• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער?

• פותח הנושא פותח הנושא arvin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא רוצה לקלקל את החגיגה, אבל כל מי שמרפרף על השרשור הזה מבין שאנחנו עדיין בבועה. כזה פומו לקנות מניות בתמחורים בועתיים, כשהדולר חזק, ריביות גבוהות, נפט יקר, אינפלציה דו ספרתית, בנק פדרלי שמקטין את המאזן, ותאונות פיננסיות ברחבי העולם כמו התפרקות של הין/דולר, מרגין קולז בקרנות פנסיה בריטיות, ושמועות על קשיים בקרדיט סוויס.

אפל במכפיל 25, מיקרוסופט מכפיל 25, טסלה עדיין ב600 מיליארד דולר שווי שוק, וול מארט, מקדונלדס, פרוקטור כולם במכפילים מעל 20, תשואת רווח של הסנופי נמוכה מאגח לשנה, יחס price to sales, של הסנופי ברמה שהיה בשיא של בועת הדוט קום, למה זה קשה להבין שעברנו regime change? מריבית אפס לתיכף חמישה אחוז, מqe לqt, מגלובליזציה לדה-גלובליזציה, מאפס אינפלציה לאינפלציה משתוללת.

זה אחד ממשקיעי המאקרו הכי מצליחים בכל הזמנים, שווה את העשרים דקות שלכם
אתה צריך להוסיף גם הסבר למה המשבר הזה הוא "המשבר" האמיתי שממנו צריך לפחד בשונה מרוב המשברים שהיו בעבר.

אתה צריך להוסיף גם הסבר למה המשבר הזה הוא "המשבר" האמיתי שממנו צריך לפחד בשונה מרוב המשברים שהיו בעבר.
אני מניח שהטענה העיקרית היא שהפד לא יכול להדפיס אותנו מחוץ למשבר.

אני מניח שהטענה העיקרית היא שהפד לא יכול להדפיס אותנו מחוץ למשבר.
עצם זה שהמשבר הוא נובע מאינפלציה הפתרון לא יכול להגיע מהדפסות, ובעיני אינפלציה זה בעיה אבל זה ממש לא "המשבר".

לא רוצה לקלקל את החגיגה, אבל כל מי שמרפרף על השרשור הזה מבין שאנחנו עדיין בבועה. כזה פומו לקנות מניות בתמחורים בועתיים, כשהדולר חזק, ריביות גבוהות, נפט יקר, אינפלציה דו ספרתית, בנק פדרלי שמקטין את המאזן, ותאונות פיננסיות ברחבי העולם כמו התפרקות של הין/דולר, מרגין קולז בקרנות פנסיה בריטיות, ושמועות על קשיים בקרדיט סוויס.

אפל במכפיל 25, מיקרוסופט מכפיל 25, טסלה עדיין ב600 מיליארד דולר שווי שוק, וול מארט, מקדונלדס, פרוקטור כולם במכפילים מעל 20, תשואת רווח של הסנופי נמוכה מאגח לשנה, יחס price to sales, של הסנופי ברמה שהיה בשיא של בועת הדוט קום, למה זה קשה להבין שעברנו regime change? מריבית אפס לתיכף חמישה אחוז, מqe לqt, מגלובליזציה לדה-גלובליזציה, מאפס אינפלציה לאינפלציה משתוללת.

אבל אם כולם בפומו להכניס עוד ועוד כסף למניות, שוק המניות יכול להמשיך להתנפח עוד ועוד חרף הבעיות שציינת. בועה לא חייבת להתפוצץ עם כולם מאמינים שהיא לא בועה.

קודם כל צריך להבין שאם מכאן יורדים עשרים אחוז בשנתיים, לא מופרך בכלל לאור התמחור הגבוה מאוד בשוק והכניסה למיתון, וכל הגורמים שציינתי לעיל, ונגיד חוזרים למחירים הנוכחיים תוך שנה משם, צריך לעלות 30% בשביל לחזור לברייק איבן כדי לקזז את הירידות והפסד של חמישה אחוז בלי סיכון בפקדון בבנק.

שנית צריך להבין שאפל לא תחזור בקרוב לתמחור בשיא, מיקרוסופט לא תחזור בקרוב לתמחור בשיא, אמזון לא, טסלה לא (לא יודע מה יהיה עם נהיגה אוטונומית למי שמאמין) אנבידיה ממש ממש לא, כך שכל החברות הגדולות שהרימו את המדדים לא ירימו אותם שוב לרמות האלה. כך שלא רק שצריך לעלות 30%, גם קשה לראות איך זה קורה.

אינפלציה - במשך עשרים שנה נמוכה מאוד בגלל גלובליזציה, טכנולוגיה, מחירי אנרגיה נמוכים, סין. כל זה מתהפך. שרשראות אספקה יוצאות מסין בגלל חוזר יציבות שלטונית, עלות עבודה בסין לא זולה כפי שהייתה פעם, מדיניות אנרגיה גרועה בארה״ב שמנעה השקעה בקידוחי נפט וגז וכו׳. כל ערימות המזומנים שחברות הענק יושבות עליהן נשחקות עכשיו בעשרות אחוזים.

הרס הון - הבועה הפסיכית שיוצאים ממנה הביאה להשקעות בחברות שלא מייצרות ולא ייצרו רווחים. החברות האלה יעלמו או ירכשו והרבה מההון שהושקע בהן ירד לטימיון. הקצאת המשאבים בכלכלה לא הייתה יעילה ויהיו לזה השלכות על העתיד. בנוסף, עשרות טריליונים של דולרים של ״עושר״ נמחקו משוקי ההון בעולם, במניות, אגח, קריפטו, ותיכף נדלן. זה מביא לירידה בצריכה ובהשקעות בעולם.

הפד - לא יכול לחזור להדפיס כספים ולהוריד ריביות לאפס כי האינפלציה תחרב את הדולר. אז משקיעים שהתרגלו לגב של הפד כשהשוק קורס לא יזכו להצלה. לא רק שהוא לא יכול לחזור להדפיס, הוא צריך לצמצם את המאזן.

ריביות - מריבית אפסית במשך עשור יש עכשיו ריביות גבוהות. זה מפחית את השווי הנוכחי של תזרים מזומנים מהוון ומפחית את השווי של מניות. בנוסף, הפד מעלה ריביות להילחם באינפלציה. יש טענה שזה מחריף את האינפלציה כי כל מיני פרויקטים טכנולוגיים ותשתיתיים לא יצאו לפועל בריביות כאלה. בנוסף כל מי שיש לו הון ורוצה לשמר אותו יכול לשים אותו באגח קצר או בבנק בשנים הקרובות וזה לבד יוריד את כמות הכסף שזורמת למניות. קצב השינוי של הריביות מעלה מאוד את הסיכון לתאונות פיננסיות כמו שכבר ראינו וכנראה נראה עוד. שימו עין על קרדיט סוויס. לריביות לוקח שנה לחלחל לכלכלה. כבר ראינו הרס גדול במניות ואגח ועוד לא חווינו פספוסי תחזיות דרמטיים של חברות גדולות ותחזיות רווח מונמכות. זה גם יגיע במיתון.

דולר - דולר חזק מעלה את המחירים לצרכנים במדינות מחוץ לארה״ב. הרבה מההכנסות של הסנופי זה חברות בינלאומיות שהולכות להפגע מהדולר החזק.

חברות זומבי - כמות גדולה מאוד של חברות שצריכות לפשוט רגל אבל מצליחות ללוות בריביות נמוכות ולגלגל הלאה חוב ולהמשיך ״לחיות״. בריביות של היום שוק אגח זבל בגדול קפוא ויהיה גל של פשיטות רגל של חברות כאלה. זה מוביל לפיטורים ומחריף את המיתון.

זה הקייס הדובי. מה הקייס השורי? שבטווח הארוך הסנופי עולה?

עצם זה שהמשבר הוא נובע מאינפלציה הפתרון לא יכול להגיע מהדפסות, ובעיני אינפלציה זה בעיה אבל זה ממש לא "המשבר".
אתה שם לב מה הבנק המרכזי בארה״ב עשה בשנה האחרונה? כל זה בגלל אינפלציה. תאמין להם שהם יודעים למה הם נלחמים בזה ככה. בהמון מדינות הכסף איבד מהערך שלו. זה לא מופרך כמו שזה נשמע. וזה הורס את הכלכלה והחברה. זה משבר עצום.

אבל אם כולם בפומו להכניס עוד ועוד כסף למניות, שוק המניות יכול להמשיך להתנפח עוד ועוד חרף הבעיות שציינת. בועה לא חייבת להתפוצץ עם כולם מאמינים שהיא לא בועה.
כולם הכוונה למשקיעים הקטנים. הכסף הגדול הוא בקרנות פנסיה שתיכף יסיטו אותו לאגח. הן קנו מניות כי לא הייתה דרך לייצר תשואה לחוסכים בעשור האחרון. עכשיו הריביות טובות ועולות והכסף יזוז לאגח. מי שידרס זה המשקיעים הקטנים שלא מבינים את זה.

אחד ממשקיעי המאקרו המצליחים בעולם אומר שהוא צופה שהדאו גונס בעוד עשר שנים לא יהיה הרבה יותר גבוה מעכשיו ומסביר למה. כן, יכול להיות שהוא טועה. אפס סיכוי שאתם מבינים יותר טוב ממנו. אבל לפחות שתהיה לכם תזה חוץ מ״בטווח הארוך הסנופי עולה״. זה שהסנופי עולה לא אומר שלא תפסידו.

לא אומר שלא יהיה עכשיו איזה ראלי עצבני עם כל חברות הטכנולוגיה שמדווחות השבוע, אבל זה לא משנה את התמונה. אני אמכור בחסר אם נראה שוב סנופי ב4100.

נערך לאחרונה ב:

מסכים. ה-SP500 ירד כולה לשערים של לפני פחות משנתיים. השער עכשיו הוא כמו השער ב-31/12/2020 - שזה 63% מעל השפל של הקורונה. בשפל של 2009 ה-SP חזר לשפל של המשבר ב-2002 (האמת, היה 8% מהשפל של 2002, אבל עם דיביבדנדים זה דומה). בשפל של 2002 הוא חזר 4.5 שנים אחורה וירד בערך ב-50% - כלומר, חזרה ל-2,300 לפי השערים של היום, עוד כמעט 40% למטה.
עם כל הכבוד לצניחות בשוויי החברות, עדיין נכנס כסף ל-ARKK, חברות כמו SNOW נסחרות במכפיל מכירות (!) של 35 על TTM ומפסידות מאות מיליונים בשנה למרות שקיימות כבר עשור, RIVIAN ב-28 מיליארד דולר, מפסידה מיליארים ומוכרת בקושי וגיימסטופ איכשהו שווה 8 מיליארד דולר למרות שלא מרוויחה, לא בכיוון להרוויח ולא צומחת. זה לא משבר. אנשים לא מיואשים מהבורסה ובטוחים שתכף האינפלציה תרד, הריבית תרד והמניות יעלו בגלל רק בגלל זה.

לא, זה לא עובד, זה אף פעם לא עבד.
בסוף מניה היא באמת בעלות חלקית על עסק. בתכלס של התכלס. בטווח קצר יש תנודות לפה ולשם, בטווח ארוך חברה שווה כמה שהיא מרוויחה בכל החיים שלה מהוון להיום.
אם זה היה עובד אז למה כולם היו מטומטמים ב-1999 וב-2008 וגרמו לירידות? זה כל כך קל הרי. בכלל, למה שאנשים יפסידו כסף על משהו אי פעם? למה שעסקים יפשטו את הרגל? למה בישראל אנחנו תמימים ומניה של חברה כמו בנק לאומי נסחרת ב-50 מיליארד שקל ובמכפיל רווח 8? בוא נעלה אותה ל-500 מיליארד שקל, גם לטריליון שקל, וכל קרנות הפנסיה וההשתלמות שלנו יעופו לשמיים, ונשתמש בכסף הזה כדי לתת לכל אזרח טסלה בחינם ע"ח שאר העולם..

זה הקייס הדובי. מה הקייס השורי? שבטווח הארוך הסנופי עולה?
בחיים יש תקופות שמרגישים שהכול על הפנים, הכול נדפק, גם בכלכלה זה אותו דבר, כרגע אנחנו נמצאים בתקופה השחורה של הכלכלה, אבל יש את הצד השני שהוא מחזיר בכול הכוח כתגובת נגד לתקופה השחורה, ובזמן הזה פתאום כל הטענות נהיות הפוכות הריבית יורדת הכסף יוצא מהאג"ח פתאום שומעים על ניסוי מעניין שהצליח, ואז מגיע הדוחות הכספיים ובום... איך מירידה כזאת פתאום הפתיעו בהכנסות פנומנליות...
בקיצור אני מקווה שהבנת את העניין...
אתה שם לב מה הבנק המרכזי בארה״ב עשה בשנה האחרונה? כל זה בגלל אינפלציה. תאמין להם שהם יודעים למה הם נלחמים בזה ככה. בהמון מדינות הכסף איבד מהערך שלו. זה לא מופרך כמו שזה נשמע. וזה הורס את הכלכלה והחברה. זה משבר עצום.
אני מסכים שזה דבר חמור שחייבים לטפל בזה ביד קשה, אבל מכאן ועד "המשבר" הדרך ארוכה.

אתם לא מפחדים להחזיק דולרים? אגח מדינה ארהב לשנה נותן מעל 4%. אתם רוצים לקנות משבר? זו ההתרסקות הכי גדולה בהיסטוריה של אגחים. רוצו קנו אגחים. לא המלצה אבל ראבאק תפסיקו להיות droolers ולקנות בעיצומה של קריסת הבועה הכי גדולה בהיסטוריה של מניות.

עוד ראיון חשוב עם מיליארדר בן 83 שחזה את כל הבועות וגם את התחתית של 2000, ומנהל כספים מקצועי כבר עשרות שנים

עוד ראיון

לא ממליץ ולא מייעץ ולכו אול אין על מניות אבל לפחות תשקיעו שעה מהחיים קודם לצפות בשני הראיונות האלה ואם אתם רציניים לגבי העתיד הפיננסי שלכם אז גם את הראיונות הקודמים איתו שיש ביו טיוב.

נערך לאחרונה ב:
בסוף מניה היא באמת בעלות חלקית על עסק. בתכלס של התכלס. בטווח קצר יש תנודות לפה ולשם, בטווח ארוך חברה שווה כמה שהיא מרוויחה בכל החיים שלה מהוון להיום.
בתאוריה מה שאתה אומר נכון. רק ששום דבר לא קובע כמה זמן הוא הטווח הקצר וכמה זמן הוא הטווח הארוך. עיוותי תמחור יכולים להימשך גם לאורך זמן.

@הראבאקיסט
עזוב אותנו מניתוחי מקרו שמקרו, עוד כמה אנחנו יורדים מכאן? מה יהיה שיא הירידות?
אם אתה מתיימר לחזות, אז תן תחזית מדוייקת.

זה הנסדק, צריך להיות עיוור בשביל לא לראות את הבועה וכמה עוד יש לרדת
הוא יכול לרדת עוד הרבה והוא יכול גם לא לרדת. קח את הגרף של ה s&p500 משנות השמונים, תקבל צורה דומה. האם זה אומר שהמדד יכול לחזור לשער שלו משנת 1993? אולי. האם הוא יחזור לשם? לא בטוח.

@הראבאקיסט
עזוב אותנו מניתוחי מקרו שמקרו, עוד כמה אנחנו יורדים מכאן? מה יהיה שיא הירידות?
אם אתה מתיימר לחזות, אז תן תחזית מדוייקת.
אין לי מושג. הסנופי יכול לעלות ל9000 מחר בבוקר. לאף אחד אין מושג. אני מבין שלחשוב לבד זה קשה אבל אני ממליץ בחום לעשות את זה.
מי שחשב לבד בדצמבר שנה שעברה זז הצידה מנפילות של 40% בתיק.
צפה בקובץ המצורף 1738

• וואו
Reactions: d4c
+1 על פוסט מנומק בנושא ועל זה ששמת את הכסף איפה שהפה.

ובכל זאת:
כמה עליות היו בשנים לפני זה כאשר גם היה ברור שהשוק מנופח?
מתי תחזור לשוק?
מתי תצא שוב?
כמה פעמים אתה חושב שתוכל לתזמן בהצלחה?
מה המחיר של טעות בתזמון?

אגב, אני לא זוכר אם זה ב"המשקיע הנבון" או ב"הליכת אקראי", אבל הוא אומר להיות 50-50 במניות, כאשר מותר לשחק עם זה עד גבול של 25% כאשר יש תחושה ברורה. ככה אתה תמיד בפנים אבל במגבלות הזהירות שאתה מציב.

+1 על פוסט מנומק בנושא ועל זה ששמת את הכסף איפה שהפה.

ובכל זאת:
כמה עליות היו בשנים לפני זה כאשר גם היה ברור שהשוק מנופח?
מתי תחזור לשוק?
מתי תצא שוב?
כמה פעמים אתה חושב שתוכל לתזמן בהצלחה?
מה המחיר של טעות בתזמון?
היו הרבה עליות כשכבר היה ברור שמנופח אבל המוזיקה המשיכה להתנגן אז המשכתי לרקוד

אחזור כשהמכפילים ופרמיית הסיכון יחזרו לרמתם ההיסטורית, ואחרי שאתן לריביות החדשות לחלחל לכלכלה ולראות מה ההשפעה ומה מדיניות הפד

אצא שוב כשפרמית הסיכון לא תצדיק להחזיק מניות והמוזיקה תיפסק

מחיר נמוך ממה שאתה חושב כי כשאני יוצא מהשוק אני מפסיק ליטול את הסיכון שבהחזקת מניות כך שגם אם אני מפסיד תשואה זה בסדר. גם חברת ביטוח מסרבת לפעמים לבטח לקוחות מסוימים. בסוף יכול לצאת שלא קרה מקרה ביטוח והחברה הפסידה את הפרמיה. אבל היא גם לא נטלה את הסיכון. זה בסדר גמור. חלאס עם הפומו. אני מקבל 4.5% בבנק ישראלי עם יציאה כל שנה. זה סבבה לגמרי. למי שמתקשה, זה כמעט 20% תשואה נומינלית לפני מס ב4 שנות הפקדון.

בעשר שנים האחרונות הייתי מאה אחוז במניות. כמה תשואה הפסיד מי שהחזיק הארי בראון? 25% מזומן ו25% זהב? אז הפסיד. זו ההקצאה שבחר ואם זה התאים זה התאים. אז מה אם הפסיד תשואה?

אני כן אגיד שאני מצפה לראלי השבוע כי בטח אפל ומיקרוסופט יציגו תוצאות סבבה. אולי אפל פחות אבל מיקרוסופט אני די בטוח. זה לא אומר שהן לא מתומחרות בצורה מוגזמת.

נערך לאחרונה ב:
אין לי מושג. הסנופי יכול לעלות ל9000 מחר בבוקר. לאף אחד אין מושג. אני מבין שלחשוב לבד זה קשה אבל אני ממליץ בחום לעשות את זה.
צפה בקובץ המצורף 1738
סבבה, אז הצליח לך הפעם. אבל מה עם שאר הפעמים?האם לאורך עשרות שנים הצלחת?תצליח? יותר מהאסטרטגיה להיות מושקע כל הזמן? יש פה שרשור מקביל שבדיוק מדבר על זה ...
אם אתה משקיע מזדמן שרוצה לתת מכה פה, מכה שם. עם כסף קטן אז אולי זה מתאים.
אבל השקעה של הון משפחתי גדול לטווח ארוך לא נראה לי....חוץ מזה איפה עמלות? איפה מיסים?

דבר נוסף, אני לא יודע על איזה הפסד של 40% אתה מדבר?
התיק שלי 100% מניות, מופסד מתחילת שנה פחות מ10% שקלי, בשביל זה לעשות כזה רעש?

הכי פשוט ויעיל, זה לבנות את התיק בצורה נכונה ולקבל את זה, שזה התנודות של השוק ועל זה אתה מקבל תשואה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סבבה, אז הצליח לך הפעם. אבל מה עם שאר הפעמים?האם לאורך עשרות שנים הצלחת?תצליח? יותר מהאסטרטגיה להיות מושקע כל הזמן? יש פה שרשור מקביל שבדיוק מדבר על זה ...
אם אתה משקיע מזדמן שרוצה לתת מכה פה, מכה שם. עם כסף קטן אז אולי זה מתאים.
אבל השקעה של הון משפחתי גדול לטווח ארוך לא נראה לי....חוץ מזה איפה עמלות? איפה מיסים?

דבר נוסף, אני לא יודע על איזה הפסד של 40% אתה מדבר?
התיק שלי 100% מניות, מופסד מתחילת שנה פחות מ10% שקלי, בשביל זה לעשות כזה רעש?
התיק שהיה לי הפסיד 40% מאז שיצאתי.

לא ניסיתי לאורך שנים ואני לא מצפה להצליח לאורך שנים. אבל אני כן בוודאות אטול פחות סיכון שוק אם אבלה בחוץ כשהמחירים מוגזמים.

לא יודע למה זה משנה הסכום.

עמלות זה גרושים אני לא יודע למה אתה מזכיר את זה בכלל. היו לי חמש החזקות בתיק. אולי מאה שקל עמלה. וזזתי הצידה מירידה של 40%.

מיסים שילמתי כי כבר שיחקתי עם התיק בבועה, קניתי ומכרתי טסלה ועוד כל מיני טרלול. היה שווה. חוץ מזה שמיסים זה גם ככה לא שלי ובסוף אשלם אותם. כן, דחיית מס זה אחלה, אבל עדיף לברוח בבועה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49

נושאים דומים

Back
למעלה