ראיתי פוסט של הסולידית בשם ביטוח בריאות פרטי – צורך או מותרות? ובו מופיעה הפסקה הנ״ל:
אולם ברצוני להתעכב דווקא על הפסקה הראשונה שציטטתי. רבים מצטרפים לשב״ן בגלל ההטבה על התייעצות עם מומחים. לרובנו יש כסף לחסוך את ההוצאות האלה, אבל אין ספק שעם שב״ן (לפחות עד גיל מסוים), זה יוצא זול יותר. אני לא רואה בעיה בביטוח שמוריד עלויות שאתם יכולים לממן בעצמכם.
רק צריך לדעת לנצל את ההטבות הללו. אני למשל קיבלתי החזר גבוה יותר מהפרמיה השנתית שלי. אומנם אני זכאי לו פעם בשנתיים (אם אקנה מוצר מסוים), אבל יש פה מימון של שנה שלמה של שב״ן.
אבל מה דעתכם – האם שווה לעשות ביטוח רק כדי להוריד עלויות או לא?
גם על שב״ן היא אמרה:אדם בריא הרוכש ביטוח בריאות יקר מתוך כוונה לחסוך בהוצאות רפואיות שיש באפשרותו לממן מכיסו (בדיקות, אבחונים, טיפולי שיניים, טיפולים פסיכולוגיים, עדשות מגע, התייעצויות עם מומחים, זימון רופא הביתה ועוד) – פשוט טועה.
לדעתי היא טועה. קודם כול במאמר אחר היא (או ליתר דיוק, האורח שלה) דווקא כן ממליצה לעשות שב״ן רובד בסיסי (וגם את העליון לא פוסלת).באשר לתכניות השב”ן – למעט העובדה שניתן להצטרף אליהן ללא חיתום, לטעמי נראה שאין תמורה ממשית בעד הפרמיה.
אולם ברצוני להתעכב דווקא על הפסקה הראשונה שציטטתי. רבים מצטרפים לשב״ן בגלל ההטבה על התייעצות עם מומחים. לרובנו יש כסף לחסוך את ההוצאות האלה, אבל אין ספק שעם שב״ן (לפחות עד גיל מסוים), זה יוצא זול יותר. אני לא רואה בעיה בביטוח שמוריד עלויות שאתם יכולים לממן בעצמכם.
רק צריך לדעת לנצל את ההטבות הללו. אני למשל קיבלתי החזר גבוה יותר מהפרמיה השנתית שלי. אומנם אני זכאי לו פעם בשנתיים (אם אקנה מוצר מסוים), אבל יש פה מימון של שנה שלמה של שב״ן.
אבל מה דעתכם – האם שווה לעשות ביטוח רק כדי להוריד עלויות או לא?