• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער?

• פותח הנושא פותח הנושא arvin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נו באמת. איכשהו, המניות של טסלה, אפל, גוגל, הנדסק, הסנופי, ארק, אנבידיה והכל התחיל להמריא בדיוק ביחד ובדיוק באותו זמן כשהפד הוריד ריביות לאפס והדפיס 5 טריליון דולר בשנתיים, והממשלה חילקה 5 טריליון דולר, והייתה עליה חסרת תקדים בפעילות באופציות, והמאניה במימ סטוקס, וקריפטו, כמו דוג׳קוין ושיבא אינו וnft, ואתה חושב שזה קשור לקונטקסט עסקי? אפל ומיקרוסופט נסחרות במכפיל 30 זה קונטקסט עסקי? טסלה ב1.3 טריליון דולר זה קונטקסט עסקי? אנבידיה במכפיל מכירות של 100 זה קונטקסט עסקי?

עכשיו הקריסה של ארק 70% ושל טסלה 50% ואנבידיה 60% זה גם קונטקסט עסקי?

אם הנסדק והסנופי יורדים 10-15 אחוז הם חוזרים לטרנד שהיה להם כשהריבית הייתה אפסית במשך 10 שנים, והפד הדפיס כסף, והאינפלציה הייתה נמוכה, כשעכשיו הריבית גבוהה, אחרי שנים של טריליוני דולרים של חוב בתשואה שלילית, הדולר גבוה, ומחירי האנרגיה גבוהים, הפד כבר לא קונה אגח, סין מוכרת אגח, רוסיה לא קונה אגח, יפן מוכרת אגח, וסין והודו חוו גדילה משמעותית ועכשיו לפחות סין בדעיכה. ועכשיו אירופה, ארהב וסין נכנסות למיתון, סין ואירופה כנראה מיתון קשה, אז כמה מתחת לטרנד צריך לרדת כדי להגיע לתמחור הוגן? ובדרך כלל כשיש כזו בועה אז לא חוזרים לטרנד, חוזרים למתחת לטרנד, גם בלי יתר העניינים המאקרו. אבל אני פתוח לאפשרות שלא נרד מתחת לטרנד יותר מידי בגלל כל הכסף הפסיבי שממשיך לזרום למניות.

חווינו עכשיו את הבועה הכי גדולה בהיסטוריה ואנחנו יוצאים ממנה לסביבה אחרת לגמרי.

John W. Gardner
מה דעתך לגבי מה שגרמי גרנתאם אמר,שהמקום להשקיע עכשיו זה בvalue stocks ב emerging markets ?

בסוף זה הרבה היה מזל. אין לי שום ספק
לא יודע. אני לא אבנה תכנית כלכלית לטווח ארוך על המזל. ואם כן, נראהלי כבר יותר רווחי למלא לוטו.
ג.נ. לפני כמה שנים ניסיתי לבחור מניה. המניה חילקה דיבידנדים נאים והיה נראה לי שזה לא סיכון גדול. מאז, המניה קפצה פי 2. היה לי מזל. במבט לאחור, לא הייתי חוזר על הקנייה. לא ידעתי אז מה שאני יודע היום. פשוט, שמח במזל.

אגב לגבי הפקדון בבנק, אני האמת חושב שזה די מסוכן ולא רגוע מזה לגמרי. אני חושב שהבנקים בישראל זה מזבלה (כמו כל שוק ההון הישראלי), ושהבנקים מימנו וחשופים לכל בועת הנדלן הענקית שיש לנו בארץ ושממומנת בריבית פריים ברובה, ושאנחנו עוד נשמע על זה בקרוב. ואני שוקל לשים חלק מהכסף בone zero כי הוא לא חשוף לכל הזבל שהבנקים בישראל חשופים.
אהבתי לקרוא את התזה שלך על השוק,
מנומק והגיוני,
למרות שאני לא מסכים עם חצי ממה שכתבת,
בקשר לבנקים אני מסכים אתך לגמרי, הבנקים הם עסק ממונף (מלווים את הפיקדון שלך ל16 אנשים) וכאן בארצנו הם מוטים לנדל"ן, גם משכנתאות וגם לקבלנים,
מחלק המשכנתאות אני פחות חושב שיש סיכון, אבל בחלק של ההלוואות לקבלנים, לדעתי יש שם סיכון גבוה במיוחד,
מכיוון שלדעתי מחירי הדירות הולכים לרדת משמעותית בעקבות עליית הריבית
לכן אני לא נוגע לא בנדל"ן בארץ, ולא במניות שקשורות לבנקים וקבלנים ונדל"ן בארץ,
וכן, לא הייתי סוגר פיקדון בבנק כאן, גם לא בואן זירו. אם תרחיש הבלהות של בנק שנכנס לקשיים יקרה, יהא ריצה לבנק, ואז כולם יחטפו
יש אלטרנטיבות בטוחות יותר מבנק, שהוא עסק ממונף ומסוכן עם פיקוח צמוד של אח גדול (בנק ישראל).

נערך לאחרונה ב:
אז אתה יכול לתת בקצרה את התזה שלך למשבר הנוכחי?
מה אתה חושב על רמות התמחור של אפל ומיקרוסופט? וול מארט, קוקה קולה, קוסטקו וכד׳? כשהמחירים של אלה יתקנו, אתה חושב שהסנופי יחזיק? אתה חושב שהסנופי יחזור לרמות תמחור כאלה כשהמניות הגדולות שמחזיקות אותו כנראה לא יחזרו לשם בשנים הקרובות?

אגב לגבי הפקדון בבנק, אני האמת חושב שזה די מסוכן ולא רגוע מזה לגמרי. אני חושב שהבנקים בישראל זה מזבלה (כמו כל שוק ההון הישראלי), ושהבנקים מימנו וחשופים לכל בועת הנדלן הענקית שיש לנו בארץ ושממומנת בריבית פריים ברובה, ושאנחנו עוד נשמע על זה בקרוב. ואני שוקל לשים חלק מהכסף בone zero כי הוא לא חשוף לכל הזבל שהבנקים בישראל חשופים.
אני בשונה ממך לא מבין ברוב המוחלט של המניות שמרכיבות את השוק, והתזה שלי היא שהשוק בכיוון של צמיחה עם הפרעות קצרות בדרך, וכל עוד שאין סיבה מיוחדת לחשוב אחרת, אז אני חושב שניסיון העבר מראה (למרות שזה לא "מחייב" אבל זה עדיין אומר) שהשוק מתגבר על הפרעות "ורוב הסיכויים" שקנה והחזק יביא לי תשואות טובות מכל אסטרטגיה אחרת.

@הראבאקיסט
נראה לי שהתחזיות שלך יעלו לי הרבה כסף....
סתם, בצחוק...

מעניין שלפני שנה הנושא הכי חם בפורום היה השקעה באמצעות הלוואה, כולל כל מני מינופים מקרנות השתלמות/קופגלה וכו.
זה כמובן היה בזמן הכי גרוע לקחת הלוואה כזו.

היום הנושא הכי חם בפורום הוא פקדונות בבנק/קרנות כספיות.
מעניין מה זה אומר על כיוון השוק...

מעניין שלפני שנה הנושא הכי חם בפורום היה השקעה באמצעות הלוואה, כולל כל מני מינופים מקרנות השתלמות/קופגלה וכו.
זה כמובן היה בזמן הכי גרוע לקחת הלוואה כזו.

היום הנושא הכי חם בפורום הוא פקדונות בבנק/קרנות כספיות.
מעניין מה זה אומר על כיוון השוק...
בדיוק, זה מה שאני תמיד אומר - צריך לעשות הפוך ממה שכולם עושים.
אני פתחתי בזמן האחרון שרשור מקביל על לקיחת מינוף עכשיו, אבל יש פה רואה שחורות....

אני פתחתי בזמן האחרון שרשור מקביל על לקיחת מינוף עכשיו, אבל יש פה רואה שחורות....
אני אישית עכשיו לקחתי מינוף (בתוך המשפחה) בשביל להכנס יותר חזק.

מה דעתך לגבי מה שגרמי גרנתאם אמר,שהמקום להשקיע עכשיו זה בvalue stocks ב emerging markets ?
לא מבין בזה ואין לי תזה מגובשת. אני מבין שהם מצד אחד סובלים מהדולר החזק שגורם אצלם לאינפלציה ולקושי בגלל חובות שנקובים בדולר. מצד שני גרנתהאם הראה באתר שלהם איך לשוק ההון של מדינות עם מטבעות חלשים יש ביצועים יותר טובים מלמדינות עם מטבעות חזקים. אני חושב שיש חשש לכאוס חברתי כמו מה שקורה בסרי לנקה וקרה באקוודור לא מזמן.

לגבי value - אני שומע הרבה שזה הכיוון. אני מתקשה להאמין שיש בארהב כאלה כרגע אחרי העשור שהיה. וול מארט כרגע במכפיל יותר מאפל…

אז קח מינוף ותשקיע במניות טכנולוגיה סיניות.

רמז: עליבאבא

(זה בציניות, שאף אחד לא יבין לא נכון)
צפה בקובץ המצורף 1740
צפה בקובץ המצורף 1739

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יא ווארדי,,, כמה גרפים, יצאתי פסיכי מהשרשור הזה.
כן, נהניתי מהדיון ובאמת היו תגובות נהדרות וכמה לא כל כך...

אהבתי לקרוא את התזה שלך על השוק,
מנומק והגיוני,
למרות שאני לא מסכים עם חצי ממה שכתבת,
בקשר לבנקים אני מסכים אתך לגמרי, הבנקים הם עסק ממונף (מלווים את הפיקדון שלך ל16 אנשים) וכאן בארצנו הם מוטים לנדל"ן, גם משכנתאות וגם לקבלנים,
מחלק המשכנתאות אני פחות חושב שיש סיכון, אבל בחלק של ההלוואות לקבלנים, לדעתי יש שם סיכון גבוה במיוחד,
מכיוון שלדעתי מחירי הדירות הולכים לרדת משמעותית בעקבות עליית הריבית
לכן אני לא נוגע לא בנדל"ן בארץ, ולא במניות שקשורות לבנקים וקבלנים ונדל"ן בארץ,
וכן, לא הייתי סוגר פיקדון בבנק כאן, גם לא בואן זירו. אם תרחיש הבלהות של בנק שנכנס לקשיים יקרה, יהא ריצה לבנק, ואז כולם יחטפו
יש אלטרנטיבות בטוחות יותר מבנק, שהוא עסק ממונף ומסוכן עם פיקוח צמוד של אח גדול (בנק ישראל).
מה האלטרנטיבות?

אחזור כשהמכפילים ופרמיית הסיכון יחזרו לרמתם ההיסטורית, ואחרי שאתן לריביות החדשות לחלחל לכלכלה ולראות מה ההשפעה ומה מדיניות הפד
זה לא נשמע מספיק חד ערכי שתדע מתי לחזור,
בכל עלייה תוכל לספר לעצמך על המשבר שממשיך בין מדינות X Y וZ על בעיות בכלכלה,סביבה שחיתות וכדומה וכך להפסיד עליות.
אם כבר לדעת מתי לחזור אתה צריך לנסח אותה באופן חד ערכי.

זה לא נשמע מספיק חד ערכי שתדע מתי לחזור,
בכל עלייה תוכל לספר לעצמך על המשבר שממשיך בין מדינות X Y וZ על בעיות בכלכלה,סביבה שחיתות וכדומה וכך להפסיד עליות.
אם כבר לדעת מתי לחזור אתה צריך לנסח אותה באופן חד ערכי.
אני אחזור אחרי חצי שנה שבה לא אראה פוסטים של אנשים שלוקחים הלוואות מהמשפחה כדי לקנות מניות ולהתמנף. מספיק טוב?..

אני אחזור אחרי חצי שנה שבה לא אראה פוסטים של אנשים שלוקחים הלוואות מהמשפחה כדי לקנות מניות ולהתמנף. מספיק טוב?..
קודם כל אומר שאני מעריך את הנחישות שלך. אני לא מסכים איתך בדברים מהותיים, אבל מרגישים שכן עשית ש.ב וחקרת דברים.

עם זאת - פוסטים אינדיקטור צר מאד.
פוסטים איפה? בפייסבוק בקבוצות השקעות של ישראלים? בפורום של הסולידית? בפורום כלכלי אחר? בטוויטר? זה מייצג משהו?
פוסטים של ישראלים? אמריקאים? אולי יפנים? אולי all over?

הרבה סימני שאלה... וזה רק בסוגיית הפוסטים חחח

באופן אישי, אני מרגיש שגם אם מאד ארצה ואעבוד בלהבין מה הזמן הנכון להיכנס/לצאת מהשוק לא אוכל לעשות זאת באופן טוב לאורך שנים. אולי אולי אחרי שאחקור את הנושא במשך כמה שנים, יהיה לי איזה קצה חוט, גם זה נתון בספק.יש כל כך הרבה פרמטרים והרבה unknown unkowns.

תוסיף לזה את העובדה שאני (באופן אישי) ממש לא רוצה לעבוד ולהתעסק בזה ביום-יום שלי, משמע אין לי סיכוי לעולם לעשות את זה היטב ולכן אני בכלל לא מנסה. כמו קוף, פשוט משקיע במדד שכמו שכבר רבים כתבו פה - בהגדרה יביא לי את הממוצע. פשטות היא כוח גדול מאד עבורי

סתם שתכירו מה קורה, בבנקאות פרטית מציעים לאזרח אמרקאי לקחת הלוואה בריבית 4% ולקבל תשואה דולרית מובטחת של 6%

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49

נושאים דומים

Back
למעלה