• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטוח בריאות ב37 שקל לחודש - מספיק?

• פותח הנושא פותח הנושא סול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סול

משתמש רגיל
דירוג
1,446
היי

אני רווק, בן 31, עצמאי ובריא. מבוטח ב"מכבי זהב"
ככזה, עד כה לא היה לי ביטוח בריאות. זה משהו שאני יודע שעלי לעשות, במיוחד כמשקיע שנותן להון שלו לעבוד. ועם זאת, עדיין לא הגעתי לזה.
עכשיו זה הזמן.
התקשרו אלי מחברת "מישורים" (הם מנווטים אותך לחברת ביטוח) והציעו לי פגישה עם נציג אז נפגשתי איתו הבוקר ,
מקריאה מטרימה בפוסט בנושא של הסולידית, הבנתי שמומלץ לחסוך ולבטח רק את מה שירושש אותך כלכלית במידה ולא תהיה מבוטח בו,
ושבכלליות תמיד רצוי לזכור שהסטטיסטיקות עובדות לטובת החברות, שהרי אם לא הן לא היו מתקיימות.

לכן, ביקשתי את הפרמיה הבסיסית והזולה ביותר לבחור במצבי, והזולה ביותר היתה ב"מגדל" - 37 שח לחודש.
הפרמיה הבסיסית כוללת:
השתלות וטיפולים מיוחדים בחו"ל
תרופות שלא בסל
ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוחים בחו"ל.

היא לא כוללת ניתוחים בארץ.
ניתוחים בארץ יכולים להיות יקרים מאד, אך לתפיסת הסולידית (להבנתי) היא שגם אם הם יכאבו בכיס, הם לא ירוששו אותי כלכלית, ולכן אין סיבה לבטח אותם (איתם זה יעלה כמאה שקלים יותר).

רציתי לדעת מה דעתכם על תפיסה זו? והאם עלי בכל זאת להשקיע יותר כדי להיות מבוטח בניתוחים גם בארץ?
אשמח גם לדעת אם המחיר בסדר,
האם "מגדל" בסדר,
ועל מה עלי לשים לב כשאני עושה ביטוח בריאות (מהן האותיות הקטנות שכולם מפספסים?).

בכלליות במדינה כמו שלנו, מעולם לא קרה לי שנציג יצר איתי קשר, הגיע לביתי, הציע לי מוצר, ולא קרה שם משהו חשוד. אני מאד ספקן ולכן אשמח לכל תובנה בנושא.

נערך לאחרונה ב:
בכלליות במדינה כמו שלנו, מעולם לא קרה לי שנציג יצר איתי קשר, הגיע לביתי, הציע לי מוצר, ולא קרה שם משהו חשוד. אני מאד ספקן ולכן אשמח לכל תובנה בנושא.
חדמש.
היא לא כוללת ניתוחים בארץ.
לדעתי הנ"ל + מחליפי ניתוח בארץ הכי קריטי.
[מבין שיש פה חברים שיגידו לך שבלאו הכי בתי החולים מקבלים את כולם וכשלהם נשבר הרגל+אבא שלהם, אז טיפלו בהם.
יכול לתת לך עשרות מקרים הפוכים.]

בלי שום קשר, אני מעדיף לשלם *טיפה* יותר או אותו דבר בחברה אחרת ולדעת שיש לי כתובת אחת
נציג אחד מולו אני עובד, עדיף מישהו מהמשפחה הקרובה או חבר שאני יכול לסמוך עליו שלא רואה בי כשטר תכלת מהלך.

לתפיסת הסולידית (להבנתי)
אם איני טועה היא גם נגד ביטוח סיעודי דרך הקופה. למרות שהוא זול מאד וזה מוצר חובה [לדעתי]

כל אחד ואיך שהוא ישן טוב בלילה...

אם צריך עזרת חבר:
@Glazgo נרו יאיר
@kerenX הגולדה מאיר של הביטוחים!

@kerenX הגולדה מאיר של הביטוחים!

הגולדה מאיר?

לנושא- מגדל בסדר גמור, מחיר מאוד הגיוני לתכולה של הפוליסה.
כתבתי בפורום כבר עשרות פעמים- כל בן אדם מכיר את הצרכים הרפואיים שלו, את המצב הבריאותי שלו ואת העתיד (הגלוי) הבריאותי שלו. ולפי זה צריך לשקול מה לבטח.
אני יודעת שאני צורכת יעוצים אצל רופא מומחה ובדיקות אבחנתיות, שבעתיד ארצה בדיקות הריון אז זה מין הסתם, כיסוי שהוספתי בפוליסה שלי.
אני הייתי ממליצה להוסיף גם הרחבה לתרופות מחוץ לסל. כתבתי על הכיסוי הזה כמה פעמים, אפשר לחפש.
אם אתה רוצה את הבייסיק- זה בהחלט הבייסיק.

מומלץ לחסוך ולבטח רק את מה שירושש אותך כלכלית במידה ולא תהיה מבוטח בו
שים לב להדגשה.
המשפט הזה מאוד נכון, אבל הוא גם מאוד אינדיבידואלי.
משום מה הגעת למסקנה נורא דומה לסולידית עצמה, והחלטת שמה שלא ירושש אותה, לא ירושש אותך.
אם זה המצב, סבבה. פשוט נראה לי לא נכון לעשות קופי/פייסט בנושאי ביטוח בין אנשים, כי צרכים שונים מובילים למסקנות שונות.

רציתי לדעת מה דעתכם על תפיסה זו? והאם עלי בכל זאת להשקיע יותר כדי להיות מבוטח בניתוחים גם בארץ?
ככלל, ניתוחים בארץ, לפחות דברים מצילי חיים, או דברים סטנדרטיים שהם משפרי חיים באופן משמעותי (בעיקר למניעת שלילה, לא כ"כ לחיוב, למעט למשל קוסמטיים ולייזר), ייכללו בסל הבריאות.
עם זאת, במערכת הציבורית (כרגיל בדברים שניתנים בחינם מממשלת בריה"מ ישראל) יש תורים ארוכים, ואתה יכול לקצר אותם תמורת תשלום מסוים.
כמו כן, אם אתה רוצה שינתח אותך מישהו מנוסה יותר מהדיפולט, גם על זה תצטרך לשלם.

האם תסתפק בדיפולט או תהיה מעוניין לשלם על שדרוג?
האם תוכל לעמוד בתשלום הזה?

אלו שאלות שיגדירו לך האם הביטוח הממלכתי מספיק לך או לא.

שים לב שהשדרוג כולל לעתים מה שנכנס ב"מחליפי ניתוח", שזה כולל התייעצות עם רופא מומחה למשל, וכל מיני טיפולים דומים.

אשמח גם לדעת אם המחיר בסדר,
האם "מגדל" בסדר,
יש מחשבון של משרד האוצר לביטוחי בריאות, חלק מהסעיפים נכללים בו.
כנס ותראה ישועות!!!

אחרי שהגעת למסקנה מה הביטוח שאתה צריך, ועל אלו חברות אתה סומך, הייתי בעצמי מתקשר ל2-3 חברות הזולות (מהמחשבון), ומבקש הצעה...

הגולדה מאיר?
חדמ"ש! [בקטע טוב]
נאמר ויום כיפור כעת, הסורים/מצרים/לבנונים על הגדרות, הייתי רוצה אותך כראש ממשלה או סתם כשכנה.

אחרי שהגעת למסקנה מה הביטוח שאתה צריך, ועל אלו חברות אתה סומך, הייתי בעצמי מתקשר ל2-3 חברות הזולות (מהמחשבון), ומבקש הצעה...
ואז כשתגיע למספר הסופי הנמוך מביניהם,
תתקשר לסוכן ביטוח ואז
תראה ישועות!!!

לפי הבנתי, יש בביסיק של מגדל תרופות מחוץ לסל. כתבתי את זה בפוסט הראשון.

תודה לכם על התגובות.
@kerenX @Shlomi Z

יש הבדל בין תרופות מחוץ לסל ובין הרחבה לתרופות מחוץ לסל.
תרופות מחוץ לסל כולל בדרך כלל רק תרופות ג'נריות מחוץ לסל, הרחבה לתרופות מכילה גם תרופות מותאמות גנטית וגם בדרך את הבדיקה שצריך לעשות כדי לקבל את התרופות הנל. סופר חשוב במקרה של סרטן (אונקוטסט וכו)

ראית מקרים שתיווך של סוכן ביטוח מוריד מחירים??? o_o:O
חיובי.
עשיתי ביטוח חיים לאחותי ובן זוגה,
עשינו מלחמה
AIG
Vs
מגדל
ירדו 10% כל שיחה. עד אשר הגענו לסכום מסוים ואז הסוכן שבר את זה.

תבדוק כמה עולה ניתוח "פרטי" בארץ דרך מכבי זהב. ייתכן שתופתע לטובה.

עשיתי ביטוח חיים לאחותי ובן זוגה,
ביטוח חיים זה יותר פשוט, מקרה הביטוח הוא מאוד בינארי ומאוד ברור. ביטוח בריאות הוא תמיד יותר מסובך.

ירדו 10% כל שיחה. עד אשר הגענו לסכום מסוים ואז הסוכן שבר את זה.
מעניין.
זה בביטוחים החדשים? גם לביטוח חיים יש מחשבון של משרד האוצר. בדקתם שם לפני?
באיזו חברה הסוכן הציע?

והאם זו איזו הנחה ל5 שנים, שאח"כ הכול יתייקר יותר?

ביטוח חיים זה יותר פשוט, מקרה הביטוח הוא מאוד בינארי ומאוד ברור. ביטוח בריאות הוא תמיד יותר מסובך.
קטונתי, כל פעם כשאני בא לסגור משהו עם סוכן ביטוח אני עושה שוק עם שאר החברות,
תמיד הרגשתי שאני [מצטט את אבי הרוחני, המאסטר ספלינטר שלי, יוסיק] בבזאר טורקי סוג #$ן.
כולל בביטוח סיעודי - פוסט 5 שנים להוריי,
כולל ביטוחי בריאות,
כולל א.כ.ע.
הכל ניתן למיקוח, הכל שכונה.
ותמיד הסוכן שלי התגאה שהוא יכול לשבור כל מחיר , ואכן כך היה.
[לא שהוא איזה גאון גדול, סתם כנראה יש שיטת עבודה אצלם כזו]
זה בביטוחים החדשים? גם לביטוח חיים יש מחשבון של משרד האוצר. בדקתם שם לפני?
מנסיוני, בביטוחי חיים AIG הזולים ביותר בהתחלה. גם במחשבון.
למרות שהמחשבון מזייף לרעה ואם תתקשר תקבל מחיר זול יותר.
אם תתקשר אחרי שקיבלת הצעה מחברה אחרת, ישברו אותה.
אם איני טועה, המחירים קבועים ואין את הטרלול הזה של פעם שהמחיר קופץ אחרי 5 שנים, קיבלנו רשימה מדויקת של המחיר והיא אכן הייתה לניארית ולא עושקת.

היי

אני רווק, בן 31, עצמאי ובריא. מבוטח ב"מכבי זהב"
כ

*קודם כל אני לא ממליץ ולא סוכן וכו - אז הכל בערבון מוגבל

תתחיל עם השאלה למה אתה צריך בכלל ביטוח משלים "מכבי זהב" זה הרבה כסף ולרוב אתה לא תשמש במצבך הנוכחי בו
ההבדלים העיקריים בין כסף לזהב הם לרוב בתחום הרפואת שיניים ובתחום ההריון ולידה (ועוד כל מיני דברים של ממש כסף קטן)
מכיוון שאתה רווק ולא רווקה הריון ולידה לא רלוונטי אליך (זה גם לא עוזר לך בשביל הבת זוג דרך אגב)
טיפולי שיניים מהניסיון שלי מעדיף תמיד לשלם בעצמי ולבחור בעצמי את הרופא שיניים (לרוב גם את הכי יקר)
מהסיבה של התמריץ הכלכלי כי רופא שיניים של הקופה יקבל על סתימה פשוטה 60 שקל ועל טיפול שורש 2000 שקל
ולפעמים ההבדל בינהם הוא מאוד מאוד דק, כאשר לרופא מהקופת חולים לא באמת משנה אם תחזור אליו או לא
(הכל מנסיון אישי, בלי הכללות יש גם רופאי שיניים מעולים בקופה ולהיפך)
ותמיד אתה יכול בעוד עשור לעבור לזהב מבלי שום דרישה או בדיקה רפואית

גם על הביטוח "כסף" אפשר לדבר הרבה אם בכלל הוא נחוץ ומה הוא נותן (הוא נותן לרוב את הדברים שבאמת לא יפגעו בך כלכלית כלומר כסף קטן , אבל פה לדוגמא "ייעוץ פרטי" של פעם בשנה מחזיר את העלות אז זה לא שחור ולבן, ופה נכנסים הניתוחים בארץ

לגבי ביטוח פרטי עצמו
יש בארץ מערכת בריאות מצויינת!!
אומנם איטית ומסורבלת אבל מצויינת
דווקא במקרים הגדולים והמסכני חיים אתה תרצה להיות במערכת הציבורית שלנו ולא בגלל כסף אלה בגלל מהירות תגובה
נכון שאם תרצה להחליף מפרק בירך אז אולי תעדיף ללכת לרופא מומחה שאתה בוחר בבית חולים פרטי ולקצר התור ובתקווה לקבל עבודה יותר טובה (מלבד התנאים הכן יותר טובים במחלקה פרטית) - ודווקא את רוב המקרים האלה הביטוח כסף מכסה

אז אפשר תמיד לעשות משלים שב"ן על כל המקרי קיצון שהביטוח הכסף לא יעבוד, כמו קוסמטיקה, לייזר וכו
אבל גם זה תמיד תמיד יהיה קושי לקבל כסף
בין אם זה לבחור את הרופא או המרכז הרפואי מתוך רשימה
או שאסור לרופא להיות הרופא המטפל שלך
וכו וכו וכו

בהנחה שכמה עשרות אלפי שקלים לא ימוטטו אותך כלכלית אז אני מניח שאתה יכול לעבור על הסעיפים של הביטוחים ולדעת לבד מה באמת עלול לעלות מאות אלפי שקלים שאולי רק לזה לבטח (לדעתי זה רק תרופות והשתלות בחול - לא בדקתי לעומק...)

בהנחה שאתה באמת חוסף פה לפי הרוח של הפורם, כסף יהיה לך ה"סיכון" הוא זמן עבודה
כלומר באמת אם תצטרך פתאום להוציא סכום כסף גדול בכמה זה יוסיף לך זמן נוסף לעבוד בשביל לבגיע ליעד חיסכון
עכשיו תסתכל על זה הפוך בכמה 50 שקל בחודש יקצרו לך את הזמן הזה
ואז האם הסיכון סביר או לא

אף ביטוח הוא לא כלכלי לרוב סטטיסטית רק חצי מההפקדות חוזרות לחוסכים
אבל הוא פסיכולוגי ונותן שקט נפשי

אני שמתי בצד קרן משפחתית למצב חירום כולל בריאות שהיא משרתת את כל המשפחה המורחבת
וחוסך את הכסף בביטוחים של כולם

שים לב שביטוח עכשיו הוא סכום קטן מאוד אבל בגיל 60, ביטוח זהב זה כבר עולה ל100 שקל לחודש ומעלה
כנל ביטוח בריאות פרטי בסיסי
ותוסיף גם סיעודי
ואתה יכול להגיע למעל 10 אלף שקל בשנה על הביטוחים הבסיסים האלה
שים עכשיו 10 אלף שקל בחיסכון מנייתי ובגיל 60 יהיה לך 300 אלף שקל לכל הביטוחים הבריאותים שתצטרך
שדרך אגב העלות ניתוחים או כל טיפול בגיל מתקדם היא באותו המחיר (הסבירות שתזדקק לזה עולה ולכן החברות מעלות פרמיה)

לא ממליץ על כלום, סתם כיוונים למחשבה...

שים לב שביטוח עכשיו הוא סכום קטן מאוד אבל בגיל 60, ביטוח זהב זה כבר עולה ל100 שקל לחודש ומעלה
כנל ביטוח בריאות פרטי בסיסי
ותוסיף גם סיעודי
ואתה יכול להגיע למעל 10 אלף שקל בשנה על הביטוחים הבסיסים האלה
שים עכשיו 10 אלף שקל בחיסכון מנייתי ובגיל 60 יהיה לך 300 אלף שקל לכל הביטוחים הבריאותים שתצטרך
שדרך אגב העלות ניתוחים או כל טיפול בגיל מתקדם היא באותו המחיר (הסבירות שתזדקק לזה עולה ולכן החברות מעלות פרמיה)
לא מסכים עם כמעט כל מה שאמרת, אבל שאפו על ההשקעה. יישר כח!

בכלליות במדינה כמו שלנו, מעולם לא קרה לי שנציג יצר איתי קשר, הגיע לביתי, הציע לי מוצר, ולא קרה שם משהו חשוד. אני מאד ספקן ולכן אשמח לכל תובנה בנושא
לספורט-תקבל הצעה סופית ותלך להשוות מול סוכני ביטוח, עדכן אותנו.

ואני דווקא מסכים עם כל מה שאמר ועוד מוסיף שגם מכבי כסף לא מצדיק את התשלום.
במשך שנים משלם 0 ש"ח לקופות ולביטוחים. כשיש צורך בטיפול או ניתוח, במדינה ה"סוציאליסטית" שלנו כמעט הכל ניתן בחינם.
בטיפולים דחופים אף אחד לא מחכה. בטיפולים לא דחופים אין לי בעיה לחכות ובד"כ מקדימים לי תורים.
כשיש צורך במשהו שדורש תשלום, אז משלם על טיפול פרטי. מכיר רבים שלמרות שיש להם ביטוחים בוחרים בסוף בפרטי מכל מיני סיבות.
לא ממליץ, לא מיעץ, פשוט מראה עוד צד בסיפור.

אני אישית חושב שניתוחים באופן פרטי זה הכי חשוב מבחינת ביטוח. מערכת הבריאות הציבורית בארץ חולה מאוד ולדעתי ישנם סיכויים רבים לא לקבל את הטיפול המיטבי.
אני אישית למדתי את זה על בשרי בתאונה שהייתה לי שנה שעברה, בה נותחתי בבית חולים ציבורי ולצערי לא כל מה שהיה צריך להיות מטופל טופל וכנראה אצטרך ניתוח נוסף הקיץ. האם זה כי אנשים רעים טיפלו בי? לא. זה בגלל מערכת חולה עם עומס מטורף ודרישות לא הגיוניות.
או אם לתמצת את מילותיו של הרופא הפרטי שהלכתי אליו חודש שעבר להתייעצות בנושא "מה ?! למה עשית את הניתוח ב_____?! אתה צעיר, יש לזה השלכות להמון זמן!"

מה שאני אומר כאן למיטב הבנתי רלוונטי במיוחד לפציעות מהסוג שלי - פציעות יד. אם חלילה תחוו כזו ממליץ לכם לחשוב טוב טוב למי אתם נותנים לנתח אותכם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה בסוף 2023 צרכנות פיננסית 9
ר כיצד להחליט על ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 6
R ביטוח בריאות פרטי + מכבי - האם הכרחי? צרכנות פיננסית 1
R ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 65
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 11
D טיפול רפואי ללא ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 17
C בחירת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 6
C ביטוח בריאות פרטית מ 2009 והרפורמה ב 2022 צרכנות פיננסית 1
R כפל ביטוח בריאות - בדיקת פוליסות לפני קבלת החלטה על ביטול צרכנות פיננסית 5
H ביטוח בריאות - מה עושים כשמתגלה בעיה? אוף טופיק 0
Y ערעור על תביעת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
A החזר ביטוח לאומי ומס בריאות (בהמשך להחזר מס) מיסים 11
גיא_87 ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 1
מ ביטוח בריאות קבוצתי לחברי אופק צרכנות פיננסית 7
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה צרכנות פיננסית 0
anonyshmeger ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 0
E חישוב ביטוח לאומי/מס בריאות כמס על הכנסה לצורכי מיסוי של ארה״ב מיסים 3
ע ביטוח בריאות פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ר היכן לעשות ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 10
1337justme ביטוח בריאות פרטי עבור קשישים - רק עבור תרופות צרכנות פיננסית 0
I ביטוח בריאות חדש מול ישן צרכנות פיננסית 5
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
ITS ביטוח בריאות פרטי - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
1337justme ביטוח בריאות פרטי לגיל הזהב צרכנות פיננסית 36
נ ניתוח דרך פוליסת ביטוח בריאות פרטית צרכנות פיננסית 3
D תביעת ביטוח בריאות פרטי *וגם* שב"ן צרכנות פיננסית 10
H ביטוח בריאות- השוואה בין השב"ן לפרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה. צרכנות פיננסית 43
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
M ביטוח לאומי וביטוח בריאות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
always.smile ביטוח בריאות פרטי מול ביטוח בריאות קולקטיב מול שב״ן צרכנות פיננסית 2
א ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 1
M שאלה לגבי ביטוח בריאות ודמי ניהול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
כימאי ביטוח בריאות מוזל לטבעונים צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה