• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דיבידנדים מול מדדים בהקשר של יציאה לחופש כלכלי - איך כדאי להתנהל

• פותח הנושא פותח הנושא omyuli
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כשמניה של חברה יורדת גם הדיבידנד יכול לרדת איתה

יכול לרדת גם בלי קשר כמו מחיר מניה

לזה אתה קורא יתרון פסיכולגי?
כן, בין היתר לזה.
אני סופר את הכסף שניכנס ולא מבין שום כלום בפסיכולוגיה
והנה אפילו הוכחת את הנקודה.
א. יתרון פסיכולוגי משפיע הרבה יותר על מי שלא מבין בפסיכולוגיה.
ב. היתרון הפסיכולוגי של דיבידנדים הוא בדיוק זה - אתה רואה כסף נכנס כל רבעון. קל לך לספור את זה וזה עושה לך הרגשה טובה עמוק בפנים.
לעומת זאת אם תעשה חישוב כלכלי קר שמסתכל על תשואה כוללת לאורך זמן תראה שהתיק שלך כנראה מפגר אחרי תיק של מדד מפוזר.

זה לא רק יתרון פסיכולוגי. כשאתה חי מהתיק. היכולת לשמור על יציבות בהכנסה ללא תלות בשווי התיק יכולה להיות משמעותית גם כלכלית.

זה לא רק יתרון פסיכולוגי. כשאתה חי מהתיק. היכולת לשמור על יציבות בהכנסה ללא תלות בשווי התיק יכולה להיות משמעותית גם כלכלית.
לא, זה רק פסיכולוגי.
אין שום בעיה למשוך סכום יציב מהתיק ללא תלות בשווי התיק גם בהשקעה מדדית.
ההבדל הוא אך ורק פסיכולוגי, כי להרבה אנשים קשה פסיכולוגית למכור כשהשוק "למטה'

כשמניה של חברה יורדת גם הדיבידנד יכול לרדת איתה
לא מדויק.. הדיבידנד נקבע פר מניה ולא לפי מחיר המניה.
ברור שכל מניה עולה או יורדת וחוסן החברה משקף את ערך המניה.
גובה הדיבידנד נקבע לפי אחוז מסויים מרווחי החברה ברבעון או חצי שנתי או שנתי.
כן, בין היתר לזה.

והנה אפילו הוכחת את הנקודה.
א. יתרון פסיכולוגי משפיע הרבה יותר על מי שלא מבין בפסיכולוגיה.
ב. היתרון הפסיכולוגי של דיבידנדים הוא בדיוק זה - אתה רואה כסף נכנס כל רבעון. קל לך לספור את זה וזה עושה לך הרגשה טובה עמוק בפנים.
לעומת זאת אם תעשה חישוב כלכלי קר שמסתכל על תשואה כוללת לאורך זמן תראה שהתיק שלך כנראה מפגר אחרי תיק של מדד מפוזר.
ממש לא.
בתיק שלי למעלה מ 30% תשואה [לא ממומשת, ז"א על הנייר] מתחילת שנה וזה לא כולל את הדיבידנדים.

חברים, תעשו לי טובה וגם לעצמכם.
לפני שאתם זורקים דברים לאוויר תחשבו גם על פרמטרים נוספים כמו: גיל המשקיע, ידע וניסיון מצטבר לאורך הרבה שנים ועוד.
אני אוהב דיבים אבל יש לי גם כ 30% קרנות, סלים ועוקבים וכן, בנוסף גם מקמים שנותנים לי בערך 4.5% כל שנה ומקבל החזר מס כי אני פנסיונר.
ואני רוצה לשבור לכם מיתוס - כשחברה מחלקת דיבידנד אז המניה יורדת.
אז שלא בכול המקרים.
case in point לאומי מחלק עכשיו דיבידנד שמן, לאחר יום ה X היא ירדה אבל יום לאחר מכן היא עלתה ובגדול עד היום.
למה? כי לאומי חילק כ 25% דיב ובמקביל גם קנתה כ 30% מהרווח את המניות שלה [buy back] וזה שמר על ערך המניה גם לאחר חלוקת דיבידנד.
ולא רק לאומי, גם עוד 6 חברות שיחלקו לי דיבידנדים עד סוף שנה.
אני לא מחזיק מניות דיבידנדים 'סתם' כי הם מחלקים, אני קורא, ולומד. זה ניסיון מצטבר של שנים.
זה לא אומר שלפעמים אני נופל על מניה לא כל כך מוצלחת ואז אני מעיף אותה.
לא ארחיב יותר אבל אוסיף רק כי התיק אמור להיות מאוזן מבחינת תשואה/סיכון ולא כדאי להיות חמדן או אולטרה שמרן כי הכול תלוי בגיל המשקיע [החזרי מס מאוד נדיבים לפנסיונרים].
עבורי, הדיבידנדים משלמים כ 3-4 חודשי שכירות בדיור המוגן וזה לא פסיכולגי, זה ממשי.

דוקא די מדוייק.
הדיבידנד נקבע פר מניה ולא לפי מחיר המניה
כמובן. אבל זה לא אומר שהוא לא *יכול* לרדת כשהמניה יורדת.
גובה הדיבידנד נקבע לפי אחוז מסויים מרווחי החברה ברבעון או חצי שנתי או שנתי.
ולכן סביר שאם רווחי החברה יורדים אז גם שווי המניה ירד וגם גובה הדיבידנד ירד.
בתיק שלי למעלה מ 30% תשואה [לא ממומשת, ז"א על הנייר] מתחילת שנה וזה לא כולל את הדיבידנדים.
למדוד שנה אחת באמת שלא אומר כלום. מעבר לזה שהתשואה שלך לא באמת יותר גבוהה מהסנופי למשל.
לפני שאתם זורקים דברים לאוויר תחשבו גם על פרמטרים נוספים כמו: גיל המשקיע, ידע וניסיון מצטבר לאורך הרבה שנים ועוד.
אכן, כל אלו באמת פרמטרים חשובים כשמסתכלים על ההשפעה הפסיכולוגית של השקעות.
case in point לאומי מחלק עכשיו דיבידנד שמן, לאחר יום ה X היא ירדה אבל יום לאחר מכן היא עלתה ובגדול עד היום.
מה בדיוק זה מוכיח?
אתה יודע בכמה המניה הייתה עולה אם לא היו מחלקים דיבידנד?
אני באמת לא מצליח להבין טיעונים של חלק מהאנשים בפורום. ממך ספציפית ציפיתי ליותר...
אני לא מחזיק מניות דיבידנדים 'סתם' כי הם מחלקים, אני קורא, ולומד. זה ניסיון מצטבר של שנים.
כלומר זה הרבה יותר דומה להשקעת ערך מאשר סתם השקעת דיבידנד.
היתרון (אם בכלל קיים כזה) של התיק שלך על פני מדד נובע אך ורק מזה שאתה קורה ולומד ובוחר חברות שנראה לך שיצליחו. זה לא קשור לעובדה שהמניות הללו מחלקות דיבידנד או לא.
עבורי, הדיבידנדים משלמים כ 3-4 חודשי שכירות בדיור המוגן וזה לא פסיכולגי, זה ממשי.
לא, זה לחלוטין פסיכולוגי.
עצם האמירה שלך "זה ממשי" מוכיח כמה זה פסיכולוגי.
הרי היית יכול בדיוק באותה מידה לשלם את ה3-4 חודשים הללו ע"י מכירה של ניירות עוקבי מדד. כלכלית אין שום הבדל בין השנים.
ההבדל הוא אך ורק פסיכולוגי - בדיבידנדים אתה מקבל את הכסף לעו"ש באופן פאסיבי (מרגיש כאילו קיבלת מתנה), ואילו בנייר מדדי צובר אתה צריך למכור באופן אקטיבי כדי לקבל את הכסף ואז אתה מרגיש שאתה עושה משהו או אפילו "מאבד" חלק מהתיק (כי מכרת), למרות שכלכלית שני הדברים זהים לחלוטין.

בדיוק אבל בדיוק הפוך.
דיבידנדים זה דבר לא רק שלא צפוי אלא גם בדרך כלל מתקבל בדולרים והשער זז כל הזמן.
במכירת ני"ע אתה קובע במדויק כמה כסף אתה צריך, מתי וגם התיק שלך יהיה שווה יותר כי אתה תשלם הרבה פחות מיסים (אם בכלל).

לא תצליחו לשכנע אחד את השני
אתם עמוק בתוך המחשבה שהאמת רק בצד אחד ושהיא שלכם :)
דיבידנד vs מדדים

לא, זה רק פסיכולוגי.
חשבתי על סיכון של רצף תשואות. אם אתה יוצא לפנסיה וחייב למכור, כל רבעון למשל, ויש מצב של שוק יורד לאורך זמן, במצב הזה, ניצול אסטרטגיית דיבידנדים משאיר ברשותך את המניות עד "עבור זעם" . מה פספסתי?

מה פספסתי?
דיבידנד לא נוצר מהאוויר.
כל חלוקת של דיבידנד יוצאת מהכיס של החברה המחלקת ובעצם מוריד את ערכה.
כלומר אין שום הבדל מבחינה כלכלית בין למכור מניות לבין חלוקת דיבידנד של החברה. ההבדל היחיד הוא שאחד בשליטתך והשני לא.

חשבתי על סיכון של רצף תשואות. אם אתה יוצא לפנסיה וחייב למכור, כל רבעון למשל, ויש מצב של שוק יורד לאורך זמן, במצב הזה, ניצול אסטרטגיית דיבידנדים משאיר ברשותך את המניות עד "עבור זעם" . מה פספסתי?
לדעתי הקושי הפסיכולוגי העיקרי הוא להבין שאין משמעות למספר היחידות של המניה שברשותך.

הרי כשחברה עושה ספליט, אתה לא פתאום מכפיל את הונך בין לילה.
אין אף אדם בר דעת שחושב ככה, נכון?

לכן אין משמעות לעובדה *שמספר* יחידות המניה שברשותך נשאר זהה במצב של אסטרטגיית דיבידנדים לעומת מכירה. זה לא הופך את ההון שברשותך ליותר או פחות יציב. מה שחשוב הוא עד כמה הסכום התכווץ ומה המשיכה הבטוחה מבחינתך (מבחינת ״סיכון רצף תשואות״).

פספסת את סיכון רצף הדיבידנדים.

כלומר, נשמע מההודעה שלך שאתה מבין שיש סיכון מסוים שהשוק יפול חזק לאורך זמן ותיק פרישה לא יוכל לקיים את עצמו ממשיכה קבועה של סכום שהיה 4% מהסכום בעת הפרישה. אבל נשמע שאתה לא מעלה על דעתך שיכול להיות שהדיבידנד המתקבל מהתיק יפול.

יש לי תחושה שבמקרה נוראי של שנים רבות אבודות מבחינת תשואה, גם הדיבידנדים יקטנו.

ענו על זה כבר בשרשורים קודמים, אבל שאלת אז אענה בקיצור.
אם במצב של מיתון כלכלי חברה תמשיך לחלק דיבידנדים כאילו לא קרה כלום, זה מקטין את היכולת שלה לצאת מהמיתון (למשל על ידי ביצוע רכישות / השתלטות על חברות אחרות / ניצול הזדמנות שהשוק במשבר) ובסופו של דבר החברה תקרטע והמנייה תרד. במילים אחרות, דיבידנד זה לא כסף מהאוויר, זה תמיד בא על חשבון משהו.

פספסת את סיכון רצף הדיבידנדים.

כלומר, נשמע מההודעה שלך שאתה מבין שיש סיכון מסוים שהשוק יפול חזק לאורך זמן ותיק פרישה לא יוכל לקיים את עצמו ממשיכה קבועה של סכום שהיה 4% מהסכום בעת הפרישה. אבל נשמע שאתה לא מעלה על דעתך שיכול להיות שהדיבידנד המתקבל מהתיק יפול.

יש לי תחושה שבמקרה נוראי של שנים רבות אבודות מבחינת תשואה, גם הדיבידנדים יקטנו.
אני מעלה על דעתי. רק שחשבתי שכשמדובר בחברות יציבות, אפשר לגשר על תקופת לחץ כלכלי ללא הורדת הדיבידנד. קח אפילו ריט, ערך המניה ירד, שכר הדירה לא. מניח שלאורך תקופה ארוכה. יותר, גם שכר הדירה ירד.

אני מעלה על דעתי. רק שחשבתי שכשמדובר בחברות יציבות, אפשר לגשר על תקופת לחץ כלכלי ללא הורדת הדיבידנד. קח אפילו ריט, ערך המניה ירד, שכר הדירה לא. מניח שלאורך תקופה ארוכה. יותר, גם שכר הדירה ירד.
במקרה של דירה ושכר דירה, לדייר יש חוזה בו הוא מתחייב לשלם שכר דירה (או למצוא דייר חלופי). כשרוכשים מניה של חברה, אין חוזה שמכריח את החברה לחלק דיבידנד.

במקרה של דירה ושכר דירה, לדייר יש חוזה בו הוא מתחייב לשלם שכר דירה (או למצוא דייר חלופי). כשרוכשים מניה של חברה, אין חוזה שמכריח את החברה לחלק דיבידנד.
לדייר יש חוזה לשנה ויכול להיות שבאמצע שנה המשבר יקרה מה שבעצם אומר שיש לך חצי שנה הגנה ...
מאמין שחברה אריסטוקרטיט אתה יכול להיות רגוע גם לחצי שנה :roll::roll:

לדייר יש חוזה לשנה ויכול להיות שבאמצע שנה המשבר יקרה מה שבעצם אומר שיש לך חצי שנה הגנה ...
מאמין שחברה אריסטוקרטיט אתה יכול להיות רגוע גם לחצי שנה :roll::roll:
אולי אתה יכול להיות רגוע, אבל זה לא מעוגן בחוזה.

קח אפילו ריט, ערך המניה ירד, שכר הדירה לא.
במקרה של דירה ושכר דירה, לדייר יש חוזה בו הוא מתחייב לשלם שכר דירה
לדייר יש חוזה לשנה ויכול להיות שבאמצע שנה המשבר יקרה מה שבעצם אומר שיש לך חצי שנה הגנה
כל זה אולי נכון לדירה יחידה, אבל לא נכון לקרן ריט (או לריבוי דירות).
תחשוב שבקרן רייט יש המון דירות, זה אומר שסטטיסטית בכל חודש ל 8.33% מהדירות נגמר החוזה (בהנחה של חוזה לשנה) והדיירים של הדירות הללו יכולים לעזוב או להתמקח על המחיר (בגלל מצב השוק וכו).
כלומר שכר הדירה יכול בהחלט לרדת, ובמקרה הרע יכול להיות שאפילו לא ימצאו דייר חלופי מה שאומר שאחוז התפוסה של הדירות (וההכנסה הכוללת משכירות) של הקרן יכול לרדת.
נכון שיקח זמן (שנה?) עד שהמחיר החדש ישתקף בכל הדירות, אבל אתה בהחלט תרגיש את הירידה ב8.3% מהדירות כבר בחודש הראשון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לשים לב לחשיפה למס עיזבון
על אגח אמריקאי יש מס עיזבון?
אני יודע שעל תשלומי קופונים של אג"ח לא מנכים מס במקור בארהב, זה יתרון לעומת מניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
guesto מיסוי דיבידנדים במקור מאירופה: אירלנד מול ישראל מיסים 8
D האם מגן מס מתקזז מול מס ששולם על דיבידנדים מחו"ל? מיסים 63
I קיזוז הפסדים מול ניכוי מס במקור על דיבידנדים שוק ההון 19
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
light007 דיבידנדים גבוהים מדי? spyi שוק ההון 5
R ESOP דיבידנדים שוק ההון 0
R תיקון מס על דיבידנדים ב-IBKR ודיווח בדוח השנתי מיסים 1
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
A מדדי מניות דיבידנדים שוק ההון 8
א דיבידנדים במדדים שוק ההון 13
A תיק דיבידנדים בחשבון IRA שער הקהילה 1
T IB החזירה מס על דיבידנדים שנוכה במקור בשנה שעברה מיסים 8
S תשובה למתנגדי דיבידנדים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 84
D קרנות שמחלקות אולטרה דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
yossik חלוקת דיבידנדים שוק ההון 8
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
D מס על דיבידנדים בשוואב מיסים 4
c881 השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 1
A מס על דיבידנדים מיסים 8
N מדיניות דיבידנדים והשפעתה על הדיווחים השנתיים בארץ ובארה"ב שוק ההון 0
N בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
B דיבידנדים במחקי מדד בק.פנסיה והשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
A דיבידנדים מחו"ל שוק ההון 5
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
Echelon זיכוי/החזר מס בגין מיסוי במקור של דיבידנדים מארה"ב ע"י ברוקר זר מיסים 23
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 13
B המלצות לקרן דיבידנדים שוק ההון 33
לאץ' רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים שוק ההון 11
פ אישור דיבידנדים Fidelity-ESPP מיסים 0
U השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 9
חתול לילה השקעה כשאין מס על דיבידנדים שוק ההון 3
R מיסוי על דיבידנדים ורווחי הון לאזרח אמריקאי מיסים 5
A דיווח על דיבידנדים מאינטראקטיב מיסים 1
מ כלל 4% - דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 35
Royi מחקה מדד עם חלוקת דיבידנדים ועמלה נמוכה שוק ההון 2
מ שאלה על סוגי דיבידנדים שוק ההון 3
T S&p 500 etf דיבידנדים שוק ההון 1
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
T צורך בהגשת דו״ח שנתי על דיבידנדים משקיע דרך IB מיסים 8
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
ש מכפילי רווח ותשואות דיבידנדים של מדדים פוסטים מאיכות נמוכה 4
F 30% מס על דיבידנדים ב-Interactive Brokers מיסים 2
דו דו דיבידנדים ועמלות ב-RSU מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה