• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

ביטוח סיעודי ומחלות קשות לילדים

• פותח הנושא פותח הנושא FIYaacov
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

FIYaacov

מודרטור
דירוג
18,224
כבר היו כמה וכמה דיונים כאן בפורום על ביטוח מחלות קשות ועל כך שזה לא משתלם, כי חברות הביטוח מכירות את הסיכויים יותר טוב מאיתנו, ואלא אם יש לנו ידע גנטי מסוים, הביטוח הזה לא באמת יכסה את מה שבאמת יקרה.

הטענה הרווחת היא שכדאי לעשות את הביטוח הזה לילדים מכיוון שמצב כזה לילד יגרור התפטרות של אחד ההורים מעבודה, וביטוח א.כ.ע לא יכסה.

מה דעתכם על הטיעון הזה?

כנ"ל לגבי מצב סיעודי של הילד. ההצעה שם של הסוכן הוא להרחיב את הביטוח הבסיסי של קופת החולים לביטוח פרטי של עוד 5,000 ש"ח למשך 5 שנים, וביטוח על סך 10,000 ש"ח מתום 5 השנים ועד סוף החיים.

אכן נושא רגיש. גם אני בדילמות לגביו.
מניח שקראת את זה: https://pensuni.com/?p=4414 (שם את זה בכל זאת לחברי הפורם שלא ראו).
ההצעה שם של הסוכן הוא להרחיב את הביטוח הבסיסי של קופת החולים לביטוח פרטי של עוד 5,000 ש"ח למשך 5 שנים, וביטוח על סך 10,000 ש"ח מתום 5 השנים ועד סוף החיים.

מה הכוונה? שבמידה והילד יהיה סיעודי, המבוטח יקבל 5,000 ש"ח לחודש ב-5 השנים הראשונות? במידה וכן, זה מספיק כדי שהורה יעזוב את העבודה או לחלופין לדאוג למטפל/ת בזמן שההורה בעבודה?

מה הכוונה? שבמידה והילד יהיה סיעודי, המבוטח יקבל 5,000 ש"ח לחודש ב-5 השנים הראשונות? במידה וכן, זה מספיק כדי שהורה יעזוב את העבודה או לחלופין לדאוג למטפל/ת בזמן שההורה בעבודה?
יש לי כבר ביטוח דרך קופת החולים שישלם 5,500 במקרה ביטוחי (או עד 10,000 במוסד מוכר).
הרעיון הוא לקבל עוד סכום כי 5,500 לא באמת מספיק, ותכלס זה פונקציה של החסינות הפיננסית. כרגע אני לא מרגיש שיש לי תיק השקעות שיכול לספוג זעזוע כזה. מצד שני צריך להתחשב גם בסיכוי של זה לקרות.
בתכלס לא צריך לבטח את כל המשכורת של ההורה שיתפטר, אלא רק את החלק שהוא לצריכה.

אין לי ספק שהביטוח הזה לא "משתלם" לאנשים מבוגרים. עם זאת, שיקול ההצטרפות אליו חייב להתחשב במצבו הכלכלי של האדם הספציפי ויכולתו להתמודד עם הפסקת עבודה / ביטוחיו בביטוח אכ"ע / משאביו הכספיים הזמינים להתמודד עם המכה, אם תגיע (במילים אחרות - היכולת להתמודד עם התממשות הסיכון הלא סביר).
אנשים בעלי חסכונות ואשר מבוטחים כנגד אכ"ע, אמורים להיות מסוגלים לוותר עליו בקלות.
הטיעון לגבי ביטוח מחלות קשות לצורך ביטוח כנגד ירידה בהשתכרות בטיפול בילדים הוא מעניין (נחשפתי אליו לראשונה על ידי נדב, שכתב בפורום). בהחלט אשקול ליישם בעצמי.
הטיעון הסיעודי גם הוא רלוונטי. עד גיל 3 אני חושב שלא ניתן לבטח ילדים בביטוח סיעודי (לפחות דרך הקופה). ייתכן ושווה לבטח אותם עד גיל בו תיק ההשקעות שלך יוכל לטפל בהם, במחיר של חזרתך לעבודה.

בתכלס לא צריך לבטח את כל המשכורת של ההורה שיתפטר, אלא רק את החלק שהוא לצריכה
למה ? אתה מוכן להפסיד (דוגמא) 5 שנות חסכון בנוסף לעומס הכלכלי של טיפול ביחד חולה והעומס הריגשי ?

אנשים בעלי חסכונות
יש כלל אצבע לכמה? חשבתי על פי 10 מהעלות של 5 שנות טיפול סיעודי.
למה ? אתה מוכן להפסיד (דוגמא) 5 שנות חסכון בנוסף לעומס הכלכלי של טיפול ביחד חולה והעומס הריגשי ?
זו שאלה מעניינת, בגדול ביטוח לא אמור לעזור לך לזכות בסכומים גדולים, אלא לעזור לך לצלוח את הקטסטרופה.
בכל מקרה צריך לבדוק אם בכלל יפצו מעבר לעלות הטיפול.

מה דעתכם על הטיעון הזה?
מסכים, אולם לא רק אם יש ילד, ואם אתה "סתם" רווק לא נחשב, לא הייתי רוצה ליפול כנטל על הוריי או אחיי, אז ה-300K האלו נותנים איזה קצת חמצן, לא ?

ההצעה שם של הסוכן הוא להרחיב את הביטוח הבסיסי של קופת החולים לביטוח פרטי של עוד 5,000 ש"ח למשך 5 שנים
ביטוח בסיסי = הקולקטיב שאתה מקבל מקופה?
לטובת ביטוח סיעודי-פרטי?

מסכים, אולם לא רק אם יש ילד, ואם אתה "סתם" רווק לא נחשב, לא הייתי רוצה ליפול כנטל על הוריי או אחיי, אז ה-300K האלו נותנים איזה קצת חמצן, לא ?
כרווק עובד יש לך ביטוח א.כ.ע. אם אתה לא עובד, אולי אתה כבר נטל על ההורים שלך :)

ביטוח בסיסי = הקולקטיב שאתה מקבל מקופה?
לטובת ביטוח סיעודי-פרטי?
כן, אני שוקל לרכוש ביטוח סיעודי פרטי באותו סכום של הביטוח דרך הקופה, כדי שיהיה לי 10,000 במקרה סיעודי. הבנתי שעובד צמוד בבית זה בערך 7,000.

כרווק עובד יש לך ביטוח א.כ.ע. אם אתה לא עובד, אולי אתה כבר נטל על ההורים שלך
מסכים, התכוונתי למצב שא.כ.ע לא תופס [סטייל הביטוח קרן פנסיה כושל כזה או משהו]

כן, אני שוקל לרכוש ביטוח סיעודי פרטי באותו סכום של הביטוח דרך הקופה, כדי שיהיה לי 10,000 במקרה סיעודי. הבנתי שעובד צמוד בבית זה בערך 7,000.
נשמע רעיון טוב!
במיוחד שכמדומני דרך הפרטי יש גם את העניין של הערכי סילוק.האם אתה עושה כנגד כל ילד?
אוף טופיק:
עובד-זר צמוד זה קצת "טריקי" אמנם יש את המשכורת מינ' אבל יש מלא תוספות שלא חושבים עליהם, יוצא "קצת" יותר מ-7K.
אגב, במצב ההזוי של היום, המטפלים עושים לך ריאיון לפני לבדוק אותך ;)
שלא נדע, רק בריאות אח יקר.

נערך לאחרונה ב:
יש כלל אצבע לכמה? חשבתי על פי 10 מהעלות של 5 שנות טיפול סיעודי.
שים לב רק שהאמירה שלי התייחסה לביטוח מחלות קשות. שם, ברגע שיש ביטוח כנגדן, סביר שהביטוח יכסה את הטיפול בשילוב עם ביטוח אכ"ע.
במקרה סיעודי לעומת זאת, כאמור, בהתייחס לילדים, הייתי שוקל לבטח. עבורי כמבוגר זה פחות רלוונטי בגלל האכ"ע שמספק לי כיסוי גבוה יחסית.

כבר היו כמה וכמה דיונים כאן בפורום על ביטוח מחלות קשות ועל כך שזה לא משתלם, כי חברות הביטוח מכירות את הסיכויים יותר טוב מאיתנו,
לדעתי, זה לא טיעון מופרך.
הסיכונים שונים לחלוטין מבחינתך ומבחינת חברת הביטוח.

כבר היו כמה וכמה דיונים כאן בפורום על ביטוח מחלות קשות ועל כך שזה לא משתלם, כי חברות הביטוח מכירות את הסיכויים יותר טוב מאיתנו, ואלא אם יש לנו ידע גנטי מסוים, הביטוח הזה לא באמת יכסה את מה שבאמת יקרה.

הטענה הרווחת היא שכדאי לעשות את הביטוח הזה לילדים מכיוון שמצב כזה לילד יגרור התפטרות של אחד ההורים מעבודה, וביטוח א.כ.ע לא יכסה.

מה דעתכם על הטיעון הזה?

כנ"ל לגבי מצב סיעודי של הילד. ההצעה שם של הסוכן הוא להרחיב את הביטוח הבסיסי של קופת החולים לביטוח פרטי של עוד 5,000 ש"ח למשך 5 שנים, וביטוח על סך 10,000 ש"ח מתום 5 השנים ועד סוף החיים.
אני עשיתי ביטוח סיעודי פרטי לילדים עד המקסימום (10k עם מכפיל למוסד), זה יחסית זול לצעירים. כמובן בנוסף לביטוח סיעודי של קופח כי זה חינם עד גיל 18. בעתיד הילדים ישברו את הראש אם להמשיך או לא את תשלומי הביטוח.
לי ולאשה עשיתי בסכום קטן יותר של 5-6k (לאשה זה יקר יותר, הן נוטות לשרוד יותר שנים). עם השנים הסיעודי של קופח יתיקר ונפסיק אותו, נקוה שההון הנצבר ישלים זאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
A ביטוח סיעודי (2024) - מה הטעם? צרכנות פיננסית 0
A ביטוח סיעודי - מוצר הגיוני? צרכנות פיננסית 9
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
Z ביטוח סיעודי הרעת תנאים. צרכנות פיננסית 66
G הארכת ביטוח סיעודי אפשרית ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
Homer ביטוח סיעודי בחו"ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
D סיום ביטוח סיעודי קולקטיבי צרכנות פיננסית 9
R ביטוח סיעודי פרטי או בקופת חולים צרכנות פיננסית 1
D ביטוח סיעודי - טיפים לתביעה? צרכנות פיננסית 6
ShaharAr ביטוח סיעודי של קופות החולים - האם עובדים עלינו? צרכנות פיננסית 98
ל ביטוח סיעודי לאדם מבוגר צרכנות פיננסית 10
A ביטוח סיעודי - קופ"ח/פרטי? צרכנות פיננסית 63
ש ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 126
ר ביטוח סיעודי של קופות חולים, האם שווה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
פרנצ'סקה ביטוח קופ"ח/ בריאות/ סיעודי- הלכתי לאיבוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
yanosh34 ביטוח סיעודי וביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 9
D ביטוח סיעודי - מה העניין? אוף טופיק 2
אנא-אל הסבר לילד בן 6 - ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 10
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 12
מ ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 45
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
W ביטוח עמדת טעינה חשמלית אוף טופיק 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
A ביטוח מקיף או צד ג' צרכנות פיננסית 8
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה