Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
או שהבורסה הפיצפונת שלנו מנסה להחזיר כספים, כי המצב שם כנראה התדרדר, וכל האמצעים כשרים. כולל הטעיית הציבור ונסיון לתת לפוליטיקאים , שלא כל כך מבינים, תירוץ. סטנדרטי.
וכתבו שם שהם מקווים שזו עריכה יצירתית כי אחרת זה לא מובן השטויות האלה.
לגבי ההרעה...זה רק מחזק את הצורך בהגעה לחופש כלכלי, ביום סגריר כל הגופים האלו יזרקו אותך אלא אם אתה מקורב.
בקשר לבורסה, אם תשימו לב יש קמפיין נגד ההשקעות במחקי המדד..כמה וכמה כותרת הפחדה באתרי העיתונות ה"כלכלית".
גם בביטוח הסיעודי, כמו בביטוח לאומי, רוב הסיכוי שהאדם העובד, הישר ומשלם המיסים הגבוהים, יממן את קבוצות האוכולוסיה הפחות יצרניות שידעו איך "להסתדר" ולקבל תשלומי ביטוח סיעודי הרבה לפניו במקרה הצורך.
עשיתי חישוב קטן כמה יצבור אדם בן 40 עד גיל 85 אם במקום לשלם פרמיות לביטוח סיעודי, יפקיד את הכסף לחשבון חסכון מיוחד ובהנחת תשואה שנתית של 4%. ובכן מקווה שאין לי טעות אבל הגעתי לכ220000 שקלים מה שיספיק לכמעט 4 שנות תשלום של 5500 על סיעוד בבית או כשנתיים תשלום על סיעוד במוסד. בהינתן שתשלומים יתחילו רק חצי שנה אחרי מצב סיעודי, הסיכוי לשרוד שנתיים וחצי במצב כזה הם קלושים.
נשאר התרחיש הקטסטרופלי הגרוע ביותר בו אדם יהפוך לסיעודי במוסד שנים ארוכות בגיל צעיר. במקרה כזה הוא "יפסיד" פיצוי של 10000 שקלים למשך 5 שנים. אבל יש לזכור שאם הוא עובד אז סביר להניח שיקבל אובדן כושר עבודה + תשלומים מביטוח לאומי. לדעתי מי שיכול להתמודד כלכלית עם התרחיש הזה, עדיף יהיה לו לוותר על הביטוח הסיעודי.
על כל ביטוח עדיף לוותר אם יש לך מספיק כסף לממן תרחישים.
אני, למשל, לא מבטחת תכולת בית אף פעם. וביטוח חיים (שלא קשור למשכנתא כי חייבים) עשינו לבעלי בתקופות שהילדים היו קטנים ולא היתה שכבת מגן כלכלית.
בגילנו, נשארנו עם ביטוח סיעודי בלבד. וגם כאן אני בודקת כל שנה אם כדאי לבטל.
מסכים. אולם יש תרחישים שאין להם כמעט תקרה ופה תמיד יש סכנה לאבד את נכסיך גם אם הסיכויים לכך קלושים.
לדוגמה, אשתי ואני מבוטחים בביטוח סיעודי שמתחיל 5 שנים אחרי תחילת הארוע. למה? כי יש סיכוי קלוש מאוד שאחד מאיתנו יהיה סיעודי 20 שנה. במקרה כזה ללא ביטוח, כנראה שאפשוט רגל.
כנ"ל ביטוח חיים. אם חלילה אלך לעולמי, אשתי יכולה לחיות גם עוד 50 שנה ללא משכורת או פנסיה ברמה מספקת ולכן אדאג לביטוח (דרך קרן הפנסיה או/ו ביטוח חיים עצמאי).
בביטוח הסיעודי של קופות החולים יש תקרה מאוד ברורה שניתנת לחישוב, המקסימום שניתן לקבל הוא 600,000 שקלים בתרחיש קיצון בעל סבירות נמוכה ביותר. גם במצב קיצון כזה לא אפשוט רגל ולכן אני שוקל ברצינות להפסיק את הביטוח. גם ביטוח תכולה שייך למשפחה הזאת. גם ביטוח רכב מקיף אגב, רק שם ההסתברות לארוע גבוהה יותר ולכן הנטיה של רוב האנשים היא כן לעשות.
לדוגמה, אשתי ואני מבוטחים בביטוח סיעודי שמתחיל 5 שנים אחרי תחילת הארוע. למה? כי יש סיכוי קלוש מאוד שאחד מאיתנו יהיה סיעודי 20 שנה. במקרה כזה ללא ביטוח, כנראה שאפשוט רגל.
כן, גם לי יש פוליסה כזאת ומהסיבה הזאת. אבל ככל שאנחנו מזדקנים, הסיכוי לאריכות ימים במצב סיעודי יורד והרזרבות הכלכליות עולות. צריך למצוא את נקודת אי התועלת בביטוח. דווקא את הביטוח של קופ"ח הייתי ממשיכה, אבל קראתי שיש מצב שהקופה שלי בבעיה גם לאחר הקיצוץ בקיצבה והעלאת תקופת ההמתנה. באסה.
לגבי תכולת בית ורכב - אנחנו מחזיקים רכב ישן תמיד ולכן הסיכון העיקרי הוא פגיעה גופנית שלנו ושל צד שלישי. את זה מכסה ביטוח חובה. כדי לבטח את עצמנו כנגד פגיעה ברכב או בחפץ של מישהו אחר, אנחנו משתדלים להיות ב-100% תשומת לב על הכביש, בלי ניידים ובלי חלומות בהקיץ. בבית יש לנו תכולה כל-כך מעטה שאין לנו בעיה לממן אותה מחדש. יש יותר סיכון אם נגרום להרס הבית (השכור במקרה שלנו).
לא הייתי נוהג בלי ביטוח צד ג׳.
אפילו אם תאונה נגרמה לא באשמתך, בית המשפט יכול להחליט שיש אשמה תורמת של שני הצדדים. במקרה הפחות טוב הרכב השני זה רכב פאר - זה יכול לצאת נזק מאוד גדול (אלא אם את חיה בשלום עם תשלום כזה במקרה הצורך).
הדברים הועברו במכתב מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב לממונה על הביטוח עמית גל. זאת אחרי שבתחילת החודש פרסמה רשות ההון כי תקופת ההמתנה בפוליסה תוארך לחצי שנה וכי תבוצע הפחתה בתגמולי הביטוח החודשיים מסכום של כ-6,100 שקל ל-5,500 שקל - דבר שיפגע במבוטחים
www.ynet.co.il
אולי קצת היה מטריד אותי אם למשל הייתי צריך להחליט לאיזו הוראה בדיוק אני אמור לציית. אבל מכייון שאני לא עובד בקופת חולים, החייים יפים.
אין שום בעיה - אם אתה עובד בחברת הביטוח אתה כפוף להחלטות של המפקח על הביטוח, ואם אתה עובד בקופת חולים אתה כפוף להחלטות מנכ"ל משרד הבריאות.
עם כל הכבוד למשה בר סימן טוב, הוא לא הגורם שיכול לקבוע בעניין. גם לא ברור מה הוא מציע - הוא לא מוכן להעלאת מחיר, לא להגדלת תקופת המתנה בקרות אירוע ולא להפחתת הקצבה בקרות אירוע.
מה הוא כן מציע? המצב הקיים מייצר גרעונות, ולא יחזיק מים לאורך זמן.
הבעיה שגם המצב החדש ייצר גרעונות. אנשים צעירים יבינו שזה לא הגיוני לשלם את הביטוח ויפסיקו. לדעתי ה הסיפור מתחיל באלו שמקבלים קצבה למרות שאינם סיעודיים לפי ההגדרה. בעבר ניסו חברות בביטוח להילחם בתופעה אבל אז תמיד קורים המקרים שהם ״מפשלים״ ומתעמרים גם באנשים שמגיע להם. זה כמו בכל ביטוח. ברגע שהמדיניות הופכת למקילה אז מישהו בסוף צריך לשלם על זה יותר. ברגע שהוא משלם יותר אז גם הוא רוצה לקבל את דמי הביטוח בהקדם כי הוא שילם ״המון״ ומגיע לו לקבל משהו חזרה, ואז שוב עולים דמי הביטוח וחוזר חלילה. לא סתם הפסיקו החברות את הביטוח הסיעודי הפרטי.
ברגע שהוא משלם יותר אז גם הוא רוצה לקבל את דמי הביטוח בהקדם כי הוא שילם ״המון״ ומגיע לו לקבל משהו חזרה, ואז שוב עולים דמי הביטוח וחוזר חלילה. לא סתם הפסיקו החברות את הביטוח הסיעודי הפרטי.
מדהים מה שאתה אומר, בהתחשב בכך שביטוח לאומי (המאשר הראשוני למצב סיעודי) נהג לא לאשר גם אנשים בני 90 שנשארו לבדם ובקושי מסוגלים לזוז.
הייתכן שמאז אמצע העשור הקודם התחוללה כאן מהפכה שגרמה לבט"ל לאשר בסיטונות לכל מי שמבקש? ואם כן, אולי מזה נובע הגרעון הנוכחי כי פשוט לא התארגנו לעליה באישורים בצורה נכונה בחב' הביטוח?
מדהים מה שאתה אומר, בהתחשב בכך שביטוח לאומי (המאשר הראשוני למצב סיעודי) נהג לא לאשר גם אנשים בני 90 שנשארו לבדם ובקושי מסוגלים לזוז.
הייתכן שמאז אמצע העשור הקודם התחוללה כאן מהפכה שגרמה לבט"ל לאשר בסיטונות לכל מי שמבקש? ואם כן, אולי מזה נובע הגרעון הנוכחי כי פשוט לא התארגנו לעליה באישורים בצורה נכונה בחב' הביטוח?
יותר מ־300 אלף איש כבר זכאים לקצבה מאז רפורמת 2018, והתשלום השנה צפוי להיות 14 מיליארד שקל. זאת בשל הקלת התנאים, התארכות תוחלת החיים והשפעת הקורונה. הבעיה: שחיקה בעתודות ביטוח לאומי ללא כיסוי
m.calcalist.co.il
הסיבה העיקרית,
“הסיבות שנובעות מהרפורמה בסיעוד הן ההקלה בתנאי קבלת הקצבה בדרגה 1 והעובדה שאפשר לקבל את הקצבה כולה או חלקה בכסף, דבר שמגדיל את העניין בקצבה”
ואם מישהו כבר מקבל את הקצבה, האם השינויים האלו יחולו גם עליו? כלומר האם יכולים להקטין למישהו את הקצבה אחרי שהתביעה שלו כבר אושרה?
יש לנו התלבטות האם לתבוע את הביטוח הסיעודי של כללית כבר עכשיו או לא, כי כרגע בעל הפוליסה מתגורר בביתו, ואם בעתיד יעבור לבית אבות, יוכל לקבל קצבה כמעט כפולה.
האם יש הגיון להמתין עם התביעה בגלל השיקול הזה? לאור הכתבה אני מניח שכנראה שלא.
יש הרבה קשיים בטיפול בבית אבל מדובר בטיפול אישי ולרוב האנשים הוא עדיף.
לא ככ קל, נפשית, להעביר את ההורה לבית אבות.
לרוב עושים את זה כשכבר באמת אין ברירה, שזה ממש לפני הסוף.
-- אף אחד לא יודע כמה זמן נשאר לו.
-- כמו בצבא - אם נותנים לך, תיקח.