• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

ביטוח סיעודי הרעת תנאים.

• פותח הנושא פותח הנושא Zorg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
וגם הצעה (לא של הממשלה בינתיים) להקשות על השקעות מחוץ לישראל.
כן, זה מאמר מצחיק ביותר. האיש אומר שלא כדאי מדד כמו סנופי מכיוון שזה לא מגוון, אחרי הכל זה רק מדד אחד, ולכן מסוכן ולכן עדיף להשקיע במניות בארץ.

וזה עוד סמנכ״ל בבורסה.

כן, זה מאמר מצחיק ביותר. האיש אומר שלא כדאי מדד כמו סנופי מכיוון שזה לא מגוון, אחרי הכל זה רק מדד אחד, ולכן מסוכן ולכן עדיף להשקיע במניות בארץ.

וזה עוד סמנכ״ל בבורסה.
הלוואי וזה היה במדור הבדיחות.

וזה עוד סמנכ״ל בבורסה.
כתבו כאן שלא כל כך הגיוני שאמר את זה ואולי זו עריכה יצירתית של דבריו. כי אלה באמת דברים מוזרים

כתבו כאן שלא כל כך הגיוני שאמר את זה ואולי זו עריכה יצירתית של דבריו. כי אלה באמת דברים מוזרים

או שהבורסה הפיצפונת שלנו מנסה להחזיר כספים, כי המצב שם כנראה התדרדר, וכל האמצעים כשרים. כולל הטעיית הציבור ונסיון לתת לפוליטיקאים , שלא כל כך מבינים, תירוץ. סטנדרטי.

וכתבו שם שהם מקווים שזו עריכה יצירתית כי אחרת זה לא מובן השטויות האלה.

לגבי ההרעה...זה רק מחזק את הצורך בהגעה לחופש כלכלי, ביום סגריר כל הגופים האלו יזרקו אותך אלא אם אתה מקורב.
בקשר לבורסה, אם תשימו לב יש קמפיין נגד ההשקעות במחקי המדד..כמה וכמה כותרת הפחדה באתרי העיתונות ה"כלכלית".

גם בביטוח הסיעודי, כמו בביטוח לאומי, רוב הסיכוי שהאדם העובד, הישר ומשלם המיסים הגבוהים, יממן את קבוצות האוכולוסיה הפחות יצרניות שידעו איך "להסתדר" ולקבל תשלומי ביטוח סיעודי הרבה לפניו במקרה הצורך.
עשיתי חישוב קטן כמה יצבור אדם בן 40 עד גיל 85 אם במקום לשלם פרמיות לביטוח סיעודי, יפקיד את הכסף לחשבון חסכון מיוחד ובהנחת תשואה שנתית של 4%. ובכן מקווה שאין לי טעות אבל הגעתי לכ220000 שקלים מה שיספיק לכמעט 4 שנות תשלום של 5500 על סיעוד בבית או כשנתיים תשלום על סיעוד במוסד. בהינתן שתשלומים יתחילו רק חצי שנה אחרי מצב סיעודי, הסיכוי לשרוד שנתיים וחצי במצב כזה הם קלושים.
נשאר התרחיש הקטסטרופלי הגרוע ביותר בו אדם יהפוך לסיעודי במוסד שנים ארוכות בגיל צעיר. במקרה כזה הוא "יפסיד" פיצוי של 10000 שקלים למשך 5 שנים. אבל יש לזכור שאם הוא עובד אז סביר להניח שיקבל אובדן כושר עבודה + תשלומים מביטוח לאומי. לדעתי מי שיכול להתמודד כלכלית עם התרחיש הזה, עדיף יהיה לו לוותר על הביטוח הסיעודי.

לדעתי מי שיכול להתמודד כלכלית עם התרחיש הזה, עדיף יהיה לו לוותר על הביטוח הסיעודי.
על כל ביטוח עדיף לוותר אם יש לך מספיק כסף לממן תרחישים.
אני, למשל, לא מבטחת תכולת בית אף פעם. וביטוח חיים (שלא קשור למשכנתא כי חייבים) עשינו לבעלי בתקופות שהילדים היו קטנים ולא היתה שכבת מגן כלכלית.
בגילנו, נשארנו עם ביטוח סיעודי בלבד. וגם כאן אני בודקת כל שנה אם כדאי לבטל.

על כל ביטוח עדיף לוותר אם יש לך מספיק כסף לממן תרחישים.
מסכים. אולם יש תרחישים שאין להם כמעט תקרה ופה תמיד יש סכנה לאבד את נכסיך גם אם הסיכויים לכך קלושים.
לדוגמה, אשתי ואני מבוטחים בביטוח סיעודי שמתחיל 5 שנים אחרי תחילת הארוע. למה? כי יש סיכוי קלוש מאוד שאחד מאיתנו יהיה סיעודי 20 שנה. במקרה כזה ללא ביטוח, כנראה שאפשוט רגל.
כנ"ל ביטוח חיים. אם חלילה אלך לעולמי, אשתי יכולה לחיות גם עוד 50 שנה ללא משכורת או פנסיה ברמה מספקת ולכן אדאג לביטוח (דרך קרן הפנסיה או/ו ביטוח חיים עצמאי).
בביטוח הסיעודי של קופות החולים יש תקרה מאוד ברורה שניתנת לחישוב, המקסימום שניתן לקבל הוא 600,000 שקלים בתרחיש קיצון בעל סבירות נמוכה ביותר. גם במצב קיצון כזה לא אפשוט רגל ולכן אני שוקל ברצינות להפסיק את הביטוח. גם ביטוח תכולה שייך למשפחה הזאת. גם ביטוח רכב מקיף אגב, רק שם ההסתברות לארוע גבוהה יותר ולכן הנטיה של רוב האנשים היא כן לעשות.

לדוגמה, אשתי ואני מבוטחים בביטוח סיעודי שמתחיל 5 שנים אחרי תחילת הארוע. למה? כי יש סיכוי קלוש מאוד שאחד מאיתנו יהיה סיעודי 20 שנה. במקרה כזה ללא ביטוח, כנראה שאפשוט רגל.
כן, גם לי יש פוליסה כזאת ומהסיבה הזאת. אבל ככל שאנחנו מזדקנים, הסיכוי לאריכות ימים במצב סיעודי יורד והרזרבות הכלכליות עולות. צריך למצוא את נקודת אי התועלת בביטוח. דווקא את הביטוח של קופ"ח הייתי ממשיכה, אבל קראתי שיש מצב שהקופה שלי בבעיה גם לאחר הקיצוץ בקיצבה והעלאת תקופת ההמתנה. באסה.
לגבי תכולת בית ורכב - אנחנו מחזיקים רכב ישן תמיד ולכן הסיכון העיקרי הוא פגיעה גופנית שלנו ושל צד שלישי. את זה מכסה ביטוח חובה. כדי לבטח את עצמנו כנגד פגיעה ברכב או בחפץ של מישהו אחר, אנחנו משתדלים להיות ב-100% תשומת לב על הכביש, בלי ניידים ובלי חלומות בהקיץ. בבית יש לנו תכולה כל-כך מעטה שאין לנו בעיה לממן אותה מחדש. יש יותר סיכון אם נגרום להרס הבית (השכור במקרה שלנו).

כדי לבטח את עצמנו כנגד פגיעה ברכב או בחפץ של מישהו אחר, אנחנו משתדלים להיות ב-100% תשומת לב על הכביש, בלי ניידים ובלי חלומות בהקיץ
לא הייתי נוהג בלי ביטוח צד ג׳.
אפילו אם תאונה נגרמה לא באשמתך, בית המשפט יכול להחליט שיש אשמה תורמת של שני הצדדים. במקרה הפחות טוב הרכב השני זה רכב פאר - זה יכול לצאת נזק מאוד גדול (אלא אם את חיה בשלום עם תשלום כזה במקרה הצורך).

חברים, הדיון הוא על הרעת תנאים בביטוח סיעודי ולא על כל מיני ביטוחים אחרים.
אם אין לכם מה להוסיף בנידון אז אפשר לנעול..

אפשר להירגע, יד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה.

אולי קצת היה מטריד אותי אם למשל הייתי צריך להחליט לאיזו הוראה בדיוק אני אמור לציית. אבל מכייון שאני לא עובד בקופת חולים, החייים יפים.

נערך לאחרונה ב:
אולי קצת היה מטריד אותי אם למשל הייתי צריך להחליט לאיזו הוראה בדיוק אני אמור לציית. אבל מכייון שאני לא עובד בקופת חולים, החייים יפים.
אין שום בעיה - אם אתה עובד בחברת הביטוח אתה כפוף להחלטות של המפקח על הביטוח, ואם אתה עובד בקופת חולים אתה כפוף להחלטות מנכ"ל משרד הבריאות.
עם כל הכבוד למשה בר סימן טוב, הוא לא הגורם שיכול לקבוע בעניין. גם לא ברור מה הוא מציע - הוא לא מוכן להעלאת מחיר, לא להגדלת תקופת המתנה בקרות אירוע ולא להפחתת הקצבה בקרות אירוע.
מה הוא כן מציע? המצב הקיים מייצר גרעונות, ולא יחזיק מים לאורך זמן.

מה הוא כן מציע? המצב הקיים מייצר גרעונות, ולא יחזיק מים לאורך זמן.
הבעיה שגם המצב החדש ייצר גרעונות. אנשים צעירים יבינו שזה לא הגיוני לשלם את הביטוח ויפסיקו. לדעתי ה הסיפור מתחיל באלו שמקבלים קצבה למרות שאינם סיעודיים לפי ההגדרה. בעבר ניסו חברות בביטוח להילחם בתופעה אבל אז תמיד קורים המקרים שהם ״מפשלים״ ומתעמרים גם באנשים שמגיע להם. זה כמו בכל ביטוח. ברגע שהמדיניות הופכת למקילה אז מישהו בסוף צריך לשלם על זה יותר. ברגע שהוא משלם יותר אז גם הוא רוצה לקבל את דמי הביטוח בהקדם כי הוא שילם ״המון״ ומגיע לו לקבל משהו חזרה, ואז שוב עולים דמי הביטוח וחוזר חלילה. לא סתם הפסיקו החברות את הביטוח הסיעודי הפרטי.

נערך לאחרונה ב:
ברגע שהוא משלם יותר אז גם הוא רוצה לקבל את דמי הביטוח בהקדם כי הוא שילם ״המון״ ומגיע לו לקבל משהו חזרה, ואז שוב עולים דמי הביטוח וחוזר חלילה. לא סתם הפסיקו החברות את הביטוח הסיעודי הפרטי.
אז אולי זה מסוג הביטוחים שאין להם היתכנות, כמו שאף חברה לא תציע ביטוח מפני מצב של אבטלה לחמש שנים.

לדעתי ה הסיפור מתחיל באלו שמקבלים קצבה למרות שאינם סיעודיים לפי ההגדרה.
מדהים מה שאתה אומר, בהתחשב בכך שביטוח לאומי (המאשר הראשוני למצב סיעודי) נהג לא לאשר גם אנשים בני 90 שנשארו לבדם ובקושי מסוגלים לזוז.
הייתכן שמאז אמצע העשור הקודם התחוללה כאן מהפכה שגרמה לבט"ל לאשר בסיטונות לכל מי שמבקש? ואם כן, אולי מזה נובע הגרעון הנוכחי כי פשוט לא התארגנו לעליה באישורים בצורה נכונה בחב' הביטוח?

מדהים מה שאתה אומר, בהתחשב בכך שביטוח לאומי (המאשר הראשוני למצב סיעודי) נהג לא לאשר גם אנשים בני 90 שנשארו לבדם ובקושי מסוגלים לזוז.
הייתכן שמאז אמצע העשור הקודם התחוללה כאן מהפכה שגרמה לבט"ל לאשר בסיטונות לכל מי שמבקש? ואם כן, אולי מזה נובע הגרעון הנוכחי כי פשוט לא התארגנו לעליה באישורים בצורה נכונה בחב' הביטוח?
מסתבר שהיתה עליה סיטונית,

הסיבה העיקרית,

“הסיבות שנובעות מהרפורמה בסיעוד הן ההקלה בתנאי קבלת הקצבה בדרגה 1 והעובדה שאפשר לקבל את הקצבה כולה או חלקה בכסף, דבר שמגדיל את העניין בקצבה”

מסתבר שהם יכולים להוריד את הפיצוי ב 10 אחוז ולהגדיל את זמן ההמתנה כרצונם
ואם מישהו כבר מקבל את הקצבה, האם השינויים האלו יחולו גם עליו? כלומר האם יכולים להקטין למישהו את הקצבה אחרי שהתביעה שלו כבר אושרה?

יש לנו התלבטות האם לתבוע את הביטוח הסיעודי של כללית כבר עכשיו או לא, כי כרגע בעל הפוליסה מתגורר בביתו, ואם בעתיד יעבור לבית אבות, יוכל לקבל קצבה כמעט כפולה.
האם יש הגיון להמתין עם התביעה בגלל השיקול הזה? לאור הכתבה אני מניח שכנראה שלא.

ואם בעתיד יעבור לבית אבות, יוכל לקבל קצבה כמעט כפולה.
יש הרבה קשיים בטיפול בבית אבל מדובר בטיפול אישי ולרוב האנשים הוא עדיף.
לא ככ קל, נפשית, להעביר את ההורה לבית אבות.
לרוב עושים את זה כשכבר באמת אין ברירה, שזה ממש לפני הסוף.

-- אף אחד לא יודע כמה זמן נשאר לו.
-- כמו בצבא - אם נותנים לך, תיקח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
A ביטוח סיעודי (2024) - מה הטעם? צרכנות פיננסית 0
A ביטוח סיעודי - מוצר הגיוני? צרכנות פיננסית 9
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
G הארכת ביטוח סיעודי אפשרית ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
Homer ביטוח סיעודי בחו"ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
D סיום ביטוח סיעודי קולקטיבי צרכנות פיננסית 9
R ביטוח סיעודי פרטי או בקופת חולים צרכנות פיננסית 1
D ביטוח סיעודי - טיפים לתביעה? צרכנות פיננסית 6
F ביטוח סיעודי ומחלות קשות לילדים צרכנות פיננסית 11
ShaharAr ביטוח סיעודי של קופות החולים - האם עובדים עלינו? צרכנות פיננסית 98
ל ביטוח סיעודי לאדם מבוגר צרכנות פיננסית 10
A ביטוח סיעודי - קופ"ח/פרטי? צרכנות פיננסית 63
ש ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 126
ר ביטוח סיעודי של קופות חולים, האם שווה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
פרנצ'סקה ביטוח קופ"ח/ בריאות/ סיעודי- הלכתי לאיבוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
yanosh34 ביטוח סיעודי וביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 9
D ביטוח סיעודי - מה העניין? אוף טופיק 2
אנא-אל הסבר לילד בן 6 - ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 10
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 12
מ ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 45
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
W ביטוח עמדת טעינה חשמלית אוף טופיק 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
A ביטוח מקיף או צד ג' צרכנות פיננסית 8
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה