• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער?

• פותח הנושא פותח הנושא arvin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
סבבה, אז הצליח לך הפעם. אבל מה עם שאר הפעמים?האם לאורך עשרות שנים הצלחת?תצליח? יותר מהאסטרטגיה להיות מושקע כל הזמן? יש פה שרשור מקביל שבדיוק מדבר על זה ...
אם אתה משקיע מזדמן שרוצה לתת מכה פה, מכה שם. עם כסף קטן אז אולי זה מתאים.
אבל השקעה של הון משפחתי גדול לטווח ארוך לא נראה לי....חוץ מזה איפה עמלות? איפה מיסים?

דבר נוסף, אני לא יודע על איזה הפסד של 40% אתה מדבר?
התיק שלי 100% מניות, מופסד מתחילת שנה פחות מ10% שקלי, בשביל זה לעשות כזה רעש?

הכי פשוט ויעיל, זה לבנות את התיק בצורה נכונה ולקבל את זה, שזה התנודות של השוק ועל זה אתה מקבל תשואה.
התיק שלך מופסד 10% מהשיא? או שמהקרן הפסדת 10%? כי זה קצת קשה להיות מופסד 10% כשהסנופי יורד כפול מזה והנדסק פי 3 אבל אני שמח בשבילך.

אני מקווה שגם מכאן הסנופי בורח ל10,000 ואני תקוע עם פקדון בבנק ותעשו כולכם מכה ותצחקו עלי שנתיים. הכל טוב. 4.5% תשואה חסרת סיכון כמעט בבנק זה מדהים ואני חושב שאנשים לא מעריכים את זה אחרי שהם ראו תשואות של בועה וחושבים שזה יכול לחזור על עצמו.

אגב, צריך להבהיר - לא צפיתי כזה קצב מטורף של העלאות ריבית, לא צפיתי שהאינפלציה תהיה כזו גבוהה ודביקה, לא צפיתי את המלחמה באוקראינה, לא צפיתי נפט ב120$ לחבית, לא צפיתי בית משוגעים בסין. אז בסוף זה הרבה היה מזל. אין לי שום ספק.

נערך לאחרונה ב:
עמלות ומיסים בסוף יורדים לך מהתשואה.וזה משמעותי.
על מיסים שלא שילמת עכשיו אפשר לעשות הרבה כסף. גם אפשר לשלם פחות מס במצבים מסויימים, אם אתה מתכנן את זה.
אם התיק שלך ירד 40% אז כנראה היה מוטה צמיחה וטכנלוגיה. סבבה , לי יש העדפות השקעה אחרות.

התיק שלך מופסד 10% מהשיא? או שמהקרן הפסדת 10%? כי זה קצת קשה להיות מופסד 10% כשהסנופי יורד כפול מזה והנדסק פי 3 אבל אני שמח בשבילך.

אני מקווה שגם מכאן הסנופי בורח ל10,000 ואני תקוע עם פקדון בבנק ותעשו כולכם מכה ותצחקו עלי שנתיים. הכל טוב. 4.5% תשואה חסרת סיכון כמעט בבנק זה מדהים ואני חושב שאנשים לא מעריכים את זה אחרי שהם ראו תשואות של בועה וחושבים שזה יכול לחזור על עצמו.
מינוס 10% תשואה שקלית מתחילת שנה.
השיא היה בתחילת שנה.
לא מושקע בנסדק.
הדולר עשה את העבודה.
סקטור אנרגיה עשה את העבודה.
סקטורים דפנסיבים עשו את העבודה.
השקעה בישראל עשתה את העבודה.

מינוס 10% תשואה שקלית מתחילת שנה.
השיא היה בתחילת שנה.
לא מושקע בנסדק.
הדולר עשה את העבודה.
סקטור אנרגיה עשה את העבודה.
סקטורים דפנסיבים עשו את העבודה.
השקעה בישראל עשתה את העבודה.
אש, אז אני בכלל לא מדבר על בחירה של מניות ספציפיות בסקטורים ספציפיים. אני מדבר על הפומו על הסנופי. להכניס כסף למניות טובות ספציפיות במחירים טובים ועם תזה קצת יותר מורכבת מnumber goes up זה תמיד טוב, במיוחד בירידות.

עמלות ומיסים בסוף יורדים לך מהתשואה.וזה משמעותי.
על מיסים שלא שילמת עכשיו אפשר לעשות הרבה כסף. גם אפשר לשלם פחות מס במצבים מסויימים, אם אתה מתכנן את זה.
אם התיק שלך ירד 40% אז כנראה היה מוטה צמיחה וטכנלוגיה. סבבה , לי יש העדפות השקעה אחרות.
100% טכנולוגיה

4.5% תשואה חסרת סיכון כמעט בבנק זה מדהים
כשיהיה לי שני מיליון אני יחשוב על זה ברצינות, אבל כל עוד שהחיסכון שלי די מעליב, עם 4.5 אחוז תשואה לשנים הקרובות אני קובר את עצמי ואת האופטימיות שלי.

כשיהיה לי שני מיליון אני יחשוב על זה ברצינות, אבל כל עוד שהחיסכון שלי די מעליב, עם 4.5 אחוז תשואה לשנים הקרובות אני קובר את עצמי ואת האופטימיות שלי.
זו נקודה טובה. מי שבשלב של להגדיל את החסכון צריך ליטול יותר סיכון. אני בשלב שבו יותר חשוב לי לשמר את ההון מאשר להגדיל אותו.
אבל עדיין, גם מי שעובד על להגדיל את ההון צריך להבין שבשוק דובי המטרה הראשונה צריכה להיות שימור ההון ולא הגדלה שלו.

גם מי שעובד על להגדיל את ההון צריך להבין שבשוק דובי המטרה הראשונה צריכה להיות שימור ההון ולא הגדלה שלו.
אני באמת חושב אחרת ממך בייחס למשבר הנוכחי, אבל אם היה לי סכום גדול אני מאמין שהייתי מסתפק בתשואה של 4.5 אחוז מסכום כזה, במיוחד שזה ב"כאילו" בלי סיכון.

אני באמת חושב אחרת ממך בייחס למשבר הנוכחי, אבל אם היה לי סכום גדול אני מאמין שהייתי מסתפק בתשואה של 4.5 אחוז מסכום כזה, במיוחד שזה ב"כאילו" בלי סיכון.
אז אתה יכול לתת בקצרה את התזה שלך למשבר הנוכחי?
מה אתה חושב על רמות התמחור של אפל ומיקרוסופט? וול מארט, קוקה קולה, קוסטקו וכד׳? כשהמחירים של אלה יתקנו, אתה חושב שהסנופי יחזיק? אתה חושב שהסנופי יחזור לרמות תמחור כאלה כשהמניות הגדולות שמחזיקות אותו כנראה לא יחזרו לשם בשנים הקרובות?

אגב לגבי הפקדון בבנק, אני האמת חושב שזה די מסוכן ולא רגוע מזה לגמרי. אני חושב שהבנקים בישראל זה מזבלה (כמו כל שוק ההון הישראלי), ושהבנקים מימנו וחשופים לכל בועת הנדלן הענקית שיש לנו בארץ ושממומנת בריבית פריים ברובה, ושאנחנו עוד נשמע על זה בקרוב. ואני שוקל לשים חלק מהכסף בone zero כי הוא לא חשוף לכל הזבל שהבנקים בישראל חשופים.

אבל אני כן בוודאות אטול פחות סיכון שוק אם אבלה בחוץ כשהמחירים מוגזמים.
בוודאות? מי אמר לך את זה?

יש גם סכנה בלסגור סכום כסף גדול מאד (לפי מה שאתה מתאר נשמע שמכרת את כל התיק שלך) ב4.5% נומינלי לשנה (כ3.8% לאחר מס) כשנראה שהאינפלציה לא נרגעת...

בנוסף יכול גם להיות שהשוק הדובי ייגמר והמגמה כן תתהפך. כמובן שיכול להיות גם חמור יותר...

אבל המילה "בוודאות" היא הבעייתית בעיני וכנראה בlong run תגרום לך יותר הפסדים מרווחים (קרי, לא תדע בחיים מתי הזמן הנכון להיכנס חזרה).

מה זו התשואה הזו? זה 0% ריאלית....
זה אחלה. ההון שלי שומר על הערך שלו בסביבת אינפלציה קשה מאוד ובשוק דובי חריף. אתה צריך להבין שלשחק הגנה זה לא פחות חשוב מלשחק התקפה, במיוחד בתקופות כאלה. גם אם אני מפסיד ריאלית זה עדיין טוב.

מי שבסנופי הפסיד 10% על אינפלציה ועוד 20% מההון וגם כנראה הרבה שעות שינה.

זה אחלה. ההון שלי שומר על הערך שלו בסביבת אינפלציה קשה מאוד ובשוק דובי חריף. אתה צריך להבין שלשחק הגנה זה לא פחות חשוב מלשחק התקפה, במיוחד בתקופות כאלה. גם אם אני מפסיד ריאלית זה עדיין טוב.

מי שבסנופי הפסיד 10% על אינפלציה ועוד 20% מההון וגם כנראה הרבה שעות שינה.
אם אתה משקיע מספיק זמן אז אתה תפוצה על האינפלציה ויותר מכך.

בוודאות? מי אמר לך את זה?

יש גם סכנה בלסגור סכום כסף גדול מאד (לפי מה שאתה מתאר נשמע שמכרת את כל התיק שלך) ב4.5% נומינלי לשנה (כ3.8% לאחר מס) כשנראה שהאינפלציה לא נרגעת...

בנוסף יכול גם להיות שהשוק הדובי ייגמר והמגמה כן תתהפך. כמובן שיכול להיות גם חמור יותר...

אבל המילה "בוודאות" היא הבעייתית בעיני וכנראה בlong run תגרום לך יותר הפסדים מרווחים (קרי, לא תדע בחיים מתי הזמן הנכון להיכנס חזרה)

בלונג רן אני אחזור. יש לי עוד הרבה שנים להיות במניות ואני בסדר עם לשבת בחוץ שנה שנתיים שלוש ארבע כמה שאני אראה לנכון. גם אם לא אחזור בדיוק בתחתית זה בסדר. גם אם אחזור בall time high אבל במהלך שוק שורי זה ישתלם מספיק. אבל אני אחזור כשפרמית הסיכון מצדיקה את זה. אני לא נוטל סיכון בלי תמורה. זה כרגע המצב בסנופי. אם האינפלציה לא נרגעת יש מסלולים צמודי מדד ואני יכול להזיז את הכסף בעוד שנה. אם אתה מצפה לאינפלציה משתוללת בשנים הקרובות בארץ אתה לא צריך להיות במניות כי הריבית תמשיך לעלות ואווחי החברות ימשיכו להפגע.

אם אתה משקיע מספיק זמן אז אתה תפוצה על האינפלציה ויותר מכך.
הכל תלוי בטווח הזמן. אם אנחנו בשלב בבועה שאני חושב שאנחנו אז זה פשוט לא נכון. תסתכל על משקיעים יפניים שקנו בשיא הבועה. תסתכל על מי שהשקיע בשיא הדוט קום. או מי שקנה בית בשיא בועת הנדלן בארהב. וגם אם אני טועה וכן אפוצה על אינפלציה למרות שהשקעתי בשיא של בועה שמתפוצצת, אני עדיין לא מוכן להחזיק מניות בסביבה כזו כי אני מכיר את עצמי, את הפסיכולוגיה שלי ואת סיבולת הסיכון שלי ואני מעדיף לא להחזיק כרגע מניות. לא חייבים להיות כל הזמן מושקעים. אני מוכן להפסיד על אינפלציה ולהפסיד תשואה אם השוק יעלה. אני לא נוטל סיכון ולא מצפה לתשואה.

תסתכל על משקיעים יפניים שקנו בשיא הבועה
אף אחד לא משקיע את כל הכסף שלו במדד ספציפי ובנקודת זמן אחת.
מי שבונה תיק ואסטרטגייה נכונים משקיע בכל העולם בפיזור נכסים(שוק ההון\נדל"ן), פיזור גאוגרפי, פיזור סקטורילי, פיזור על פני פקטורים(ערך,גודל, תנודתיות נמוכה).
ומשקיע לאורך זמן במחירים שונים.
אם אתה עובד ככה אז אתה מפחית באופן משמעותי את הסיכוי לתרחיש שתארת.

אף אחד לא משקיע את כל הכסף שלו במדד ספציפי ובנקודת זמן אחת.
מי שבונה תיק ואסטרטגייה נכונים משקיע בכל העולם בפיזור נכסים(שוק ההון\נדל"ן), פיזור גאוגרפי, פיזור סקטורילי, פיזור על פני פקטורים(ערך,גודל, תנודתיות נמוכה).
ומשקיע לאורך זמן במחירים שונים.
אם אתה עובד ככה אז אתה מפחית באופן משמעותי את הסיכוי לתרחיש שתארת.
ואם עבדת ככה הפסדת עשרות אחוזים תשואה בעשור האחרון לעומת מי שהשקיע רק בגוגל מיקרוסופט ואמזון. יש יתרונות וחסרונות לכל דבר.

אני לא מפזר גאוגרפית כי אירופה מתה, לסין אני לא מתקרב, בישראל אחרי מה שראיתי בבזק וטבע ספינות הדגל אני לא נוגע, שווקים מתפתחים נדבר אחרי שהם יתפתחו.

בנדלן יש לי שליש מההון.

ופיזור סקטוריאלי אני מעדיף פשוט לקנות סנופי. שגם אגב נותן פיזור גאוגרפי מסוים.

אם אנחנו מדברים על להכניס את הכסף שלי במנות קטנות מעכשיו לשוק ההון אז אני מסכים שהסיכון קטן מאוד. לא מרגיש צורך לעשות את זה כי הסכומים הקטנים לא ישנו לי לכלום בשנים הקרובות ובעוד כמה שנים אני גם ככה חושב שנראה תמחורים יותר הגיוניים.

ושוב, כרגע מניות מהוות return free risk. אין שום סיבה לקנות עסקים במחירים האלה. סנופי מאוד מרוכז כרגע בכמה הגדולות וזו פשוט עסקה לא משתלמת כי הן יקרות מידי. וול מארט, קוקה קולה וקוסקו במכפיל מעל 25, אפל ומיקרוסופט במכפיל 25. אפל יכולה לרדת ב50% מכאן לדעתי. לא יודע אם זה יקרה בגלל כל הכסף הפסיבי שזורם למדדים ובגלל שהיא bond proxy, אבל היא לא מצדיקה את המכפיל. עדיף לקנות אגח.

אני כן אגיד שנתקלתי בתזה מעניינת. חברות שיש להן fcf גבוה וחובות גבוהים מאוד וכח תמחור. החוב של החברות האלה ישחק מאוד בגלל אינפלציה ובגלל עליית הריביות הן יוכלו להחזיר את החוב ולקבל על זה פרמיה כי המלווה יוכל להלוות את החוב למישהו אחר בריבית גבוהה משמעותית. החברה עצמה לא תפגע כל כך מהאינפלציה כי יש לה כח תמחור גבוה. אז אני מניח שזו התזה למניות אנרגיה (שאני מרגיש שמאוחר מידי כבר) ועוד כל מיני חברות. אבל אם אני לא יכול להכניס כספים משמעותיים אני אפילו לא טורח. אני חושב שאם נראה קריסה נוספת במניות היא תגרור למטה גם את החברות הטובות. במצבים כאלה הקורלציה בין הנכסים גבוהה מאוד.

אני אגיד גם שאני חושב שאם אנחנו לקראת סיום השוק הדובי, הירידות לקראת הסוף הן הכי דרמטיות.

ועוד משהו - לארה״ב יש חוב של 30 טריליון דולר. הדרך היחידה שלהם לצאת מזה היא לשחוק את הדולר. אחרת הריבית על החוב תאכל את הכלכלה. אז אני בכלל לא שולל שאם חוששים משחיקה של הדולר ארה״ב הופכת לבלתי ניתנת להשקעה. אני שומע טענות שאין כזה דבר סיכון מטח, אבל אני לא מבין אותן.

נערך לאחרונה ב:
זה הנסדק, צריך להיות עיוור בשביל לא לראות את הבועה וכמה עוד יש לרדת
צפה בקובץ המצורף 1734

סנופי
צפה בקובץ המצורף 1737
אפל
צפה בקובץ המצורף 1735

טסלה
צפה בקובץ המצורף 1736
לא כל כך מבין מה אתה למד מהגרפים האלה.
על טסלה ואפל אין בכלל על מה לדבר, להתייחס לגרפים שלהם בלי קונטקסט עיסקי, כמו שטסלה עברה לרווח, הקימה מפעלים, התחילה לייצר דגמים חדשים והכריזה על פיתוחים לעתיד, בתקופה הנ"ל .,כנ"ל אפל עם מעבדים חדשים מוצרים וכו' , זה פשוט לא רציני (ואני עוצר מעצמי להגיד דברים יותר חמורים).

לגבי הסנופי והנסדאק, אם מתייחסים לעליה בין 2010-2016 שלהם כעליה "נורמאלית" הנסדק צריך לרדת עוד 15% מהמחיר הנוכחי והסנופי 10% כדי לחזור לצמיחה "הנורמאלית" שלהם, אבל כמובן גם זה חסר נתונים חיצוניים כמו ריביות, אינפלציה מחירי אנרגיה וכו'.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא כל כך מבין מה אתה למד מהגרפים האלה.
על טסלה ואפל אין בכלל על מה לדבר, להתייחס לגרפים שלהם בלי קונטקסט עיסקי, כמו שטסלה עברה לרווח, הקימה מפעלים, התחילה לייצר דגמים חדשים והכריזה על פיתוחים לעתיד, בתקופה הנ"ל .,כנ"ל אפל עם מעבדים חדשים מוצרים וכו' , זה פשוט לא רציני (ואני עוצר מעצמי להגיד דברים יותר חמורים).

לגבי הסנופי והנסדאק, אם מתייחסים לעליה בין 2010-2016 שלהם כעליה "נורמאלית" הנסדק צריך לרדת עוד 15% מהמחיר הנוכחי והסנופי 10% כדי לחזור לצמיחה "הנורמאלית" שלהם, אבל כמובן גם זה חסר נתונים חיצוניים כמו ריביות, אינפלציה מחירי אנרגיה וכו'.
נו באמת. איכשהו, המניות של טסלה, אפל, גוגל, הנדסק, הסנופי, ארק, אנבידיה והכל התחיל להמריא בדיוק ביחד ובדיוק באותו זמן כשהפד הוריד ריביות לאפס והדפיס 5 טריליון דולר בשנתיים, והממשלה חילקה 5 טריליון דולר, והייתה עליה חסרת תקדים בפעילות באופציות, והמאניה במימ סטוקס, וקריפטו, כמו דוג׳קוין ושיבא אינו וnft, ואתה חושב שזה קשור לקונטקסט עסקי? אפל ומיקרוסופט נסחרות במכפיל 30 זה קונטקסט עסקי? טסלה ב1.3 טריליון דולר זה קונטקסט עסקי? אנבידיה במכפיל מכירות של 100 זה קונטקסט עסקי?

עכשיו הקריסה של ארק 70% ושל טסלה 50% ואנבידיה 60% זה גם קונטקסט עסקי?

אם הנסדק והסנופי יורדים 10-15 אחוז הם חוזרים לטרנד שהיה להם כשהריבית הייתה אפסית במשך 10 שנים, והפד הדפיס כסף, והאינפלציה הייתה נמוכה, כשעכשיו הריבית גבוהה, אחרי שנים של טריליוני דולרים של חוב בתשואה שלילית, הדולר גבוה, ומחירי האנרגיה גבוהים, הפד כבר לא קונה אגח, סין מוכרת אגח, רוסיה לא קונה אגח, יפן מוכרת אגח, וסין והודו חוו גדילה משמעותית ועכשיו לפחות סין בדעיכה. ועכשיו אירופה, ארהב וסין נכנסות למיתון, סין ואירופה כנראה מיתון קשה, אז כמה מתחת לטרנד צריך לרדת כדי להגיע לתמחור הוגן? ובדרך כלל כשיש כזו בועה אז לא חוזרים לטרנד, חוזרים למתחת לטרנד, גם בלי יתר העניינים המאקרו. אבל אני פתוח לאפשרות שלא נרד מתחת לטרנד יותר מידי בגלל כל הכסף הפסיבי שממשיך לזרום למניות.

חווינו עכשיו את הבועה הכי גדולה בהיסטוריה ואנחנו יוצאים ממנה לסביבה אחרת לגמרי.

History never looks like history when you are living through it. It always looks confusing and messy, and it always feels uncomfortable.
John W. Gardner

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49

נושאים דומים

Back
למעלה