• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

דובר על זה רבות. העדפת ההווה על פני העתיד, חוסר יכולת לדמיין את האני העתידי (ואת ההקשר לאני הנוכחי), המוח הזוחלי שלנו, אמנות הפיתוי של העסקים.
אני מתחילה להגיע למסקנה שהדרך היחידה לא לבזבז היא באמת לא לאהוב קניות (חפצים וחוויות), לא להתרגש מחידושים, לא לחיות בתחושת מגיע לי/פיצוי.
כמה אנשים כאלה יש באמת? אם פה בפורום אני לא מזהה הרבה כאלה אז למה להתלונן על האחרים?

לפני זמן מה, עשיתי "אקזיט" די מכובד, הכסף נכנס לתיק השקעות כמו שהוא בלי להוציא שקל יותר ממה שהתרגלתי. אני לא אומר שמה שעשיתי זה הנורמלי, או הדבר היותר חכם, אבל אני חושב שיש לא מעט אנשים בפורום שהיו מתנהגים כמוני.
אני יכול לחיות ברמת חיים מאוד גבוהה, אבל אני חי חיים ממוצעים ומטה, אבל אני חושב שחוץ מחוויות אין טעם להוציא כסף על גאג'טים כל הזמן, ואני לא צריך רכב חדש, וכאשר אני מעוניין במשהו, אני כן קונה אותה, אבל לאחר מחשבה אם באמת אני ישתמש בו או לא.
רוב האנשים לא עושים את השיקולים הללו, אלא אם יש להם כסף זמין (והרבה פעמים גם אם לא), אז הם מוצאים יותר.
כל שנה השכר שלי עולה בצורה מכובדת, ואין לי שינוי בסגנון החיים שלי, אבל הפרישה המוקדמת מתקרבת בקצת מהיר יותר.

האוזניות שלי עלו 49 ש"ח :)
אני לא אודיופיל. אוזניות פשוטות אלחוטיות עושות לי את העבודה בדיוק כמו מקצועיות
אין ביטול רעשים במחירים שציינת.

ביטול רעשים זה קריטי בעיקר עבור סולידים ללא רכב שנוסעים בתח"צ.

אני בטוח שגם הסולידית רכשה אוזניות יקרות עם ביטול רעשים.

אני חושב שיש לא מעט אנשים בפורום שהיו מתנהגים כמוני
תסתכל על התגובות מעליך ומתחתיך. אנשים עושים "תחקיר" על גאדג'טים כאילו באמת יש כזאת חשיבות לאוזניות כאלו או אחרות (אוזניות! מי ישמע איזה דבר משנה חיים זה).
אני יכול לחיות ברמת חיים מאוד גבוהה, אבל אני חי חיים ממוצעים ומטה
ברור, ככל שההכנסות גבוהות יותר יש פער לטובתן מול ההוצאות. זה יותר קל לחסוך כשיש לך הרבה כסף מאשר כשיש לך מעט, תשאל את וורן באפט :)
אני חושב שחוץ מחוויות אין טעם להוציא כסף על גאג'טים כל הזמן, ואני לא צריך רכב חדש, וכאשר אני מעוניין במשהו, אני כן קונה אותה, אבל לאחר מחשבה אם באמת אני אשתמש בו או לא
נו, אז תקנה אוזניות במחיר נמוך יותר מבנימין חברנו. ואולי הרובוט המנקה יהיה זול יותר משל אחרים. אה, סליחה, דיברת על חוויות -איזה חוויות אתה קונה? חו"ל? הופעות? מסעדות גורמה? כל עוד "שריר" הצריכה מופעל הרבה (בזול או ביוקר, חפצים או חוויות - זה פחות חשוב) אז הוא מפותח וחזק בדיוק כמו שרירי הגוף אצל מי שהולך קבוע לחדר כושר. ולכן לא ברורה לי ההגחכה של כל העולם ואשתו בשרשור האינסופי הזה.

אפשר לחזור לנושא השרשור ולא לפתח כאן דיון על איכות אוזניות?
חבל שעוד שרשור ותיק מתחיל לאבד מערכו...

דווקא בתח״צ אני מעדיף לשמור על ערנות ומודעות לסביבה

נסעתי במשך שנים רבות בתחבורה ציבורית (עד לפני שנה וחצי כשעברתי לעבוד במקום לא נגיש בתחבורה ציבורית) עם אותן אוזניות בשקל וחצי.
שוב, אני לא אודיופיל.. אז ביטול רעשים כן/לא.. פשוט לא מעניין אותי :)
ואת האמת שאני מעדיף לא לשים כסף טוב על משהו שאין לי באמת יכולת אמיתית להינות מההבדל.
מאותה סיבה יש לי בבית טלוויזיה 37" בת שמונה או עשר או משהו כזה, מחשב נייד שנרכש לפני חמש שנים ומכונת תספורת בת 15 (שתיכף תוחלף בחדשה מאמזון)

אין לי סיבה באמת לרכוש משהו חדש אם המשהו הישן עדיין עובד. יש הבדל בין "אני צריך" לבין "אני רוצה".
זה מאוד קשה בסביבה החומרנית בה אנחנו גרים. אבל, לילדים שלי אני מסביר, שזה נחמד שהם רוצים איקסבוקס או אייפון או השד יודע איזה שטות, אבל אני מעדיף לשמור את הכסף לטיול המשפחתי. הם לאט לאט מפנימים שחוויות עדיפות על עוד איזה גאדגט או צעצוע.

נערך לאחרונה ב:
(אוזניות! מי ישמע איזה דבר משנה חיים זה)
I'm not really into gadgets, and don't really enjoy headphones myself, but I think that something that interacts with your body for several hours a day, and affects your enjoyment of your environment, is exactly the kind of thing it makes sense to spend extra on.

My friend buys a new cheap mouse every year because his old one falls apart, and his wrist hurts, because it doesn't make sense for him to spend a few hundred shekels on a better quality one.
While I'm still using the Performance MX I bought 8 years ago.

אם תמשיכו לדסקס בשרשור הזה אוזיות אני אמחוק תגובות ללא רחמים.
מה שמעצבן אותי כשביקשתי למעלה להפסיק ואתם ממשיכים - וזו התרסה.
החברים הוותיקים מכירים אותי שאני יכול להיות 'ילד רע' כשלא מקשיבים לי.
השרשור הזה מיועד אך ורק ליציאות צרכניסטיות מטריפות.

גם בת הזוג שלי לפעמים מטריפה אותי.
לפני כמה זמן דיברנו על זה שהיא לא צריכה אייפון 11 כי וואלה האייפון שלה עובד מצוין והוא עונה על כל הצרכים שלה.
בערך יום אחרי שהאייפון הושק היא הזמינה אותו ואחרי שבוע קיבלה אותו.
אחרי שבוע היא נתנה אותו לאבא שלה כי היא לא אהבה את הצבע.

באופן דומה, אמא שלי שבכלל לא אוהבת אייפונים (מעדיפה אנדרואיד) ואני דיברנו על זה שגם אין לה סיבה טובה להזמין אייפון 11 (הדיון התחיל מזה שהיא לכאורה חייבת או אייפון 11 או פיקסל 4 אבל בגלל שהרדאר לא עובד בארץ היא מעדיפה אייפון 11). לכאורה שכנעתי אותה שהיא לא צריכה את שניהם. אחרי שבוע היא קנתה בתשלומים את האייפון 11.

האקסית גם כן הייתה מתעקשת לקנות את האייפד החדש עם העט במיוחד, את האייפון הכי חדש, פטיפונים (שהיא זרקה אחרי כמה חודשים), ואוסף דיסקים שהיא לא באמת האזינה להם (כדיסקים, היא האזינה כמו שאר בני האדם במאה ה-21, דרך המחשב)

רגע יוסיק, יש הבדל בין להשוות סוגי אוזניות ובין לדבר על אוזניות כסממן צרכניסטי. אני כן רוצה לדסקס על משמעות האוזניות כחלק ממשמעות הצריכה בכלל.
but I think that something that interacts with your body for several hours a day, and affects your enjoyment of your environment, is exactly the kind of thing it makes sense to spend extra on
תשמע, ממש קשה לצטט אותך, הסמן מתחרבש לי.
בכל אופן, ברור שאם כבר הגעת למצב שאתה משתמש באוזניות (או בכל חפץ אחר) לעיתים קרובות אז כדאי שהוא יהיה מספיק איכותי וחזק.
אני פשוט לא מבינה למה משתמשים באוזניות בכלל, ובטח לעיתים קרובות. זה סוג של ניתוק מהכאן והעכשיו שכל-כך מקובל ונורמטיבי עד שלא רואים כמה זה מטורף. בדיוק כמו האיי-רובוט. מה הפואנטה של החיים האלה בכלל בשבילכם, חבריי הצעירים? נוחות? התנתקות?

מה שמעצבן אותי כשביקשתי למעלה להפסיק ואתם ממשיכים - וזו התרסה.
החברים הוותיקים מכירים אותי שאני יכול להיות 'ילד רע' כשלא מקשיבים לי.
השרשור הזה מיועד אך ורק ליציאות צרכניסטיות מטריפות.
היי יוסי. אני לא ותיק בפורום וגם לא כ"כ פעיל, אבל אני קורא שקט בדי הרבה דיונים.

אני שם לב שאתה מגיב את התגובות האלו לא מעט בחודשים האחרונים וניכר שזה מפריע לך.
אני בטוח שזה לא מגיע מכוונה רעה, אבל אני אשמח לשתף את דעתי ולהגיד שאתה עושה טעות בשיקול הדעת. זה אפילו מביא לנעילת שרשורים שהדיון בהם חי.
1. בכל דיון יש תתי-דיונים רלוונטים שמעשירים את הדיון, למה זה כ"כ מפריע לך? למה אתה תופס זאת כהתרסה אישית נגדך? בשרשור על יציאות צרכניסטיות כשמישהו מציין יציאה שקשורה לאוזניות, מטבע הדברים אפשר לדון האם באמת אין משמעות לכמה כסף מוציאים על איכות של אוזניות והמשמעות של זה.
2. התגובות שלך עוברות כמאוד אגרסיביות. שוב, אני בטוח שאין כוונה רעה וזה עובר ליד, אבל זה פשוט תמוה וקצת לא נעים.

אני פשוט לא מבינה למה משתמשים באוזניות בכלל
פשוט מאוד. זה סוג של טאבו חברתי. כשאת נוסעת ברכבת ורוצה לשמוע מוזיקה או פודקאסט מבלי שכל חברייך לנסיעה יחוו את טעמך המוזיקלי.

אני פשוט לא מבינה למה משתמשים באוזניות בכלל,
א. אם בא לך להתנתק מהשכנים שעושים קריוקי בקולי קולות. (או מהשכנים ברכבת ישראל, כפרה עליהם, ששומעים מוזיקה ברמקול)
ב. אם אתה רץ/הולך ולא בא לך לשמוע את המולת הרחוב/מנועי הדיזל של האוטובוסים.
ג. אם אתה נוסע 15 שע' ברכבת מגואה להאמפי עם עלמת חן מחו"ל לידך ואתה רוצה להשמיע שיר מגניב בשפת האם שלך.
ד. אם אתה במילואים ורוצה לקרוא ספר בלי לשמוע את אותם סיפורים (מהסדיר) בלופ.
ה. הסוג של הניתוק הזה מהכאן ועכשיו היה איתנו תמיד, על אחת כמה וכמה עם הדור שלך ושל יוסיק שהביא עלינו את המדיטציה טרנסנדנטלית, הסמים הקלים (מי אמר וודסטוק ושאר ירקות)
ו. אגב, גם הדור שלפנייך אמר את זה על הדור שלך, והדור שמעליהם אמר את זה על הדור שלהם וחוזר חלילה. (חוק היובש וכו')

היי יוסי. אני לא ותיק בפורום וגם לא כ"כ פעיל, אבל אני קורא שקט בדי הרבה דיונים.

אני שם לב שאתה מגיב את התגובות האלו לא מעט בחודשים האחרונים וניכר שזה מפריע לך.
אני בטוח שזה לא מגיע מכוונה רעה, אבל אני אשמח לשתף את דעתי ולהגיד שאתה עושה טעות בשיקול הדעת. זה אפילו מביא לנעילת שרשורים שהדיון בהם חי.
1. בכל דיון יש תתי-דיונים רלוונטים שמעשירים את הדיון, למה זה כ"כ מפריע לך? למה אתה תופס זאת כהתרסה אישית נגדך? בשרשור על יציאות צרכניסטיות כשמישהו מציין יציאה שקשורה לאוזניות, מטבע הדברים אפשר לדון האם באמת אין משמעות לכמה כסף מוציאים על איכות של אוזניות והמשמעות של זה.
2. התגובות שלך עוברות כמאוד אגרסיביות. שוב, אני בטוח שאין כוונה רעה וזה עובר ליד, אבל זה פשוט תמוה וקצת לא נעים.
+1
מצטרף @yossik , לי אישית זה לא מפריע, אבל אני חושש שאתה לוקח "אישית" את הדיונים פה.
בסוף מדובר בחבורה של אנשים שמטשטשים את המח אחד לשני, לא שווה שתתעצבן בגלל זה. (גם ככה קשה פה, בחירות #90210 וכו')

בלי שום קשר, אני מעריץ אותך.

כשאת נוסעת ברכבת ורוצה לשמוע מוזיקה או פודקאסט מבלי שכל חברייך לנסיעה יחוו את טעמך המוזיקלי.
כן, זה ברור לי. כשאני נוסעת ברכבת לבד, אני מעדיפה לבהות בנוף או לפתח שיחה עם שכן או סתם להסתכל על התנהלות של אנשים. בדרך כלל כל האפשרויות. אני גם יכולה להבין שרוצים מדי פעם להתנתק ומוזיקה או פודקאסט זאת התשובה הטכנולוגית של ימינו (פעם זה היה ספר). אבל כל הזמן להיות מנותקים? להיכנס לרכבת וישר לתחוב את האוזניות ולהתנתק (גם ברחוב)? אני רואה את זה המון ולא מבינה את הצורך העז הזה.

הסוג של הניתוק הזה מהכאן ועכשיו היה איתנו תמיד, על אחת כמה וכמה עם הדור שלך ושל יוסיק שהביא עלינו את המדיטציה טרנסנדנטלית, הסמים הקלים (מי אמר וודסטוק ושאר ירקות)
חחח... יוסיק ואני ממש דוגמא טובה לזה :)
ניתוק מכאן ועכשיו הוא הכרחי לשפיות כשהוא במינון הגיוני. כאשר כל יציאה למרחב ציבורי גורמת לך לחפש את הניתוק, כדאי לבחון מה הבעיה, לא?

ניתוק מכאן ועכשיו הוא הכרחי לשפיות כשהוא במינון הגיוני.
מינון הגיוני = כל אחד והמינון שלו.
את בת העמק מרגיע סיגריה את שלומיZ מרגיע ניתוק עם צריך לצלצל פעמיים (הגירסה המקורית) באוזניות.
כאשר כל יציאה למרחב ציבורי גורמת לך לחפש את הניתוק, כדאי לבחון מה הבעיה, לא?
חד משמעית.
התיאוריה (הכושלת שלי),
בניגוד לעבר שהיינו יושבים בכסית ומדברים על דברים ברומו של עולם, או סתם שומעים תקליט ודנים עליו,
היום החבר היקר שלנו בכיס גורם לנו כל הזמן הרגשה שאנחנו מפספסים משהו ומישהו בדיוק מחפש אותנו.
הצורך שלנו להיות Online וזה שאף פעם לא משעמם לנו כי אפשר שנייה לפתוח סרטון או לראות הודעה בוואטסאפ, מייתר את העניין בלפתוח שיחה עם החבר ליד.

(אזהרה: הטייה קוגניטיבית)
בעוונותי הרבים אני נמצא בפאב פעם בשבוע מזה עשור. אותו פאב, אותו כסא.
הדור התחלף, הזמנים השתנו. מבחינת חברתית, אנחנו הולכים אחורה.
אבל בשביל לא לחפור, מציע לכולם פעם פעמיים לגנוב מבט כולל בפעם הבאה כשאתם באירוע משפחתי רחב/בית קפה/פאב...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נו, אז תקנה אוזניות במחיר נמוך יותר מבנימין חברנו. ואולי הרובוט המנקה יהיה זול יותר משל אחרים. אה, סליחה, דיברת על חוויות -איזה חוויות אתה קונה? חו"ל? הופעות? מסעדות גורמה? כל עוד "שריר" הצריכה מופעל הרבה (בזול או ביוקר, חפצים או חוויות - זה פחות חשוב) אז הוא מפותח וחזק בדיוק כמו שרירי הגוף אצל מי שהולך קבוע לחדר כושר. ולכן לא ברורה לי ההגחכה של כל העולם ואשתו בשרשור האינסופי הזה.

אני באופן אישי, לא צורך הרבה חוויות שעולות כסף, אבל אם את שואלת איפה אני מעדיף להשקיע את הכסף שלי זה בחוויות ולא במוצרים.
גם אני, כאשר אני קונה מוצר אני עושה השווה (גם אם זה אוזניות), אבל השיקול הכספי הוא הרבה יותר משמעותי מאשר האדם הממוצע ברחוב, ובטח אחד כזה שאין לו את הכסף לבזבז. חוץ מטיולים, אני מוציא מעט על מותרות, וגם בטיולים אני מעדיף לישון בצימר פשוט מרוחק מהמרכז, מאשר במלון חמישה כוכבים במרכז, משיקול כלכלי נטו.

לסיכום, הבעיה העיקרית, לדעתי, היא שאנשים קונים בלי שום הבחנה האם הם צריכים משהו, או האם הם רוצים משהו, ולא בודקים עלות לעומת תועלת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה