• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כיצד להחליט על ביטוח בריאות?

• פותח הנושא פותח הנושא רעות
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רעות

משתמש סולידי
דירוג
11
היי לכןם! בניסיון לעשות שינוי קטן בפוליסת ביטוח הבריאות שלי גיליתי שאין לי מושג מה יש/אין לי, שאין לי שמץ על מה מדובר ושלא ברור לי איזה מוצרים לרכוש + שאין לי ביטוח סיעודי ולא ברור לי אם צריך. קראתי לכאן ולשם ואשמח לעצות/מחשבות בהתחשב במקרה הספציפי שלי. אני - בת 39, בריאה, כרגע שכירה במשכורת נמוכה (3000 ש"ח) ואין צפי שזה ישתנה (אולי אהיה עצמאית אבל אין צפי למשכורת גבוהה + ייתכן שאצליח לקבל קצבה מביטוח לאומי בגובה 1500 שח, אם זה משנה למשהו). יש לי קרן פנסיה וקרן השתלמות, ולהוריי דירה שתעבור אליי אחרי שימותו (אלא אם תהיה להם קטסטרופה רפואית ואז הכסף ממכירת הדירה ישמש לכך). בנוסף בבעלותי תיק השקעות בבורסה בשווי של כ- 500,000 ש"ח.
להלן תהיותי הקיומיות:
1. ביטוח תאונות אישיות - יש לי וחשבתי לבטל. עלות 50 שח בחודש במגדל. מכיוון שהמשכורת שלי נמוכה, נשמע לי כמו פיצוי חסר ערך. מה גם שאני עובדת מול מחשב, ולא בטוח שזה בכלל "נחשב" משהו שאפשר לאבד כושר אליו. כבר עדכנו אותי שהביטוח הזה לא קיים יותר, אז לחשוב טוב טוב לפני שמבטלת.
2. ביטוח סיעודי - עלות כ- 65 שח לחודש דרך קופ"ח מאוחדת, להבנתי אין יותר ביטוח סיעודי בפרטי אז השאלה היא אם זה או שכלום. אם אני מבינה נכון נשמע לי שהבחירה בזה תהיה בעיקר כדי שבמידה ויקרה לי משהו בגיל צעיר, לא אהפוך לנטל על הוריי.
3. סעיף ניתוחים בפוליסה (ניתוחים אלקטיביים, לא חירום) - עלות כ- 50 שח לחודש, הבנתי שזה הסעיף הכי נתבע, מצד שני מדובר בהוצאות סבירות יחסית (עשרות אלפי שקלים) ולא קטסטרופה כלכלית.
4. מחלות קשות - עלות של 25 שח לחודש לכל 100,000 ש"ח (עלות של 50 לחודש תקנה פיצוי של200,000 שח וכו') - חשבתי לעשות ב- 25 שח שנשמע לי כמו הוצאה סבירה עבור תמורה גבוהה יחסית, בדבר שיש סיכוי סטטיסטי שיכול לקרות.
5. ביטוח אובדן כושר עבודה - אני מניחה שיש לי כחלק מהפנסיה?
6. האם יש קטסטרופה שלא לקחתי בחשבון או דרך חכמה יותר לנהל את העניינים? האם יש משהו קריטי שעליי לבדוק כאן בפוליסות שיש לי או בהשוואה בין פוליסות (אם אעבור חברה) כדי לקבל החלטה נכונה?

מי ששרד עד פה וגם שוקל לענות - תבורכו ושתהיה לכם הכנסה פסיבית לרוב! ;)
תודות,
רעות

שלום לך, הפוסט המקיף בנושא - כאן

דעתי הלא מחייבת לנקודות ספציפיות:
1. ביטוח תאונות אישיות - יש לי וחשבתי לבטל. עלות 50 שח בחודש במגדל. מכיוון שהמשכורת שלי נמוכה, נשמע לי כמו פיצוי חסר ערך. מה גם שאני עובדת מול מחשב, ולא בטוח שזה בכלל "נחשב" משהו שאפשר לאבד כושר אליו. כבר עדכנו אותי שהביטוח הזה לא קיים יותר, אז לחשוב טוב טוב לפני שמבטלת.
ביטוח מיותר, חבל על הכסף.

2. ביטוח סיעודי - עלות כ- 65 שח לחודש דרך קופ"ח מאוחדת, להבנתי אין יותר ביטוח סיעודי בפרטי אז השאלה היא אם זה או שכלום. אם אני מבינה נכון נשמע לי שהבחירה בזה תהיה בעיקר כדי שבמידה ויקרה לי משהו בגיל צעיר, לא אהפוך לנטל על הוריי.
ביטוח חשוב מאוד. אכן אין יותר בפרטי, הביטוח הזה מכסה 5 שנים סיעודיות.

3. סעיף ניתוחים בפוליסה (ניתוחים אלקטיביים, לא חירום) - עלות כ- 50 שח לחודש, הבנתי שזה הסעיף הכי נתבע, מצד שני מדובר בהוצאות סבירות יחסית (עשרות אלפי שקלים) ולא קטסטרופה כלכלית.
ניתוחים בחו״ל, בחירת מנתח, שיפוי עבור ניתוח משלים שב״ן, כל אלו אינם אותו סעיף. מה בדיוק יש לך שם?

4. מחלות קשות - עלות של 25 שח לחודש לכל 100,000 ש"ח (עלות של 50 לחודש תקנה פיצוי של200,000 שח וכו') - חשבתי לעשות ב- 25 שח שנשמע לי כמו הוצאה סבירה עבור תמורה גבוהה יחסית, בדבר שיש סיכוי סטטיסטי שיכול לקרות.
אישית אני חושב שזה ביטוח מיותר. יש אנשים שרואים בו משען עבור ילדים ככרית ביטחון מעל אבדן כושר עבודה, בתקופה שהוצאות רפואיות מתייקרות. או לחילופין מבטחים את הילדים.

5. ביטוח אובדן כושר עבודה - אני מניחה שיש לי כחלק מהפנסיה?
כן, אמור להיות. תבדקי איזה מסלול ביטוח. יש כיסוים בין 37% עד 75%.

6. האם יש קטסטרופה שלא לקחתי בחשבון או דרך חכמה יותר לנהל את העניינים? האם יש משהו קריטי שעליי לבדוק כאן בפוליסות שיש לי או בהשוואה בין פוליסות (אם אעבור חברה) כדי לקבל החלטה נכונה?
תקראי את הפוסט שקישרתי לעיל ואז נוכל לדון על נקודות ספציפיות.

בריאות שלמה!

ביטוח מיותר, חבל על הכסף.
תודה!
ביטוח חשוב מאוד. אכן אין יותר בפרטי, הביטוח הזה מכסה 5 שנים סיעודיות.
תודה!
ניתוחים בחו״ל, בחירת מנתח, שיפוי עבור ניתוח משלים שב״ן, כל אלו אינם אותו סעיף. מה בדיוק יש לך שם?
אין לי מושג. מה חשוב לדעתך?
אישית אני חושב שזה ביטוח מיותר. יש אנשים שרואים בו משען עבור ילדים ככרית ביטחון מעל אבדן כושר עבודה, בתקופה שהוצאות רפואיות מתייקרות. או לחילופין מבטחים את הילדים.
תוכל להסביר למה? נשמע לי הגיוני עלות/תועלת סה"כ... כאמור אני ללא ילדים וגם לא יהיו לי, ואכ"ע אצלי יהיה סכום מגוחך (75% מתוך הכנסה של 3000 ש"ח...) - אז מה זה אומר בעצם?
כן, אמור להיות. תבדקי איזה מסלול ביטוח. יש כיסוים בין 37% עד 75%.

תקראי את הפוסט שקישרתי לעיל ואז נוכל לדון על נקודות ספציפיות.
תודה רבה! אשמח גם לדעתך לגבי הרפורמה בביטוחי הבריאות שעומדת להיכנס, ואם עדיף להמתין או לעשות את השינוי בביטוח עכשיו (או שזה חסר משמעות מבחינתי?)
בריאות שלמה!

אין לי מושג. מה חשוב לדעתך?
ניתוחים בחו"ל. יותר חשוב שתבדקי מה יש לך בפוליסה.

תוכל להסביר למה?
הסיכוי שתחלי בדיוק במחלה שמכוסה ותקבלי את הפיצוי זעיר. אם את חוששת מזהב עדיף לחסוך את הסכום ולהשקיע בסיכון נמוך מאשר לשלם אותו לחברת הביטוח לאורך שנים.
אשמח גם לדעתך לגבי הרפורמה בביטוחי הבריאות שעומדת להיכנס, ואם עדיף להמתין או לעשות את השינוי בביטוח עכשיו
קשה לומר, נחכה שיהיה אפוי.

שימי לב שהעלויות לפוליסה שציינת :
1. משתנים עם הזמן (גיל ומדד) . היום את משלמת 25 שח (על כל 100000 שח) ויתכן שבעוד 20 שנה תשלמי 200 שח (על כל 100000 שח) תבקשי התפתחות פרמיה לראות את השינוי במחיר לפי גיל.
2. לעיתים יש הנחות גבוהות (אפילו 60 אחוז לשנה ) בפרמיה לשנים הראשונות. לדוגמא אנו משלמים 25 שח(הנחה של 50 אחוז) אך בפועל הפרמיה היא 50 שח. ואחרי מספר שנים (כשאין הנחה) הפרמיה קופצת ל 50 שח ויותר.(כשאין הנחה)
כל זמן שאת בריאה פעם בשנה את יכולה לבקש הנחות בתשלום הפרמיה ואפילו לעבור (עם המון זהירות ) לחברה אחרת אחרי הצהרת בריאות חדשה ולקבל הנחה. - (אליה וקוץ בה שימי לב לתקופת הכשרה)
3. יש הבדלים גדולים באחוזים בין חברות הביטוח בגיל כניסה ספציפי כלומר חברה X בעלות של 50 שח וחברה Y תבטח בעלות 100 שח אך בעוד 10 שנים חברה X תבטח בעלות של 400 שח וחברה Y בעלות של 200 שח... - תבקשי התפתחות פרמיה.

רק בריאות!

ביטוח סיעודי - עלות כ- 65 שח לחודש דרך קופ"ח מאוחדת, להבנתי אין יותר ביטוח סיעודי בפרטי אז השאלה היא אם זה או שכלום. אם אני מבינה נכון נשמע לי שהבחירה בזה תהיה בעיקר כדי שבמידה ויקרה לי משהו בגיל צעיר, לא אהפוך לנטל על הוריי.
הביטוח ישלם לאדם בבית 5500 שקלים בחודש ולאדם במוסד 10,000 שקלים, למשך 5 שנים בלבד. קחי בחשבון שבמקרה כזה סביר שתקבלי כספים נוספים כמו אובדן כושר עבודה (במידה ועבדת) וביטוח לאומי. עכשיו תעשי את החישוב האם במקרה כזה תוכלו להתמודד או שמדובר בקטסטרופה כלכלית. במידה ולא מדובר בקטסטרופה הייתי חושב פעמיים כי הביטוח הזה רק ילך ויעלה עם השנים והסכום המצטבר שתשלמי עד גיל זיקנה (שם ההסתברות להיות סיעודי גבוהה יותר) הוא כמה מאות אלפי שקלים שתוכלי את (או קרובייך) לנצל בעצמך לסיעוד באם יהיה צורך. כמו שראינו לאחרונה, גם ממש לא בטוח שבעשרות שנים הקרובות הביטוח הזה ישרוד ועד כמה יורעו בו התנאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איך להתגבר על הפחד ועל חוסר היכולת להחליט? פוסטים מאיכות נמוכה 6
S איך להחליט איפה להשקיע שוק ההון 7
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
כ לא מצליח להחליט במה להשקיע יומני מסע אישיים 7
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
P החלטתי לא להחליט :( שוק ההון 3
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
adamshalev איך להחליט אם נכס הוא מיותר בתיק או לא? שוק ההון 15
Stardust סניף בנק הקרוב לבית או לעבודה? עיזרו לי להחליט :) צרכנות פיננסית 8
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
W ביטוח עמדת טעינה חשמלית אוף טופיק 0
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
A ביטוח מקיף או צד ג' צרכנות פיננסית 8
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
I ביטוח מנהלים מול פנסייה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I ביטוח לתרחישי קיצון במדינת ישראל שוק ההון 2
M שאלה על ביטוח לאומי מיסים 10
ראובן7 ביטוח דירה פוסטים מאיכות נמוכה 0
W ביטוח נהג צעיר ליברה צרכנות פיננסית 31
ה ביטוח מנהלים ישן עם מקדם נמוך בדמי ניהול גבוהים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A גביית ביטוח שארים למרות קיום מסמך המבטל זאת - איך להתנהל מול הגוף המנהל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
J ביטוח לדירה שכורה כשוכר ואחריות צולבת צרכנות פיננסית 8
עלילה מסלול שעבוד נכס לחברת ביטוח (ולא בנק) נדל"ן 5
A ביטוח סיעודי (2024) - מה הטעם? צרכנות פיננסית 0
A ביטוח סיעודי - מוצר הגיוני? צרכנות פיננסית 9
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה ביטוח מקיף וחובה בחברות נפרדות צרכנות פיננסית 1
V ביטוח לאומי והחזר מס לשכירים מיסים 10
S ביטוח סיעודי של קופ"ח מכבי לחייל שמתגייס לשירות סדיר צרכנות פיננסית 0
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה בסוף 2023 צרכנות פיננסית 9
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ ביטוח לאומי על רווחים בשוק ההון מיסים 11
A ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
the_newbie האם יש היגיון להחזיק ביטוח שב"ן בתקופת RELOCATION? צרכנות פיננסית 2
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ראובן7 ביטוח מנהלים-משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T ביטוח נכות\אכ"ע בלי הפקדות לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א ביטוח דירה לדירה חדשה מקבלן נדל"ן 6
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42

נושאים דומים

Back
למעלה