• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

ובכן - הריביות בבנקים / באג"ח ממשלתי נמוכות ביותר, כך שגם אם יפקיד שם, יקבל כנראה כמה מאות שקלים בשנה.
ואם הוא יזדקק לכסף בשנים הקרובות, אז מניות זה כנראה לא כל כך מתאים.

גיסי, בן 24, סטודנט....אבא שלו: "תקנה אוטו חדש מה אתה צריך אוטו ישן שכל שנייה תלך למוסך. יש עכשיו בסוכנות הלוואה של פריים+חצי" (רכב שעולה 120 אלף ש"ח)
השאלות...
הוא צריך רכב?
כמה משתכר?

ולא לשכוח מה שלי נראה בזבוז (מכונת קפה) לאחר יראה לגיטימי
ולהיפך.

השאלות...
הוא צריך רכב?
כמה משתכר?

ולא לשכוח מה שלי נראה בזבוז (מכונת קפה) לאחר יראה לגיטימי
ולהיפך.

לא משתכר כרגע, נתמך על כסף שהוא חסך. וכן צריך רכב לנסיעה של 10-15 ק"מ ביום.

לפני הגיוס, החלטתי להתחדש באוזניות חדשות, ובחרתי ב-AirDots של שיאומי. 140 ש''ח, רמה לא רעה בכלל, ומזכירות את אלה של אפל (לא מבחינת עיצוב, פשוט גם אלה אוזניות אלחוטיות ''אמיתיות'').
מגיע לחנות: "היי, אני רוצה לרכוש את האוזניות AirDots של שיאומי"
מוכר: "למה לא את אלה של אפל?"
אני: "כי הן עולות בערך 500 ש''ח יותר?"
מוכר: "אבל זה איכותי יותר"
אני: "אני יודע, אבל לא מספיק בשביל להצדיק מחיר גדול כמעט פי 4"
מוכר: "אבל זה של אפל"

עדיין אני לא מבין באיזה עולם זה הגיוני להוציא 700 ש''ח על אוזניות *לא מקצועיות*, עוד מעל 3000 ש''ח על סמארטפון שלא שונה בשום צורה יוצאת דופן מהמתחרים ועוד 2,000 ש"ח בשביל שעון חכם שכמעט לא משתנה באף דור, אבל מסתבר שלהרבה אנשים בתקופה שלנו זה דווקא הגיוני..

לפני הגיוס, החלטתי להתחדש באוזניות חדשות, ובחרתי ב-AirDots של שיאומי. 140 ש''ח, רמה לא רעה בכלל, ומזכירות את אלה של אפל (לא מבחינת עיצוב, פשוט גם אלה אוזניות אלחוטיות ''אמיתיות'').
מגיע לחנות: "היי, אני רוצה לרכוש את האוזניות AirDots של שיאומי"
מוכר: "למה לא את אלה של אפל?"
אני: "כי הן עולות בערך 500 ש''ח יותר?"
מוכר: "אבל זה איכותי יותר"
אני: "אני יודע, אבל לא מספיק בשביל להצדיק מחיר גדול כמעט פי 4"
מוכר: "אבל זה של אפל"

עדיין אני לא מבין באיזה עולם זה הגיוני להוציא 700 ש''ח על אוזניות *לא מקצועיות*, עוד מעל 3000 ש''ח על סמארטפון שלא שונה בשום צורה יוצאת דופן מהמתחרים ועוד 2,000 ש"ח בשביל שעון חכם שכמעט לא משתנה באף דור, אבל מסתבר שלהרבה אנשים בתקופה שלנו זה דווקא הגיוני..
לא אוהב את האירפוד אבל יש אוזניות שמצדיקות מחיר גבוה יותר.
באופן כללי לפעמים שווה להשקיע במוצרים איכותיים יותר (דוגמא ברורה היא למשל מיטה).

באופן כללי לפעמים שווה להשקיע במוצרים איכותיים יותר (דוגמא ברורה היא למשל מיטה).
מה הופך מיטה יקרה לאיכותית? מה זה בכלל איכותי? שלא נשבר?
אנחנו ישנים מעל 30 שנה על מיטה פשוטה שבנו לנו בקיבוץ (מסגרת ברזל ודיקט באמצע). לגבי מזרנים, כל אחד ומה שטוב לו. אני מבסוטה ממזרון ספוג ואחרים אוהבים קפיצים.

מה הופך מיטה יקרה לאיכותית? מה זה בכלל איכותי? שלא נשבר?
אנחנו ישנים מעל 30 שנה על מיטה פשוטה שבנו לנו בקיבוץ (מסגרת ברזל ודיקט באמצע). לגבי מזרנים, כל אחד ומה שטוב לו. אני מבסוטה ממזרון ספוג ואחרים אוהבים קפיצים.
אמרתי איכותיים יותר. לאו דווקא יקרים יותר (גם לגבי מיטה וגם לגבי מזרון, אם כי התכוונתי לכתוב מזרון)

הוא כתב:
"עדיין אני לא מבין באיזה עולם זה הגיוני להוציא 700 ש''ח על אוזניות *לא מקצועיות*"
צודק :)

לא מנסה להצדיק את ההתנהגויות הנ"ל, אבל כמעט כל אדם שאני מכיר (כולל אנוכי) החליט לרכוש בשלב מסוים פריט שמחירו גבוה מהממוצע של אותה קטגוריה.
קל להסתכל על קטגוריה שבה אתה לא רואה את התועלת השולית שבמוצר יקר יותר. נסה לחשוב על קטגוריות שבה אתה דווקא נוטה לקנות פריטים יקרים יותר מרוב האנשים.

כמו כן, לכל אחד חשוב משהו אחר בחיים ולפעמים הנוחות והסינכרון עם מוצרי אפל חשובים לאנשים יותר מהסאונד.
מי שמחזיק כבר באייפון ובמאק, מעביר כל יום שעות בדרכים רועשות ורוצה נוחות מקסימלית עם מוצרי האפל שלו - מבחינתו רכישת Airpods pro עם סינון רעשים אקטיבי (עולים 1100 וצפונה) עשויה להיות הגיוניות.

אנשים שבכל פעם שנוחת עליהם סכום גדול, מוכרחים להפטר ממנו, ומחפשים בכוח על מה לבזבז אותו. באמת יש כאלה.
קרובי משפחתי קיבלו מאות אלפי שקלים פיצויים. אחרי שנתיים גיליתי שהם במינוס של עשרות אלפים.

ולא מדובר במטומטמים. אנשים מבוגרים, נורמלים, שבעניינים אחרים מתנהגים בהגיון.

איך דבר כזה קורה בכלל?

ולי אין אומץ להתערב. רק הצעתי בעדינות שאולי ינסו לדבר עם פעמונים. הם הגיבו יפה, אבל לא קיבלו את ההצעה.

איך דבר כזה קורה בכלל?
אני גם מכיר כמה כאלה מקרוב.

אם אלה יוצאי בריה"מ מבוגרים יחסית אז ההסבר הוא כזה. אלה אנשים שהתרגלו ל-devaluation של המטבע.
אנשים שחיו שם חוו את זה על בשרם מספר פעמים בחייהם ולכן הם בטוחים שכסף שלא בוזבז פשוט ייעלם ב-devaluation הבא.
בנוסף אתה לא יכול להסביר על מניות לאנשים עם מנטליות קומוניסטית וכך יוצא שהדור הזה של העולים מבזבז את כל כספו ואת מה שנשאר מחזיק במזומן מתחת למזרן.

אני גם מכיר כמה כאלה מקרוב.

אם אלה יוצאי בריה"מ מבוגרים יחסית אז ההסבר הוא כזה. אלה אנשים שהתרגלו ל-devaluation של המטבע.
אנשים שחיו שם חוו את זה על בשרם מספר פעמים בחייהם ולכן הם בטוחים שכסף שלא בוזבז פשוט ייעלם ב-devaluation הבא.
בנוסף אתה לא יכול להסביר על מניות לאנשים עם מנטליות קומוניסטית וכך יוצא שהדור הזה של העולים מבזבז את כל כספו ואת מה שנשאר מחזיק במזומן מתחת למזרן.
דווקא צברים, עם הורים חסכנים שעבדו קשה כל החיים וחסכו המון. אולי זאת תגובת נגד?
הם אפילו לא קיבוצניקים.

אנשים שבכל פעם שנוחת עליהם סכום גדול, מוכרחים להפטר ממנו, ומחפשים בכוח על מה לבזבז אותו. באמת יש כאלה.
דובר על זה רבות. העדפת ההווה על פני העתיד, חוסר יכולת לדמיין את האני העתידי (ואת ההקשר לאני הנוכחי), המוח הזוחלי שלנו, אמנות הפיתוי של העסקים.
אני מתחילה להגיע למסקנה שהדרך היחידה לא לבזבז היא באמת לא לאהוב קניות (חפצים וחוויות), לא להתרגש מחידושים, לא לחיות בתחושת מגיע לי/פיצוי.
כמה אנשים כאלה יש באמת? אם פה בפורום אני לא מזהה הרבה כאלה אז למה להתלונן על האחרים?

דובר על זה רבות. העדפת ההווה על פני העתיד, חוסר יכולת לדמיין את האני העתידי (ואת ההקשר לאני הנוכחי), המוח הזוחלי שלנו, אמנות הפיתוי של העסקים.
אני מתחילה להגיע למסקנה שהדרך היחידה לא לבזבז היא באמת לא לאהוב קניות (חפצים וחוויות), לא להתרגש מחידושים, לא לחיות בתחושת מגיע לי/פיצוי.
כמה אנשים כאלה יש באמת? אם פה בפורום אני לא מזהה הרבה כאלה אז למה להתלונן על האחרים?
לא, לפחות לגבי קרוביי, זה לא שהם התפתו, ובזבזו בגלל חוסר מחשבה. לפחות את הסכום הראשוני, לפני שנכנסו למינוס, הם ישבו וחשבו בכובד ראש מה לעשות איתו. לא עלה על דעתם לסגור את המשכנתא, או לחסוך לילדים. הם הלכו וקנו מתנות מוגזמות לכל מיני אנשים, תרמו סכומים גדולים מאוד למטרות שלא לגמרי מתיישבות עם תפיסת עולמם, כי "צריך לעשות משהו עם הכסף". עם מה שנשאר קנו עוד ריהוט, למרות שהקודם חדש. עכשיו הבית שלהם צפוף מרוב רהיטים, והם מנסים לשכנע אותנו לקחת ספה.
אם היו מחליטים לתרום את הכסף למטרה שהם מאמינים בה, או להשתמש בו לדברים מהנים, ניחא. אבל לזרוק כסף סתם, על דברים שלא רוצים במיוחד, רק כדי שהכסף לא "ישכב סתם בבנק" (ככה אמרו לי!), נראה לי כמו שטות.
כאילו יש איזו בושה בכך שיש להם כסף, אז חייבים לשרוף אותו מהר ככל האפשר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה