• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איזה סמארטפון יש ברשותכם?

• פותח הנושא פותח הנושא Tsachi01
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tsachi01

משתמש בכיר
דירוג
1,479
בתור חברים כאן בסולידית, מעניין איך זה מתבטא בטלפון אותו רכשתם -
האם הדבר הזה שהולך איתנו כל יום לכל מקום, ואנחנו מנהלים את רב חיי היום יום שלנו בעזרתו, אנחנו נרצה את הטוב ביותר ולא נתפשר על פחות מכך? או נעדיף כמה שיותר זול ובסיסי? אולי בכלל..איפשהו באמצע?
וגם, כל כמה זמן אתם משדרגים לחדש?

קונה סלולרים מסדרת Samsung Galaxy S, אם אני משיג את מכשיר הבסיס בדור החדש ביותר בעד 2500 ש"ח - סבבה (חו"ל או אילת), אם לא - דור אחד אחורה.
המכשירים מחזיקים אצלי בממוצע 5 שנים וחוויות השימוש טובה מאוד לכל אורך הזמן.

בעיני, קניית מכשיר דגל (שאינו אייפון) ושימוש בו 4+ שנים זה הכי cost effective בשילוב של רמה גבוהה מאוד של חוויית משתמש.

כמובן שאין יותר יעיל מקניה של סלולרי ב 75$ והחלפתו כל שנה-שנה וחצי אבל זה לא בר השוואה מבחינת חווית משתמש.

אייפון 12 מקס פרו.
אייפון בגלל אבטחה. 12 מקס פרו כי זה היה מכשיר הדגל כאשר הקודם שלי שבק חיים ונהיה לא בר תיקון במעבדה.
טלפון זה החפץ הפיזי והדיגיטלי שאני משתמש בו הכי הרבה כל יום, שווה כל שקל.

@Delver
אני שמעתי שיש לסמסונג בעיות אמינות הרבה פעמים במכשירים שלהם, אבל אני מבין ממך שהם מחזיקים לך 5 שנים - זה מאוד מרשים.
התיקונים ב5 שנים האלו זה בלאי טבעי או שגם חווית עם סמסונג תקלות?
וגם, סמארטפון ב75 דולר? יש חיה כזו?

אייפון 12 מקס פרו.
אייפון בגלל אבטחה. 12 מקס פרו כי זה היה מכשיר הדגל כאשר הקודם שלי שבק חיים ונהיה לא בר תיקון במעבדה.
טלפון זה החפץ הפיזי והדיגיטלי שאני משתמש בו הכי הרבה כל יום, שווה כל שקל.

מחזק. אני גם עם אייפון. הסמארטפון הראשון שלי היה אייפון . ומאז איך אומרים, נשאבתי לecosystem.
קשה מאוד לעזוב את אפל ולעבור לאנדרואיד אחרי שהתרגלת. תמיד שאני מנסה אנדרואיד אצל אחרים הוא מרגיש לי פשוט עולם חיצון לא מוכר ומסובך.
אני עם SE2 כבר שנה וחצי, אחרי ששידרגתי מה7 . סהכ בסדר. טלפון בסיסי של אפל. הבעיה זה הסוללה, מחזיקה 3- 4 שעות.

מחזק. אני גם עם אייפון. הסמארטפון הראשון שלי היה אייפון . ומאז איך אומרים, נשאבתי לecosystem.
קשה מאוד לעזוב את אפל ולעבור לאנדרואיד אחרי שהתרגלת. תמיד שאני מנסה אנדרואיד אצל אחרים הוא מרגיש לי פשוט עולם חיצון לא מוכר ומסובך.
אני עם SE2 כבר שנה וחצי, אחרי ששידרגתי מה7 . סהכ בסדר. טלפון בסיסי של אפל. הבעיה זה הסוללה, מחזיקה 3- 4 שעות.
היה לי אייפון 4, אחרי זה אנדרויד HTC, אחרי זה אייפון 6, אחרי זה 7, ועכשיו 12.
אני מבין את כל מי שמעדיף אנדרויד, זה יותר חופש וגמישות. אבל אני מתעדף אבטחה מעל היתרונות של אנדרויד.
יש מכשירי אנדרויד מעולים, בטח ברמת מחיר של אייפון.

היום אני משתמש באייפון 12 מיני.
קניתי במאי השנה (קניתי רק כי ה-SE שהיה לי מאז 2016 הראה סימני גסיסה מתקדמים). העדפתי SE2 אבל לא היה זמין בחנות.
מבחינת אייפון VS אנדרואיד אני מניח שזה עניין של הרגל מבחינתי.
מבחינת הדגם של האייפון אני מעדיף את הדגמים היותר קטנים ולכן איפה שמתאפשר בוחר בהם.
לפני ה-SE, את כל הטלפונים שהיו לי קיבלתי ב"ירושה" (כשמישהו בבית שדרג את המכשיר אז קיבלתי "עדכון").
מאמין שגם אייפון 12 יחזיק אצלי 4-5 שנים אבל אני זהיר לגבי תחזיות.

אוסיף גם שמתחילת 2019 החזקתי גם טלפון עבודה (פיקסל, בהתחלה 2, והשנה עדכנתי ל-5).
אישית אני לא כל כך משתמש בטלפון מהעבודה (למעט, אתם יודעים, בענייני עבודה), אבל סה"כ מאמין שהייתי מסתדר גם עם פיקסל (לא שזה יותר זול מאייפון בצורה משמעותית).

סמסונג S 10 שבקרוב יוחלף לדגם החדש (נדמה לי S11).
המדינה מחליפה לכל עובדיה, מדרגה מסויימת, את הפלאפונים כל שנה וחצי לדגם החדש ביותר (כולל אייפון). אני לא מכיר את פרטי המכרז, אבל בהנחה שהמדינה משלמת לא מעט על המכשירים, זה בזבוז משווע של כספי ציבור, בעיני. אין שום סיבה לא להחזיק טלפון נייד לפרק זמן כפול מזה.
מדי פעם אני משתמש בנייד של הילדים שעולה 500-1000 ש"ח, ויש הבדל בחוויית המשתמש, אבל לא כזה שמצדיק את מחיר הנייד החדש.

נערך לאחרונה ב:
Redme 6A כבר כ 3+ שנים.
לפני זה לא זוכר, איזה דגם 'מדבקה'. גם כן מכשיר כניסה ששירת אותי 4 שנים והסוללה עדיין עובדת אבל חלשה. משאיר ברכב לגיבוי..

פיקסל 4a. לפניו פיקסל 2.
מה שבעיקר משנה לי זה מצלמה טובה, בטריה טובה ועדכוני תוכנה.

Currently using Samsung S10e because it was the smallest phone I could find, still too large for me.
Upgraded from Samsung J7 because it ran out of space and wouldn't let me install apps on the external card.
Upgraded from iPhone 4 because it was getting unresponsive (I really liked the size of that one)
And before that I had a flip-phone.

So I guess something like every 4-5 years when there's a pressing issue.

iPhoneXR
מבין שבנוהל צריך לכתוב כאן התירוצים (למה איפון)
קניתי אותו יד שנייה (אבל היה בן מספר ימים, ובמחיר מצויין), מדובר בכלי עבודה עיקרי אצלי.
עמוק באקוסיסטם של אפל (apple one, apple watch, iPad, Airpods)
אבל רק פעם אחת קניתי טלפון חדש במחיר מלא (איפון 6 ב 2015, מכשיר שעובד מעולה עד היום)
מכשירי טלפון אצלי עוברים מיד ליד במשפחה ונשמרים בדרך כלל שנים רבות.
מנהל אקסל מסודר בנושא

לא מבין למה אנשים מעדיפים טלפון קטן. לקחתי את הפרו מקס בכוונה בשביל מסך מכסימלי. אין לי קשיי ראיה, אבל מסך גדול יותר הופך צריכת תוכן לקלה ונעימה יותר, בייחוד בקריאה.

לא מבין למה אנשים מעדיפים טלפון קטן. לקחתי את הפרו מקס בכוונה בשביל מסך מכסימלי. אין לי קשיי ראיה, אבל מסך גדול יותר הופך צריכת תוכן לקלה ונעימה יותר, בייחוד בקריאה.
Easier to grip and navigate with one hand, like changing a song when I'm riding a bicycle.
I don't get people who consume media on a phone, most of the time I'm next to a computer, and when I'm not, it can wait until I am.

אייפון 11 פרו מקס.
לפני זה הייתי 3 שנים עם וואווי דפוק ששנאתי ורק חיכיתי שימות כדי שתהייה סיבה לקנות חדש.

למה אייפון? כי לכל המשפחה יש והם טענו שזה טלפון שמחזיק שנים בלי לקרטע.

פיקסל 2 בן 4. אני מקווה שלא ימות לעולם. כשזה יקרה אני מניח שאקנה pinephone

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 0
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 24
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
S משכנתא - איזה מסלול לסגור קודם? נדל"ן 4
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים

Back
למעלה