פרדוקס הבחירה קלאסי... מרוב אפשרויות אתה מעדיף לשאול עד שתתעלף.
תקן אותי אם אני צודק, לא הפעם הראשונה ששאלת, במציאות או בכלל, קראת, שוב קראת, גיגלת, שוב גיגלת.
הנוחות שלך כל כך שווה את הכסף שאתה עובד קשה בשבילו?
אני, אישית, נעול על זה ששקל אחד אני לא מוכן שמנכ"ל בנק X יתדלק במכונית השרד שלו מהכסף שלי.
1 ש"ח בלבד. ואני לא צוחק.
עזבתי את בנק הפועלים אחרי 20 שנה (פתחתי חשבון בגיל 16, היום אני בן 31), רק בגלל שנתנו לי חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל, אחרי שהתעקשתי.
כן, אחרי שנתנו לי על המקום חשבון עו"ש בלי עמלות ביקשתי לעזוב.
הגעתי פיזית לסניף, והצלחתי להוריד אותם לחשבון עו"ש בלי עמלות בכלל (בבנק עצמו, פיזית, מול הפקידה, ישבתי בתא ולא זזתי לה עד שקיבלתי מה שרציתי), המשפט האחרון שלי היה - "מעולה, אז אני לא משלם עמלות בכלל? בטוחה? אין יותר עמלות? אין התניות? פשוט חשבון בלי עמלות, כן? מצויין. תסגרי לי את החשבון בבקשה".
רק רציתי לוודא מעל לכל ספק שאני אשכרה יכול להתמקח עם הבנק (עצם הרעיון היה זר לי ומוזר, הייתי מוכרח לבדוק אותו), לקבל בחשבון העו"ש בבנק הפועלים חשבון ללא עמלות בכלל לתמיד, בלי התניה של תחזור בעוד שנה ותבקש שוב ובלי כלום.
באתי, התיישבתי, דיברתי בנימוס וברוגע, והצהרתי שאני "רוצה חשבון בלי עמלות בבקשה" וחזרתי על המשפט הזה 15 פעם לא משנה מה הפקידה אמרה (אי אפשר, יש עמלות בסיס, אתה משלם רק 6.5 ש"ח במסלול הבסיסי והזול ביותר שמפוקח על ידי בנק ישראל וכו'),
עד שנתנו לי.
אתה קולט?
עשיתי עם עצמי ניסוי אנושי. לא היה אכפת לי לצאת מפגר או מוזר או הזוי.
ניסוי. עקשנות. כמו רובוט.
הגעתי, לקחתי מספר, התיישבתי בתא עם הפקידה, אמרתי "היי, שלום, אני רוצה בבקשה חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל", היא ענתה שאי אפשר, וככה היה פינג פונג ונשבע לך בהן צדק שכל מה שאמרתי כמו תוכי מילה במילה, חזור על עצמי מילה במילה, הוא "אני רוצה בבקשה חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל" (לא צוחק, חזרתי על זה מילה במילה לא משנה מה הפקידה אמרה, אני יודע שהיא חשבה שאני מטומטם ברמות וגם אני הרגשתי מטומטם וכל מה שעניין אותי זה אם אני מסוגל בכלל לנצח בקרב הזה).
אחרי 20 דקות של התשה מוחית (היא שכירה ביום עבודה ואני סתם רווק משועמם עם שאלה בלב), מבטים מוזרים (בנאדם חוזר על משפט מילה במילה כמו אהבל), פעמיים שהיא קמה למנהל הסניף, ו- 20 דקות מול פקידה שבאה והולכת ומבררת עם מנהל הסניף, ניצחתי את בנק הפועלים אחרי 20 שנה ששילמתי להם עמלות.
ובאותו הרגע ממש ביקשתי לסגור את החשבון כי ז' בעין

יכלו לתת לי חינם לפני 20 שנה... למה לא נתנו?
מסקנה?
(כי אני תמיד כותב הרבה מדי).
יודע שהבנקים נצלנים וגובים "דמי משמרת" או מה-שמו-היום, שזה העמלה הגבוהה ביותר
הם לא נצלנים. אתה פראייר וזה בסדר גמור כי גם אני הייתי פראייר, ורוב מי שאני מכיר פראייר.
גש לשם, ותקרע להם את הצורה. קח את הכי זול שאתה יכול כי אתה יכול ואפילו בחינם ויש לך מספיק כסף אצלם כדי שהם ירצו שתישאר לקוח שלהם.
(שומע? קורא? אתה יכול! תהיה בטוח שאתה יכול!).
לא רוצים? מעולה.
תמשיך הלאה.
מה נתקעת? תמשיך ה-ל-א-ה! תהנה מהדרך, תראה שאפשר גם בלי לשלם.
אל תפחד.
אל תפחד לשלם פחות!!!
א) כאבי ראש. לפי הבנתי זה תהליך מסורבל. צריך ניירת, לצריך טלפונים לבנק ולהעביר להם איזה מספר שמקבלים בית ההשקעות, ואז לקוח לזה זמן להתעדכן.
נו אז?
אתה מעדיף לשלם לבנק שלל עמלות הזויות ומופרכות ומטומטמות ולשלם דמי ניהול ב- % (!!!) במקום לעבור לבית השקעות שבו אתה משלם כמו על סלולארי רק 15 ש"ח/חודש ושלום על נסראללה?
אתה שמח לממן את מיכל הדלק הבא של מנכ"ל בנק דיסקונט? הוא חבר שלך טוב?
לא היית מעדיף בכל שנה (
אבל בכל שנה!) לרכוש לעצמך רמקול נייד חדש מהאריזה JBL Charge 5 רק מהעמלות שאתה משלם למנכ"ל בנק דיסקונט באופן אישי?
תמיר את הכסף למשהו שאתה רוצה, תראה כמה זה מעצבן אותך.
על איזה מוצר עשית לאחרונה סקר שוק רציני ונכנס לעשרים תגיות בדפדפן או עברת 4 חנויות רק בשביל לראות אם אתה יכול לחסוך כמה עשרות או מאות שקלים?
שואב שוטף? טלוויזיה? מכונת כביסה? טוסטר משולשים?
על זה אתה כן מוכן להשקיע ולבזבז את הזמן שלך?
וזה החלק שהכי לא ברור לי: כל פעם כשאני רוצה לרכוש נייר ערך, מה שעלי לעשות זה לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה) ולהמתין שבית ההשקעות ידע לשייך את הסכום לחשבון שלי?
נו אז?... היום עשיתי את זה פעמיים.
אתר של הבנק, העברת כספים לאקסלנס.
אתר של אקסלנס, דיווח על הפקדת כספים.
3 דקות על המחשב. פעם בחודש.
ואפשר גם בלי זה אם אתה עושה הוראת קבע (יש לי הוראת קבע לאקסלנס ואני לא טורח לעדכן בכל חודש, הכסף שיוצא מהעו"ש בבנק נכנס לתיק ההשקעות כמו שעון).
לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה)
אמיתי? אתה עדיין משלם עמלה על העברה בנקאית?!?!?
עמלת שורה?
בחייאת ראבק...
תשמע, שורה תחתונה אחרי שכתבתי מספיק...
אתה מעדיף נוחות. סחתיין. תשלם עליה.
לא תעשה כלום, תמשיך לשלם.
תשאל שאלות על גבי שאלות עד שתוזיז את המקלדת, תמשיך לשלם.
אני מעדיף בכל שנה רמקול נייד JBL Charge 5 חדש מהאריזה.
אתה לא פארש. בוא תוכיח לעצמך ולבנק שאתה לא פארש.
מאמין בך.