• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף?

• פותח הנושא פותח הנושא theshnitzel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תחשוב מה גם ברבור שחור בכזה גיל צעיר עם 100 אלף שקל יכול לעשות לילד
אני לא צריך לחשוב, הילדים שלי כבר בשנות ה- 30 שלהם... חסכנו עבורם אבל הם לא ידעו מזה, בזמן המתאים נתנו להם את הכסף. אין שום קשר בין לחסוך עבורם לבין החינוך שלהם, אלה שני נתיבי חיים בלתי תלויים.

לגבי ביטוחים, הדבר שגורם לי להחליט בכל הנושא הזה הוא מה יגרום לי לא לשרוד מבחינה כלכלית, סיכונים תמיד יש ואפשר לכלות את כל המשכורת שלי על ביטוחים נגד טביעה, תכשיטים נגד גניבה, וכל ילד ביטוח למחלות מסוכנות מורחב, בסוף התפקיד של סוכן הוא להפחיד, יש סטטיסטיקה ואם כל האסונות היו מתממשים אז החברות ביטוח היו קורסות.
ביטוח חיים, בהחלט, בלי זה הבן זוג יקרוס,
ביטוח על הדירה, בהחלט, הסיכון הקטן משנה חיים,
ביטוח צד ג על הרכב, בהחלט, על הצד שאני אדפוק קאדילק, נדפקתי.
אבל לדוגמה, יש לי רכב של 18 אלף שקל, אז ביטוח מורחב או אפילו נגד גניבות לדעתי בזבוז כסף, אם יגנב הרכב, מעצבן, לא מעבר.
ביטוח תכשיטים יקרים, כנ"ל וכו'.
יש לי ביטוח בריאות של הקופת חולים מורחב פלוס נגד מחלות קשות, אבל ביטוח נגד מחלות נדירות לא וכו'.
לגבי השקעות לילדים, אני אישית התלבטתי רבות והחלטתי לא לחסוך לילד על שמו אלא בחשבון שלי, החשש שלי היה שהילד בגיל 18/21 לא תמיד יהיה שקול בדעתו ואם יהיה לו 300 אלף ביד הוא יכול להרגיש מאוד חכם ולהיכנס שותף בחנות פיצה, רציתי להיות עם יד על השלטר...

הדבר שגורם לי להחליט בכל הנושא הזה הוא מה יגרום לי לא לשרוד מבחינה כלכלית
ביטוח חיים, בהחלט, בלי זה הבן זוג יקרוס
לא יודע, נשמע לי שאין כל כך הישרדות כלכלית אחרי המוות...
יש לי ביטוח בריאות של הקופת חולים מורחב פלוס נגד מחלות קשות, אבל ביטוח נגד מחלות נדירות לא
יש לך ביטוח נגד מחלות קשות, כי זה יגרום לך לא לשרוד כלכלית, אבל עם מחלות נדירות אתה סבבה, כי הן לא יגרמו לך לא לשרוד כלכלית?
לגבי השקעות לילדים, אני אישית התלבטתי רבות והחלטתי לא לחסוך לילד על שמו אלא בחשבון שלי, החשש שלי היה שהילד בגיל 18/21 לא תמיד יהיה שקול בדעתו ואם יהיה לו 300 אלף ביד הוא יכול להרגיש מאוד חכם ולהיכנס שותף בחנות פיצה, רציתי להיות עם יד על השלטר...
זה אפילו לא רק עניין החוכמה המועטה שיש לחלק בגיל הזה, זה העניין הפשוט שהכסף שלך וזכותך להיות עם היד על השלטר.

לא יודע, נשמע לי שאין כל כך הישרדות כלכלית אחרי המוות
אם בן זוג שמביא את רוב ההכנסה הולך לעולמו, השני נשאר בעמדה לא טובה, במיוחד שיצטרך להוריד שעות עקב היותו הורה יחידני.

יש לך ביטוח נגד מחלות קשות, כי זה יגרום לך לא לשרוד כלכלית
שנה עם טיפולי הקרנות די ידפקו אותי כלכלית (למרות קצבת ביטוח לאומי), ומה לעשות שסרטן זה דבר די שכיח...

עם מחלות נדירות אתה סבבה
כשם שלהם- "נדירות", נכון שאם זה יהיה אני אהיה במצוקה, בדיוק כמו שאני לא עושה ביטוח נגד פגיעת מטאוריט, (יש כזה דבר, תבדוק).
אבל בחישוב הסיכונים, מחלות קשות הן נדירות אבל לא מאוד, וגם את זה עשיתי רק לבן הזוג המפרנס העיקרי, השני ישרוד בלי הביטוח הזה...

אם בן זוג שמביא את רוב ההכנסה הולך לעולמו, השני נשאר בעמדה לא טובה, במיוחד שיצטרך להוריד שעות עקב היותו הורה יחידני.
כן, אבל להשרדות הכלכלית שלך זה כבר לא משנה.
בכל אופן, זה לא בהכרח שהוא ישאר הורה יחידני.
שנה עם טיפולי הקרנות די ידפקו אותי כלכלית (למרות קצבת ביטוח לאומי), ומה לעשות שסרטן זה דבר די שכיח...
אני שמעתי שזה מטופל בעיקר על ידי המדינה (ביטוח ממלכתי? קופת חולים?), אבל אולי לא.
ומעניין שפה עברת לגוף ראשון בניגוד לביטוח חיים...
כשם שלהם- "נדירות", נכון שאם זה יהיה אני אהיה במצוקה, בדיוק כמו שאני לא עושה ביטוח נגד פגיעת מטאוריט, (יש כזה דבר, תבדוק).
בדקתי, לא מצאתי, לפחות בארץ בעברית. הAI דווקא מתעקש שזה מכוסה בפוליסות הבסיסיות.
אבל בחישוב הסיכונים, מחלות קשות הן נדירות אבל לא מאוד, וגם את זה עשיתי רק לבן הזוג המפרנס העיקרי, השני ישרוד בלי הביטוח הזה...
לא כל כך הבנתי את ההגיון של לבטח ממחלות קשות רק את המפרנס העיקרי, אם המפרנס המשני יחלה, המפרנס העיקרי לא ישא בעלויות?

בכל אופן, זה לא בהכרח שהוא ישאר הורה יחידני.
זו סתם התפלפלות, ביטוח חיים לאדם נשוי עם משפחה זה דבר חשוב.

לא הבנתי אותך, זה משנה לי איך יגדלו ילדי.

אני שמעתי שזה מטופל בעיקר על ידי המדינה
לא מדובר על מימון ההקרנות אלא בחוסר המשכורת בזמן הטיפול בתקופה כה רגישה בה גם בן/בת הזוג של החולה מלווה אותו (שוב, חוץ מקצבת ביטוח הלאומי).

לא כל כך הבנתי את ההגיון של לבטח ממחלות קשות רק את המפרנס העיקרי, אם המפרנס המשני יחלה, המפרנס העיקרי לא ישא בעלויות?
שוב, ההגיון ברור, הדגש על המצב הקטסטרופלי יותר.

בדקתי, לא מצאתי, לפחות בארץ בעברית
שאפו על ההתעמקות בכל מילה, זה היה לצורך הדוגמה, אם מעניין אותך זה ביטוח של Lloyd’s ביטוח מותאמות אישית (Specialty Insurance) לסיכונים חריגים ויוצאי דופן

ביטוח מחלות קשות לא מכסה את הטיפולים (זה לרוב ממומן ע"י ביטוח בריאות פרטי, ואפילו קופת חולים), הוא נותן סכום חד פעמי או קצבה במקרה של מחלה - מתוך הבנה שבתקופת המחלה והטיפולים כנראה לא תוכל לעבוד ולפרנס.

אני לא צריך לחשוב, הילדים שלי כבר בשנות ה- 30 שלהם... חסכנו עבורם אבל הם לא ידעו מזה, בזמן המתאים נתנו להם את הכסף
נכון אבל זאת לא היתה הכוונה
מניח שחסכתם את הכסף אצךכם בחשבונות (כי נתת להם בזמן המתאים וזה אוטומטית עבר אליהם בגיל 18)

חיסכון כזה הוא כסף שלכם, יש הורים שעוזרים בחתונה יש כאלה עוזרים בדירה ויש כאלה בחיסכון ומעבירים את הכסף

השאלה היא לגבי לחסוך בשם הילדים או על שמם שפה זה טריקי לדעתי
כי לדעתי הרבה כסף בגיל 18 יכול לעשות אצל הילד את האפקט ההפוך בדיוק

תוכל לשתף מאצלך באיזה גיל נתת לילדים ולטובת מה והאם זה עזר להם כלכלית בחיים במבט לאחור?
(ואישית גם אשמח לדעת אם זה היה שווה בין האחים ואיך)

ביטוח חיים לאדם נשוי עם משפחה זה דבר חשוב.

ביטוח חיים, בהחלט, בלי זה הבן זוג יקרוס
זה חוזר הרבה אז רוצה שניה לעשות סדר

בדרכ למי שעובד ויש לו פנסיה רגילה אין צורך בביטוח חיים

בפנסיה האישה (או הבעל) והילדים ימשיכו לקבל את השכר שלך
האישה 60 אחוז מהסכום ברוטו!! לכל החיים!!!
הילדים 40 אחוז עד שהאחרון יגיע לגיל 21 מהברוטו!!!

בתכלס הם בגלל מיסוי מופחת יקבלו ביחד יותר כסף מהמשכורת החודשית של מי שנפטר

זה המון המון כסף , שלגבר בין 30-40 עם שכר ברוטו של 30 אלף יכול בקלות להגיע ל15 מליון שקל (בתשלומים חודשיים לא מהוון)

זה אוטומטית בפניסה וכמעט לא עולה לנו גם

ביטוח חיים מנגד יעלה לאדם בריא וצעיר סביב ה50 שקל לחודש עבור כל 1 מליון

אז לכל אלה שעושים בנוסף לפניסה ביטוח חיים של 2 מליון שקל זה נחמד אבל ככל ההנראה המשפחה לא באמת תצטרך את זה

וזה עוד לפני שדיברנו על קצבת ייצום ואלמנה מביטוח לאומי שיכול להגיע ל6-7 אלף.בחודש
זיכויים והנחות נרחבים במס ארנונה חשמל מים צהרונים וכו

וכמובן שאם יש משכנתא אז היא נמחקת במוות של אחד מהבעלים

כמובן שלא ממליץ על כלום
רק לשים לב למה שמוכרים לכם
כי רוב הסוכני ביטוח נוטים להתעלם ולא לספר לל שאם תמות אישתך והילדים ימשיכו לקבל את המשכורת שלך דרך הפניסה

מניח שחסכתם את הכסף אצךכם בחשבונות (כי נתת להם בזמן המתאים וזה אוטומטית עבר אליהם בגיל 18)
לא, פתחנו להם תוכניות חיסכון על שמם. באותה תקופה שוק ההון לא היה נגיש ועלויות הכניסה וההחזקה היו מאד גבוהות. מצד שני ריבית הפריים היתה אז בטווח של 13%-18% וממילא הכסף נועד להיות סגור, אז תוכניות חיסכון היו המכשיר המתבקש. גם חלק מהסבים/סבתות פתחו תוכניות חיסכון על שם הנכדים והיו מפקידים בכל יום הולדת.

בדיעבד זו היתה בחירה מאד מוצלחת כי בהמשך התגרשנו ובגלל שהחסכונות היו על שם הילדים אז לא היה בכלל צורך לדבר עליהם בגירושין. זה גם מגן על חסכונות הילדים במקרים של קשיים כלכליים, פטירה של אחד מהחוסכים, וכו'.

חיסכון כזה הוא כסף שלכם, יש הורים שעוזרים בחתונה יש כאלה עוזרים בדירה ויש כאלה בחיסכון ומעבירים את הכסף
ויש כאלה שגם וגם. אצלנו העזרה היותר גדולה היא בדילוגי דור, כלומר עוזרים לנכדים יותר מאשר לילדים.

תוכל לשתף מאצלך באיזה גיל נתת לילדים ולטובת מה והאם זה עזר להם כלכלית בחיים במבט לאחור?
החיסכון היה מרגע שנולדו. אני מגיע מבית עם יכולות והשקעה בילדים, אבל עם דרישות גבוהות בכל מה שנוגע למוסר עבודה, השתדלתי להמשיך בכיוון הזה גם עם הילדים שלי. הם התחילו לעבוד באופן סדיר כשהיו בחטיבת הביניים ונתנו להם מצד אחד הכוונה איך לנצל את הכסף ומצד שני עצמאות מלאה בהחלטות שלהם. ברוך השם יצא טוב. אחד מהילדים ניצל את החיסכון בשביל טיול בחו"ל לפני הצבא, לגיטימי לגמרי בעיני. האחרים חסכו חלק והוציאו חלק לפי ראות עיניהם. אף אחד מהם לא "איבד את זה" כמו שאתה כל כך חושש. זה לא עזר להם כלכלית ישירות וזו גם לא היתה המטרה, מראש הסכום היה כזה שבמונחי ימינו יהיה פחות מ- 100K. שיכנסו לבגרות עם תחושה של אחריות על הכתפיים.

(ואישית גם אשמח לדעת אם זה היה שווה בין האחים ואיך)
נומינלית כן, פתחנו תוכנית לכל אחד כשהוא נולד וביצענו הפקדות בסכומים זהים. הסכומים בגיל 18 כמובן היו שונים לכל אחד.

• אהבתי
Reactions: A42
@Shlomi Z
אין לי מה לתרום בתחום הביטוחי.
בתחום ההשקעה עבור הילד, ניתן לפתוח חשבון על שם ההורה/ים בבית השקעות, ולהעביר את המניות במתנה בבוא העת.

כמדומני שהאפשרויות הטובות ביותר היום עבור משהו בסגנון הם אלטשולר שחם או פסגות.
על פסגות שמעתי פידבקים פחות טובים.

היתרון בהם (למיטב הבנתי מקריאה לפני כמה חודשים, תברר בעצמך):
אין דמי משמרת, אין דמי ניהול חודשיים לכל החיים, אפשר לפתוח עד 10 חשבונות (יעיל מאוד אם תבוא חסידה נוספת, פשוט פותחים חשבון נוסף).

בהצלחה! כמדומני שלבעלת הבית יש קישור שותפים עם בתי ההשקעות האלו.

ביטוח מחלות קשות לא מכסה את הטיפולים (זה לרוב ממומן ע"י ביטוח בריאות פרטי, ואפילו קופת חולים), הוא נותן סכום חד פעמי או קצבה במקרה של מחלה - מתוך הבנה שבתקופת המחלה והטיפולים כנראה לא תוכל לעבוד ולפרנס.
כן, ההנחה שהמפרנס הראשי לא חולה ויכול להמשיך לעבוד. אני פשוט לא יודע עד כמה זה פרקטי כשיש מחלה קשה, זה משפיע על כל המשפחה לא רק על האינדיבידואל.
זו סתם התפלפלות, ביטוח חיים לאדם נשוי עם משפחה זה דבר חשוב.
האמת שזו לא הייתה התפלפלות אלא הומור, מצחיק לבטח את "ההשרדות הכלכלית שלי" כשאתה כבר מת, אבל בכל אופן לא מסכים,
א. מסיבות פרקטיות גרידא, יש גבול עד איפה מגיעה האחריות של בן אדם, גם אחרי שמת הוא צריך לפרנס? גם אם הבן זוג מתחתן שוב? גם כשיש גם ככה קצבה מהמדינה ומהפנסיה?
ב. ביטוחים מהסוג של lump sum אפשר "לבטח עצמית", פשוט לחסוך את הכסף שהולך לביטוח כדי שתוכל להוציא אותו בעת הצורך.

מסכים שלחלק מהאנשים זה מתאים. ואפילו הגיוני במצבי שכר מסויימים, נגיד מי שמרוויח מעט וחנוק, והפרמיה של הביטוח חיים לא גבוהה, ואז הוא מת. אבל קשה לדעת מראש.
לא הבנתי אותך, זה משנה לי איך יגדלו ילדי.
הבנת. כמובן, לא סותר.
לא מדובר על מימון ההקרנות אלא בחוסר המשכורת בזמן הטיפול בתקופה כה רגישה בה גם בן/בת הזוג של החולה מלווה אותו (שוב, חוץ מקצבת ביטוח הלאומי).
הבנתי.
שאפו על ההתעמקות בכל מילה, זה היה לצורך הדוגמה, אם מעניין אותך זה ביטוח של Lloyd’s ביטוח מותאמות אישית (Specialty Insurance) לסיכונים חריגים ויוצאי דופן
אבדוק, המצב שלי בהחלט מיוחד. תודה!

מסיבות פרקטיות גרידא, יש גבול עד איפה מגיעה האחריות של בן אדם, גם אחרי שמת הוא צריך לפרנס? גם אם הבן זוג מתחתן שוב? גם כשיש גם ככה קצבה מהמדינה ומהפנסיה?
שים את הגבול של האחריות האישית שלך איפה שאתה רוצה. אישית אני רוצה לדאוג שרמת החיים של אישתי והילדים לא תרד אם חס וחלילה. הפנסיה והקצבאות הן רשת ביטחון, לא בוננזה כלכלית. ביטוח החיים נועד לוודא שיהיה כסף לכל שאר הדברים שתכננו.

שים את הגבול של האחריות האישית שלך איפה שאתה רוצה. אישית אני רוצה לדאוג שרמת החיים של אישתי והילדים לא תרד אם חס וחלילה.
לאשתך גם יש ביטוח כזה למקרה וחלילה?

בפנסיה האישה (או הבעל) והילדים ימשיכו לקבל את השכר שלך
האישה 60 אחוז מהסכום ברוטו!! לכל החיים!!!
הילדים 40 אחוז עד שהאחרון יגיע לגיל 21 מהברוטו!!!
חידשת לי.
מבטלת את הביטוח חיים לבעל (לי גם ככה אין).
חייבת לציין שאני קצת מופתעת שאף סוכן פנסיה לא סיפר לי על זה. כולם מדברים על קיצבה במקרה של פטירה (לא עלינו) אבל בלי להיכנס לפרטים של כמה כסף זה באמת יכול להיות.
אז אם בעלי שכיר ועצמאי, אני למעשה יכולה לבחור כמה להפקיד על מנת לקבל את מלא הקיצבה הפטורה במס במקרה של טרגדיה (שיחיה עד 120 טפו טפו). זה רובד חדש של הפחתת סיכון שלא הכרתי. תודה לך.

בקשר לנושא המקורי של השירשור, ביטוח חיים לילדים שרק נולדו הוא קריטי בעיני. העלות שלו מינימאלית ולפעמים מתגלים מחלות / טיפולים שצריך לעשות בגילאים מאוד צעירים ואם כבר אין ביטוח כל אלו יוחרגו לנצח. אחד הילדים שלי אובחן עם אלרגיה מסכנת חיים בגיל שנה, והטיפול של זה לא בסל ומאוד יקר. בנוסף קיבלתי החזר על ייעוץ מומחה (בדרך כלל אני לא מחפשת מומחה ספציפי אלא תור קרוב והוא היה היחיד שפנוי) אז בנתיים הביטוח הוכיח את עצמו. או יותר נכון יוכיח את עצמו שנעשה את הטיפול לאלרגיה.

• אהבתי
חייבת לציין שאני קצת מופתעת שאף סוכן פנסיה לא סיפר לי על זה. כולם מדברים על קיצבה במקרה של פטירה (לא עלינו) אבל בלי להיכנס לפרטים של כמה כסף זה באמת יכול להיות.
אז אם בעלי שכיר ועצמאי, אני למעשה יכולה לבחור כמה להפקיד על מנת לקבל את מלא הקיצבה הפטורה במס במקרה של טרגדיה (שיחיה עד 120 טפו טפו). זה רובד חדש של הפחתת סיכון שלא הכרתי. תודה לך.
לא הייתי ממהר לבטל בלי לבדוק את כל הפרטים.
קרן הפנסיה וקצבאות ביטוח לאומי כמובן שיכסו משהו, אבל לאו דווקא את כל המשכורת של בן הזוג שנפטר, הקצבאות גם לא יעלו עם השנים כפי שמשכורת יכולה לעלות כתוצאה מקידום, מעבר עבודה וכולי. כשהילדים יגדלו, הקצבה תפסיק, אבל כהורה אולי תרצי להמשיך לתמוך בהם כלכלית גם אחרי שיגיעו גיל 21.
נכון שאם חלילה קורה משהו, קצבת שארים מהפנסיה תדאג שהמשפחה לא תהיה ברחוב, אבל למי שרוצה לסייע לילדים עם דירה, חתונה, חסכונות יהיה פחות.
אם המשפחה מבוססת כלכלית, יש דירות להשקעה, סבא וסבתא מליונרים וכולי, לא חובה ביטוח, אבל אם להבדיל זו משפחה של מפרנס יחיד אז ביטוח יהיה צעד חכם.

חידשת לי.
תבדקי אותי (וכל מי שממליץ לך באינטרנט)
שימי לב שהברירת מחדל זה 60+40 אחוז
יש מקרים שמבטחים את האופציה לביטוח שארים בפנסיה (נניח אצל רווקים] ואז שוכחים להחזיר
או נניח עצמאי שניסה למקסם את מינימום עלות...

נכון שאם חלילה קורה משהו, קצבת שארים מהפנסיה תדאג שהמשפחה לא תהיה ברחוב, אבל למי שרוצה לסייע לילדים עם דירה, חתונה, חסכונות יהיה פחות.
ממליץ לך להריץ על אקסל את זה
במקרה שלי אישתי היתה מקבלת סמצטבר 17 מיליון שקל + בית נקי ממשכנתא + פה פחות להאכיל בבית + רכב פחות להחזיק וכמובן פחות ביטוחים....

בסימולציות שלי עוד לפני החסכונות שלנו האישים היה להם הרבה מעבר לכל צורך

כמובן שתמיד אפשר לכוון ליותר
ואולי יש כאלה שירצו אחרי המוות להתכנס לעצמם ולא לעבוד
אבל פנסיה נותנת מענה לדעתי הכי טוב מקיף ומשמעותי בכסף

מכיר כמה מקרים אישית הפוכים שלא היה פנסיה בכלל (כי הפקידו לביטוח מנהלים)
והביטוח חיים שהיה על 1 מיליון נגמר די מהר ואז הם באמת בבעיה

מעבר לזה תחשבו שבמקרה של מוות פתאומי אולי סכום כסף חד פעמי גדול זה לא דבר טוב בכלל (פתח להרבה נוכלים לנסות לנצל מצב קשה ולקחת את הכסף במסווה של השקעות מפוקפקות....)
לדעתי קצבה חודשית עדיפה

שרק יהיה בריאות
ולא ממליץ כמובן על כלום (-:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מעבר לזה תחשבו שבמקרה של מוות פתאומי אולי סכום כסף חד פעמי גדול זה לא דבר טוב בכלל (פתח להרבה נוכלים לנסות לנצל מצב קשה ולקחת את הכסף במסווה של השקעות מפוקפקות....)
לדעתי קצבה חודשית עדיפה
בגדול אני גם חושב שעדיף קצבה. גם אם הקצבה מספיקה אולי כן יש הגיון בביטוח על סכום קטן, לחודש חודשיים הראשונים שבהן יש יותר הוצאות ומעט הכנסות. שמעתי מסוכנים שביטוח חיים מקבלים בפועל יותר מהר מקצבה שלוקח זמן לאשר אותה.

• אהבתי
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 11
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
T קיזוז מס בריאות ודמי ביטוח לאומי בזיכוי מס בארה"ב מיסים 12
א ביטוח בריאות ורווחיותם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
א ביטוח בריאות פרטי לברנש בן 19 צרכנות פיננסית 0
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1