• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

הנאמנות שלך תמיד למעסיק. זה לא אומר שאי אפשר לעזור במסגרת החוקים אבל כדי לעשות את זה אתה צריך לדעת את החוקים בצורה מושלמת.
במיוחד בנושאים שאנשים לא מבינים בהם. אתה מדבר על בנקאות, כשאני הייתי בעולם הביטוח כל הזמן חשבתי איך אני יכולה לעזור לאנשים לנצל כמה שיותר מהפוליסה שלהם, אבל תמיד תמיד במסגרת מה שמותר בלי לכופף.
אם הבנק אומר לך שמותר איקס, אתה עושה איקס.
אני חושבת שאם אתה כל כך סובל שם, אולי הזמן למצוא מקום אחר שפחות נוגד את הערכים שלך

ברור לי שהנאמנות שלי היא תמיד למעסיק, אבל העניין הוא ש''לא ביקשתי טובה'', יש לקוחות שזכאים להנחה לפי חוק. פשוט לא אומרים את זה להם, והם לא יודעים את זה.

אני לא סובל שם, וסה''כ זה בסדר.
אחרי הכל, אני גם רוצה להפוך לבנקאי לאיזה שנה-שנתיים אחרי הצבא, כי התחום מעניין.
אני פשוט חושב ש, אם רק הלקוחות היו קצת יותר מודעים פיננסית, המצב שלהם היה יכול להיות טוב בהרבה. לפעמים להיות האדם הזה שיושב שם רואה איך חלק מהלקוחות מתעבים אותו או מפחדים ממנו בגלל החברה בה הוא עובד זה קשה, במיוחד אם אתה מסכים איתם עמוק בלב.

אתה נמצא בעסק
כל אתה בצד ההוא של הזגוגית כדי שתדאג לאינטרס של המעסיק
כי פשוט תמצא את עצמך מחוץ למערכת
אתה גורם להפסדים ולא עושים דברים כאילו
* עד כאן הטון הקפיטלסטי
כן, זה ברור לי.

עכשיו למציאות, אתה צריך להמשיך לצבור את כל ה"נקודות" הללו שציינת
אם אתה מעוניין להמשיך לקבל שכר ממעסיק זה אז תצבור ידע, תבדוק את המרווח, את העמלות, כמה זה עולה
ביום מן הימים תחליף צד ותיקח את כל הידע שצברת ותהפוך את זה למשהו חינוכי
האמת שלשם הייתי רוצה לחתור.
הייתי שמח אם היה לי בית ספר כזה לפיננסים, שיציע קורסים לכל במחיר הוגן. זה יכול להפוך לעוד קורס ''חובה'' שעושים אחרי הצבא-כמו פסיכומטרי והשלמת בגרויות. זה יכול להיות בית ספר לחיים האמיתיים, אבל כמובן שעמותות כמו פעמונים שיתחרו בזה די יקצצו ברווח :)

אולי גם התנדבות בפעמונים יכולה להיות משהו נחמד לעשות. הבנתי שיש אופציה להתנדב כסטודנט? מישהו מבין בזה?

ברור לי שהנאמנות שלי היא תמיד למעסיק, אבל העניין הוא ש''לא ביקשתי טובה'', יש לקוחות שזכאים להנחה לפי חוק. פשוט לא אומרים את זה להם, והם לא יודעים את זה.

אני לא סובל שם, וסה''כ זה בסדר.
אחרי הכל, אני גם רוצה להפוך לבנקאי לאיזה שנה-שנתיים אחרי הצבא, כי התחום מעניין.
אני פשוט חושב ש, אם רק הלקוחות היו קצת יותר מודעים פיננסית, המצב שלהם היה יכול להיות טוב בהרבה. לפעמים להיות האדם הזה שיושב שם רואה איך חלק מהלקוחות מתעבים אותו או מפחדים ממנו בגלל החברה בה הוא עובד זה קשה, במיוחד אם אתה מסכים איתם עמוק בלב.

אם מגיע להם על פי חוק אתה לא הולך למנהלת שלך ואומר לה "אוי הוא מסכן הוא זקן אפשר לתת לו את ההנחה שמגיעה לו ושהוא לא ביקש?"
אתה הולך ואומר לה - "שומעת הוא ביקש את ההנחה"
לזה התכוונתי כשאמרתי שצריך לדעת את החוקים במסגרת התפקיד. אתה יודע שמגיע לו על פי חוק, אז אתה לא שואל אם אפשר או צריך, אתה אומר.
(כמובן שזה תלוי במערכת כוחות בינך לבין המנהלת, כמה סביר שהיא תבדוק איתו, כמה תקבל על הראש אם יתגלה... וכו.)
תעשה דברים כאלו כשאתה רואה לנכון.
אתה גם תראה שעם הזמן מפתחים כהות רגשית שעוזרת.

סליחה אבל מוצרי אפל לחלוטין מצדיקים את המחיר שלהם. מדובר על מוצר עם חיי מדף סופר ארוכים. האייפון 6 שלי חי כבר 5 שנים והוא עדין עובד מצויין.
נסה פעם אחת מקבוק ואין דרך חזרה.

אני מעדיף לא להיכנס לוויכוח על אפל-אנדרואיד (על טעם וריח...). מניסיון שלי עם איפון, מדובר במערכת סגורה, עבודה דרך Itunes בלבד, יש לבצע Jailbreak מחדש עבור כל גרסה, דחיפת שירותים בתשלום וכו. באופן כללי, לא התרשמתי שיש יתרון מובהק לאייפון או מקבוק על פני לינוקס\WIN (בעוד שיש הבדלי מחיר מובהקים).
אני לא חושב שאוזניות אפל שוות 800-1000 ש"ח. גם לא מצאתי הצדקה לכך שמחיר הטאבלט שלהם כפול מהמתחרים.
לגבי חיי מדף, אני אישית מחזיק בgalaxy S3 קרוב ל7 שנים והוא עדיין עובד מצויין. זה גם תלוי לא מעט במשתמש עצמו.

לך תתחקר את ההורים שלך מהי ההכנסה החודשית שלהם ומה גובה ההוצאות החיוניות שלהם
פחות התחברתי. אנחנו בשום אופן לא נדבר עם ילדים על מספרים אלא על עקרונות. לכן, אנו משתמשים במושגים: תקציב ו- סדרי עדיפויות.
(אנחנו לא באמת משתמשים בתקציב ביום-יום כי ההוצאות שלנו די צפויות ולא מפרקים משכורות על כל מני דברים לא צפויים או חו"לים למיניהם.)
אז כן, מדברים על ההכנסות: אבא ואמא עובדים ומתפרנסים בסדר גמור, לא חסר וכן מדברים על הוצאות וסדרי עדיפויות: אנחנו משריינים לכם כסף ללימודים גבוהים. טיולים בחו"ל זה לא בסדר העדיפויות שלנו.
כמו כן, משתמשים בדמי כיס מוגדרים היטב ומציבים גבולות מאד ברורים באשר להוצאות הילדים. כשהם מבקשים משהו, אנחנו בודקים איתם אם זה צורך בסיסי- עלינו או שזה מותרות- באחריותם.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5569591,00.html
אדם "בהחלטה ספונטנית" קנה שעון ואוזניות של אפל. לאחר מכן גילה כי חייבו אותו ב65% ריבית על כך שבחר לרכוש את זה ב36 תשלומים.

מעניין כמה אנשים נעקצו באופן דומה כי לא בדקו את החשבונית. שאלה נוספת מדוע לקנות משהו בדוכן של רשת סלולר ולא בחנות כמו KSP? ולמה מוצרי אפל? (מכשירים שלא מצדיקים את המחיר שלהם).
גם אני שאלתי את זה פעם, חבר שעבד בדוכן שכזה הסביר שיש 2 סוגי אנשים שהם קונים אופיינים של טלפונים בדוכנים:
1.אנשים מבוגרים שפשוט לא יודעים שאפשר לקנות טלפונים בחנויות שלא מוכרות גם שירותי סלולר.
2.אנשים שלא יכולים לשלם על המכשיר ולא רוצים לקנות מכשיר זול יותר, בדוכנים יותר גמישים מבחינת תשלומים, אז הם מעדיפים לשלם יותר כסף לאורך יותר זמן.
זה לפחות מה שהיה לפני שנתיים-שלוש, אולי דברים השתנו

לגבי תקציב @בת העמק אנחנו עוד לא מדברים ברמה שכזו...
אבל כן מסבירים למה משהו לפעמים נחשב יקר לעומת השכן שלו שעולה יותר אבל עדיין נחשב זול.
הם חוסכים לעצמם.

לגבי מכשיר שמחזיק...
גיסתי עדין עם XIAOMI MI2 שעבר 2 אחיות שלה (עלה בזמנו 1,200 שח) ומבחינתה רק להחליף לסוללה חדשה.

@דור ה-Z
עבדתי פעם ב-ORANGE (כשהם עוד היו כתומים), תמיכה טכנית ב-ADSL...
אמרו לנו למכור / לתת מתנות ללקוחות שמתקשרים (נראה לי שחלק מהמתקשרים, רק התקשרו בשביל מתנות), אחרי 3 חודשים קוראים לי לשיחה ואומרים לי שאני היחיד שלא נותן מתנות (ב-10~20 שח). למה?
הסברתי ש-חצי מהשיחות שלי, לקוחות עם 1.5 מגה רוחב פס, ממשיכות לשיחה עם הספק תשתית לשדרג ל-2.5 ללא שינוי במחיר וחודשיים ראשונים במתנה, כלומר חסכתי להם כרגע 140 שח והזכרתי להם לרשום ב-GOOGLE CALENDAR בעוד 13 חודש להתקשר ולבדוק מבצעים.
אז לתת להם עוד מתנה של 15 שח?
מיותר לציין שויתרו לי על מתנות, אבל גם לא נתנו לי תוספת לשכר.

אנחנו בשום אופן לא נדבר עם ילדים על מספרים אלא על עקרונות. לכן, אנו משתמשים במושגים: תקציב ו- סדרי עדיפויות.
זה גם טוב, העיקר שהנושא פתוח.
לדעתי, ברוב המשפחות הנושא הזה מושתק. כל יום הילד מגיע עם "בא לי" חדש כשמבחינתו יש כסף לכל מה שהוא רוצה.
כשהם מבקשים משהו, אנחנו בודקים איתם אם זה צורך בסיסי- עלינו או שזה מותרות- באחריותם.
לתפיסתי, כל עוד הילדים גדלים אצלנו, אין להם שום בקשה שהיא צורך בסיסי (אשמח לשמוע דוגמאות ממך על צורך כזה). אנחנו משלמים על קורת גג, מלבוש והנעלה, מזון, חינוך (כולל כל מה שנתפס אצל המבוגר ככזה- חוגים, משחקים ספרים, תרבות) ובריאות.

לגבי חיי מדף, אני אישית מחזיק בgalaxy S3 קרוב ל7 שנים והוא עדיין עובד מצויין. זה גם תלוי לא מעט במשתמש עצמו.
מרשים מאוד. אני סוגר שנתיים עם גלקסי J7 שנקנה ב900 שח ולצערי נראה שהכיוון להחליף. בניווט הוא לא קולט את הGPS (בוויז. בגוגל מפס כן קולט. מוזר), ועוד כמה באגים, סוללה נגמרת וכו. מעבדות אומרות שכדי לטפל כולל החלפת סוללה יש להרים את המסך לכן אני מתחייב להחליף מסך אם ישבר בתיקון... לצערי אני נגרר בעל כורחי לדינמיקה של "במחירים כאלה עדיף לא לתקן אפילו תיקון קטן אלא להחליף".

צרכים בסיסיים:
2-3 ילדים בחדר ולא חדר בודד לכל ילד
מלבוש והנעלה
קונים בחנויות המוזלות ולפי הצורך בגדים באיכות טובה אך לא מותגים.
מזון ביתי ומבושל, כריכים לבית ספר בשתי פרוסות לחם לא פיתות ולחמניות ובודאי לא פיצות, פלאפל, שוקו, המבורגר (רק לפעמים).
חינוך (כולל כל מה שנתפס אצל המבוגר ככזה- חוגים, משחקים
משקיעים בחוגים והעשרה, שיעורים פרטיים למי שצריך. ציוד בית ספר איכותי אך לא ממותג. לא מחליפים ילקוט קלמר אם לא מתבלה. משלמים על טיולים ומחנות קיץ לתנועת נוער.
קונים בשבוע הספר וכמתנות לחגים/יום הולדת- כל השאר על חשבונם.
בילויים עם חברים- על חשבונם.

.

סמארטפון הוא לא צורך בסיסי.
יש מצב.
מצד שני, אם ילדך יבוא אליך ויגיד לך שצוחקים עליו+הוא היחידי שאין לו בכיתה וכו' וכו' ?
למשל, אחי חשב שהוא "מספיק חזק" וכו' וכו', ביומולדת האחרון של האחיינית שלי הוא לא יכל לעמוד בפרץ וקנה לה סמרטפון חדש כדת וכדין.
אחי לא גיבור גדול אבל הוא בהחלט רציונאל, לא הולך אחרי העדר ומודע להשלכות. קנינו לה טלפון נוקיה ישן בהתחלה, לא צלח.

יצחקו עליו או עליה גם אם לא יהיו לו טמגוצ'י, מדבקות, מכתביות, עפרון חודים או כל דבר שילדים מעריכים כסמל סטטוס. לשלם כדי לקנות את המעמד בחברה זה שיעור שאפשר לבחור האם ללמד או לא ללמד את הילד שלך. היום זה סמארטפון, מחר זה בת מצווש עם הופעה של אייל גולן. או כמו שהיו יודעים להגיד פעם, ואם ההורים של כולם היו אומרים להם לקפוץ מהגג?..
היו המון דברים שרציתי כילדה. מה שהיה חשוב להורים שלי לתת לי הם נתנו. מה שנחשב בעיניהם כהבל מיותר הם תעדפו נמוך. בשנים שבהן לא היה כסף, גם לא היה כסף לשטויות.
עורכת: אדרבא, אם הילד חולק על סדרי העדיפויות של ההורים, הוא מוזמן לעבוד ולהרוויח ולבזבז על מה שהוא מוצא לנכון.

"אבל הוא לא יכול למשוך בכספומט! הוא בן 90"
"זאת לא הבעיה שלנו"
אני מסכים עם המנהלת. מי שמחליט במודע להתנתק מהקדמה, לא יכול לצפות לקבל אותה רמת שרות, לא את השירות המודרני, ואפילו לא את השירות של פעם. אני בוחר במודע לא להשתמש בטכנולוגיות מסויימות (סירי, פייסבוק), ורק הזמן יגיד מה יהיה המחיר.

כן, זה ברור לי.

האמת שלשם הייתי רוצה לחתור.
הייתי שמח אם היה לי בית ספר כזה לפיננסים, שיציע קורסים לכל במחיר הוגן. זה יכול להפוך לעוד קורס ''חובה'' שעושים אחרי הצבא-כמו פסיכומטרי והשלמת בגרויות. זה יכול להיות בית ספר לחיים האמיתיים, אבל כמובן שעמותות כמו פעמונים שיתחרו בזה די יקצצו ברווח :)

אולי גם התנדבות בפעמונים יכולה להיות משהו נחמד לעשות. הבנתי שיש אופציה להתנדב כסטודנט? מישהו מבין בזה?

תמיד אפשר לפתוח בלוג אנונימי, או אפילו פה, אתה מוזמן לפתוח יומן מיומנו של בנקאי/טלר ומדי פעם לשתף אותנו בהגיגים שלך. התחלת עם זה פה בתגובה העמוד הקודם - פייר, נהנית לקרוא. ואני לא אומרת את זה לכל מגיב. תהיה בטוח שאת הידע הזה שתחלוק מהסיפורים שלך עם הלקוחות, אנשים טובים ידאגו להעביר הכל. כשבפועל הכל התחיל ממך.
רק תשמור על אנונימיות אם אתה עושה את זה, אנחנו לא רוצים שתאבד את המקום עבודה שלך.

תמיד אפשר לפתוח בלוג אנונימי, או אפילו פה, אתה מוזמן לפתוח יומן מיומנו של בנקאי/טלר ומדי פעם לשתף אותנו בהגיגים שלך. התחלת עם זה פה בתגובה העמוד הקודם - פייר, נהנית לקרוא. ואני לא אומרת את זה לכל מגיב. תהיה בטוח שאת הידע הזה שתחלוק מהסיפורים שלך עם הלקוחות, אנשים טובים ידאגו להעביר הכל. כשבפועל הכל התחיל ממך.
רק תשמור על אנונימיות אם אתה עושה את זה, אנחנו לא רוצים שתאבד את המקום עבודה שלך.

+1
תחלוק איתנו!

גם אולי נוכל להציע טיפים ודרכי התמודדות

+1
תחלוק איתנו!

גם אולי נוכל להציע טיפים ודרכי התמודדות

רעיון לא רע :)
לא בטוח כמה אנשים יתעניינו חחחח, אבל נראה לי שאפתח אשכול שבו מדי פעם העלה מחשבות על העבודה שלי כטלר
מקסימום, אוכל ללמוד ממכם דבר אחד או שניים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נכון. סמרטפון מריץ WhatsApp זה צורך בסיסי. ב 200 שח יש כאלה.
זה לא צורך בסיסי אלא מדיום תקשורת. אם אתה מדבר על גיל תיכון שבו זה מאד חשוב לילד, כאמור הילד יכול לעבוד ולקנות את זה לעצמו. ביסודי הייתי נלחמת בזה עד חורמה. אגב, יש עדיין תיכונים שמעזים להלחם בתופעה הזאת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה