• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בשעה טובה, פרישה בשנה הקרובה

תזכור שתמיד השוק חכם וחזק מהסוחר בו

ותנסה להגיד לך מה המטרה שלך בחיים?
להמשיך ברכבת ההרים הרגשית הזו כי פרצי האדרנלין/ קורטיזול/ וואטאבר עושים לך טוב?
אז תמשיך אתה בן אדם מבוגר בכינוי אנונימי בפורום אינטרנטי

אם המטרה שלך היא לקבל עצות כבר קיבלת לרוב
אם המטרה שלך לשתף סבבה

בכל מקרה מציע לא להתבדח על משיח וגגות בישראל בתקופה כזו שכולנו בטראומה/פוסט טראומה

מה שתחליט שרק תהיה בריא ומאושר

בכל מקרה מציע לא להתבדח על משיח
אני מחכה למשיח, לא מתבדח. משיח שיביא לי חנינה בתיק. משיח לא בא.

המיני מפולת בשבועות האחרונים ובעיקר ביומיים האלה מאז נחתם הסכם ה"שלום" ‏(דרופ מטורף מ4390 אתמול ל4200 עכשיו‏) תפסו אותי שוב מתמודד עם כח הרצון והיכולת לספוג ירידות מפלצתיות. והשוק טרם סגר היום, מעריך שייתן גם היום דרופ בנעילה.
זה פוגע בבריאות הפיסית והנפשית אבל אני פשוט יודע שאם אחתוך הפסדים ואסגור מה שנשאר בפוליסת חיסכון, כל בוקר שאבדוק שווי אכעס על עצמי ולא אסלח לעצמי על הכסף שחסר שם. ועוד לא דיברנו על מגן המס שאצטרך להתמודד איתו.
מצד שני, לא רואה את עצמי מצליח לשרוד עד 4000 במעוף, כמו שחשבתי שבוע שעבר. כן, אני שביר/פריך. בקיצר, בעיה קשה.
כל לילה אני מנסה לקבל החלטה שתהיה פחות גרועה מהחלטה אחרת אבל מצליח בעיקר לזעום ולרחם על עצמי, לא מצליח לקבל החלטה שתקטין את ההפסדים.
כרגע מה שנשאר לי זה לנסות לסגור מסך, לא להסתכל עליו כל היום ולצפות לנס ‏(שוק מחזורי, מדדים לא יורדים לעד וכל התאוריה שמוכרת לי‏).
מבחינתי להפסיד משח או משח וחצי זה כבר היינו הך.

בשל ההצטרפות הלילה של הנאסדק לירידות החדות והארביטראז השלילי מעורר הפלצות למחר, השאלה אם להמתין לשבירה של 4000 במעוף מתייתרת כי חוסר הפעולה שלי מביא אותי כבר לרמה הזו וכעת אני צריך לעבוד על השלב האחרון באבל שהוא שלב הקבלה Acceptance. פשוט לקבל את זה שאיבדתי את תיק ההשקעות ולנסות להמשיך לחיות עם זה.

קראתי את פוסט הפתיחה, לקבל קונטקסט על המצב הכללי. קשה לפספס שכבר ב2018, זה נפתח בזה שהיה לך מגן מס של 550 אלף בגלל ״שטויות מהעבר״, שהם היו תולדה של השקעה ממונפת פי 3 במעוף.

לעתיד, למה לא להסתפק נגיד בפי 2? לא מספיק תנודתי?

לעתיד, למה לא להסתפק נגיד בפי 2? לא מספיק תנודתי?
אין קרן סל מעוף פי 3. השאלה הנכונה היא למה בסכום גדול מאוד שהיה לי נכנסתי לממונף ולא לרגיל עם פיזור גם לארהב.

כואב לקריאה

@Williamsburg אם הייתי במקומך וכנה עם עצמי הייתי מבין שהבורסה היא לא בשבילי. קנה נדל"ן / חפש השקעה לא נזילה אחרת ומצא משהו אחר לעשות עם הזמן הפנוי שלך.

אתה מציג המון רציונליזציות אבל בשורה התחתונה אתה מפסיד כסף

נקודה למחשבה
אם אתה לא צריך את הכסף למחייה אל תיגע בו
תן לו את הזמן והוא יעלה חזרה
לא יודע מתי ולא יכול להבטיח כלום (חוץ מקפה)
במחשבות שלך כבר הפסדת את הכסף
אולי כדאי לך להפסיק לייסר את עצמך?

לפני שנכנסים לשאלה אם למכור, להחזיק, לחכות ל-4000 או ל-4500, נראה לי שכדאי לעצור רגע ולהסתכל על התמונה הרחבה יותר.

לאורך שנים אתה מתאר שוב ושוב את אותן תחושות: חרדה, חוסר שקט, כעס עצמי, חרטה, קשיי שינה, מחשבות אובססיביות על השוק ותחושה שהחיים נעצרים עד שהתיק יתאושש. יכול להיות שהמסחר הריכוזי והממונף אינו שורש כל הבעיות, אבל הוא בהחלט נראה כמקור מרכזי לחלק גדול מהסבל שאתה מתאר.

לכן השאלה הראשונה שהייתי שואל אינה מה יעשה המדד מחר, אלא למה בכלל להישאר חשוף לפוזיציה שגורמת לך למצוקה כה גדולה.

אתה כותב:
אני פשוט יודע שאם אחתוך הפסדים ואסגור מה שנשאר בפוליסת חיסכון, כל בוקר שאבדוק שווי אכעס על עצמי ולא אסלח לעצמי על הכסף שחסר שם.
אני לא בטוח שזה באמת לב העניין.

מהצד נראה שהתקווה המרכזית שלך כרגע היא שאם המדד יחזור למחיר הכניסה, או לפחות יתקרב אליו, יהיה אפשר סוף סוף לנשום לרווחה ולהמשיך הלאה.

אבל מהניסיון המתועד שלך בשרשור הזה לאורך השנים, קשה לי להאמין שזה מה שיקרה.

היו כבר בעבר תקופות שבהן המצב השתפר משמעותית וניתנו לך הזדמנויות לצמצם סיכון או לצאת עם חלק גדול מההון. זה לא הוביל לסיום הסאגה אלא לעוד סיבוב שלה. לכן קשה להשתכנע שהבעיה האמיתית היא נקודת המחיר הנוכחית. ייתכן שהבעיה העמוקה יותר היא עצם החשיפה המתמשכת לסיכון בסדר גודל שאתה מתקשה לשאת.

בסופו של דבר, כסף אפשר להרוויח מחדש. שנים של חרדה, תסכול ועיסוק אובססיבי בשוק פשוט לא ניתן להחזיר. לפעמים השאלה אינה איך למקסם את שווי התיק, אלא איך להפסיק לתת לו לנהל את החיים.

על כמה מליונים בפוליסה, כשלצידה באותה חברה גם קופגלה, קהש וגמל ‏(עוד כמה מליונים‏),
נכנסתי באיזור 4480 במעוף ונפלתי על שבוע וחצי בו המעוף נופל כ7%, הגיע עד 4177 והיום הארביטראז הוא מינוס 1.5% ליום שני בגלל הנפילה בנאסדק.
נכון לעכשיו מופסד מעל 600 אשח בשבועיים,
אותה והפכתי מאדם אמיד לחצי חסר כל.
תגיד @Williamsburg מה קורה?
יש לך כמה *מליונים* (שתכננת להכניס לפוליסה) ועוד *כמה מליונים* בקופות גמל וקה״ש. בנוסף יש לך דירה משלך ועוד חלק מדירה להשקעה ובנוסף פנסיה תקציבית מכובדת.
נכון, בגלל ההתמכרות ההרסנית שלך הפסדת סכום מאוד מאוד משמעותי (לרוב האנשים) - 600,000₪.
אבל דחילק - ״מאדם אמיד הפכתי לחצי חסר כל״???
לא הגזמת?

בימים אלה אני באובססיה ולחץ, מתפלל שהמעוף יחזור לעליות ואוכל להציל הפוזיציה שהיא חצי מההון הכולל שלי, וסוף סוף לפרוש.
WTF
״להציל את הפוזיציה״??
רוב הפוזיציה, של כמה וכמה מליונים (כמה בדיוק?) עדיין קיימת במעוף הממונף המחורבן הזה (Pardon my French).

חוץ מזה, אתה יכול לפרוש גם אם היית מאבד מליון שלם או אפילו את כל הפוזיציה הזו….
אתה חיי משני שליש מהתקציב של הפנסיה התקציבית ושכר הדירה, לא?

על מה אתה מדבר??

אתה חייב חייב לטפל בעצמך.
ההימורים הללו מזיקים לנפש שלך (וזה בכלל לא קשור למצב הכלכלי המצויין שלך)
אתה מלקה את עצמך על כל ירידה של כמה אחוזים (ולא מסוגל לצאת מפוזיציה שמזיקה לך נפשית כי אז זה…יזיק לך נפשית?…).
אתה מציב לעצמך יעדים להגדלת ההון שלך שאתה בכלל לא צריך ואז מסכן בצורה לא הגיונית הון אדיר,
ועל הדרך מעביר את עצמך שבעה מדורי גיהנום בשביל להגיע ליעד (פרישה) שמזמן מזמן מזמן הגעת אליו…

עצוב לי ממש לקרוא את היומן שלך.
יש לך כל כך הרבה כסף ואתה לא מצליח לראות את זה ולהנות מזה.

יש לך כל כך הרבה כסף ואתה לא מצליח לראות את זה ולהנות מזה.
היה. שימי לב לירידות גם היום ולארביטראז למחר, מקווה שיסגרו גאפ ב4100 ואולי יתנו קפיצת חתול מת. אם יירדו מתחת ל4000 כנראה לא יעמדו לי הכוחות להישאר.

את כותבת נכון על הפגיעה הנפשית והפיזית אבל אני מוכן לסבול עוד ‏(אומר לעצמי "רק עוד קצת"‏) כדי להחזיר חלק מההפסד ותחושת הכישלון ולפרוש במצב סביר.
בנוסף אתקשה לפרוש עם מגן מס חדש. כבר חגגתי את סיום הגשת הדוחות מבחירה לאחר שניצלתי את כל מגן המס, עכשיו אחזור לזה שוב? בקיצור, פלונטר.

היה. שימי לב לירידות גם היום ולארביטראז למחר, מקווה שיסגרו גאפ ב4100 ואולי יתנו קפיצת חתול מת. אם יירדו מתחת ל4000 כנראה לא יעמדו לי הכוחות להישאר.

את כותבת נכון על הפגיעה הנפשית והפיזית אבל אני מוכן לסבול עוד ‏(אומר לעצמי "רק עוד קצת"‏) כדי להחזיר חלק מההפסד ותחושת הכישלון ולפרוש במצב סביר.
בנוסף אתקשה לפרוש עם מגן מס חדש. כבר חגגתי את סיום הגשת הדוחות מבחירה לאחר שניצלתי את כל מגן המס, עכשיו אחזור לזה שוב? בקיצור, פלונטר.
שמת לב שציטטת את @קפיצת הדרך אבל לא התייחסת לשום דבר ממה שהיא אמרה?

נשמע לי לא סביר, יכול לפרט שוב מה יש לך? נכון להיום? (הכנסות / הוצאות / נכסים / התחייבויות)
אם אני זוכר נכון אתה אפילו לא מוציא את כל הכסף שאתה מקבל מהפנסיה התקציבית + שכר דירה מהדירה להשקעה.
או שמבחינתך כל ירידה בשווי אומרת שכבר אין לך הרבה כסף?

בקיצור, פלונטר.
שום פלונטר.

להחזיר חלק מההפסד ותחושת הכישלון ולפרוש במצב סביר.
תחושת הכישלון היא פנימית. ולא קשורה כלל להפסד כזה או אחר.
כאמור, גם אם תאבד מליון שקל (ויותר) אתה יכול לפרוש במצב סביר (+++).

יש.
כמה כסף נשאר לך *היום* בפוזיציה?
כמה מליונים יש לך בכל קופות הגמל, הגמל להשקעה והקה״ש?
כמה הדירה שלך שווה?
כמה החלק שלך בדירת ההשקעה שווה?
מה סכום הקצבה החודשית שאתה מקבל לכל החיים מהפנסיה התקציבית וכמה זה שווה אם היית מהוון את זה.

כמה אתה מוציא בחודש והאם אתה מוציא פחות מהתקציב הכולל של הפנסיה התקציבית + שכר הדירה שאתה מקבל?

די בטוחה שאם תענה על השאלות הללו התשובה תהיה:
יש.

שמת לב שציטטת את @קפיצת הדרך אבל לא התייחסת לשום דבר ממה שהיא אמרה?
שיחת חרשים (עיוורים)…
:(

לא יודע למה לייחל לך,
פעם ראיתי סופר שלא מצליח למכור את הספרים שלו, נחה עליי רוח נדיבה ואמרתי לעצמי, יאללה, בא נקנה ממנו חלק גדול ממה שהדפיס, ושילך הביתה בהרגשה טובה ולפחות לא יפסיד מהפרויקט הזה, ואז הבנתי שאם אעזור לו אני בעצם מזיק לו, הרי הוא ילך עם כל הכסף וידפיס מהדורה שניה לאור ה"הצלחה".
אותו דבר אתה, נניח מחר הכל מזנק ושיחקת אותה והרווחת אפילו כמה מאות אלפי שקלים, אתה חותך?, אין סיכוי, אחרי שהרווחת הרבה בכמה ימים?....
הבנת לאיפה אני מכוון?, אני חושב שההפסד הזה זה קריאת השכמה בשבילך, ואם אתה חושב שמה ההבדל בין הפסד של מליון לחצי מיליון, תנסה לעשות חשבון כמה זמן לוקח לחסוך את זה במשכורת ישראלית ממוצעת....
ההבדל בין חכם לטיפש זה לא מי לא נופל לבור, אלא מי מבין קולט איך נראה בור ולא נופל לשם שוב.
בהצלחה

@קפיצת הדרך - הכתיבה שלך נפלאה ומדויקת, ולא רק בשרשור הזה.
אני חושב שפות"ש קיבל כאן לא מעט עצות מעולות וחשובות מחברי הקהילה לגבי ההשקעות הרעילות שהוא נוטה לבצע, אבל נראה שהן לא מצליחות לחלחל עמוק מספיק ולהוביל אותו לכדי שינוי התנהגותי.

זה גורם לי לתהות על כוחה של המילה הכתובה להשפיע על היכולת שלנו לבצע שינויים התהגותיים משמעותיים בחיים...
אני כמובן לא מזלזל במידע כתוב ויכול להעיד על עצמי שעשיתי הרבה שינויים פיננסיים חיוביים בזכות בעלת הבית ואנשים מדהימים וחכמים בפורום הזה. אבל במצבים מאתגרים וקיצוניים במיוחד בחיים אף ספר, פורום או מידע שקראתי לא הצליח לגרום לי לעבור שינוי התנהגותי מלא.
הדבר היחיד שעזר לי במצבים כאלה היה לשוחח ולהיעזר, פנים מול פנים, עם אדם שדעתו חשובה ויקרה לליבי (בת זוג, בן משפחה, חבר קרוב) ולא פחות חשוב - עם אדם שליווה אותי עד שהצלחתי להשלים את השינוי המיוחל.

אני לא מכיר את פות"ש, אבל מרגיש שכולנו רוצים בטובתו. יתכן (אני מקווה) שההודעות כאן כן מסייעות לו קצת (ממילא כולנו די מוגבלים כאן ביכולת לעזור מעבר למילה הכתובה), אבל אולי דווקא מה שיעזור לו באמת לא נ/ימצא בין עמודי היומן הנוכחי, אלא בשיחה פתוחה וכנה ובליווי אדם שקרוב אליו ושהוא מעריך. @Williamsburg כולי תקווה שתצליח להגיע לשם.

לא בטוח שהבנתי את הביקורת
לומר לפות"ש שילך רק על מינוף פי 2 במקום פי 3 זה כמו לומר לאלכוהוליסט שישתה רק כוס אחת קטנה ולא את כל הבקבוק. זו עצה בלתי אפשרית. מכורים אינם יכולים לעצור את ההרס העצמי. הדרך היחידה להתמודד עם התמכרות היא ע"י גמילה טוטלית, כלומר הימנעות מוחלטת לכל החיים מהדפוס ההרסני, ואימוץ גדרים שירחיקו את המכור מהאפשרות ליפול שוב.

לומר לפות"ש שילך רק על מינוף פי 2 במקום פי 3 זה כמו לומר לאלכוהוליסט שישתה רק כוס אחת קטנה ולא את כל הבקבוק. זו עצה בלתי אפשרית. מכורים אינם יכולים לעצור את ההרס העצמי. הדרך היחידה להתמודד עם התמכרות היא ע"י גמילה טוטלית, כלומר הימנעות מוחלטת לכל החיים מהדפוס ההרסני, ואימוץ גדרים שירחיקו את המכור מהאפשרות ליפול שוב.
כל כך מדויק. ומעבר לאנלוגיה לאלכוהול, שווה להבין את הפסיכולוגיה של מכור להימורים. הוא לא באמת חי בשביל השורה התחתונה של הרווח או ההפסד. ה"היי" האמיתי שלו נמצא בחלון הזמן שבין ביצוע הפעולה (פתיחת הפוזיציה) לבין ההמתנה לתוצאה. ברגעים האלה, בדמיון שלו, הוא כבר ניצח, כבר הרוויח וכבר הגשים את כל החלומות שלו. רגע סגירת הפוזיציה - לא משנה אם הוא נגמר ברווח או בהפסד - למעשה קוטע את האשליה הזו ומנחית אותו למציאות (שממנה מלכתחילה רצה לברוח). בגלל זה רווח לעולם לא יספיק לו, והפסד לעולם לא יעצור אותו. הוא פשוט חייב לפתוח מיד את הפוזיציה הבאה רק כדי להחזיר את תחושת הציפייה וההתרגשות הזו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הדרך היחידה להתמודד עם התמכרות היא ע"י גמילה טוטלית
כמו שהטיב לתאר זאת @Echelon, צריך להכיר גם במגבלות היכולת שלנו להשפיע. האם עדיף היה שהוא לא היה משקיע בתצורה הזאת? כמובן, אני בטוח שגם הוא מודע לזה, אבל נשמע לי שזה כמה רמות מעל מסגרת הפורום וזה כבר שלו לפתור את זה.
עד שזה יקרה, אם הוא יכול למזער את הנזק, מצוין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
yossik בשעה טובה - תחבורה ציבורית (שיתופית) בשבת תופסת תאוצה. אוף טופיק 14
S איך מזהים עסקת נדל"ן טובה נדל"ן 11
ב מערכת מסחר בנקאית טובה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ל האומנם יתכן אינפלציה שהיא טובה? שוק ההון 46
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
Homer שנה טובה חברים אוף טופיק 6
מ משכנתא - האם טובה? נדל"ן 10
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
L האם הצעת משכנתא שקיבלתי טובה? נדל"ן 29
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
L איך מוצאים מרפאת שיניים טובה? אוף טופיק 16
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 26
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13