• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית?

• פותח הנושא פותח הנושא ido595
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ido595

משתמש רגיל
דירוג
179
אני מנסה לחשוב על הבנק, בשנים האחרונות הייתה חגיגה של הלוואות בריביות נמוכות, לצורך העניין אני מכיר אנשים עם קל"ץ של 2.5%ל 20 שנה.
למיטב הבנתי הבנקים בונים על תזרים לטווח קצר שהרי אפחד לא באמת מכניס פקדון בריבית 0 ל15 שנה, ועל ידי כך מגלגלים אשראי לטווח ארוך.
עכשיו הבנקים היום מגייסים בריבית של 3% לפחות, ראו פיקדונות של בנק דיסוקנט לדוגמא.
על פניו נדמה שהם מפסידים כסף? יכול להיות שכרגע על הלוואות חדשות הם נותנים קל"צ יותר גבוהה
אבל בשורה תחתונה רוב התיק שלהם בנוי על הלוואות עבר.
מה אני מפספס?

בדוחות הפיננסיים של כל בנק כתוב כמה הם מרוויחים/מפסידים מכל עלייה או ירידה של אחוז בריבית (וגם בשער הדולר/אירו וכדומה).

עריכה:
לבנק הפועלים למשל תראה בhttps://www.bankhapoalim.com/sites/bnhpcom/files/media/com/FinancialInformation/RisksEng300622.pdf עמודים 55-59 כיצד שינויים בריבית/מדד/שערי חליפין גורמים לבנק להרוויח/להפסיד. זה חלק מהערכות סיכון שכל בנק עושה (ונראה לי חייב לעשות).

נערך לאחרונה ב:
עיקר ההלוואות שהבנקים נותנים זה הלוואות שהם מקבלים מבנק ישראל בריבית הבסיסית.
הגיוסים של הבנקים זה רק עם זכור לי טוב, זה צריך להיות רק 6 אחוז מסך ההלוואות.

וחשוב להבין שגם אם יש מסלול מסוים שהבנק מפסיד על מסלול ספציפי אצל אדם ספציפי, אבל בכללית רוב האנשים אפילו בזמנים הטובים שילמו ריבית יותר גבוהה מהריבית הבסיסית היום, וגם שהבנק נותן את הריבית הוא לוקח בחשבון תרחישים של עליית ריבית, ובדרך כלל הבנקים יעשו חישובים של לקיחת סיכון בצורה יותר יעילה ובדיוק לכן בחודשים האחרונים הבנקים הרוויחו יותר (על המשכנתאות הקיימות), וממש לא הפסידו. (כל המסלולים של הפריים אין להם סיכון, ובמסלול צמוד מדד הם הרוויחו בענק, ובקבוע לא צמוד, הם בכללית לקחו ממוצע גבוה יותר כדי לכסות את הסיכון שהם לוקחים)

ההגיון שלי אומר את הדבר הבא :
אם הריבית בשוק היא 1% , אז נניח הבנק לוקח 20% מרווח לכל צד :
אז הבנק יתן פק"מ של 0.8% והלוואה ב1.2% והפער בינהם 0.4% הוא מרוויח

אם הריבית בשוק היא 10%
הבנק יתן פקמ של 8% והלוואה ב12% והפער הוא 4% ..

במילים אחרות , כשהריבית גדלה, אפשר לקחת יותר מרווח במונחים אבסולוטיים

ההגיון שלי אומר את הדבר הבא :
אם הריבית בשוק היא 1% , אז נניח הבנק לוקח 20% מרווח לכל צד :
אז הבנק יתן פק"מ של 0.8% והלוואה ב1.2% והפער בינהם 0.4% הוא מרוויח

אם הריבית בשוק היא 10%
הבנק יתן פקמ של 8% והלוואה ב12% והפער הוא 4% ..

במילים אחרות , כשהריבית גדלה, אפשר לקחת יותר מרווח במונחים אבסולוטיים
זה שהוא מרוויח יותר על חדשות אני מבין.
אבל הוא מפסיד על הלוואות קודמות לא?

זה שהוא מרוויח יותר על חדשות אני מבין.
אבל הוא מפסיד על הלוואות קודמות לא?
למה שיפסיד? הכסף כבר גוייס בעבר לפי הריבית שהייתה.

למה שיפסיד? הכסף כבר גוייס בעבר לפי הריבית שהייתה.
אני חושב שהשאלה זה איך הבנק מגייס כסף בריבית קבועה. (הבנק מפסיד על ריבית קבועה אם הוא גייס דרך החשבון שלו בבנק ישראל שהוא משלם עליו ריבית משתנה והריבית עלתה פתאומית)

אני חושב שלריבית קבועה הבנק מגייס כספים דרך פקדונות בריבית קבועה ואגחים שהוא מנפיק למיניהם (ובטח מוכר לחברות ביטוח ופנסיה) בעזרת מינוף בין השאר כנראה על הפקדונות (הבנק תמיד מעריך שהרבה מהכסף לא נמשך מהחשבונות ולכן הוא תמיד ממונף מאוד משהו כמו פי 40 מהסכום שיש לו).

על החלק בריבית משתנה קל לבנק להרוויח כי יש לו מרווח ברור. (למרות שכאן הוא עלול להיקלע למצוקת אשראי בגלל מינוף יתר אז הוא צריך גם פקדונות)

על החלק שצמוד למדד הבנק כנראה מגייס כסף מפקדונות צמודים ומרווח עליהם וגם מהנפקת אגחים צמודים לשוק. יכול להיות גם שהוא עושה שימוש בכל מיני נגזרים בשוק האגח (מלווה אגחים צמודים, מוכר אותם ונותן הלוואה במרווח ואז קונה אותם בהדרגה כשהכסף מהמשכנתא זורם אליו).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
אופק מדד ת''א 125 מול מדד הבנקים שוק ההון 7
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
U קרנות סל/קרנות מחקות אחרי מדדי הבנקים פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה שאלה על הרווח של הבנקים אוף טופיק 3
Level מה קורה לבעלי האגחים, במידה ומדינת ישראל "מצילה" את אחד הבנקים הגדולים מקריסה? שוק ההון 7
F פקדונות - הבנקים הפחות בולטים עם ריבית גבוהה יותר? שוק ההון 3
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10
ה קרן מחקה למדד הבנקים שוק ההון 32
ה לאיזה מטרה הבנקים משחררים כסף ביתר קלות? נדל"ן 11
E שינויים במסמכי ניכוי סוף שנה של הבנקים הישראלים מיסים 7
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
Mr. Bigglesworth מסחר ב GBTC דרך הבנקים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
S סקר שוק בין הבנקים כדי למצוא את הבנק האטרקטיבי ביותר צרכנות פיננסית 5
מ האם בעקבות הקורונה יש שינוי במדיניות המשכנאות מצד הבנקים? נדל"ן 28
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
I חוויה של משקיע מתחיל בזמן הקורונה - 16% על ת"א 125 וקצת מדד הבנקים שוק ההון 95
B האם הבנקים למשכנתאות יצאו מדעתם? נדל"ן 48
O מיקוח מול הבנקים על פיקדונות? צרכנות פיננסית 15
shirbi אני לא מבין למה הבנקים המרכזים קונים אגרות חוב ממשלתיות כיום שוק ההון 35
S כשאתה רואה כותרת : "ירידות חדות בנעילה בבורסת ת"א: מדד הבנקים צנח ב-7.2%" אוף טופיק 1
J מניית פתאל ומדד הבנקים שוק ההון 2
unrealx למה הבנקים יורדים הרבה יותר משאר השוק? שוק ההון 56
פשוט עוד מעלילות הבנקים בדנמרק - ריבית שלילית שוק ההון 23
F הבנקים הכי טובים בישראל לפי פורבס צרכנות פיננסית 34
flower מניות הבנקים שוק ההון 8
N מסלול זכאות במשכנתא - איך מתמודדים עם הבנקים צרכנות פיננסית 10
Z האם הבנקים בישראל מנכים המקור גם את מס יסף מהשקל הראשון מרווח בני"ע? שוק ההון 21
stass ברק כהן מול הבנקים (או רק בנק לאומי?) - אמלק אוף טופיק 3
Y מחיר עמלות הבנקים צרכנות פיננסית 3
H עקום התשואות - רווחיות הבנקים שוק ההון 4
מתכנת עתירה לבג"ץ בנושא חישובי ריבית בהלוואות על ידי הבנקים צרכנות פיננסית 2
doc29 לידיעתכם (נוסח דומה אמור להיות גם בשאר הבנקים) צרכנות פיננסית 6
אלון איך מתמודדים מול עמלות הבנקים? צרכנות פיננסית 25
N מיקוח על עמלות הבנקים שוק ההון 31
E פיקדון צמוד למדד של הבנקים שוק ההון 3
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 25
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה