חתול לילה
משתמש בכיר
- דירוג
- 15,922
רקע קצר: בפורטוגל יש הטבת מס למהגרים שבה אין מס על דיבידנדים, ומצד שני יש מס גבוה של 28% על רווח הון (הפרש מחיר קניה מכירה)
מעניין אותי איך עושים אופטימיזציית מס במקרה כזה.
ברור למשל שעדיף להחזיק קרן מחלקת ולא קרן צוברת.
העניין הוא שהדיבידנד הוא 2-3% ועליית הערך הנוספת היא 6-7% אז לא נראה שעשינו פה הרבה.
אפשרות נוספת היא להחזיק קרן ריט שמחוייבת לחלק את כל הרווחים כדיבידנד. אבל פה יש סיכון של סקטור יחיד שכנראה לא כדאי לקחת.
מה שהייתי רוצה זה קרן ש"עוטפת" את הסנופי ומחלקת את כל הרווחים בצורת דיבידנד. כלומר קרן ששומרת על מחיר קבוע ומחלקת את הרווחים. יש חיה כזו?
מה לגבי קרן שמחזיקה רק חברות עם דיבידנד גבוה? אפשר להשיג פיזור טוב ככה?
יש אפשרויות אופטימיזציה אחרות?
הערה: אני לא לגמרי סגור על המצב בפורטוגל, מצאתי אמירות סותרות בנושא. מבחינתי זה דיון תאורטי מה עושים כשאין מיסוי דיבידנדים.
מעניין אותי איך עושים אופטימיזציית מס במקרה כזה.
ברור למשל שעדיף להחזיק קרן מחלקת ולא קרן צוברת.
העניין הוא שהדיבידנד הוא 2-3% ועליית הערך הנוספת היא 6-7% אז לא נראה שעשינו פה הרבה.
אפשרות נוספת היא להחזיק קרן ריט שמחוייבת לחלק את כל הרווחים כדיבידנד. אבל פה יש סיכון של סקטור יחיד שכנראה לא כדאי לקחת.
מה שהייתי רוצה זה קרן ש"עוטפת" את הסנופי ומחלקת את כל הרווחים בצורת דיבידנד. כלומר קרן ששומרת על מחיר קבוע ומחלקת את הרווחים. יש חיה כזו?
מה לגבי קרן שמחזיקה רק חברות עם דיבידנד גבוה? אפשר להשיג פיזור טוב ככה?
יש אפשרויות אופטימיזציה אחרות?
הערה: אני לא לגמרי סגור על המצב בפורטוגל, מצאתי אמירות סותרות בנושא. מבחינתי זה דיון תאורטי מה עושים כשאין מיסוי דיבידנדים.
נערך לאחרונה ב: