• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי"

• פותח הנושא פותח הנושא תמיר כהן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמיר כהן

משתמש סולידי
דירוג
11
האם יש תשתיות, חללי למידה ואווירה של אקדמיה?
או שרק מוכרים חלומות מהבחינה הזאת?
יש כאן בוגרי האוניברסיטה או סטודנטים? אוכל לדבר איתכם?

האם יש תשתיות, חללי למידה ואווירה של אקדמיה?
או שרק מוכרים חלומות מהבחינה הזאת?
יש כאן בוגרי האוניברסיטה או סטודנטים? אוכל לדבר איתכם?
לא מכיר את המקום אבל למה זה שיקול?

נראה לי שהשאלה המרכזית היא מה התשואה על הזמן ועלות הלימודים שם ביחס לאלטרנטיבות.

אווירה של אקדמיה וחוויה סטודנטיאלית זה over rated

אז בעצם האוניברסיטה הפתוחה היא האופציה הכי טובה? כי אין בה שום אווירה וחוויה, אין לה תנאי קבלה והיא נחשבת לטובה.
אבל כמה אנשים יכולים ללמוד בה עצמאית בלי אווירה וחוויה? איך הגעת למסקנה שזה over rated? אולי בשבילך באופן ספציפי, אבל האם אפשר להגיד לבן אדם שמשהו לא חשוב לו אם זה בעצם כן חשוב לו? אם זה לא היה חשוב לאנשים כולם באמת היו לומדים בפתוחה ומסיימים.
אשמח לתגובה, אולי לא הבנתי אותך נכון או שאני סתם טועה.

ממש לא מסכימה. מהשנים הטובות בחיי ולא רק חברתית, הסביבה האקדמאית והחוקרת נותנת השראה שמשפיעה לפעמים לשנים קדימה.
שלא לדבר על קשרים שמחזיקים הרבה מעבר לשנים של התואר.

אז בעצם האוניברסיטה הפתוחה היא האופציה הכי טובה? כי אין בה שום אווירה וחוויה, אין לה תנאי קבלה והיא נחשבת לטובה.
אבל כמה אנשים יכולים ללמוד בה עצמאית בלי אווירה וחוויה? איך הגעת למסקנה שזה over rated?
לדעתי למי שיכול לסיים תואר בפתוחה עדיף ללמוד שם. מסכים שרוב האנשים (ואני בניהם) זקוקים למסגרת של האקדמיה שעוזרת ללמידה. אז בעיניי אם זה עוזר ללמידה אחלה. אם זה בשביל חיי הפנאי אפשר להשיג אותם שלא במסגרת האוניברסיטה.

כשאני אומר חוויה סטודנטיאלית אני מתכוון יותר לחיי החברה של הסטודנטים ופחות למסגרת הלימודית. אישית זו הייתה תקופה נחמדה חברתית בשבילי אבל בדיעבד הייתי מחליף אותה בעוד כמה שנים של ניסיון בשוק העבודה.
אולי בשבילך באופן ספציפי, אבל האם אפשר להגיד לבן אדם שמשהו לא חשוב לו אם זה בעצם כן חשוב לו? אם זה לא היה חשוב לאנשים כולם באמת היו לומדים בפתוחה ומסיימים.
מקבל

ממש לא מסכימה. מהשנים הטובות בחיי ולא רק חברתית, הסביבה האקדמאית והחוקרת נותנת השראה שמשפיעה לפעמים לשנים קדימה.
שלא לדבר על קשרים שמחזיקים הרבה מעבר לשנים של התואר.
גילוי נאות פגשתי את אשתי באוניברסיטה כך שבהחלט יש יתרונות חברתיים.

בסופו של דבר השאלה היא מה מטרת האוניברסיטה. אחרי הכל מדובר בהשקעה עצומה של זמן. אני לא חושב שתמיד ההשקעה הזו מחזירה את עצמה ולא תמיד האוניברסיטה היא הדרך האידיאלית להשיג את המטרות האלו.

האם המטרה היא רכישת מקצוע? חיי חברה? בילויים? פיתוח אישי? יעדים שונים יצריכו כלים שונים.

מסכים שהייתי נחרץ מידי במה שכתבתי. כתבתי את מה שכתבתי כי חשוב לי להגיד שבחירת תואר היא נושא שצריך להקדיש לו מחשבה מרובה.

ברור לי שאני מדבר מתוך החוויות האישיות שלי. נהניתי בלימודים אבל בדיעבד הייתי בוחר מסלול אחר.

לדעתי למי שיכול לסיים תואר בפתוחה עדיף ללמוד שם. מסכים שרוב האנשים (ואני בניהם) זקוקים למסגרת של האקדמיה שעוזרת ללמידה. אז בעיניי אם זה עוזר ללמידה אחלה. אם זה בשביל חיי הפנאי אפשר להשיג אותם שלא במסגרת האוניברסיטה.

כשאני אומר חוויה סטודנטיאלית אני מתכוון יותר לחיי החברה של הסטודנטים ופחות למסגרת הלימודית. אישית זו הייתה תקופה נחמדה חברתית בשבילי אבל בדיעבד הייתי מחליף אותה בעוד כמה שנים של ניסיון בשוק העבודה.

מקבל

גילוי נאות פגשתי את אשתי באוניברסיטה כך שבהחלט יש יתרונות חברתיים.

בסופו של דבר השאלה היא מה מטרת האוניברסיטה. אחרי הכל מדובר בהשקעה עצומה של זמן. אני לא חושב שתמיד ההשקעה הזו מחזירה את עצמה ולא תמיד האוניברסיטה היא הדרך האידיאלית להשיג את המטרות האלו.

האם המטרה היא רכישת מקצוע? חיי חברה? בילויים? פיתוח אישי? יעדים שונים יצריכו כלים שונים.

מסכים שהייתי נחרץ מידי במה שכתבתי. כתבתי את מה שכתבתי כי חשוב לי להגיד שבחירת תואר היא נושא שצריך להקדיש לו מחשבה מרובה.

ברור לי שאני מדבר מתוך החוויות האישיות שלי. נהניתי בלימודים אבל בדיעבד הייתי בוחר מסלול אחר.
זה רק אני אבל מתחרט על זה שהלכתי ללמוד על מדמ"ח בבן גוריון במקום בפתוחה. ממילא אין באמת זמן לחיים חוץ מהלימודים בהתחלה, שלא לדבר על זה שגם ככה הלימודים שלי חפפו לתקופת הסגרים קורונה P:
מעל זה אפשר להוסיף שעשיתי מכינה עם ממוצע 100, היה לי ציון בפסיכומטרי נושק ל700 ולמרות שמראש אמרו לי אחרת, בדיעבד גיליתי שאני לא מתקבל כי היה לי 124 בכמותי והיה רף מינימלי של 125, קטע ייחודי אצל בן גוריון. התחלתי את הלימודים שנה מאוחר יותר בגלל השטות הזו.

אז בעצם האוניברסיטה הפתוחה היא האופציה הכי טובה?
השנקל שלי -
האוניברסיטה הפתוחה היא מצויינת, ובגדול אני ממליץ עליה. ועם זאת, עדיף ללמוד במקום אחר אם יש לך את האופציה.
אם יש לך הנתונים להתקבל לחיפה, אז לך לחיפה. אבל אל "תתאבד" עליה. אם אתה צריך לתקן בגרויות או לעשות פסיכומטרי יותר מפעם אחת, אז זה לא שווה את זה. היוקרה של מוסד הלימודים פשוט לא שווה את החודשים שתבזבז על בגרויות/פסיכומטרי.

אם זה לא היה חשוב לאנשים כולם באמת היו לומדים בפתוחה ומסיימים.
אנשים גם אוכלים ג'אנק פוד. האם אתה מסיק מכך, על פי אותו היגיון שאתה מפעיל כאן, זה לא חשוב בעינייהם להיות בריאים וחטובים?
זה לא כל כך קשה בעיניי להבין שאנשים רוצים להתפתח ולהצליח מקצועית, ולמרות זאת מתפתים להנאות רגעיות שפוגעות במטרות ארוכות-הטווח שלהם.
זה לא אומר, כמובן, שאתה חייב להתנהג כמוהם...

אבל כמה אנשים יכולים ללמוד בה [בפתוחה] עצמאית בלי אווירה וחוויה?
החשש הזה תמיד ניראה לי משונה. הרי בכל מוסד לימודים יזרקו אותך בשנה א' לקורס עם 4 מתרגלים שצריכים להשתלט על כיתה של 250 סטודנט. למה אנשים תמיד מופתעים לגלות שאין להם מספיק זמן לשבת עם כל אחד ואחד על תרגילי הבית ושרוב הזמן הם נדרשים ללמוד את החומר באופן עצמאי בכל מקרה?

אבל האם אפשר להגיד לבן אדם שמשהו לא חשוב לו אם זה בעצם כן חשוב לו?
בגדול כן. אפשר להניח שכמות האנשים שחולקים איתך את אותן שאיפות ומטרות בחיים זה משתנה מקרי שמתפלג נורמלית. ואז לפי זה לקחת אומד נראות מקסימלית לדברים שחשובים לך.

כתבתי את מה שכתבתי כי חשוב לי להגיד שבחירת תואר היא נושא שצריך להקדיש לו מחשבה מרובה.
אני לא מסכים עם זה.
תודה לאל אנחנו חיים במדינה שהתואר בה הוא מסובסד וזול יחסית. רחמיי על האמריקאים שמסיימים תואר עם חוב של עשרות אלפי דולרים, אבל פה אין לנו את הבעיה הזו. אני מאוד (מאוד!) ממליץ לנצל את זה בכדי לתנסות במגוון רחב של תחומים שונים, לעשות כמה שיותר תארים וללמוד בכמה שיותר חוגים. (ולמתקדמים: גם להיכנס לשיעורים בקורסים שאתה לא רשום אליהם).
פשוט תירה לכל הכיוונים ותחזור אחרי כמה זמן לבדוק במה פגעת ובמה לא, באמת שאין לך מה להפסיד.

נערך לאחרונה ב:
ולמתקדמים: גם להיכנס לשיעורים בקורסים שאתה לא רשום אליהם
מחזקת. חלק מההרצאות הכי מעניינות שהייתי בהן היו לא בתחום התואר שלי.

ואז לפי זה לקחת אומד נראות מקסימלית לדברים שחשובים לך.
כלומר אתה טוען שאני לא באמת יודע מה חשוב לי כי חסרים לי הרבה נתונים בשביל לקבל את ההחלטות? תוכל להסביר יותר ספציפית על מה זה אומר "לקחת אומד נראות מקסימלית"? האם הכוונה היא לבדוק מה באמת חשוב לרוב האנשים ולא מה שהם חשבו שחשוב להם, ואז להחיל את זה עלי?
עריכה: אחרי שחשבתי על זה עוד קצת, זאת שאלה קצת פילוסופית. הרי אתה לא יכול להגיד לבן אדם איזה צבע או מאכל הוא האהוב עליו (נניח שיש צבע מסוים שאהוב על כולם), גם אם תוכל לשכנע אותו. במקרה הזה אתה כנראה צודק בגלל שאני בעצמי אשתכנע שטעיתי בלי שאף אחד יצרך להגיד לי - כי אגלה שהמסקנות שהסקתי מבוססות על נתונים שגויים.
אני מאוד (מאוד!) ממליץ לנצל את זה בכדי לתנסות במגוון רחב של תחומים שונים, לעשות כמה שיותר תארים וללמוד בכמה שיותר חוגים. (ולמתקדמים: גם להיכנס לשיעורים בקורסים שאתה לא רשום אליהם).
תוכל בבקשה להרחיב על זה? אפשר פשוט להיכנס לשיעורים שאני לא רשום אליהם ואף אחד לא ישאל כלום? איך היה לך זמן לזה? איך ידעת למה מעניין אותך להיכנס? מה למדת מזה?

נערך לאחרונה ב:
מחזקת. חלק מההרצאות הכי מעניינות שהייתי בהן היו לא בתחום התואר שלי.
תוכלי להרחיב? איך ידעת לאיזה הרצאות להיכנס, מה זה נתן לך, האם גילית תחום אחר שיותר התחברת אליו? האם זה דבר נפוץ, איך החלטת לעשות את זה?

אפשר פשוט להיכנס לשיעורים שאני לא רשום אליהם ואף אחד לא ישאל כלום?
אף מרצה לא יודע מי רשום לקורס שלו ולאף מרצה לא אכפת שיגיעו סטודנטים שלא רשומים.
(חוץ מזה, נניח שכן, מה כבר יעשו לך?)
איך היה לך זמן לזה?
בשני הסמסטרים הראשונים אין זמן לכלום.
הסמסטרים שאחריהם זה בדיוק הזמן (כנראה האחרון שלך בחיים) לבדוק ולהיפתח לכיוונים שלא הכרת קודם. גם בלימודים וגם מחוץ להם.
איך ידעת למה מעניין אותך להיכנס?
יש תוכניות לימודים, אתה יכול לראות שם קורסים שנשמעים לך מעניינים.
יש גם קורסים מדעיים שחושפים אותך לקצת מכל דבר.
לפעמים יש הרצאות לפני ואחרי הרצאה בקורס שאתה כן לוקח, שמדי פעם אתה שומע (או נאלץ לשמוע) את ההתחלה והסוף שלהן.
יש סטודנטים שתכיר שלומדים בפקולטות אחרות, או חבורות כאלה שתצטרף אליהן מחוץ ללימודים או בקורסי ספורט וכדומה, ותשמע מהם דברים.
לפעמים סתם יש קורס עם שם שנשמע מגניב ובא לך להגיע פעם אחת לראות מה זה.

תוכלי להרחיב? איך ידעת לאיזה הרצאות להיכנס, מה זה נתן לך, האם גילית תחום אחר שיותר התחברת אליו? האם זה דבר נפוץ, איך החלטת לעשות את זה?
לפי נושאים שנשמעו לי מעניינים או כאלו ששמעתי עליהם מסטודנטים אחרים.
נגיד מדעי המוח/רובוטיקה לא רציתי לעשות בזה תואר אבל יש שם קורסים מעניינים לטעמי או בכלל מדעי החיים אז אם היתה הרצאה שהתאימה לי ללו״ז הלכתי לשמוע.
וגם היה לי מרצה שממש אהבתי אז בסמסטרים אחרים קפצתי כמה פעמים להרצאות שלו בקורס אחר.
זה לא משהו שעושים המון אבל זה בהחלט אפשרי ומעשיר

תוכל בבקשה להרחיב על זה? אפשר פשוט להיכנס לשיעורים שאני לא רשום אליהם ואף אחד לא ישאל כלום? איך היה לך זמן לזה? איך ידעת למה מעניין אותך להיכנס? מה למדת מזה?
אם זה קורס עם הרבה סטודנטים אז אף אחד לא ישים לב אליך בכל מקרה. אם זה קורס עם מעט סטודנטים אז ראוי לבקש רשות מהמרצה בתחילת השיעור מתוך נימוס. אבל אין להם סיבה למה למנוע להשתתף בשיעור (הבעיה שמטרידה את המרצים היא הפוכה, שסטודנטים שרשומים לקורס לא מגיעים לשיעורים)

האוניברסיטה מפרסמת בכל תחילת שנה את השנתון שמופיעים בו כל הקורסים שהיא מקיימת באותה שנה, אז אתה פשוט מחפש שם משהו שמעניין אותך.

איך היה לך זמן לזה?
בשני הסמסטרים הראשונים אין זמן לכלום.
הסמסטרים שאחריהם זה בדיוק הזמן (כנראה האחרון שלך בחיים) לבדוק ולהיפתח לכיוונים שלא הכרת קודם. גם בלימודים וגם מחוץ להם.
מה הכוונה "הזמן האחרון שלך בחיים"?
זה לא עובד ככה, אוניברסיטה זה לא בית ספר. אתה לא פשוט מחכה שהמורה תקצה לך זמן "לבדוק ולהיפתח לכיוונים חדשים" במערכת שעות, ואף אחד לא ישלח אותך למנהלת אם תיפתח לכיוונים חדשים כבר בשנה א'.
תואר אקדמי זה שירות שאתה קונה ואתה משתמש בו כרצונך לצרכיך ולפי ראות עינייך. תעשה איתו מה שאתה רוצה, תקצה ללימודים כמה שעות ביום שאתה רוצה.

כלומר אתה טוען שאני לא באמת יודע מה חשוב לי כי חסרים לי הרבה נתונים בשביל לקבל את ההחלטות? תוכל להסביר יותר ספציפית על מה זה אומר "לקחת אומד נראות מקסימלית"? האם הכוונה היא לבדוק מה באמת חשוב לרוב האנשים ולא מה שהם חשבו שחשוב להם, ואז להחיל את זה עלי?
התייחסתי לתגובה שלך למשה, שאמרת לו שהוא לא מכיר אותך ולא יכול לדעת מה חשוב לך.
אז בתגובה לזה, אמרתי שאפשר להניח שאתה בחור ממוצע בשנות ה-20 לחייו עם שאיפות ממוצעות וחלומות ממוצעים.
ואז לפי זה להסיק מסקנות לגביך שבהסתברות גבוהה יהיו נכונות.

סטטיסטיקה זה דבר נפלא. :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I מתווה הגיוס החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 126
D טופס 161 החדש - משיכת פיצויים פטורים ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
ב מעקב שווי נקי - הפוסט החדש פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס "מענק פרישה" וטופס 161 החדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M החוק החדש בהצמדה למדד נדל"ן 3
ד השפעות מס ה buybacks החדש שוק ההון 3
איש ירח גיימסטופ החדש? שוק ההון 49
י מחיר מטרה החדש נדל"ן 4
A שינוי מודל הפנסיה? הכיוון החדש של האוצר מדאיג? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Tsachi01 האם המס החדש על המשקאות הקלים ישנה את הצריכה שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 51
I חשבון הבנק החדש של IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Wonko האם לדבר על מקום העבודה החדש אוף טופיק 20
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
T פנסיה מסלול s&p 500 החדש בהלמן אלדובי ומיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 96
A הטרנד החדש\ישן אפס עמלות שוק ההון 8
Adrian [הערות על העיצוב החדש של הבלוג] אוף טופיק 1
N שאלה - מניות לעשור החדש שוק ההון 31
A ברכות לסמנכ״ל החדש של הלמן אלדובי .... אוף טופיק 90
J חוק האשראי החדש צרכנות פיננסית 3
מ שבוע העבודה הקצר החדש צרכנות פיננסית 4
M התיק החדש של MMM שוק ההון 36
Y תיק ההשקעות החדש שלי שוק ההון 63
omri36 הפרויקט החדש שלי יומני מסע אישיים 79
S פנסיה בכפיה| חוות דעת על המסלול החדש פאסיבי צרכנות פיננסית 34
M הדיור השיתופי הוא הלהיט החם החדש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
משקיע מתחיל התיק החדש שלי שוק ההון 25
breezblock התחביב הלא סולידי החדש שלי. התפתחות אישית 13
Sinister העברת תיק השקעות ממוסה לקופות גמל מהסוג החדש צרכנות פיננסית 14
הסולידית ברכות ליוסי, המודרטור החדש של הפורום אוף טופיק 26
ת תיק ההשקעות החדש שלי שוק ההון 9
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 6
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
K דוחות של סיכום פעולות באקסלנס טרייד שוק ההון 4
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
ב אתר מסחר של הפניקס (לדוגמה) מתורגם מאנגלית ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש בתרחיש של נפילת המשטר האיראני השקל יגיע ל2 ש"ח? שוק ההון 19
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9