• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

שבת זה לא היום הכי קדוש ליהודים
1
2-עניין עשרת הדיברות ויום השבת.
3. כמו ש
אם לדעתך אסור להם לעשות מסיבה ביום השואה, אתה כנראה גם שומר שבת פן אדם דתי יראה שאתה מחלל את היום הקדוש ביותר ליהודים וזה יהרוס לו את היום.
ואידך זיל גמור.

ניכר שמאז האיחוד אנחנו הולכים ומתרחקים, כלומר כאשר לא הייתה לנו מדינה והיה קושי, ה"עם התאחד" , כשאנחנו ביחד, זה לא צולח.
לא נכון בעליל.
לפני קום המדינה ובשנים הראשונות האיבה הייתה גדולה בהרבה.
לפני קום המדינה, ארגונים צבאיים אשכרה לחמו אחד בשני. גם אחריה הפערים בתקופת מחנות העלייה והמעברות יצרו ניכור גדול בהרבה מהיום.
שלא לדבר על תקופת בית שני ששחטנו כאן אחד את השני בכמויות סיטונאיות.
המצב היום דבש.

מכרה שלי מתחום ההוראה דיברה עם בעלה על הלוואה לרהיטים, באותו רגע מרוב צחוק לא ידעתי איפה לשים את עצמי.

שאלה בנושא:
נניח ואספתי את מיטב כספי וקניתי דירה ללא משכנתא. גירדתי עוד קצת את מיטב כספי, חסכתי יפה, לא נגעתי בקרנות השתלמות, וגם שיפצתי את הדירה שתהיה יפה ונעימה, רק שפה לצערי נגמר הכסף, ומטבח וריהוט אין. האם לגיטימי במצב כזה לקחת הלוואה קטנה לרכישתם, כשאני יודע שאחזיר אותה בתוך חודשים ספורים? או שזה לחלוטין לא הגיוני ואני צריך (א) למשוך מקרן השתלמות או (ב) להמשיך לחסוך (ולשלם שכירות בינתיים כי אני לא יכול לעבור לדירה שאין בה מיטה)?

שאלה בנושא:
נניח ואספתי את מיטב כספי וקניתי דירה ללא משכנתא. גירדתי עוד קצת את מיטב כספי, חסכתי יפה, לא נגעתי בקרנות השתלמות, וגם שיפצתי את הדירה שתהיה יפה ונעימה, רק שפה לצערי נגמר הכסף, ומטבח וריהוט אין. האם לגיטימי במצב כזה לקחת הלוואה קטנה לרכישתם, כשאני יודע שאחזיר אותה בתוך חודשים ספורים? או שזה לחלוטין לא הגיוני ואני צריך (א) למשוך מקרן השתלמות או (ב) להמשיך לחסוך (ולשלם שכירות בינתיים כי אני לא יכול לעבור לדירה שאין בה מיטה)?

בראש הסולידי
לא היית אמור להגיע למצב כזה, תמיד אמורים להשאר עם קצת עודף בדיוק למקרים שעלויות בלתי צפויות גמרו את כל החסכונות. היית אמור לקנות דירה זולה יותר, או לדחות את הקנייה.

בראש הסולידי
לא היית אמור להגיע למצב כזה, תמיד אמורים להשאר עם קצת עודף בדיוק למקרים שעלויות בלתי צפויות גמרו את כל החסכונות. היית אמור לקנות דירה זולה יותר, או לדחות את הקנייה.

ומה אם הדירה שמצאתי היא ממש מציאה שחבל לפספס?
ובכל מקרה למה זה הגיוני לקחת משכנתא על סכום גבוה מאוד (אני חושב שאפילו הסולידית לא מתנגדת לחלוטין ללקיחת משכנתאות), ופחות הגיוני לקחת הלוואה קטנה לקנות מיטה וספה?

כמובן שנשאר לי כסף, הוא פשוט נמצא בקרן ההשתלמות שלי או באפיקי חסכון אחרים שאני מעדיף שלא לפתוח.

ומה אם הדירה שמצאתי היא ממש מציאה שחבל לפספס?
ובכל מקרה למה זה הגיוני לקחת משכנתא על סכום גבוה מאוד (אני חושב שאפילו הסולידית לא מתנגדת לחלוטין ללקיחת משכנתאות), ופחות הגיוני לקחת הלוואה קטנה לקנות מיטה וספה?

כמובן שנשאר לי כסף, הוא פשוט נמצא בקרן ההשתלמות שלי או באפיקי חסכון אחרים שאני מעדיף שלא לפתוח.
בדיוק כמו מי שלוקח משכנתה על הדירה והלוואות לרכב חדש וחופשה בחו"ל, חוויות חד פעמיות שחבל לפספס.
מציאה זה במחיר שאתה יכול לעמוד בו, אם להתעקש אפשר לקחת ריהוט מתרומות והרחוב.

נראה לי שתוכל לבצע רכישה כזאת בתשלומים, ללא צורך לשלם מראש את כל הסכום

כשאתה גר במדינה זרה, לא ממש דובר את השפה, ותשלומים זה לא משהו פשוט כמו בישראל אז זו לא תמיד אופציה.

מציאה זה במחיר שאתה יכול לעמוד בו, אם להתעקש אפשר לקחת ריהוט מתרומות והרחוב.

בבחירה בין לקחת ריהוט מהרחוב לדירה החדשה והיפה שלי לבין לקחת הלוואה שהחזרתי תוך שלושה-ארבעה חודשים, הבחירה באמת הייתה קלה.

ואיך תנאיי ההלוואות ?

אני לא זוכר בדיוק. לא חושב שהתנאים היו טובים במיוחד אבל בגלל שזה לא היה סכום גדול ומשך ההלוואה היה קצר זה לא יצא הרבה כסף.
אנסה לחפש את התנאים המדויקים.

לפחות אני כנראה נחשב לקוח טוב בבנק, ככה שהם מפנים לי זמן כשאני צריך ומוצאים מישהו דובר אנגלית בשבילי.

לא חושב שהתנאים היו טובים במיוחד
אם יש לך חשבון שמנמן ב-IB ולא ניצלת את המרג'ין שלך עד תום אז הם ישמחו לתת לך הלוואת מרג'ין.
מניח שאתה צריך יורו - תשלם רק 1.5% עד €100K, ואף פחות אם אתה צריך יותר.

חברים יקרים,
בבקשה לחזור לנושא השרשור ולא להתקרצץ עליו בנושאים אחרים.
תודה.

לגבי הלוואות, לדעתי צריך להבדיל בין השקעה לבין צריכה, הגבול הוא לא חד וברור, כך שכל אחד יעשה את החישוב שלו

משכנתא לקניית דירה היא השקעה, הלוואה לקניית רהיטים היא צריכה, כך לדעתי זה ברור שהלוואה לקניית רהיטים היא בעייתית

מצד שני, יש כאלו שיגידו שהם מארחים הרבה , זה מגדיל ההון החברתי שלהם, וכתוצאה סכוייהם למצוא עבודה והכנסה עולים , אם ככה אז זה השקעה :)
אז שכל אחד יעשה החישוב שלו , אבל קנה המידה הזה עוזר להבחין בין הדברים, לבעלי הנטיה הכלכלית שבינינו

לגבי הלוואות, לדעתי צריך להבדיל בין השקעה לבין צריכה, הגבול הוא לא חד וברור, כך שכל אחד יעשה את החישוב שלו

משכנתא לקניית דירה היא השקעה, הלוואה לקניית רהיטים היא צריכה, כך לדעתי זה ברור שהלוואה לקניית רהיטים היא בעייתית

מצד שני, יש כאלו שיגידו שהם מארחים הרבה , זה מגדיל ההון החברתי שלהם, וכתוצאה סכוייהם למצוא עבודה והכנסה עולים , אם ככה אז זה השקעה :)
אז שכל אחד יעשה החישוב שלו , אבל קנה המידה הזה עוזר להבחין בין הדברים, לבעלי הנטיה הכלכלית שבינינו

בפוסט אחר אני טענתי שהדירה שקניתי נקנתה כצריכה ולא כהשקעה, אבל זה באמת ייקח את הפוסט הזה למקומות אחרים אם נפתח את זה שוב :)

בחג הנוכחי כאשר חזרנו הביתה מסדר פסח , מול החניה הפרטית לבניין שאפשר לפתוח רק עם שלט חנתה לה ככה בסבבה שלה מרצדס שחורה חדשה נוצצת. יש לציין שהאידיוט היה מספיק ״מתחשב״ על מנת להשאיר מקום לרכבים להיכנס ולצאת מהחניה אבל הוא פשוט חנה מול חצי מהמחסום. החוצפה שלו מדהימה אותי, ז״א אני מבינה שאין חניה אבל לחנות ככה מול חניה פרטית של בניין עם 100 דירות ! עובדה שהוא כמובן יודע היות והוא התארח באחת מהן הרתיחה אותי.
האמת שפעם זה הרגיז אותי אבל היום אני מצפה לזה בכליון עיניים. זה מרגש אותי.
כן, עד כדי כך החיים שלי משעממים ומיותרים.
כבעל רכב ישן (לא סולידי!) שהוא אוטוטו בן 20 שנים יתגדל ויתקדש שמי דרשיונא (אההה אז כן סולידי!), חבוט ושנראה כאילו קומביין גילח אותו עם קוצץ ציפורניים ואז ריסס עליו צבע חלודה עם גרניק, אני פשוט נצמד לרכבים כאלו עד כדי נגיעת פגוש אל פגוש (התחביב שלי זה לשמוע את הרעש של הפגוש שלי נוגע בפגוש האחר עם חלונות סגורים ומוזיקה רועשת), בכדי להסביר להם שלא מצא חן בעיניי שהם חנו איפה שהם חנו כשהם חנו את זה ושלא יחשבו לחנות את זה עוד הפעם איפה שהם חנו כשהם חנו.
עדיף שהרכב שאני נצמד אליו יהיה חסום על ידי קיר או רכב אחר מלפניו או מאחוריו, תלוי באיזה צד אני נצמד.
זה מה שאני עושה לגמרי. עם חיוך רחב. כל פעם מחדש.
אני ממליץ לכם לנסות... זה כיף ומאוד פדגוגי!.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני ממליץ לכם לנסות... זה כיף ומאוד פדגוגי!.
יקירי, אני מציע שתפסיק עם המנהג הנ"ל.
אתה חשוב לנו בפורום ולי באופן אישי.
איני רוצה לפתוח את ידיעון חיפה ולגלות שביולוג "סולידי" מירושלים נדקר בגלל שהפריע לערס לצאת עם ה-4X4 השחורה שלו...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה