• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עצות סולידיות לקניית רכב חדש

• פותח הנושא פותח הנושא עש לילה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עש לילה

משתמש בכיר
דירוג
2,349
שאלה קצת כללית, אבל בכל זאת, אשמח לקבל שיקולים ועצות לקראת קניית רכב חדש. או: איך אפשר קצת לרדת מ-33 אלף ש"ח בשנה. הכיוון הכללי הוא רכב משפחתי (זוג+2), על תקן רכב יחיד במשפחה (בתקווה שנוכל להמשיך לעמוד בזה), במטרה להחזיק בו למשך תקופה ארוכה (את הנוכחי משכנו למעלה מ-12 שנים), ואין צורך שיהיה חדש מהניילונים. תקציב לא מוגבל. כאמור אשמח לשמוע גם עצות פרקטיות (למשל האם לקנות יד שנייה מליסינג או פרטי?) וגם "שיקולים סולידיים" כלליים כמו שהאנשים החכמים כאן יודעים לחלוק. תודה.

כמה קילומטרים בשנה צפוי הרכב לעשות? באיזה תמהיל עירוני/בינעירוני?

בזמנו, כשרכשתי רכב, גם כן עם תכנון להחזיק בו שנים רבות, עשיתי זאת ע״י רכישת רכב חדש (מכל מיני שיקולים) אבל כזה שהוא ״יד שנייה עם אפס קילומטר״. כלומר רכב שכנראה ישב על המגרש של חברת ליסינג זמן מה אבל לא נסע בכלל בפועל (עדיין בניילונים) - הוא חדש לחלוטין אבל נמכר בהנחה יפה (16%) יחסית למחיר הרשמי בגלל האקסטרא ״יד״ (וזה לא בעיה מבחינתי היות ואין לי תכנון למכירת הרכב).

@עש לילה בזמנו הגעתי לזה דרך המלצה של מכר. בימינו - נדמה לי שב- http://www.carcost.co.il יש קטגוריה של ״רכב חדש 0 קמ״.
אף פעם לא עבדתי דרך האתר הזה בעצמי, אז לא יכול להמליץ או לא.

רוצה סולידי אל תקנה רכב חדש, תחפש רכב בן שנה לפחות עם אחריות יצרן, המחיר הרבה יותר אטרקטיבי, תחפש בסוכנויות רכב, ליסינג למיניהם

ומה לגבי קטגוריות רכב ספציפיות? בהינתן שרכב "מיני" לא בא בחשבון בגלל הרכב המשפחה, איזו קטגוריה תספק מקסימום נוחות במינימום עלות/דלק/ביטוח/וכו'?

אנחנו באותו תמהיל משפחתי+כלבה בינונית.
יש לנו רכב מיני (יונדאי איי 20) - כולנו נכנסים בה, כולל הכלבה הבינונית.
מיכל מלא עולה 195 ש"ח ואין בעיות מכאניות - טפו טפו טפו.
אז נכון, טיפה'לה צפוף בנסיעות ארוכות עם כולנו. על כן הוחלט לשכור רכב משפחתי כשיש נסיעות כאלה (לאילת, למשל)

@שרון עלות המיכל מעידה בעיקר על גודלו, אלא אם כן רכבי מיני מקבלים גם הנחה בתחנות דלק... ;)
אבל תודה על ההערה הכללית, גרמת לי לחשוב על זה מחדש.

בוודאי. אבל רכב קטן צורך פחות דלק מרכב גדול, גם בגלל שהוא קל יותר. אגב, הכי סולידי יהיה לקנות רכב בעל מערכת הילוכים ידנית.

@עש לילה אני אוסיף מניסיוני האישי, אולי תמצא בכך תועלת
את הרכב שלי קניתי בשנת 2009 מסוכנות ליסינג, לאחר שהוא היה על הכביש שנה בתור רכב ליסינג של אדם פרטי.
לאחר משא ומתן קשוח במיוחד עם החברה קניתי אותו במחיר של 40K, הרכב הגיע עם קילומטראז' של 60,000 ואפס תקלות (ואחריות של חברת הליסינג לשנה מתאריך הקנייה).
כיום סך ההוצאות שלי על הרכב עומד על 14K שנתי (9600 דלק שנתי, 2300 ביטוח חובה + מקיף שנתי, טיפולים שנתיים ותקלות למיניהן עומד על 1500 שנתי).
מבחינת צריכת דלק הוא עושה 1:14 שזה סביר מבחינתי ומספק אותי.

רק לקחת בחשבון שלרכבים שעומדים המון זמן ללא תזוזה (אפס קילומטר יד ראשונה למשל), יש פוטנציאל לבלאי במכלולים שעלולים להתייבש (בולמים וגומיות למשל).

@shlomi171 אבל הם גם מגיעים עם אחריות, לא?

@זאב תודה. איזו הנחה השגת במחיר הקנייה, ואיך? אגב, בהוצאות השנתיות צריך לקחת בחשבון גם את מחיר הרכב חלקי מספר השנים שתחזיק בו, זה יוסיף כמה אלפים טובים לחישוב.

@זאב תודה. איזו הנחה השגת במחיר הקנייה, ואיך? אגב, בהוצאות השנתיות צריך לקחת בחשבון גם את מחיר הרכב חלקי מספר השנים שתחזיק בו,
לשאלתך, אני מתכוון להחזיק ברכב עד יומו האחרון. אם לא תהיה לי תאונה כלשהי או אירוע אחר, אני לא רואה שום סיבה למכור/להיפטר ממנו. הציפייה שלי היא להחזיק אותו מינימום 10 שנים.
מבחינת הנחה, המשא ומתן התחיל ב 80k ונגמר ב- 40k

מדהים! טיפים, בבקשה.
קודם כל רושם טוב, ככל שאתה מביא יותר ידע לשולחן ככה מה טוב (יש לבצע מחקר מעמיק על השוק, מחירים, צריכת דלק, תקלות, רכבים מומלצים, וכדומה).
דבר שני אני הבאתי את אבי החורג איתי (הוא מוסכניק בהכשרתו), אז על כל פיפס קטן ברכב אנחנו התווכחנו עם המוכר כמו בבזאר טורקי.
דבר שלישי, ״התקדמות במעלה הדרגות״ כאשר אנחנו לא קיבלנו את ההנחה שרצינו פשוט דרשנו לראות גורם בכיר יותר.
דבר רביעי, פשוט השתמשנו בקשרים שלנו ממקומות העבודה על מנת להפעיל לחץ על החברת ליסינג לקבלת הנחות משמעותיות (מדינת קומבינה כבר אמרנו ?).

@זאב תודה על הטיפים! שאלה נוספת: האם היה לך מחיר יעד או שרצית לראות עד להיכן אתה יכול להוריד אותם?

שאלה נוספת: האם היה לך מחיר יעד או שרצית לראות עד להיכן אתה יכול להוריד אותם?
בעיקרון כשקניתי את הרכב הייתי סטודנט, יכולתי באותו זמן נתון להוציא רק 50K סך הכל על קניית רכב בלי להיכנס לחובות או לפגוע בתכנון העתיד שלי.
התוכנית שלי הייתה להוריד אותם עד כמה שרק אפשר, רק כאשר ראיתי את מנהל המגרש מתחיל להזיע ולשקול לוותר על העסקה...ידעתי שהגעתי לתחתית שהוא יכול להציע לי.

מ80K ל40K לרכב שנמצא שנה על הכביש זה משהו שעדיין לא שמעתי... :)
נשמע לי הזוי וממש פראייריות מצד המוכרים. בדר"כ רק רכבים עם פגיעות שלדה נמכרים בכאלה הנחות.

תגידו, מתוך סקרנות בלבד, אני מנסה תמיד למצוא את התמריצים מאחורי כל עסקה... מה האינטרס של סוכנויות הרכב בעסקאות "יד שנייה 0 ק"מ"? מכיוון הקונה, אני מבין שהרכב נרשם כיד שנייה, ולכן יהיה שווה פחות במעמד המכירה, ולכן לא כל ההנחה שמקבלים במעמד הקנייה היא אמיתית. (כמובן שזה לא אמור לעניין במיוחד את מי שקונה רכב לטווח מאוד ארוך)
אבל זה כמובן לא עוזר לסוכנות הרכב, כי הם מצידם, כאילו קנו רכב במחיר מלא, הפסידו עליו ירידת ערך מסויימת, ומיד מכרו אותו הלאה. אז נכון שמראש הם מרוויחים כסף על ייבוא רכבים, כלומר יכול להיות שבעסקת יד שנייה 0 ק"מ הם פשוט מרוויחים פחות (ולא באמת מפסידים), אבל גם בשביל להרוויח פחות צריך תמריץ די חזק, אז ... מהו?

אני מתייחס אגב לעסקאות שמופיעות באתר הזה שקיבלתי לינק אליו בתחילת השרשור: http://www.carcost.co.il/deals/list

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
עידו ג ניהול תיק קהילתי - עצות והמלצות שוק ההון 8
S ניהול סיכונים ככל שמתקרבים לגיל הפרשיה - אשמח לשמוע עצות פרקטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
G עצות לארגן חתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
A Vanguard vs ******************* עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
צור יונתן עצות לבליץ השקעתי שוק ההון 117
N עובד עצות התפתחות אישית 9
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד משקיעה מתחילה שקצת אובדת עצות שוק ההון 4
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
D ירושת סכום גבוה במזומן - אובד עצות אוף טופיק 4
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
S רווק בשנות הארבעים לחייו ועדיין אובד עצות... יומני מסע אישיים 21
Y עצות לבחירת עבודה התפתחות אישית 7
P חדש לעולם ההשקעות - מחפש עצות שוק ההון 5
N לא ידוע מה ללמוד אובד עצות אוף טופיק 22
L גרמניה: צרור עצות למהגר/ת אוף טופיק 97
D עצות מהמתכנתים שביניכם אוף טופיק 17
I מחפש עצות בנושא לקיחת משכנתא לדירה יחידה (להשקעה) נדל"ן 5
ח עצות וטיפים למכירת דירה + מעבר למקום שפוי ונורמלי נדל"ן 15
marmita עצות אחיתופל? צרכנות פיננסית 22
סול אובד עצות לגבי השקעה פאסיבית בקרן השתלמות שוק ההון 25
E עצות וטיפים להוזלת תהליך המרות המט"ח שוק ההון 2
G רוצה להתחיל - צריך עצות יומני מסע אישיים 38
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
AlexNOSAM תכנון פרישה לגבר בן 55, עצות יתקבלו בשמחה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 76
Dany74q עצות לשימוש חיסכון שנפתח שוק ההון 3
J השקעות סולידיות והשלכות מיסוי שוק ההון 5
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 8
R השקעות סולידיות בארה"ב שוק ההון 7
A השקעות סולידיות בעידן האינפלציה שוק ההון 7
A לפי הסולידית יש להשקיע גם במדדי המניות וגם בהשקעות סולידיות שוק ההון 0
deussex רצינות, סולידיות, והנאה מהחיים התפתחות אישית 17
TheMailMan אוזניות כפתור blutooth סולידיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
R שיחות על השקעות לא כל כך סולידיות שוק ההון 227
R הקניית תשתיות סולידיות לדור הבא צרכנות פיננסית 2
ס סולידיות ע"ב הפרשות סוציאליות בלבד צרכנות פיננסית 26
מ מדינת ישראל מחפשת סולידיות וסולידים! שוק ההון 25