• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

IB החזירה מס על דיבידנדים שנוכה במקור בשנה שעברה

• פותח הנושא פותח הנושא Triple A
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Triple A

משתמש רגיל
דירוג
272
שלום,
אני מחזיק ETF אמריקאי של אג"ח קצר: SGOV בברוקר אמריקאי (*******************), כל חודש אני מקבל דיבידנד שממנו מנוכה בדיוק 25% מס (בדו"ח מופיע תחת withholding tax).
עד עכשיו הנחתי שמנוכה לי 25% מס לטובת מס אמריקאי ושאין לי חובת מס בישראל בגלל אמנת המס בין ישראל לארה"ב.
בחודש פברואר פתאום קיבלתי סכום מזומן לא קטן שלא ידעתי מה המקור שלו, אחרי שחפרתי קצת בדוחות גיליתי שתחת הסעיף של withholding tax יש המון רשומות חדשות עם תאריכים של שנה שעברה חלקן עם סכום שלילי וחלקן עם סכום חיובי, סך הכל סכום הרשומות מסתכם לכ92% מהכסף שנוכה לי במקור.
אני מסיק מכל העניין הזה שמסיבה לא ברורה קיבלתי חזרה חלק גדול מהמס שהייתי אמור לשלם על הדיבידנדים ב2024, השאלה מה לעשות מכאן, כרגע אפקטיבית שילמתי על הדיבידנדים רק 2% מס במקום 25%, איך לדווח על ה23% הנותרים? ולמי הם שייכים? מס לארה"ב? מס לישראל? אם לארה"ב למה הם החזירו לי את המס שכבר נוכה במקור? ולמה זה סתם הגיע כסכום כסף אנונימי ללא שום הסבר.

אם למישהו קרה משהו דבר בעבר, אשמח אם תשתפו איך טיפלתם בזה.

אלפי.

מס לישראל?
זה. ארה"ב לא לוקחת מס בגין ריבית שמשולמת לזרים.
עם זאת בגלל שזה קרה בתוך קרן, המס נגבה במקור ומוחזר לאחר שהקרן מדווחת כמה אחוזים מהדיבידנד היה ריבית וכמה "משהו אחר".

ברגע שהמס האמריקאי נמוך מהמס הישראלי, ישראל זכאית ליתרה (השלמה ל-25%-30%).

תשלום מקדמת מס בינואר, לפי ההשלמה החזויה.
ואז הגשת דוח שנתי, אפשרות טובה מאוד היא:

קרה לי לפני שנה. העברתי לרואה חשבון את המסמכים של IB לסוף השנה (ולדעתי ההחזר לא הופיע בהם) ולכן יש מצב שאני חייב למס הכנסה כמה דולרים. אגב, מוזר, אבל נדמה לי שב Schwab לא קיבלתי החזר.

תודה רבה!
עכשיו העניין קצת יותר הגיוני לי, אחרי הכל קרנות אג"ח מקבלות ריבית מהאג"ח שהן מחזיקות, אז זה לא מפתיע שרוב מה שהן מחלקות זה ריבית למרות שזה נכתב כדיבידנד

קרה לי לפני שנה. העברתי לרואה חשבון את המסמכים של IB לסוף השנה (ולדעתי ההחזר לא הופיע בהם) ולכן יש מצב שאני חייב למס הכנסה כמה דולרים. אגב, מוזר, אבל נדמה לי שב Schwab לא קיבלתי החזר.
זה מבלבל כי ההחזר נרשם רק בשנה לאחר מכן על יום ספציפי בחודש פברואר (ושם הפירוט על תאריכים מהשנה שעברה), אז הוא באמת לא מופיע בדו"ח של השנה הרלוונטית ולכן קל לפספס אותו.

זה מבלבל כי ההחזר נרשם רק בשנה לאחר מכן על יום ספציפי בחודש פברואר (ושם הפירוט על תאריכים מהשנה שעברה), אז הוא באמת לא מופיע בדו"ח של השנה הרלוונטית ולכן קל לפספס אותו.
טופס 1042S יפורסם החל מה17/3 בIB.
שם יופיע כמה מס סופי נוכה לך במקור על 2024, ועליו הרואה חשבון צריך להתבסס.

שמתי לב לחישוב מס דומה שבוצע רטרואקטיבית ע״י פלטפורמת IB עבור דיבידנדים של Realty Income (O).
ראיתי את הדיווח הזה (Realty Income Announces 2024 Dividend Tax Allocation) שבו מציינים ש-30% מהדיבידנד ששולם הוא Non-taxable Distribution (return of capital).
ממה שהבנתי, return of capital לא מוגדר כהכנסה החייבת במס, אלא מקטין את מחיר הרכישה בספרים (ואני אכן רואה שהערך של Cost Price בממשק של IB ירד).

האם מס הכנסה הישראלי מכיר ב-return of capital ואין צורך לשלם על החלק הזה מס, או שמבחינתו כל הכנסה מסווגת כרווח הון (ולכן מחיר הרכישה בספרים נשאר ללא שינוי)?

פרט נוסף: אני מחזיק את O בברוקר ישראלי המשתמש ב-IB כפלטפורמת מסחר.
בדוחות של הברוקר הישראלי החזר המס עבור return of capital כלל לא מופיע (ולכן נוצרה סתירה בנתוני יתרה דולרית בין מה שמופיע בדוחות של הברוקר הישראלי לבין מה שמופיע בממשק של IB), נראה שהברוקר הישראלי מתעלם מהאירוע הנ״ל לחלוטין.

נערך לאחרונה ב:
האם מס הכנסה הישראלי מכיר ב-return of capital ואין צורך לשלם על החלק הזה מס, או שמבחינתו כל הכנסה מסווגת כרווח הון (ולכן מחיר הרכישה בספרים נשאר ללא שינוי)?
כבר הופיעו בעבר (הדי רחוק) דיונים על זה.
מס הכנסה מחשיב ROC כדיבידנד לכל דבר, וממוסה בהתאם.

זה גורם לכאב ראש כי צריך עכשיו לנהל בסיס מס שונה לארה"ב ולישראל.

החזר הון לא חייב במס,
זה החזר קרן ההשקעה ולכן אתה רואה גם את העלות יורדת.

ההכנסה החייבת במקרה הזה היא רק רכיב הדיבידנד.

יש הרבה מקרים כאלה במיוחד בהשקעות בשותפויות בחו'ל / קרנות שמאוגדות כשותפויות-
יש קריאה להון בהתחלה..
ואז כל תקופה מקבלים חלוקה שנקראת בדוחות החזר הון.
החזר הון כולל בתוכו-
קרן ההשקעה
רווח/הפסד הון
ריבית/דיבידנד

ואז מקבלים דוחות פנימיים של חלוקות של השותפויות הללו ומנטרלים את חלק הקרן מהתקבול.

תעשה לעצמך טובה ותבדוק עם איש מקצוע שמבין.
לא יעוץ ולא המלצה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מס הכנסה על השכרת דירה בשכ"ד שמעל 5654 ש"ח נדל"ן 1
א מתי סוחר יומי נחשב כעצמאי לצורכי מס? שוק ההון 1
Z החזר מס בגין ריבית זכות בבנק - הסכום בטופס 867 נמוך מגובה ההחזר מיסים 8
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
י הצעות להפחתת מס יסף מיסים 8
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 9
א מס ירושה בני"ע אמריקני ? שוק ההון 2
M שיטה לדחיית מס במעבר בין ניירות? שוק ההון 6
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
R מופיע לי "זיכוי מס" באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
R איך נמנעים מארוע מס בברוקר זר מיסים 13
R מספר שלילי סימולטור מס הכנסה מיסים 5
H אישור מס בביטוח מנהלים שנת 2024: אי התאמה בין הסכום שהופקד ואישור המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
Y דיווח שנתי על פעילות קריפטו בבורסה זרה ללא אירועי מס - האם נדרש? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
Namy תכנון מס בקופות גמל להשקעה מיסים 3
G מס על תגמולי עובד בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
F מס בקרנות סל דרך ברוקר זר שוק ההון 8
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
Y מתי נוצר מגן מס ? שוק ההון 6
ח דווקא החודש ירד לי מס?? מיסים 3
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
דנילה רואה חשבון להגשת דוח מס לרשויות המס האמריקאיות מיסים 17
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
S מס על תמלוגים לגימלאי מיסים 4
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
A הצמדת שטחים ציבוריים- חיוב מס? פוסטים מאיכות נמוכה 0
D מקדמות מס הכנסה מיסים 3