• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רוצה להתחיל - צריך עצות

• פותח הנושא פותח הנושא gogo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

gogo

משתמש רשום
דירוג
4
אז ככה,
אני בן 30, בלי הרבה כסף, משהו באיזור של 30k, פקמ עלוב עם 2000 ופנסיה עלובה עם 3000
קורא פה כבר מעל שנה הכל. מבין הכל אבל לא מצליח להתחיל אף פעם עקב בלתמים שלא מפסיקים להפתיע.
יכול להפריש כל חודש 500 שקל, עקב עבודה חדשה.
אני יודע שמצבי עלוב אבל באמת מעניין אותי איך אנשים היו פועלים אם היו בנעליי.
יש לי יידע דל בהשקעות, אין לי זמן להתעסק בזה עצמאית.
האם להתחיל בקופת גמל ? או תיק השקעות עם פעולות מעטות שאעשה עצמאית ?
או אופציות אחרות ?
תודה !

ברוך הבא!
בבקשה אל תדבר אל ועל עצמך כל-כך לא יפה. קראתי 3 הטיות של המילה עלוב בפיסקה כזאת קצרה וזה ממש חבל.
רוב האנשים בגילך נמצאים במינוס וחסרי הרגלי חיסכון אז זה שיש לך כמה עשרות אלפי ש"ח זה יפה מאד והתחלה מצויינת.
יש לי יידע דל בהשקעות, אין לי זמן להתעסק בזה עצמאית.
אם אתה קורא את הפוסטים בבלוג אז אתה יודע שאין צורך בידע רב בהשקעות, במיוחד אם אתה מתכנן להשקיע דרך קרנות מחקות.
אם אין לך זמן (ואני כמובן לא חושבת שזה המצב) אז למה אתה מבזבז אותו בלהירשם לפורום ולבקש מאיתנו את הזמן שלנו? :)

אני יודע שמצבי עלוב אבל באמת מעניין אותי איך אנשים היו פועלים אם היו בנעליי.

הייתי קודם כל חוסך סכום שיכול להחזיק אותי לשנה, ומחזיק אותו בעו"ש.

בריביות העלובות (...) שיש היום לא תפסיד יותר מדי אם תחכה קצת עם הקפיצה לשוק ההון. עצם החיסכון יותר חשוב מאפיק ההשקעה המדוייק.

אחרי שיהיה לך כסף לשחק איתו (מילה יפה יותר ללסכן) אפשר יהיה לבחון אפשרויות נוספות.

ברוך הבא!
בבקשה אל תדבר אל ועל עצמך כל-כך לא יפה. קראתי 3 הטיות של המילה עלוב בפיסקה כזאת קצרה וזה ממש חבל.
רוב האנשים בגילך נמצאים במינוס וחסרי הרגלי חיסכון אז זה שיש לך כמה עשרות אלפי ש"ח זה יפה מאד והתחלה מצויינת.

אם אתה קורא את הפוסטים בבלוג אז אתה יודע שאין צורך בידע רב בהשקעות, במיוחד אם אתה מתכנן להשקיע דרך קרנות מחקות.
אם אין לך זמן (ואני כמובן לא חושבת שזה המצב) אז למה אתה מבזבז אותו בלהירשם לפורום ולבקש מאיתנו את הזמן שלנו? :)

תודה על התגובה, את לגמריי צודקת.
אני פשוט אחרי קורס מסחר יומי וכוונתי הייתה שאין לי זמן לנושא הזה.

הייתי קודם כל חוסך סכום שיכול להחזיק אותי לשנה, ומחזיק אותו בעו"ש.

בריביות העלובות (...) שיש היום לא תפסיד יותר מדי אם תחכה קצת עם הקפיצה לשוק ההון. עצם החיסכון יותר חשוב מאפיק ההשקעה המדוייק.

אחרי שיהיה לך כסף לשחק איתו (מילה יפה יותר ללסכן) אפשר יהיה לבחון אפשרויות נוספות.

תודה על התגובה, העניין הוא שעקב תשלומי העמלות בחשבון הפרטי, הריבית הנמוכה ושנאה שרכשתי לכל המערכת הבנקאית, אני מעדיף לפתוח איזה קופת גמל צנועה ולשלם את התשלומים הללו לקופה.

אני מצטער להרוס את הניסיונות להיות משקיע בעל רווחים יפים. אבל...
30K זה נחמד אבל כמשקיע פסיבי התשואה עליהם (בשקלים) היא כמעט חסרת משמעות. גם אם תהיה בעל תיק אגרסיבי (100% מניות) שיעשה תשואה שנתית (ללא מס או דמי ניהול) של 10%, ה-30K האלו יהפכו ל-60K בעוד 7 שנים, ל-120K בעוד 14 שנים, ול-240K בעוד 21 שנים. שזה בממוצע תוספת של 1000 ש"ח בחודש למשכורת על פני התקופה.
אז מה הנקודה שלי?
1. הכלל הראשון של באפט - אל תפסיד את הכסף שלך. אל תתפתה לשקוע במסחר תוך-יומי. בתוחלת אתה תפסיד.
2. תדבוק בתיק פסיבי, בלי יותר מדי מאמץ. אני הייתי עושה משהו פשוט דרך הבנק עם איזון חצי-שנתי (כדי לעבור את עמלות המינימום). תיק דרך בית השקעות יקר יותר וקצת יותר קשה לתפעול. גם אם ההבדלים בתשואה הם 1% בשנה, זה מתבטא בסכום זניח.
3. הנקודה החשובה ביותר: הגדל את ההכנסה שלך משכר. אם צריך להשקיע בשביל זה מהכסף שיש לך - אז קדימה. השקעה כזו תעניק לך תשואה גדולה הרבה יותר מכל השקעה בשוק ההון בשלב הזה. כאשר תגיע לחסכון של כמה מאות אלפי שקלים, באמת תהיה משמעות לתשואה מהכסף שכבר יש לך.

30K זה נחמד אבל כמשקיע פסיבי התשואה עליהם (בשקלים) היא כמעט חסרת משמעות.
אני לא מסכימה עם זה. אם הוא ממשיך להכניס כל שנה עוד 6000 ש"ח כדבריו, אז החישוב שלך בהמשך לא נכון.
העניין הוא שעקב תשלומי העמלות בחשבון הפרטי, הריבית הנמוכה ושנאה שרכשתי לכל המערכת הבנקאית,
אין מה לשנוא. ככה זה בכל חברה עסקית, גם בקופת גמל אגב. ואתה באמת צריך להשאיר לך מזומן למצבי חירום, אלא אם אתה גר אצל ההורים ו/או הם ממנים לך כל פעם שאתה בבעיה.

אני מצטער להרוס את הניסיונות להיות משקיע בעל רווחים יפים. אבל...
30K זה נחמד אבל כמשקיע פסיבי התשואה עליהם (בשקלים) היא כמעט חסרת משמעות.
צריך להתחיל מאיזה מקום, אני לא חושב שהרבה מהחברים כאן התחילו להשקיע עם 1M.
אני לא מסכימה עם זה. אם הוא ממשיך להכניס כל שנה עוד 6000 ש"ח כדבריו, אז החישוב שלך בהמשך לא נכון.
+1
בהחלט לא למתחילים.

בסכום הזה ניתן לשקול גם קופת גמל להשקעה.

אני מעדיף לפתוח איזה קופת גמל צנועה ולשלם את התשלומים הללו לקופה.

משהו שלמדתי רק לאחרונה: הפקדות לקופת גמל אתה תוכל לקבל בחזרה רק בגיל פרישה, וגם אז, רק בצורת קצבה חודשית שהממשלה תחליט מה גודלה. אני הייתי מעדיף לשמור על החסכונות בשליטה מלאה שלי.

החישוב אכן לא התייחס להפקדות השנתיות. אם פות"ש יבצע הפקדות של 6K בשנה למשך 21 שנים וישקיע את ה-30K שלו עכשיו בשוק ההון עבור תשואה ממוצעת של 10% (תשואה לא סבירה, גם לא לתיק 100% מנייתי), אז הוא ייצא מורווח בכ-450K בעוד 21 שנים (שווי עתידי לפי פונקציית FV) שהם כ-1800 שח בחודש.
להגדיל את ההכנסה במשכורות נמוכות דורש השקעה נמוכה יחסית. למשל אדם שמרוויח שכר מינימום ועושה קורס מקצועי עם ביקוש בשוק יכול להכפיל את השכר שלו, וגם אופק ההשתכרות שלו וטיב המשרות שהוא יכול להשיג הם טובים יותר. כל זאת תמורת סיכון נמוך יותר.
לכן, לקיחת הסכום הנוכחי והשקעתו בהגדלת ההכנסה האקטיבית (הכנסה משכר עבודה/עסק) מועילה יותר לאדם כמו @gogo .
צריך להתחיל מאיזה מקום, אני לא חושב שהרבה מהחברים כאן התחילו להשקיע עם 1M.
חשוב להתחיל מוקדם. אבל השאלה היא מה נותן את התשואה והתועלת הגבוהים ביותר בנקודת הזמן הנוכחית.
אם היית בגיל 30 והיו עומדות בפנייך 2 אפשרויות:
1. השקעת 30K ואת מיטב זמנך בעתיד המקצועי שלך, ואם נשאר לך משהו מהזמן אז לקרוא וללמוד בצורה שטחית את תחום ההשקעות.
2. השקעת 30K ואת מיטב זמנך בלמידת השקעות, ואם נשאר לך משהו מהזמן אז ללמוד בצורה שטחית איך להגדיל את ההזדמנויות התעסוקתיות שלך.
מה היית בוחר?
בהחלט יכול להיות שבעוד 3 שנים, כאשר פות"ש יתייצב קצת מבחינת יכולתיו המקצועיות (השכלה+ניסיון), יהיה לו כדאי להסב יותר זמן ללימוד תחום ההשקעות. זה לא בורח לשום מקום. ה-money time המקצועי והגמישות בגילאי ה-20-30 דווקא כן בורחים.

בהחלט לא למתחילים.
הייתי מצמצם ל"בהחלט לא!" :)

תודה רבה על התגובות עזרתם לי מאד.
מנסיון של כמה שנים אני יכול להגיד שלא משנה כמה עבודות, כמה ניסיונות להגדיל הכנסה, זה תמיד מכסה את הבלתמים הלא צפויים שבאים (גניבת קטנוע, טיפולי שיניים, חודש ללא הכנסה ועוד), ככה שאני רואה את זה בתור חובה גם ככה, עדיף מאשר לא לסגור את החודש.
שורה תחתונה - תמיד שהתסכלתי בסוף השנה ראיתי שאני נשאר עם אותה הפרשה מזערית לחסכון.
לפי התגובות אני לא צריך לשנות כלום וזה לדעתי מה שאעשה.

לפי התגובות אני לא צריך לשנות כלום וזה לדעתי מה שאעשה.

אני חושב שאנשים ניסו לעודד אותך , אבל אתה כן צריך לנסות לשנות , או להגדיל הכנסה או להקטין הוצאה,ככה ישאר לך יותר כסף לחיסכון.

אני חושב שאנשים ניסו לעודד אותך , אבל אתה כן צריך לנסות לשנות , או להגדיל הכנסה או להקטין הוצאה,ככה ישאר לך יותר כסף לחיסכון.
אין ספק..
שמחתי לשמוע דעות רעננות מיודעי דבר.
ושוב תודה .

או אופציות אחרות ?
ההון העצמי כרגע יחסית נמוך, זה נכון.
ועדיין, אפשר להשקיע, ואפשר גם להשקיע בשוק ההון בצורה מושכלת ויעילה גם בסכומים כאלה.

מהמסחר הטכני אתה יכול לסגת כבר עכשו, שום דבר טוב לא יצא לך מזה.

מעסיקים נצלנים שלא הפרישו לך?
זה גם יכול לנבוע ממעברים תכופים בין עבודות כך שלא עבד באף מקום חצי שנה במשך השנים הראשונות. המעסיק הראשון שעובדים אצלו מחוייב להפריש פנסיה רק לאחר חצי שנה ואז המעסיקים הבאים כבר חייבים להפריש מהיום הראשון. בעיניי זה חוק מזעזע שלא ברור איך הוא נולד.
תחשבו על בחור צעיר שמשתחרר מהצבא ועובד בכל מיני עבודות מזדמנות עם הפסקות לתרמילאות ולימודים. מי המחוקק שהחליט על כך ולטובת מי הוא? :(

דווקא בחור צעיר שמשתחרר מעודדים אותו להתמיד ב"מועדפת" ואפילו מזכים אותו במענק.

ג.נ - לא עשיתי מועדפת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
S רוצה להתחיל להשקיע, התבלבלתי לגמרי מכל המידע שוק ההון 3
G רוצה להתחיל לסחור וצריך עזרה לגבי מסחר דרך ברוקר אמריקאי שוק ההון 9
W רוצה להתחיל להשקיע במניות, שאלה בנוגע לברוקר שוק ההון 8
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
ש צעיר,רוצה להתחיל לסלול את העתיד שלי התפתחות אישית 5
דניאל פינקלברג ממש רוצה להתחיל להשקיע באמצעות IB, אעריך עזרה מבעלי חשבון שם שוק ההון 20
ק רוצה להתחיל להשקיע אך חושש שהשוק לקראת נפילה שוק ההון 26
M רוצה להתחיל להשקיע שוק ההון 17
N רוצה להתחיל לסחור באופציות שוק ההון 4
R אני רוצה ללמוד על אג"ח בצורה מעמיקה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 17
C רוצה להתחיל לחסוך וקצת מבולבל שוק ההון 3
1 רוצה להתחיל את הדרך יומני מסע אישיים 19
ע בן 20 רוצה להתחיל להשקיע שוק ההון 18
בנאדם מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 5
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה