• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים?

• פותח הנושא פותח הנושא TalSO
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TalSO

משתמש סולידי
דירוג
22
ממה שאני קורא פה בבלוג, התפיסה הרווחת היא שלביצועי עבר של קרנות אין שום משמעות מבחינת ביצועי עתיד, ושלכן - אין טעם לנסות לנחש איזו קרן תצליח יותר ואיזו פחות, ושבגלל זה (ובגלל שבתוחלת קרנות נותנות ביצועים שמנצחים את המדד במידה שלא מצליחה להצדיק את דמי הניהול הגבוהים יותר) נכון יותר ללכת על מדדים.
ואכן, אין שום כלל שאומר שמי שהצליח עד כה ימשיך להצליח גם בעתיד. זה ממש לא מחויב המציאות.
י
חד עם זה, מחשבה יותר מעמיקה אומרת שהשווקים לא באמת משוכללים לחלוטין (כלומר, גם אם תיאורטית כל המידע זמין לכולם, זה עדיין לא אומר שכולם יודעים הכול - למעשה, כנראה שלאף אחד אין את היכולת לדעת הכול) - כשמישהו מקבל החלטה, מה שרלוונטי זה לא באמת איזה מידע זמין לו, אלא איזה מידע יש ברשותו. בנוסף, לא כולם יודעים לשקול את המידע שברשותם באותה מידה - מטבע הדברים גם עם אותו מידע בדיוק, יהיו מי שייתנו משקל עודף לחלק מסוים במידע, ואחרים שיתעדפו חלק אחר. בהחלט ייתכן שחלק גדול ממי שמתעדף מידע בצורה "נכונה" עושה את זה במקרה, אבל גם ייתכן שחלק עושים זאת כי הם באמת מבינים את המשמעות של המידע יותר טוב מאחרים.
בהתאם - קשה לקבל את זה שאין באמת יתרון אפריורי לקרנות מסוימות על פני אחרות - הקרנות שלוקחות בחשבון הכי הרבה מידע משמעותי, ומשקללות אותו בצורה הנכונה ביותר, יהנו מביצועים עודפים ביחס לקרנות האחרות. והשאלה היחידה שנותרת היא: האם לנו, כמשקיעים, יש איך לזהות את הקרנות האלה?

פה נכנסת השאלה האם יש או אין משמעות לביצועי העבר ביחס לפוטנציאל לעתיד.
כמובן שאי אפשר לומר שמי שהצליח בעבר עשה זאת באמצעות שימוש מושכל יותר במידע הזמין, אבל יש סבירות גבוהה מהממוצע הכללי שמי שהצליח בעבר, בעיקר אם זה קרה באופן עקבי, עשה זאת בזכות שימוש יותר מושכל במידע. בנוסף, מי שעושה שימוש מושכל יותר בנתונים, לא בהכרח יצליח בעתיד, אבל יש סבירות גבוהה מהממוצע הכללי, שהוא כן יצליח בעתיד.
כלומר, אם אנחנו בוחרים קרן מתוך הקרנות שהצליחו באופן עקבי בעבר, הסיכוי שלנו לבחור קרן שעושה שימוש מושכל יותר במידע גדול יותר מאשר אם אנחנו בוחרים קרן מבין כלל הקרנות. בנוסף, אם אנחנו בוחרים קרן שעשתה שימוש מושכל במידע, הסיכוי שלה להשיג תשואה עודפת גבוה יותר מאשר אם אנחנו בוחרים מבין כלל הקרנות. והמסקנה היא שאם אנחנו בוחרים קרן מבין הקרנות שהצליחו באופן עקבי בעבר, אנחנו כן מגדילים את הסיכוי שלנו להצלחה בעתיד, ביחס לתוחלת התשואה של כלל הקרנות.
כמובן שיש גם את האפשרות שקרן שעשתה בעבר שימוש מושכל במידע לא תעשה שימוש כזה בעתיד (אם בגלל שמנהל הקרן מתחלף, או שהצוות שלו מתחלף או שהם מחליטים לשנות גישה...), אבל קשה לי להאמין שהסיכוי הזה שקול כנגד היתרון בבחירה כזו.

בניסוח אחר:
1. מי שעושה שימוש מושכל במידע - יקבל החלטות שהן, בממוצע, טובות יותר ממי שעושה שימוש מושכל פחות במידע.
2. מכאן שההסתברות שמי שקיבל החלטות שטובות יותר, בממוצע, עשה שימוש מושכל במידע גבוהה יותר מההסתברות שמישהו רנדומלי עשה שימוש מושכל במידע.
3. כשאנחנו מחברים את 1 + 2, נראה שההסתברות שמי שקיבל החלטות טובות יותר יקבל החלטות טובות יותר גבוהה יותר מההסתברות שמישהו רנדומלי יקבל החלטות טובות.

אם משהו בהיגיון שלי לא עובד, או אם משהו בהנחות הבסיסיות שלי לא עובד - אני אשמח מאוד לקרוא ביקורת על זה (בעיקר כי אני עצלן, אני לא רוצה להשתכנע שאני צריך להתחיל להשקיע יותר בחקר של קרנות, אני ממש מעדיף להאמין שעדיף לי להישאר עצלן).

דבר נוסף: יכול להיות שההיגיון הזה הוא ללא דופי, ושעדיין המסקנה היא שעדיף להשקיע בקרנות מחקות. סיבה אפשרית יכולה להיות דמי הניהול - יש למישהו נתונים שמראים שההבדל בדמי הניהול מצליח לאיין את ההבדל ההסתברותי בין הסיכוי להצלחה עתידית של קרן שהצליחה עקבית בעבר לבין הסיכוי של קרן שלא הצליחה?
אולי יש סיבות נוספות - אם יש לכם רעיונות, אשמח לקרוא אותם.

את המחשבה על זה פתח אצלי המאמר הזה:http://www.inbest.co.il/Articles.aspx?PageID=29
כמובן שיש הרבה מה לבקר שם.
הדבר העיקרי הוא האינטרוולים הקצרים ביחס אליהם זה נבדק (בעיקר בהקשר למדדים של inbest - זה שאסטרטגיה שעבדה במשך חצי שנה ממשיכה לעבוד גם בחצי השנה שאחריה אומר שבתנאים שכמעט לא השתנו הדברים ממשיכים לעבוד בצורה דומה. זה אומר ממש קצת על טווחים שאשכרה יש להם משמעות)
דבר נוסף הוא היכולת המוגבלת שלנו לכמת את היתרון בבחירה בהתאם להצלחת העבר - גם אם נקבל שבוודאות יש יתרון בהסתברות שהקרן תמשיך להצליח, סיכוי טוב שהיא גם תגבה יותר דמי ניהול, ואנחנו צריכים להצליח להבין האם ההצלחה העודפת (בתוחלת) מצליחה להצדיק את דמי הניהול העודפים.

מבין את הטענה, ואני לא פוסל אותה על הסף (כפי שאמרתי בעבר, לדעתי וורן באפט הוא ההוכחה שניתן להכות את השוק-גם אם הוא לא עושה זאת בשנים האחרונות, אך יש מי שלא יסכים איתי).
עם זאת, כמו הדוגמא עם וורן באפט-אין לך באמת מושג מתי זה ייפסק, ולמה. לאחרונה ברקשייר מתחילה לפגר אחרי השוק, וזה גם נובע מכך שבין היתר, וורן מאוד שמרן ונמנע מלהשקיע באפל או באמזון עד לאחרונה-זה נתן לו יתרון בעבר (בבועת ההייטק), אבל בוא נסכים שיש הבדל בין חברות טכנולוגיה מבוססות עם הכנסה הולכת וגדלה כמו אמזון ואפל לבין חברות כמו אובר או ליפט עם חוב וקונספט שעדיין לא התבסס לחלוטין.
בניגוד לזה, בנוגע לשוק, יש לך מושג כלשהו לאן זה הולך.
למשל, יש עשרות מחקרים על מדד ה-S&P 500, הידע על התשואות זמין לכל מכל נקודת זמן אז אפשר לראות בפשטות: השוק עולה לאורך זמן. זהו.

ברקשייר היא אומנם לא קרן אקטיבית, אבל היא חברת אחזקות שבוחרת מניות בפינצטה מתוך ציפייה לתשואת יתר.
אם היא נכשלת בכך, ולמניה אין דמי ניהול, אני לא מוצא טעם בכלל לחשוב לבצע השוואה לקרן כלשהי מהשוק המקומי.
כמו שאמרת-מנהלים יכולים להתחלף, מדיניות יכולה להתחלף (או להפוך ללא רלוונטית), אבל השוק תמיד נשאר.

@adamshalev אם איני טועה עשה בעבר סימולציות של קרנות מובילות כעת כנגד עבר, יש קורלציה ישירה של ביצועים עכשווים טובים לביצועים גרועים בעבר...

ברקשייר היא אומנם לא קרן אקטיבית, אבל היא חברת אחזקות שבוחרת מניות בפינצטה מתוך ציפייה לתשואת יתר.
אני חושב שזה "לא פייר" להשוות את הקרן של באפט, כי כל ציוץ שלו הוא מזיז את השוק, סטייל נבואה שתגשים את עצמה.
יותר נכון להסתכל על ההתערבות שלו אחרי 2008.
[דעתי כמובן]

דבר ראשון - גם הידע על השוק בכללותו מתבסס אך ורק על ביצועי עבר. אני מסכים שמכיוון שמדובר על ביצועים רחבים הרבה יותר, התחזית רובסטית יותר, אבל אנחנו עדיין מקבלים פה החלטות על בסיס מה שראינו בעבר. למעשה, אין לנו באמת ברירה אלא לבצע את הכשל הלוגי הזה, כי נתונים על העתיד אין לאף אחד.
דבר שני - זה נכון שאתה לא יודע מתי מי שהצליח עד כה יפסיק להצליח. גם זה נכון גם לגבי השוק בכללותו. יחד עם זה, יש לנו סיבה טובה (כביכול) להניח שמי שהצליח עד כה - סיכוי טוב שימשיך להצליח. לא?

אבל יש סבירות גבוהה מהממוצע הכללי שמי שהצליח בעבר, בעיקר אם זה קרה באופן עקבי, עשה זאת בזכות שימוש יותר מושכל במידע. בנוסף, מי שעושה שימוש מושכל יותר בנתונים, לא בהכרח יצליח בעתיד, אבל יש סבירות גבוהה מהממוצע הכללי, שהוא כן יצליח בעתיד.

סרטון מומלץ בנושא.

יש לנו סיבה טובה (כביכול) להניח שמי שהצליח עד כה - סיכוי טוב שימשיך להצליח. לא?
למה ?
אני מסתכל על זה כמו על ליגת העל הכושלת שלנו בכדורגל.
אם פרשן X הצליח בניחוש שב"ש תקח שנה שעברה, האם זה אומר שיש לו סיכוי גבוה יותר ?
הרי כולם יודעים איזה שחקנים יש ואיפה, האם הוא באמת כזה *חכם* ? או שפשוט שיחק לו המזל ?
ואם הוא כזה גאון, למה הוא פרשן ולא פתח קרן השקעות בחיזוי כדורגל וכו' וכו' ...
יש לנו זיכרון קצר, תיכנס לאתר gemel של המדינה ותסתכל בעצמך מי היה במקומות הראשונים בעשור הקודם ומי פתאום החליף את השם של הקרן בשביל שלא יהיו נתוני עבר...

ואללה? אשמח ללינק.
ost: 256673, member: 1098"]לדעתי הכוונה לעבודה המעולה של @עש לילה בנושא - זמינה כאן[/QUOTE]
ואידך זיל גמור

* שרשור מדהים, צריך לנעוץ אותו בכל פעם שעולה השאלה של מחקה מדד אל מול אקטיבית של מנהל גאון

דבר ראשון - גם הידע על השוק בכללותו מתבסס אך ורק על ביצועי עבר. אני מסכים שמכיוון שמדובר על ביצועים רחבים הרבה יותר, התחזית רובסטית יותר, אבל אנחנו עדיין מקבלים פה החלטות על בסיס מה שראינו בעבר. למעשה, אין לנו באמת ברירה אלא לבצע את הכשל הלוגי הזה, כי נתונים על העתיד אין לאף אחד.
דבר שני - זה נכון שאתה לא יודע מתי מי שהצליח עד כה יפסיק להצליח. גם זה נכון גם לגבי השוק בכללותו. יחד עם זה, יש לנו סיבה טובה (כביכול) להניח שמי שהצליח עד כה - סיכוי טוב שימשיך להצליח. לא?

שמע, אם מחר נגמר כל הנפט הזמין בעולם, יחד עם כל האורניום והפחם הזמינים בעולם, אתחיל לדאוג מכך שהצמיחה תפסיק וביצועי העבר של השוק יהיו לא רלוונטים.
מצד שני, בתרחיש שכזה בטח כולנו נמות ברעב תוך כמה שבועות כי רובנו חיים באיזורים עירוניים ובמילא אין מספיק תוצרת חלקאית כחול לבן שמספיקה לכל אזרחי ישראל, אז למי יהיה אכפת מהתשואות.

ועכשיו ברצינות-המשמעות של השקעה פסיבית, לדעתי לפחות, היא האמונה בצמיחה הכלכלית הגלובלית של האנושות.
לטווח הקצר, יש מצב שתיפול קורבן לאיזשהי בועה ואז הערך של היחידות שלך בקרן יצנח אבל לטווח הארוך, כשאתה קונה קרן מחקה S&P או מחקה את כל המדינות המפותחות או את כל המדינות באופן כללי-אתה בעצם נסמך על האמונה, שהאנושות תתפתח, שווי החברות ומוציריהם יעלה, והצמיחה הכלכלית תמשיך.
כל ביצועי העבר הם הביטוי של אמונה זו-איפה העולם של 1960 או 1920 ואיפה העולם של 2019? ההתפתחות הטכנולוגית המדהימה של העשורים האלה, הגיעו לכדי מדע בדיוני שנראה לכולנו מובן מאליו (חשבת פעם על זה שהאייפון שלך חזק יותר ממחשב החללית אפולו שנחתה על הירח? הוא גם יותר זול וגם זמין לכל).

אני אופטימי לגבי האנושות-כן, יש לנו הרבה מה לתקן-התחממות עולמית וכו'-אבל בסה"כ, אנחנו די טובים במה שאנחנו עושים.
בתרחיש של "סוף עידן הנפט" וכו', כנראה שנמצא מקור אנרגיה חדש-והיופי הוא, שבעיקיפין גם ממנו תרוויח דרך החזקת קרן מחקה גלובלית.

עכשיו, בוא נשווה את זה להשקעה אקטיבית: רוב הקרנות המנוהלות לא בעלות מנהלים כמו וורן באפט שלפחות מנסה לקנות חברות עם מה שנראה כמו ערך גבוה, במה שנראה כמו מחיר זול לטווח הארוך.
רובן מחזיקות מנהלים ממוצעים שמנסים לקנות חברות ממוצעות שהם צופים שמחירהן יעלו (ספקולציה כלשהי) במחיר ממוצע לטווח זמן ממוצע.
אני מניח שדמי הניהול הממוצעים של קרנות המנוהלות הממוצעות האלה גבוה הרבה יותר מהאחוזים הממוצעים שהם יכו בהן את השוק, בשנה ממוצעת.
עם זאת, סטטיסטית, תמיד יהיו כמה קרנות שיכו את השוק שנה אחת. כמה מתוכן יכו אפילו שנתיים. כמה מתוך אלה, אפילו 3 או 4 או אפילו 5.
איך תדע לצד מי יהיה המזל?

בהשראת הגרף המעולה הזה עשיתי גם בדיקה קלה לפני כחצי שנה
***הערה: המספרים המוצגים מגיעים מחיפוש מהיר באינטרנט. תתכן סטיה קלה.***
אתה לא מתחשב בהשקעה מחדש של הדיבידנדים. ל-15 שנה הS&P500 (להלן המדד) עשה 288%.
באופן מפורט יותר, לתקופה של 15 שנה, יש קופה אחת של אנליסט* שעשתה הרבה יותר, בפער חריג מכל השאר - 412%. הבאה בתור עברה את המדד ב-4% בלבד, אחריה היתה זהה למדד, אחריה 7% פחות. מיד אחר כך יש קפיצה למטה של 50% (233%) ומשם זה כמובן יורד.
ל-10 שנים המדד עשה 174%. קופה אחת של ילין לפידות* עשתה 192% (18% מעל המדד על פני 10 שנים). השניה ברשימה כבר הפסידה למדד ב-18%, ומשם זה יורד.
*) שים לב שהקופה המנצחת ל-15 שנים, הפסידה למדד ב-10 שנים האחרונות ביותר מ-50%. הקופה המנצחת ל-10 שנים לא היתה קיימת לפני 15 שנים, אבל ב-5 שנים האחרונות הפסידה משמעותית למדד (88% מול 68%).

לסיכום- כצפוי, רוב מוחץ של הקופות הפסידו למדד, ובהרבה (מאוד). קופות אחדות היכו את המדד לתקופות מוגדרות (לפני דמי ניהול), אבל הפסידו לו בבחירת תקופות אחרת. אם בחרת קופה שהובילה על המדד בהסתכלות לתקופה ארוכה, כנראה הפסדת למדד בשנים שאחרי.

י
חד עם זה, מחשבה יותר מעמיקה אומרת שהשווקים לא באמת משוכללים לחלוטין (כלומר, גם אם תיאורטית כל המידע זמין לכולם, זה עדיין לא אומר שכולם יודעים הכול - למעשה, כנראה שלאף אחד אין את היכולת לדעת הכול) - כשמישהו מקבל החלטה, מה שרלוונטי זה לא באמת איזה מידע זמין לו, אלא איזה מידע יש ברשותו. בנוסף, לא כולם יודעים לשקול את המידע שברשותם באותה מידה - מטבע הדברים גם עם אותו מידע בדיוק, יהיו מי שייתנו משקל עודף לחלק מסוים במידע, ואחרים שיתעדפו חלק אחר. בהחלט ייתכן שחלק גדול ממי שמתעדף מידע בצורה "נכונה" עושה את זה במקרה, אבל גם ייתכן שחלק עושים זאת כי הם באמת מבינים את המשמעות של המידע יותר טוב מאחרים.
בהתאם - קשה לקבל את זה שאין באמת יתרון אפריורי לקרנות מסוימות על פני אחרות - הקרנות שלוקחות בחשבון הכי הרבה מידע משמעותי, ומשקללות אותו בצורה הנכונה ביותר, יהנו מביצועים עודפים ביחס לקרנות האחרות. והשאלה היחידה שנותרת היא: האם לנו, כמשקיעים, יש איך לזהות את הקרנות האלה?
זה לא סותר את הנחת השוק היעיל, או את מסקנותיה.
את המחשבה על זה פתח אצלי המאמר הזה:http://www.inbest.co.il/Articles.aspx?PageID=29
בוווולשיט שיווקי.

גם הידע על השוק בכללותו מתבסס אך ורק על ביצועי עבר.
זאת טעות נפוצה, אבל עדיין טעות.
אני לא מהמר על השוק כי בעבר השוק עלה, אני מהמר על הכלכלה העולמית.
אם הכלכלה העולמית תקרוס, הדבר האחרון שתדאג לו זה מצב המניות שלך. לא יהיה לך מאיפה להשיג דברים בסיסים כמו אוכל ומיים, שלא לדבר על קורת גג ודברים כאלה.
אם אתה דואג שהכלכלה העולמית תקרוס זה הזמן להתחיל לקנות פחיות שימורים, בקובקי מיים מינרליים ונשק להגנה עצמית.

אני מהמר על הכלכלה העולמית
יכול להיות אבל שאתה מהמר על הכלכלה העולמית במקום הנכון ?
סתם זורק,
האם הסיכוי אפסי שמשקל ההנפקות יעבור לקצה השני של הגלובוס כי הדולר האמריקאי כשל ?
הרי מה שקרה בארה"ב אחרי מלחמת העולם ה-2 יכול לקרות במקום אחר אחרי מלחמת העולם ה-3 [איראן ושאר מרעין בישין] או שאני מגזים וזה סטייל חוצנים וכו'

אני מחזיק את כל השוק העולמי, אז אני מניח שכן.
אלא אם כן נגלה בקרוב עם של חייזרים, אבל אני בטוח שאז יהיו קרנות מחקות "גלקטיות" ולא רק "עולמיות".
הרי מה שקרה בארה"ב אחרי מלחמת העולם ה-2 יכול לקרות במקום אחר אחרי מלחמת העולם ה-3 [איראן ושאר מרעין בישין] או שאני מגזים וזה סטייל חוצנים וכו'
נכון.
ובגלל זה אני מחזיק קרנות עולמיות ולא רק את הסנופי.

סתם זורק,
האם הסיכוי אפסי שמשקל ההנפקות יעבור לקצה השני של הגלובוס כי הדולר האמריקאי כשל ?

למיטב זכרוני, כחצי מהחברות ב-S&P 500 הן גלובליות, ואחרי מלחמת העולם השנייה, כלכלת ארה"ב דווקא האיצה, ולא נסוגה.
לא רואה תרחיש כזה באופק, אבל מאוד הייתי רוצה כמה מקרנות הגלקטיות ש- @roneng ציין :)

, ואחרי מלחמת העולם השנייה, כלכלת ארה"ב דווקא האיצה, ולא נסוגה.
היא הנותנת -
לכן הבאתי את ארה"ב כדוגמא למדינה שיצאה משפל כלכלי [השנים המלוכלכות של ענן האבק/מדיניות הובר וכו'] עקב מלחמה/תאוצת תיעוש/ברטון וודס שנתן למטבע שלה את הבכורה, אולי מה שקרה לה יקרה במקום אחר ?

זה לא סותר את הנחת השוק היעיל, או את מסקנותיה.
איך לא? למיטב הבנתי הנחת השוק היעיל היא שהעובדה שלכולם יש נגישות לאותו מידע, לא יכול להיות יתרון לסוכן אחד על פני אחר. לא?

זאת טעות נפוצה, אבל עדיין טעות.
אני לא מהמר על השוק כי בעבר השוק עלה, אני מהמר על הכלכלה העולמית.
אם הכלכלה העולמית תקרוס, הדבר האחרון שתדאג לו זה מצב המניות שלך. לא יהיה לך מאיפה להשיג דברים בסיסים כמו אוכל ומיים, שלא לדבר על קורת גג ודברים כאלה.
קריסה של הכלכלה היא לא בדיוק אותו הדבר כמו סטגנציה (או אפילו ירידה) בשוקי המניות. אם אני לא טועה יפן נמצאת כבר כמה עשורים בירידה, ובכ"ז הכלכלה לא התרסקה.
אני חושב שבהחלט ייתכן מצב בו שוקי המניות בכל רחבי העולם לא יעלו במשך עשורים, ועדיין - המערכת הכלכלית הבסיסית תתקיים. אם אני טועה - אשמח להסבר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
K דוחות של סיכום פעולות באקסלנס טרייד שוק ההון 4
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
ב אתר מסחר של הפניקס (לדוגמה) מתורגם מאנגלית ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש בתרחיש של נפילת המשטר האיראני השקל יגיע ל2 ש"ח? שוק ההון 19
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 18
ש 50000 ש"ח לשימוש של 1500 בחודש עצתכם שוק ההון 25
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מערכת IB של מיטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 7
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ש קורס מסחר יומי של אינסיידרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 49
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
P יתרונות וחסרונות של דרכי חסכון לילדים שוק ההון 5
R משיכה מקרן השתלמות של הסכום שמעבר לתקרת המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
ה המחשבון של הסולידית אישר!! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
algo.il רכישה של בשר\דגים טריים בסיבוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הסולידית המעבדה של הסולידית שער הקהילה 35

נושאים דומים

Back
למעלה