שמפרקים משפחות, סוגרים מפעלים וגוררים למיתון.

באופן אישי אני משקיע ב100% מניות. מרגיש לי נכון לסיבולת הסיכון שלי. לא יודע אם זה היה נכון אחרי ירידות ממושכות או עשור של דשדוש.

עצם הטרדה מעידה שיש חוסר תיאום בין ההשקעות שלך לסיבולת הסיכון

נראה לי לא נכון, לפחות לפי ההבנה שלי לסיבולת סיכון.
מבחינתי, סיבולת סיכון היא עד כמה אני אוכל להישאר בפוזיציה שלי בלי להגיב מהבטן.
ברור שאם תהיינה ירידות ממושכות אני אהיה מוטרד מזה, אבל אני עדיין אשמור על התוכנית המקורית.
אין בעיה עם זה שאתה מוטרד כל עוד שאתה יודע להתמודד עם זה ולא עושה שטויות.
כשאני מתכנן את התיק מראש ובונה סיבולת סיכונים, אני יודע שיש רף מסוים שבו ארגיש בנוח, ויש רף אחר שבו לא ארגיש בנוח אבל גם לא אברח.
(כמו שכתבו, אני מספיק ריאלי כדי להבין שיש מצבים שאני לא ממש יכול לחזות ו'להרגיש' מראש, ויתכן שמתישהו אברח למרות הכל)

בכל פעם שיש משבר עולות אותן שאלות, אם זה לא היה מרגיש כאילו השוק הולך להתרסק לא היו מוכרים
אם לא המכסים כנראה שהיתה סיבה אחרת לתיקון
השוק עלה בטווח הארוך למרות אירועים הרבה יותר קשים

כשהסטופ-לוסים שלי קופצים, מבחינתי זה ניהול סיכונים בריא, אפילו אם זה אומר שאני מפסיד כסף בטווח הארוך.
זה חישוב פשוט של פיפטי-פיפטי, אם יהיה טוב בעתיד הקרוב הפסדתי מהמכירה, אם יהיה רע - הרווחתי.

אבל לא לכל התיק יש סטופלוסים, רחוק מזה. יש הקצאות בסיכון גבוה שצריך לנהל בקשב, ויש כאלה שצריך לתת להן לזרום, הכל לפי סיבולת הסיכון.

להתחיל לצאת החוצה אקטיבית עכשיו (לא סטופים פסיביים שהגדרת כשהכל היה על מי מנוחות), וללכת לנכסי מגן כמו נכסים ריאליים, נדל"ן, אג"ח קצר, צרכנות - אפשר,
אבל מכיוון שאתה לא יודע אם מחר יהיה טוב או רע, אם התחתית מאחורינו או לפנינו, אתה כעיוור, באפלה.
ומכיוון שאתה מבצע את זה תוך כדי התיקון, אתה בהגדרה מגיב, ולא מתכונן מראש.
ברור לכל בר דעת שמי שמגיב, בד"כ בעמדת נחיתות ממי שמתכונן מראש.

אין לך יכולת בריאה לדעת כמה להקצות החוצה מהשוק האמריקאי, כי אתה לא חוזה עתידות, ואין לך יכולת בריאה לעשות את זה לפי סיבולת סיכון, כי אתה מושקע רגשית כרגע.
לא הלב ולא המוח שלך בזה כרגע. אם תפעל, יתכן שתגיב תגובת יתר. או חסר. אין לדעת. מה שאין פה, זה בטחון עצמי בבחירותיך כאדם עצמאי, שידע מה הסיבולת שלו מראש.
בהיות כל זה אמור, אני חייב להודות שעל הנייר זה קל, בפועל זה קשה להתמיד. גם פסיבית (לשמור על הקצאות כפי שהגדרת) וגם אקטיבית (למכור\לא למכור\להסיט למניות אחרות).

אני לא מתייחס למה שקורה היום כי אני צעיר והפרישה שלי רחוקה.
זה מאד תלוי מה טווח זמן ההשקעה שלך.

באירועים של ירידות אני בעיקר מחפש "הזדמנויות" מה ירד מתוך הדברים שאני משקיע בהם ואז בחסכון של אותו חודש מכניס לשם יותר. נראה שכל השוק יורד, אז זה פחות משמעותי. בכל אופן זה כנראה גם זניח בהשפעה לטווח ארוך.

יש גישה שמנסה לנצל הזדמנויות (לתזמן) ויש גישה שטוענת להחזיק לטווח ארוך, לא לבדוק כל יום ולא לעשות שום פעולה שגוררת עמלות ומיסים, השוק יתקן את עצמו. לטווח ארוך הניסיון לתזמן הוכח כשגוי כיוון שכאשר יש תיקון, הוא יכול לבוא בהפתעה והמתזמנים יפסידו את הרכבת.
אני באופן אישי רואה בזעזועים הזדמנות לאזן ולתקן עיוותים בתיק (החלפה בין תעודות ישראליות יקרות לתעודות איריות).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
3 איך משפים שוכר מחליף כדי לצאת מחוזה? נדל"ן 24
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
I נטייה להימורים - האם לצאת משוק ההון? (זהירות: טריגרים) התפתחות אישית 8
G סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל התפתחות אישית 3
ה עומד לצאת למסע יומני מסע אישיים 14
ס לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
ט להשקיע כדי לצאת לדרך חדשה שוק ההון 16
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 38
N לצאת מהבית של ההורים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
סטס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
R מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N איך לצאת מיידית מפוזיצית קריפטו, בצורה שלא תפגע ביכולת העתידית להעביר את הכסף לבנק ישראלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 28
ש לצאת או להחזיר? שוק ההון 5
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
D תיק לאישה שעומדת לצאת לפנסיה שוק ההון 7
E תעזרו לי לצאת לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 57
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
Will Smith מנוי פיס - שווה לצאת פראייר(?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
C עוד אחד שרוצה לצאת מהמירוץ עכברים יומני מסע אישיים 32
א עזרה לצאת מהבור יומני מסע אישיים 45
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות האנטי-חומר למוטיבציה להצליח בחיים או לצאת לחופשי מבחינה כלכלית אוף טופיק 7
M איך לצאת מבור שכר המינימום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 82
R לצאת מהמטריקס, לחזור לשורשים. אוף טופיק 30
א לצאת מהמרוץ - עכשיו או אחר כך? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 91
yoyo עזרה למשפחה שמעוניינת לצאת מהמרוץ פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 27
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 9
C האם יש "מוקש" כלשהו במשיכה חלקית בתחנת יציאה? צרכנות פיננסית 2
א פנסיית נכות לנכות חלקית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ אופציה להעברת בעלות חלקית על נכס תוך שימור משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 5
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
י משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
פ שכר גלובלי, מילואים ועבודה **חלקית** באותו יום אוף טופיק 1
Tim_Duncan 0 שעות עבודה בחודש מסוים כשכיר במשרה חלקית אוף טופיק 2
ח משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה - מס שוק ההון 2
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
מ משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4
N משיכה חלקית מקופ"ג להשקעה מיסים 12
J האם קיימים אנשים שעובדים במשרה חלקית בשכר נורמלי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ג לא ניתן לנייד חלקית ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N האם לפרוע חלקית את המשכנתא? צרכנות פיננסית 6
ח דמי אבטלה, פרישה חלקית והכנסה "שלא מעבודה" פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
א קופת גמל להשקעה - 2 שאלות על הפקדה מעל התקרה ומשיכה חלקית שוק ההון 2
M תוספת דחיית קצבת זקנה - שנה חלקית? צרכנות פיננסית 0

נושאים דומים

Back
למעלה