• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח בריאות

• פותח הנושא פותח הנושא Shalev7495
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shalev7495

משתמש רשום
דירוג
1
אהלן חברים.. ניסתי לשאול פה לא מזמן כי קיבלתי הצעה מהעבודה לקולקטיב שנשמע ככה לפחות על הנייר יותר טוב מהפרטי.
כבר פעמיים ניסתי לבטל את הביטוח הפרטי והסוכן שלי מפציר בי שוב ושוב לשקול טוב מאוד תהחלטה כי יש לי פוליסה מלפני הרפורמה
מישהו יודע אם באמת זה עד כדי כך מהלך על חזור? משתף מעט מהמחירים שאני משלם היום פשוט לגיל 22 מרגיש לי יקר רצח
  • השתלות וטיפולים מיוחדים בחו"ל: 5.63 ש"ח
  • תרופות מיוחדות: 4.56 ש"ח
  • תרופות פרימיום הרחבה לתרופות: 5.36 ש"ח
  • ניתוחים וטיפולים בחו"ל: 2.37 ש"ח
  • שירותים רפואיים אמבולטורים: 15.39 ש"ח
  • אבחון רפואי מהיר כתב שירות: 13.68 ש"ח
  • נספח שירות -"ביקור רופא בבית": 4.35 ש"ח
  • ניתוח שקל ראשון בישראל ללא ה"ע: 57.84 ש"ח
סך הכל 107 שח בגיל 22 . ועוד מחלות קשות פיצוי 100 אלף ב13 שח.
באמת מרגיש לי מיותר.. והוא אומר שלסעיף תרופות נניח 5 שח זה כלום ושום דבר. אמר לי הדבר היחיד שיכול לחסוך לי פה זה לעבור למשלים שבן ב36 שח ואז יצא לי ב76 שח הפוליסה
אשמח מאוד לעזרה מחברי הפורום.. והאם באמת הוא מפחיד אותי יתר על המידה או שבאמת התעריפים של לפני הרפורמה שווים לא לבטל?

אם תבטל ניתוח מהשקל הראשון, יהיה הרבה יותר סביר. אתה חושב שלא תוכל לעמוד בהשתתפות העצמית?

מה שחשוב לבדוק זו התקרה של ההחזרים, אני ביטלתי ביטוח בריאות ישן לטובת קולקטיב מהעבודה והופתעתי מהפרשים, הישן היה כמה מאות אלפים לעומת 1-2 מיליון בחדש. מעבר לזה גם חשוב לבדוק רמת ההחזר. בישן קיבלתי למשל 40% על אמבולטורי לעומת 80% בחדש. אז זה לא רק עלויות אלא מה מקבלים בתמורה

עוד משהו לחשוב עליו הוא שהמחיר של ביטוח בריאות רק עולה, במסמך של הפוליסה אמורה להיות לך טבלה לפי גיל שאומרת כמה תשלם בגיל X נכון *להיום* (הטבלה הזו משתנה עם הזמן) אבל מצד שני אתה בן 22 זה תחילת הקריירה ויש סיכוי שהמשכורת שלך תעלה אז למרות העלייה במחיר הביטוח יכול להיות שפחות תרגיש את זה

מה שכדאי גם לשים לב בקולקטיב מהעבודה מה קורה כשעוזבים את העבודה האם אז הוא יהיה כפול מהביטוח הפרטי? (מקצין). מה שאני עשיתי זה שמרתי על ביטוח פרטי שלי מינימליסטי . ועשיתי תמיד במקביל ביטוח בריאות מהעבודה שהיה מכסימליסטי. בהחלפת עבודה החלפתי את הקולקטיב של העבודה הישנה בקולקטיב של העבודה הישנה ותמיד המינימליסטי הפרטי שלי שאני משלם עליו מכיסי קיים לכל מקרה. זו היתה הדרך שלי להתמודד עם זה.

חברים תודה לכולם. יש לי 20% השתתפות עצמית באומבלטרי
התרופות כיסוי עד 2 מיליון מתחדש כל שנה. והמחיר עד גיל 27 נשאר במחיר הזה ואחרי זה עולה ל125
בביטוח קולקטיב הוצע לי של עובד מדינה ואם אעזוב יש 25% לכל אורך חיי הביטוח .. התקרות שם לא גבוהות באופן קיצוני אבל יש החזר על פסיכולג והחזר הוצאות מחייה בעצ אשפוז מה שלא קיים בפרטי כבר שנים.

השאלה היא אם אתה צריך את זה או לא.
ניתוחים בחו"ל, תרופות מחוץ לסל, אלה דברים מאוד יקרים, ושווה להשאיר.
אבל לא צריך לבטח את מה שאתה עומד בן כלכלית.

מה שאני עשיתי זה שמרתי על ביטוח פרטי שלי מינימליסטי . ועשיתי תמיד במקביל ביטוח בריאות מהעבודה שהיה מכסימליסטי. בהחלפת עבודה החלפתי את הקולקטיב של העבודה הישנה בקולקטיב של העבודה הישנה ותמיד המינימליסטי הפרטי שלי שאני משלם עליו מכיסי קיים לכל מקרה. זו היתה הדרך שלי להתמודד עם זה.
אם הקטנת את הביטוח הפרטי למינימום ניתן להרחיב אותו מחדש לפי התנאים הנוכחיים, אם תבחר בכך בעתיד? או שברגע שהורדת כיסוי כלשהו תצטרך לרכוש אותו לפי התנאים שיהיו בעתיד, פלוס חיתום?

השאלה היא אם אתה צריך את זה או לא.
ניתוחים בחו"ל, תרופות מחוץ לסל, אלה דברים מאוד יקרים, ושווה להשאיר.
אבל לא צריך לבטח את מה שאתה עומד בן כלכלית.
ניתוחים ואומבלטרי ביקור רופא זה דברים שחשבתי לבטל. השאלה אם 120 שח בגיל 22, באמת זה יקר או שבאמת שווה להשאיר. אני כבר המון זמן מתפתל מצד לצד גם מהפחדות של חברות הביטוח וגם מעניין המחיר שאני מבין שלא יחזור.. מאוד מלחיץ.

אם זה יקר או לא תלוי בכמה אתה מרוויח. כפי שכתבתי למעלה, השאלה היא אם תעמוד בעלויות וכמה אתה חושב שהביטוח הזה נחוץ.
. אם חס וחלילה תשבור רגל, ואתה מאמין שלא תפשוט רגל בזמן שאתה לא יכול לעבוד, אז ביטוח שמפצה על אובדן ימי עבודה לא נחוץ לך, אבל אם תצטרך ניתוח רובוטי בבוסטון להסרת גידול סרטני, זה משהו שלא בהישג ידו של כל אחד.
אם אתה צעיר ובריא בדרך כלל, תבטח את עצמך נגד הקטסטרופות הגדולות, עם השאר תסתדר. אם אתה חולני, או אם אתה סובל ממזל נאחס , תבטח את עצמך על הכל.

אם זה יקר או לא תלוי בכמה אתה מרוויח. כפי שכתבתי למעלה, השאלה היא אם תעמוד בעלויות וכמה אתה חושב שהביטוח הזה נחוץ.
. אם חס וחלילה תשבור רגל, ואתה מאמין שלא תפשוט רגל בזמן שאתה לא יכול לעבוד, אז ביטוח שמפצה על אובדן ימי עבודה לא נחוץ לך, אבל אם תצטרך ניתוח רובוטי בבוסטון להסרת גידול סרטני, זה משהו שלא בהישג ידו של כל אחד.
אם אתה צעיר ובריא בדרך כלל, תבטח את עצמך נגד הקטסטרופות הגדולות, עם השאר תסתדר. אם אתה חולני, או אם אתה סובל ממזל נאחס , תבטח את עצמך על הכל.
תודה . בהחלט יש משהו במה שאת אומרת וקראתי גם את הסולידית בנושא. אבל עניין המחירים בהחלט אי אפשר להתעלם.. כבר פעמיים באתי לבטל והנציגה אמרה שהמחירים עלו ואני אעדה טעות אם ארצה לחזור בעתיד ואפיךו דבר פשוט כמו אומבלטרי עולה היום פי 3. ואמרה שבייחוד בגילי משתמשים בזה לא מעט ולא שווה לקנות ביטוח בלי זה. אני פועל עם סוכן וברור לי שיש פה אינטרס אישי.. אבל האמרה שלה מאוד מלחיצה כי בדקתי את דברייה והיא לא טועה

בהמשך למה שאמרתה בדקתי כמה עולה משלים שב"ן ויצא שאני ישלם 76 במקום 107 שאני משלם היום. לגבי 100 אלף פיצוי ב13 שח הבנתי שלא קיים זול יותר מזה.
האם 76 זה משהו שבגיל 22 שווה לשלם? מובן לי שזה ביטוח . אבל האם באמת ההבדל עד כדי כך גדול בין משלים שב"ן לשקל ראשון? בן 22 בריא לא מעשן, הראל ומכבי שלי שמכוון למכבי זהב כנראה

אני לא יכול לענות לך על זה, ואני מקווה שלא תצטרך ביטוח רפואי.
אני אשאל את השאלה אחרת, 100 אלף שקל זה סכום שבמקרה של חס וחלילה יהיה לך אפשרי / סביר להשיג (הורים, משפחה, חסכונות) . אם התשובה היא כן, אז אתה לא צריך את הביטוח הזה. אם 100 אלף שקל זה סכום שלא תוכל לגייס במקרה חירום רפואי, אז שווה לעשות את הביטוח הזה.
יש בלוג מאוד טוב בשם השמיכה, ממליץ לקרוא אותו, יעשה לך הרבה סדר בראש

אם יש לך גם שבן וגם ביטוח פרטי מהשקל הראשון אתה משלם פעמים על סעיף הניתוחים ותקבל החזר לכל היותר פעם אחת על כל ניתוח. ההבדל העיקרי הוא שתצטרך לבקש החזר מהשב"ן ורק את היתרה מהביטוח. ואם הרופא שאתה רוצה שינתח אותך לא עובד עם השב"ן, הביטוח יכסה מהשקל הראשון.
אני ויתרתי על הכיסוי מהשקל הראשון לטובת משלים שבן.

לגבי מחלות קשות - אני לא יודע מה הסיכוי לחטוף מחלה קשה ולהמשיך לעבוד. אם החולי מונע ממך לעבוד, אני חושב שכיסוי הנכות יכסה פחות או יותר את הפער בהכנסה.
אישית, אני ויתרתי על כיסוי המחלות הקשות שלי מהסיבה הזאת עשיתי כמה הוא עולה וכמה יעלה כשבאמת יתחיל להיות רלוונטי, וקניתי כזה לילדים כי מחלה שלהם לא תכוסה על ידי כיסוי אכ"ע.

למה אתה חושב שאתה צריך 100k ולא 50 או 200? או יותר? אין גבול לכמות הכיסויים שאפשר לקנות, השאלה היא מה אתה צריך. נכון, בגיל 22 זה זול יחסית, אבל את אותן שאלות אתה תשאל גם בגיל 32, וגם בגיל 42.

אם הקטנת את הביטוח הפרטי למינימום ניתן להרחיב אותו מחדש לפי התנאים הנוכחיים, אם תבחר בכך בעתיד? או שברגע שהורדת כיסוי כלשהו תצטרך לרכוש אותו לפי התנאים שיהיו בעתיד, פלוס חיתום?
נדמה לי שהרחבה של ביטוח פרטי (ובכלל כל דבר שמגדיל את הסיכון שחברת הביטוח לוקחת על עצמה) דורש בדרך כלל חיתום והצהרת בריאות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
T ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה בסוף 2023 צרכנות פיננסית 9
ר כיצד להחליט על ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 6
R ביטוח בריאות פרטי + מכבי - האם הכרחי? צרכנות פיננסית 1
R ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 65
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 11
D טיפול רפואי ללא ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 17
C בחירת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 6
C ביטוח בריאות פרטית מ 2009 והרפורמה ב 2022 צרכנות פיננסית 1