התשואה מהשכרת דירה ברוב האזורים בארץ (לפחות באזורים שהייתי רוצה לגור בהם) מאוד רחוקה מ4%.
במקרה הטוב תקבל כ3% ברוטו. תוריד מזה עלויות אחזקה ומימון ותגיע למספרים נמוכים אפילו יותר. יש הרבה דרכים אחרות שבהן אפשר להגיע לתשואה דומה (ולדעתי בחלקן הסיכון גם קטן יותר).
חוץ מזה שאני אישית מוכן לשלם פרמיה מסויימת על הנוחות של מגורים בשכירות.
בודאי שזאת השקעה. ולא סתם השקעה אלא ההשקעה הגדולה ביותר שרוב האנשים עושים.
לא יודע מה איתך, אבל כשאני זורק 2 מליון ש"ח על משהו, אני בודק טוב טוב אם זה משתלם...
מחירי השכירות הם הרבה פחות תנודתיים ממחירי הנכסים עצמם. ויותר מזה, גם אם המחיר עולה בחדות, בדירה בשכירות יש לך את הגמישות של לעבור לדירה זולה יותר. בדירה בבעלותך אם ההוצאות על הדירה גדלות היכולת שלך לעבור הרבה יותר מוגבלת (הרבה יותר קשה למצוא קונה לדירה מאשר לצאת מחוזה שכירות).
כמו רוב הכתבות בתקשורת , הכתבה באה לבכות ולהגיד שתו לי, אכלו לי , הבטיחו לי וכו׳.
חבורה של בכיינים. וכן זה לגמרי ״ואוו״ כי בחורה כביכול משכילה עם תואר, צריכה לדעת חשבון ולהבין שאו שלא משלמים לה מספיק, או שהיא בתקופה בחיים בה היא תרוויח פחות על מנת להתקדם אחרי. אף אחד לא מכריח אותה להישאר בעבודה שלה, או להוציא כסף על רכב/ לחיות מעל לרמה שלה.
בכיינים.
המקסימום שאני יכול להזדהות עם בכיינים כאלה, זה באופן כללי, להגיד שבאמת היה נחמד אם כל מי שלומד ומתאמץ היה מרגיש עשיר ומאושר. הלוואי. באמת. מצד שני, גם פיות קטנות כמו בפיטר פן היה נחמד.
הסוד לחיים מאושרים זה ציפיות נמוכות, והכרת תודה.
הדבר הכי מוזר ששמעתי בחיים שלי, תחזיקו חזק -בית ספר במרכז, כיתה ג'-ד' ביסודי כלשהוא. וועד הכיתה החליט שכל יום הולדת המתנה היא 70 שקל. מה שקורה זה שכל ילד שהולך ליום הולדת מביא 70 שקל מתנה.
מה שהכי הזוי יש אמא אחת שיש לילד שלה יום הולדת היום דרשה ב WhatsApp כיתתי של ההורים שהילדים יביאו 100 שקל במקום 70 שקל.
מי היה מאמין שהגענו למצב שמתנות זה אשכרה כסף לכיסוי היום הולדת..
אצלנו בשכונה, מתנה אישית ליום הולדת זה בסביבות ה-20-30 ש"ח.
גם הרבה פעמים מרכזים וקונים שלושה-ארבעה ילדים מתנה מושקעת יותר ואז זה מגיע לסד"ג של 70-80 ש"ח.
בד"כ ההורים מעדיפים מתנות מושקעות ואיכותיות ע"פ זבל שסתם תופס מקום.