• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני?

שם משתמש בעייתי

משתמש רגיל
דירוג
99
יודע שהבנקים נצלנים וגובים "דמי משמרת" או מה-שמו-היום, שזה העמלה הגבוהה ביותר. נשמע שכדאי לעבור לבית השקעות פרטי כמו אקסלנס לדגומה (סתם זורק). בעיה היא:
א) כאבי ראש. לפי הבנתי זה תהליך מסורבל. צריך ניירת, לצריך טלפונים לבנק ולהעביר להם איזה מספר שמקבלים בית ההשקעות, ואז לקוח לזה זמן להתעדכן.
ב) מה עם עמלות על ניוד החשבון? לא מצאתי תשובות.
ג) וזה החלק שהכי לא ברור לי: כל פעם כשאני רוצה לרכוש נייר ערך, מה שעלי לעשות זה לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה) ולהמתין שבית ההשקעות ידע לשייך את הסכום לחשבון שלי? ככה זה הולך? ואז אם אני רוצה את הכסף בחזרה, אז העברה בנקאית מהחשבון בבית השקעות לבנק (+לשלם עמלה) ולהמתין.

האם זה לא מייתר קצת את החיסכון בדמי המשמרת? מה שאני עושה היום זה בכל ראש חודש אני פשוט קונה ניירות דרך לשונית "שוק ההון" בחשבון הבנק. ואם אני רוצה לרכוש משהו יקר אז מוכר ניירות, עם דיליי מינימלי. לפעמים גם עושה 2-3 קניות של קרן כספית בחודש, אבל אילו כל העברה בין חשבון לחשבון היתה עולה עמלה כלשהי, היתכן והייתי נמנע ומעביר רק חודש הבא.

אולי אני לא מבין נכון?
אני אשמח לתשובות מאנשים שעבדו דרך חשבון הבנק ועברו לבית השקעות ויודעים להגיד.

יודע שהבנקים נצלנים וגובים "דמי משמרת" או מה-שמו-היום, שזה העמלה הגבוהה ביותר. נשמע שכדאי לעבור לבית השקעות פרטי כמו אקסלנס לדגומה (סתם זורק). בעיה היא:
א) כאבי ראש. לפי הבנתי זה תהליך מסורבל. צריך ניירת, לצריך טלפונים לבנק ולהעביר להם איזה מספר שמקבלים בית ההשקעות, ואז לקוח לזה זמן להתעדכן.
ב) מה עם עמלות על ניוד החשבון? לא מצאתי תשובות.
ג) וזה החלק שהכי לא ברור לי: כל פעם כשאני רוצה לרכוש נייר ערך, מה שעלי לעשות זה לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה) ולהמתין שבית ההשקעות ידע לשייך את הסכום לחשבון שלי? ככה זה הולך? ואז אם אני רוצה את הכסף בחזרה, אז העברה בנקאית מהחשבון בבית השקעות לבנק (+לשלם עמלה) ולהמתין.

האם זה לא מייתר קצת את החיסכון בדמי המשמרת? מה שאני עושה היום זה בכל ראש חודש אני פשוט קונה ניירות דרך לשונית "שוק ההון" בחשבון הבנק. ואם אני רוצה לרכוש משהו יקר אז מוכר ניירות, עם דיליי מינימלי. לפעמים גם עושה 2-3 קניות של קרן כספית בחודש, אבל אילו כל העברה בין חשבון לחשבון היתה עולה עמלה כלשהי, היתכן והייתי נמנע ומעביר רק חודש הבא.

אולי אני לא מבין נכון?
אני אשמח לתשובות מאנשים שעבדו דרך חשבון הבנק ועברו לבית השקעות ויודעים להגיד.
כתבתי על זה כמה פעמים בפורום בהרחבה בחודשים האחרונים, מוזמן לחפש. בקצרה - אפשר לקבל תנאים דומים עד זהים לבית ההשקעות בבנק, כתלות בגודל התיק שלך והיכולת להיות אסרטיבי.

אשמח לפרטים. גדול בתיק בסה"כ הוא כ500K.
אתה לא עובד הוראה? נדמה לי שבדיסקונט יש פטור מדמי ניהול.

גם אם לא, תעשה סקר בין בנקים, עם סכום כזה כנראה תמצא בנק שייתן לך פטור.

לעבוד דרך הבנק שלך זה בהחלט נוח, עניין אישי כמה אתה מוכן לשלם עבור הנוחות הזו.
נניח אם תוריד את דמי הניהול ל- 0.1% שנתי זה יוצא לך 500 ש"ח לשנה במקום 200 בבית השקעות, אולי שווה לך את הנוחות.

@שם משתמש בעייתי
אין שום סיבה שלא תקבל פטור מהעמלה הערכאית הזו 'דמי משמורת'. זה פסה, פעם הניירות היו שמורים פיזית בכספת הבנק וגבו דמי משמורת והיום זה בסך הכל כמה ביטים במחשב ועולה להם גרושים פר לקוח.
אתה יכול לנהל שוק פרסי עם הבנק ולהציע להם 'דמי שימוש' במערכת או 'דמי ניהול' כ 10-15 לחודש כמו במרבית בתי ההשקעות. אם לא יסכימו אז - נקסט לבנק הבא או לבית השקעות.
כמו כן העברת תיק זה כמעט בקליק והעלות כ 5-7 ש"ח לכל התיק.
כן, צריך להעביר מזומן מהבנק לחשבון הברוקר אבל היום זה ממש סכום מצחיק.
את הקרן הכספית אתה יכול להשאיר בבנק ואין סיבה שבעולם להעביר לברוקר.
כשאתה מנהל את הוויכוח עם הבנק, תהייה אסרטיבי אבל נימוסי.
בהצלחה!

אין שום סיבה שלא תקבל פטור מהעמלה הערכאית הזו 'דמי משמורת'.
הסיבה היא שהבנק מעוניין להרוויח יותר.
את הקרן הכספית אתה יכול להשאיר בבנק ואין סיבה שבעולם להעביר לברוקר.
אפשר לפצל? כלומר שחלק מניירות הערך יהיו מנוהלות בחשבון הבנק וחלק בIBI (סתם זורק)?

אתה לא עובד הוראה? נדמה לי שבדיסקונט יש פטור מדמי ניהול.
אני לא בדיסקונט. ואני לא יודע אם מישהו יכיר בי בתור עובד הוראה.

הסיבה היא שהבנק מעוניין להרוויח יותר.
נכון, העניין הוא שאתה מאוד רווחי גם בלי דמי משמרת. אני לא משלם דמי משמרת בבנק כבר מעל עשור, והעמלות שלי זהות לשל בית השקעות ואף טובות יותר (מרווח המרה). אל תדאג לרווחיות של הבנק.
אפשר לפצל? כלומר שחלק מניירות הערך יהיו מנוהלות בחשבון הבנק וחלק בIBI (סתם זורק)?
ברור. אתה יכול לנהל מה שתרצה איפה שתרצה.

נכון, העניין הוא שאתה מאוד רווחי גם בלי דמי משמרת. אני לא משלם דמי משמרת בבנק כבר מעל עשור, והעמלות שלי זהות לשל בית השקעות ואף טובות יותר (מרווח המרה). אל תדאג לרווחיות של הבנק.

ברור. אתה יכול לנהל מה שתרצה איפה שתרצה.
אתה צריך כל שנה לחדש את התנאים מחדש או שהם קבועים?

אבל אילו כל העברה בין חשבון לחשבון היתה עולה עמלה כלשהי, היתכן והייתי נמנע ומעביר רק חודש הבא.
אתה יכול לקבל פטור מעמלה על ההעברה בנקאית.
אין שום סיבה לשלם את העמלה הזו.
ודרך אגב למיטב ידיעתי, במקרה וכן משלמים זה לא עולה על סכום של כ-5 ש"ח.

אין ספק שלנהל תיק דרך הבנק זה נוח יותר, אבל בית השקעות מניסיון זה בכלל לא נוראי ועם הזמן מתרגלים.
אז יום מחכים עד שהכסף ייקלט במערכת, ממש לא ביג דיל.
קרן כספית אתה תוכל להמשיך לקנות דרך הבנק וזה גם עדיף (אין פטור מעמלות ק/מ דרך בית ההשקעות, ברכישה של קרנות כספיות).

יודע שהבנקים נצלנים וגובים "דמי משמרת" או מה-שמו-היום, שזה העמלה הגבוהה ביותר.
לא משלמת את זה כבר שנים בבנק וגם לא צריכה לחדש מאז שקיבלתי את הפטור.
לפני שקופצים להעביר רק כי קראת משהו באינטרנט שווה לבדוק אלו תנאים אתה יכול להשיג איפה שאתה, אולי תופתע.
לפעמים גם עושה 2-3 קניות של קרן כספית בחודש
קרן כספית עדיף לקנות דווקא דרך הבנק כיוון שזה פטור מעמלות לפי חוק, בבתי השקעות אין פטור.

@שם משתמש בעייתי
אשמח שתשתף אילו תנאים קיבלת בסופו של דבר במידה והתמקחת ועשית סבב בדיקות.
אני מתכנן לעשות סבב בעצמי , בחמישה בנקים שונים. תוהה אם להעביר לשם את תיק ההשקעות.
גודל התיק שלי קטן משלך אך אשמח לשמוע את התנאים שקיבלת בסופו של דבר.

האספקט הטכני של ניוד של חלק מהחשבון לבית השקעות לא ברור לי.
נגיד זרקתי קוביה ובחרתי בית השקעות אקראי כלשהו. אני נרשם שם ומקבל איזה מספר לקוח, נכון?
מה הלאה? איך מעבירים את הניירות מהבנק?

לפני שקופצים להעביר רק כי קראת משהו באינטרנט שווה לבדוק אלו תנאים אתה יכול להשיג איפה שאתה, אולי תופתע.
איך עשית?
אני לא חושב שאני מספיק כריזמטי, מאיים או ערמומי בשביל לגרום לפקידה בבנק לאפס לי את דמי המשמרת. האם יש דרך לאנשים פשוטים?

איך עשית?
אני לא חושב שאני מספיק כריזמטי, מאיים או ערמומי בשביל לגרום לפקידה בבנק לאפס לי את דמי המשמרת. האם יש דרך לאנשים פשוטים?
אתה צריך להבין שזה הסטנדרט החדש, ורק לקוחות שחושבים שהם צריכים צריכים להיות כריזמטים, ערמומיים או מאיימים עדיין משלמים עמלות כאלה.

איך עשית?
תקבל הצעה מבית השקעות, תפנה לבנק שלך תגיד שאתה מבקש להשוות או שאתה מעביר את התיק. תראה מה מציעים לך ואם זה מספיק טוב עבורך כדי להישאר או שתעבור. לא צריך להיות ערמומי או מאיים, אפשר ואפילו רצוי לדבר בצורה עניינית בלי יותר מידי דרמטיות.
אפשר להרחיב את זה לסבב בנקים כמובן ולא רק לבנק הנוכחי כי יש כאלו שגמישים יותר וכאלו שלא מוכנים בשום פנים באופן.

מניסיון שלי תתחיל תהליך ניוד.
עד שאין הוראה שמגיעה לבנק לא יתייחסו אליך ברצינות.
ברגע שיש הוראה והזמן מוגבל הם ישוו את התנאים.
מאוד תלוי בבנק ובסניף.
אני קיבלתי עמלות ק/מ זולות יותר מבית ההשקעות, אך מכיר מקרה בו הציעו עמלות שעדיין גבוהות פי שניים...

פרדוקס הבחירה קלאסי... מרוב אפשרויות אתה מעדיף לשאול עד שתתעלף.
תקן אותי אם אני צודק, לא הפעם הראשונה ששאלת, במציאות או בכלל, קראת, שוב קראת, גיגלת, שוב גיגלת.
הנוחות שלך כל כך שווה את הכסף שאתה עובד קשה בשבילו?
אני, אישית, נעול על זה ששקל אחד אני לא מוכן שמנכ"ל בנק X יתדלק במכונית השרד שלו מהכסף שלי.
1 ש"ח בלבד. ואני לא צוחק.
עזבתי את בנק הפועלים אחרי 20 שנה (פתחתי חשבון בגיל 16, היום אני בן 31), רק בגלל שנתנו לי חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל, אחרי שהתעקשתי.
כן, אחרי שנתנו לי על המקום חשבון עו"ש בלי עמלות ביקשתי לעזוב.
הגעתי פיזית לסניף, והצלחתי להוריד אותם לחשבון עו"ש בלי עמלות בכלל (בבנק עצמו, פיזית, מול הפקידה, ישבתי בתא ולא זזתי לה עד שקיבלתי מה שרציתי), המשפט האחרון שלי היה - "מעולה, אז אני לא משלם עמלות בכלל? בטוחה? אין יותר עמלות? אין התניות? פשוט חשבון בלי עמלות, כן? מצויין. תסגרי לי את החשבון בבקשה".
רק רציתי לוודא מעל לכל ספק שאני אשכרה יכול להתמקח עם הבנק (עצם הרעיון היה זר לי ומוזר, הייתי מוכרח לבדוק אותו), לקבל בחשבון העו"ש בבנק הפועלים חשבון ללא עמלות בכלל לתמיד, בלי התניה של תחזור בעוד שנה ותבקש שוב ובלי כלום.
באתי, התיישבתי, דיברתי בנימוס וברוגע, והצהרתי שאני "רוצה חשבון בלי עמלות בבקשה" וחזרתי על המשפט הזה 15 פעם לא משנה מה הפקידה אמרה (אי אפשר, יש עמלות בסיס, אתה משלם רק 6.5 ש"ח במסלול הבסיסי והזול ביותר שמפוקח על ידי בנק ישראל וכו'), עד שנתנו לי.
אתה קולט?
עשיתי עם עצמי ניסוי אנושי. לא היה אכפת לי לצאת מפגר או מוזר או הזוי.
ניסוי. עקשנות. כמו רובוט.
הגעתי, לקחתי מספר, התיישבתי בתא עם הפקידה, אמרתי "היי, שלום, אני רוצה בבקשה חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל", היא ענתה שאי אפשר, וככה היה פינג פונג ונשבע לך בהן צדק שכל מה שאמרתי כמו תוכי מילה במילה, חזור על עצמי מילה במילה, הוא "אני רוצה בבקשה חשבון עו"ש בלי עמלות בכלל" (לא צוחק, חזרתי על זה מילה במילה לא משנה מה הפקידה אמרה, אני יודע שהיא חשבה שאני מטומטם ברמות וגם אני הרגשתי מטומטם וכל מה שעניין אותי זה אם אני מסוגל בכלל לנצח בקרב הזה).
אחרי 20 דקות של התשה מוחית (היא שכירה ביום עבודה ואני סתם רווק משועמם עם שאלה בלב), מבטים מוזרים (בנאדם חוזר על משפט מילה במילה כמו אהבל), פעמיים שהיא קמה למנהל הסניף, ו- 20 דקות מול פקידה שבאה והולכת ומבררת עם מנהל הסניף, ניצחתי את בנק הפועלים אחרי 20 שנה ששילמתי להם עמלות.
ובאותו הרגע ממש ביקשתי לסגור את החשבון כי ז' בעין :lol:
יכלו לתת לי חינם לפני 20 שנה... למה לא נתנו?

מסקנה?
(כי אני תמיד כותב הרבה מדי).

יודע שהבנקים נצלנים וגובים "דמי משמרת" או מה-שמו-היום, שזה העמלה הגבוהה ביותר
הם לא נצלנים. אתה פראייר וזה בסדר גמור כי גם אני הייתי פראייר, ורוב מי שאני מכיר פראייר.
גש לשם, ותקרע להם את הצורה. קח את הכי זול שאתה יכול כי אתה יכול ואפילו בחינם ויש לך מספיק כסף אצלם כדי שהם ירצו שתישאר לקוח שלהם.
(שומע? קורא? אתה יכול! תהיה בטוח שאתה יכול!).
לא רוצים? מעולה.
תמשיך הלאה.
מה נתקעת? תמשיך ה-ל-א-ה! תהנה מהדרך, תראה שאפשר גם בלי לשלם.
אל תפחד.
אל תפחד לשלם פחות!!!

נו אז?
אתה מעדיף לשלם לבנק שלל עמלות הזויות ומופרכות ומטומטמות ולשלם דמי ניהול ב- % (!!!) במקום לעבור לבית השקעות שבו אתה משלם כמו על סלולארי רק 15 ש"ח/חודש ושלום על נסראללה?
אתה שמח לממן את מיכל הדלק הבא של מנכ"ל בנק דיסקונט? הוא חבר שלך טוב?
לא היית מעדיף בכל שנה (אבל בכל שנה!) לרכוש לעצמך רמקול נייד חדש מהאריזה JBL Charge 5 רק מהעמלות שאתה משלם למנכ"ל בנק דיסקונט באופן אישי?
תמיר את הכסף למשהו שאתה רוצה, תראה כמה זה מעצבן אותך.
על איזה מוצר עשית לאחרונה סקר שוק רציני ונכנס לעשרים תגיות בדפדפן או עברת 4 חנויות רק בשביל לראות אם אתה יכול לחסוך כמה עשרות או מאות שקלים?
שואב שוטף? טלוויזיה? מכונת כביסה? טוסטר משולשים?
על זה אתה כן מוכן להשקיע ולבזבז את הזמן שלך?

וזה החלק שהכי לא ברור לי: כל פעם כשאני רוצה לרכוש נייר ערך, מה שעלי לעשות זה לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה) ולהמתין שבית ההשקעות ידע לשייך את הסכום לחשבון שלי?
נו אז?... היום עשיתי את זה פעמיים.
אתר של הבנק, העברת כספים לאקסלנס.
אתר של אקסלנס, דיווח על הפקדת כספים.
3 דקות על המחשב. פעם בחודש.
ואפשר גם בלי זה אם אתה עושה הוראת קבע (יש לי הוראת קבע לאקסלנס ואני לא טורח לעדכן בכל חודש, הכסף שיוצא מהעו"ש בבנק נכנס לתיק ההשקעות כמו שעון).

לעשות העברה בנקאית (+לשלם עמלה)
אמיתי? אתה עדיין משלם עמלה על העברה בנקאית?!?!?
עמלת שורה?
בחייאת ראבק...

תשמע, שורה תחתונה אחרי שכתבתי מספיק...
אתה מעדיף נוחות. סחתיין. תשלם עליה.
לא תעשה כלום, תמשיך לשלם.
תשאל שאלות על גבי שאלות עד שתוזיז את המקלדת, תמשיך לשלם.
אני מעדיף בכל שנה רמקול נייד JBL Charge 5 חדש מהאריזה.
אתה לא פארש. בוא תוכיח לעצמך ולבנק שאתה לא פארש.
מאמין בך.

נערך לאחרונה ב:
עד כה התקשרות שלי עם הפועלים:
1) מתקשר למוקד, יושב 30 דקות על מוזיקה מעוצבנת. מקבל מענה מפקידת בנק ואומר לה "אני רוצה לברר לגבי דמי ניהול ניירות ערך". היא לא יודעה מה זה. אחרי שהסברתי לה, היא אומרת שאני צריך להתקשר ל*2714 יעוץ השקעות כי הם מבינים בניירות ערך.
2) מתקשר הפועלים אינווסט הזה (מסתדר שזה הטלפון שלהם). יושב עוד כמה דקות ושומע מוזיקה מעצבנת. מקבל פקידה. אומר "אני רוצה לברר לגבי דמי ניהול ניירות ערך". מקבל תשובה שאני לא הלקוח שלהם, שאין להם עיסוק איתי ואין לי אפילו יועץ השקעות. ועלי להגיע לסניף הבנק שלי כי הם מתעסקים עם זה. אמרתי שאני לא מתכוון לבוא פיזית לבנק עכשיו, אז היא אמרה שתעביר את הבקשה לסניף, אולי הם יחזרו אלי. יש לי תחושה שגם הפקידה שם לא תבין מה השאלה.
3) באתר הבנק בחרתי "לשלוח מייל לבנקאי" וכתבתי מכתב קצר מאוד "אני רוצה להוריד את דמי ניהול ניירות ערך לאפס. מדובר בעמלה יקרה ומיותרת.תודה." . נראה אם מישהו הולך לחזור אלי. תחושתי היא שלא.

עד כה לא הגעתי למעמד שבכלל יש עם מי להתמקח, בוקשי יש מענה אנושי. אז לא רואה סיבה להתעסק עם פקידות הבנק יותר: אין להם שום מנגנון ברור או אינטרס להתמקח וברור שאין להם שום מוטיבציה להפחית את העמלות. ואני נמאס לי לרדוף אחריהם ולבזז עוד זמן על מערכת ניתוב שיחות.
וגם אין לי אפשרות לבוא לסניף ולשבת שם באמצע היום עם הבעה של בורט כשאני מנסה לשגע את הפקידה התורנית ולהוכיח לה שאני דפקט. אני לא ישראלי טיפוסי שמשגע את נותני השירות, מעליב רופאים, מורים ונהגי מונית וזורק כיסאות כתר ברגע שמעצבנים אותו. אני זה מה שנקרא "פארש".

אז הדרך היותר הגיונית לפעולה בשלב הזה היא להירשם לאתר של אקסלנס. נרשמתי לאתר ופתחתי חשבון, שאמור להתעכן תוך כמה ימים עד שבועות אני מניח. נראה אם אני אצליח בהמשך לנייד את ניירות הערך מהבנק לבית השקעות שהחשבון יפתח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1842
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 18
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
C מה זה באמת שער מט"ח בין-בנקאי שוק ההון 10
C FLYCARD פרימיום של אלעל האם באמת משתלם? צרכנות פיננסית 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
ס כיצד מחושבת *באמת* ההצמדה למדד לחישוב מס רווח הון שוק ההון 6
adamshalev איזה חלק מההוצאות שלנו חשוף באמת לשקל שוק ההון 40
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
פסיוני האם באמת אי בי איי- משקיעים בחזרה את הדיבידנד ללא ניכוי במקור? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה