• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

א(ע)ובדי עצות

• פותח הנושא פותח הנושא Solid Orthodox
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מיחזרנו לפני תקופה קצרה
אולי לא ציינתי - המשכנתא היא ל 30 שנה עם ריבית ממוצעת של 4.96
חוץ מ 200k שהם בריבית של 7.25% - כי זה משכנתא לשיפוץ הבית
משכנתא לשיפוץ נחשבת הלוואה למטרות דיור ואפשר לקבל עלייה ריביות כמו של משכנתא רגילה.
ממליץ לבדוק כדאיות למחזור אצל יועץ אחר ולפרסם כאן לפני החלטה סופית.
רק על החלק הזה במשכנתא אתה יכולים לחסוך 5.5 אלף בשנה בתשלומי ריבית.

מה פתאום
ממוצע פעם בחודש - עלות כ 700 ש"ח רכב + דלק
לוקחים car2go או סוכנות?
מכיר הרבה תלביבים שלוקחים car2go פשוט כי זה קל ונוח למרות שהכי יקר.

אנחנו קיבלנו את הנכס לפני כמה שנים לפני מימוש הפוטנציאל שלו - עם משכנתא של 400k השאר ההורים נתנו (בעיקר מסבא אמיד שחילק את רוב ההון בחייו)
כל שאר המשכנתא 1.4 הינה עבור מימוש הפוטנציאל ושיפוץ הנכס - עבורו יש לנו הכנסה כאמור של 5.5k
בתכל'ס הדיור נטו עולה לנו כ 4.7k
הגדלתם גם את הבית? או רק שיפצתם, זה מחיר ממש גבוה לשיפוץ.

ככל שתפרט יותר על ההוצאות יושבי הפורום ישמחו לספר לך איך תוכל לצמצם אותם, אבל זה כבר שאלה כמה אתם באמת רוצים להיכנס לזה.

• אהבתי
Reactions: YPV
אולי לקחת עוד עבודה קטנה מהצד זאת אופציה?
אני חושב שההוצאות סך הכל די מצומצמות, אולי פשוט שווה לעבוד קשה יותר

מעניין אותי בכל התקציב הזה, מה הולך פה על חוגים לילדים (X5), העשרה, נסיעות בארץ ו/או בעולם, פעילויות פנאי, טיולים, בילויים ויציאות של המבוגרים וכו'?

משכנתא לשיפוץ נחשבת הלוואה למטרות דיור ואפשר לקבל עלייה ריביות כמו של משכנתא רגילה.
לא
למטרות דיור זה רק הרחבה עם היתרים - שיפוץ גרידא זה הלוואה לכל מטרה
חלק מהמשכנתא היא אכן עבור מטרת דיור בגין היתרי הבניה שהתקבלו
לוקחים car2go או סוכנות?
מה שהכי זול
הגדלתם גם את הבית? או רק שיפצתם, זה מחיר ממש גבוה לשיפוץ.
ברור
גם וגם
מעניין אותי בכל התקציב הזה, מה הולך פה על חוגים לילדים (X5), העשרה, נסיעות בארץ ו/או בעולם, פעילויות פנאי, טיולים, בילויים ויציאות של המבוגרים וכו'?
חוגים לילדים - כ 2,000 ש"ח
נסיעות בארץ ובעולם - הלוואי... יוצאים בארץ פעם בשנה ליום-יומיים כ 3,000 ש"ח
בילויים ויציאות - כמעט ואין, פה ושם מסעדות כלול בתקציב השוטף

חוגים לילדים - כ 2,000 ש"ח
2000 שח לחוגים זה די הרבה לחודש. אפשר לחפש מסגרות יותר זולות כמו תנועות נוער ומתנס ומפגשים בלי מסגרת בבתים ובמגרשי ספורט.
אולי אפשר לחסוך בביטוחים להסתפק בשב"ן בסיסי ומשלים שב"ן בסיסי.
למחזר הלוואה לתנאים טובים יותר (למשל הלוואה בעזרת משפחה או קרן ההשתלמות או בנק מתחרה).
להקטין הוצאות קבועות בתקשורת חשמל ופיננסים (בנק, פנסיה השתלמות וכרטיס אשראי) ע"י סקרי שוק והתמקחות.
לקנות אוכל גולמי וזול לפי מחיר ומבצעים בסופר זול.
בכלל לקנות רק מה שצריך ובאופן זול כמו פירות בעונה, ובגדים בסוף עונה עם קופונים של 25-35% הנחה. להעביר כמה שיותר בגדים וציוד בין הילדים. להשתמש ביד שניה בחינם או במחיר מוזל.
לעשות מעקב קצת יותר מפורט. להפריש 500 ש"ח בתחילת חודש לקרן כספית על שמך (לא על אשתך כי היא אמריקאית). אחר כך לנסות להגדיל את החיסכון החודשי וכשיצטבר סכום משמעותי פנוי (נגיד 40 אלף) להשקיע במניות או בהחזר מוקדם של הלוואות יקרות.

בגדול אתם מוציאים כסף בעיקר על דברים טובים בהווה ושגם יעזרו לכם בעתיד. זה לא נראה שאתם מוציאים הרבה על דברים זמניים כמו רכב ביגוד ומסעדות.

אני לא מסכים עם האמירה שציינת שכמעט תמיד האדם יוציא כפי מה שהוא מכניס אז אם רוצים לחסוך אין טעם להגדיל הכנסות. הגדלה של הוצאות היא בחירה. אם אתם יכולים להגדיל הכנסות יהיה לכם די קל לחסוך, פשוט תחליטו שכל מה שהגדלתם במשכורת הולך לחסכון בהוראת קבע או מיד כשהמשכורת נכנסת.

הוצאות חשמל ומים יכולות להיות גדולות בבית גדול. כנראה שאפשר לחסוך עשרות אחוזים בשימוש נכון וחסכוני יותר בחימום/קירור וחימום מים.

סתם טיפ קטן אם מפעילים דוד חשמלי (בחורף כשאין מספיק שמש, אני מקווה שיש לך דוד של 200 ליטר עם קולט שמש מתאים ככה שבקיץ לא צריך להדליק את הדוד) רק 3 דקות לפני שמתקלחים אז יהיו מים חמים למקלחת של כ3 דקות שאחריה מכבים את הדוד. ככה אפשר לחסוך גם חשמל וגם מים. אם כולם מתקלחים אחד אחרי השני אז ככה כל המשפחה מתקלחת מהר בקצב של אדם ב6 דקות. עבור 7 נפשות הדוד ידלק 42 דקות
אם מדליקים כמו רוב האנשים במשך חצי שעה לפני ובכל זמן המקלחות את הדוד אז הדוד ידלק כנראה בסביבות שעה וחצי וגם המקלחות יהיו ארוכות פי שניים. כלומר תשלם פי שניים על חשמל ומים של מקלחות זה אפילו יכול להגיע ל1000 ש"ח בחודש בחורף.

נערך לאחרונה ב:
לא ראיתי אם מישהו כתב אבל די הגיוני לפנות לאירגון שנותן ייעוץ כמו פעמונים שיתנו לכם הדרכה אישית מסודרת.

לא
חלק מהמשכנתא היא אכן עבור מטרת דיור בגין היתרי הבניה שהתקבלו
גם לשיפוץ אפשר לקבל משכנתא למטרות דיור, כמה זמן עבר מאז השיפוץ? אם זה עד שנה ויש קבלות עוד אפשר לתקן את זה.

לא
לא. זה יכול להחשב בתור הלוואה לדיור לכל דבר ועניין ובריביות של הלוואה לדיור.

2000 שח לחוגים זה די הרבה לחודש. אפשר לחפש מסגרות יותר זולות כמו תנועות נוער ומתנס ומפגשים בלי מסגרת בבתים ובמגרשי ספורט.
לדעתי להיפך. זה אומר לערך 400 ש"ח לילד בחודש לחוגים (תשלום רגיל, נסיעות, ציוד), זה לא משהו חריג. יש גם חוגים יקרים בהרבה מזה לילד אחד. יש לי מכר עם בן בספורט תחרותי (כיתה ו') שמשלם מעל 1,000 ש"ח לחודש לבד, על חוג יחיד (של מעל 7 שעות בשבוע אבל עדיין יקר מאוד).

בשורה התחתונה נראה שההחלטות לבנייה והרחבת המשפחה שלכם מחד, ואי מיצוי יכולת ההשתכרות שלכם מאידך, "קבעו" את הגורל הכלכלי שלכם. אם אין לכם אופק משמעותי של התקדמות תעסוקתית והגדלת ההכנסות, אז מה שנשאר זה בעיקר למזער כמה שניתן את ההוצאות. ובמשפחה כה גדולה זה משהו שהוא קשה לביצוע. אבל תמיד טוב להישאר עם הראש מעל המים, וזה אם תנסו לגרד אלף או אלפיים כל חודש בקיצוצים על דברים מיותרים זה ייתן קצת אוויר לנשימה. ה"בשר" בקיצוצים הוא אולי הבית, אבל נשמע שאופציה לשנמוך שם היא מחוץ לאפשרויות בשנים הקרובות.

במבט לטווח יותר ארוך, במצב הפיננסי הנוכחי, ללא עזרה מבחוץ אתם תישארו פחות או יותר באותו מצב. עם כמות קטנה של חסכונות, ויכולת מינימלית לעזור לילדים כשיצטרכו משהו כשיהיו בגירים.

בשורה התחתונה נראה שההחלטות לבנייה והרחבת המשפחה שלכם מחד, ואי מיצוי יכולת ההשתכרות שלכם מאידך, "קבעו" את הגורל הכלכלי שלכם. אם אין לכם אופק משמעותי של התקדמות תעסוקתית והגדלת ההכנסות, אז מה שנשאר זה בעיקר למזער כמה שניתן את ההוצאות. ובמשפחה כה גדולה זה משהו שהוא קשה לביצוע. אבל תמיד טוב להישאר עם הראש מעל המים, וזה אם תנסו לגרד אלף או אלפיים כל חודש בקיצוצים על דברים מיותרים זה ייתן קצת אוויר לנשימה. ה"בשר" בקיצוצים הוא אולי הבית, אבל נשמע שאופציה לשנמוך שם היא מחוץ לאפשרויות בשנים הקרובות.

במבט לטווח יותר ארוך, במצב הפיננסי הנוכחי, ללא עזרה מבחוץ אתם תישארו פחות או יותר באותו מצב. עם כמות קטנה של חסכונות, ויכולת מינימלית לעזור לילדים כשיצטרכו משהו כשיהיו בגירים.
אני מנסה ומקווה להיות יותר אופטימי
1. יכולת ההשתכרות שלנו רחוקה ממיצוי - אם כי בשלב הזה אלו הנתונים.
2. ככל והילדים יבגרו ויצאו מהבית, ההוצאות בהכרח ירדו או שיופנו למען עזרה לילדים.
3. איני יודע לאיזה טווח ארוך התכוונת, אבל בטווח ממש הארוך יש לנו הכנסה פסיבית מנכס ששווה כמה שקלים...
אבל גרמת לי לחשוב קצת יותר על הדברים
בעצם אנו יכולים לבחור בין 2 אפשרויות
אפשרות א הינה המצב הקיים, בו יש לנו איכות חיים גבוהה, השקעה בטוחה לפנסיה ונכס יקר לירושה.... אבל חיים על השקל
אפשרות ב הינה צמצום הדיור עד ל 0 ש"ח משכנתא וחובות, כלומר מימוש הנכס הקיים ושימוש בהון העצמי לרכישת דירה ללא משכנתא כולל חיסול חובות, אבל זה כולל ירידה משמעותית באיכות החיים, איזור מגורים ברמה נמוכה יותר, בית פשוט יותר, וויתור על המשרד הביתי (נו בחייאת בעולם לא:(:() ובשורה התחתונה לחסוך כל חודש 6,000 ש"ח
נשמע מפתה לגמרי, אבל לא מרגיש לי נכון

בסוף זה השיקולים וההחלטות שלך.
אתה מדבר על "השקעה בטוחה לפנסיה" - אני לא ממש רואה את זה ככה. במצב העניינים הנוכחי אתם תגיעו לפנסיה כמעט בלי חסכונות, עם נכס קטן מניב. בלי קרן חירום.
בין לבין הילדים אמנם יגדלו וחלק יעזבו את הבית מתישהו, אבל ההוצאות שלהם גם תגדלנה (זה עולה עם הגיל - שכירות, קניית דירה, חתונה, נסיעות לחו"ל, רכב ...) ולמי הם יפנו לסיוע?
ומה יקרה אם יגיע "ברבור שחור", כמו פיטורים מהעבודה, תהיינה הוצאות בלתי צפויות, על הבית, חו"ח מקרה רפואי, סיוע לבן משפחה במצוקה או דברים כאלה? יתכן ותיכנסו לסחרור כלכלי.
ואין ספק שה"ברבור השחור" יקרה כי זה חלק מהחיים, השאלה רק מתי.
נקודות למחשבה...

אתה מדבר על "השקעה בטוחה לפנסיה" - אני לא ממש רואה את זה ככה. במצב העניינים הנוכחי אתם תגיעו לפנסיה כמעט בלי חסכונות, עם נכס קטן מניב. בלי קרן חירום.
עובדים כעת על קרן חירום שתחזיק 6 חודשי הוצאות הכרחיות
אבל ההוצאות שלהם גם תגדלנה (זה עולה עם הגיל - שכירות, קניית דירה, חתונה, נסיעות לחו"ל, רכב ...)
כשאני חושב על זה, אולי אני לא באמת צריך לרדת באיכות חיים שלי היום - בשביל לממן לילדים חופשות בחו"ל או כל מותרות אחרות מחר? טוב זה כבר ממש דיון פילוסופי
ומה יקרה אם יגיע "ברבור שחור", כמו פיטורים מהעבודה, תהיינה הוצאות בלתי צפויות, על הבית, חו"ח מקרה רפואי, סיוע לבן משפחה במצוקה או דברים כאלה? יתכן ותיכנסו לסחרור כלכלי.
למיטב ידיעתי, לא ניתן להתכונן לכל ברבור שחור (אחרת הוא כבר לא ברבור שחור...)
אני יכול מקסימום להכין שולי בטחון כלכליים לאירועים שיכולים להיות קטסטרופליים - נכות, מוות. עבורם יש פנסיה וביטוח רפואי מלא.
לגבי פיטורין - אני לא באמת רוצה להרחיב, אבל אני מחוץ לסיכון הזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
3. איני יודע לאיזה טווח ארוך התכוונת, אבל בטווח ממש הארוך יש לנו הכנסה פסיבית מנכס ששווה כמה שקלים...
4. החזר ההלוואות יקטן אם לא תקחו הלוואות חדשות.

אני חושב שאתם לא חייבים לעשות שינויים גדולים. פשוט תנסו להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות אפילו ברמה שתחסכו 500 ש"ח לחודש.

רשמתי לך כמה טיפים איך לחסוך. יש הרבה טיפים בפורום. הרבה מהם מצריכים אותך לוותר על משהו שנחשב נורמלי בסביבה שלכם. חוג ב400 ש"ח לילד זה אולי נורמלי בסביבה שלכם אבל אפשר פחות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
T שוקל לפרוש מתואר בהנדסת חשמל - אובד עצות התפתחות אישית 15
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
עידו ג ניהול תיק קהילתי - עצות והמלצות שוק ההון 8
S ניהול סיכונים ככל שמתקרבים לגיל הפרשיה - אשמח לשמוע עצות פרקטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
G עצות לארגן חתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
צור יונתן עצות לבליץ השקעתי שוק ההון 117
J עובד עצות התפתחות אישית 9
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד משקיעה מתחילה שקצת אובדת עצות שוק ההון 4
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
D ירושת סכום גבוה במזומן - אובד עצות אוף טופיק 4
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
S רווק בשנות הארבעים לחייו ועדיין אובד עצות... יומני מסע אישיים 21
Y עצות לבחירת עבודה התפתחות אישית 7
P חדש לעולם ההשקעות - מחפש עצות שוק ההון 5
N לא ידוע מה ללמוד אובד עצות אוף טופיק 22
L גרמניה: צרור עצות למהגר/ת אוף טופיק 97
D עצות מהמתכנתים שביניכם אוף טופיק 17
I מחפש עצות בנושא לקיחת משכנתא לדירה יחידה (להשקעה) נדל"ן 5
ח עצות וטיפים למכירת דירה + מעבר למקום שפוי ונורמלי נדל"ן 15
marmita עצות אחיתופל? צרכנות פיננסית 22
סול אובד עצות לגבי השקעה פאסיבית בקרן השתלמות שוק ההון 25
E עצות וטיפים להוזלת תהליך המרות המט"ח שוק ההון 2
G רוצה להתחיל - צריך עצות יומני מסע אישיים 38
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
AlexNOSAM תכנון פרישה לגבר בן 55, עצות יתקבלו בשמחה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 76
עש לילה עצות סולידיות לקניית רכב חדש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
D עצות לשימוש חיסכון שנפתח שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה