אני חושב שעשית פה טעות, צריך להשוות 100 אלף שנמצאים בחברה בשני המצבים, פה לקחת במצב השני 100 אלף שהלכו לאישי.
אני רושם את החישוב שעשיתי, תגיד לי איפה אני מפספס משהו.
יש 100 אלף שיש בחברה, אחרי תשלום מס. כלומר אני כרגע יכול למשוך אותם ואז אני רק צריך לשלם דיבידנד. שם כרגע בצד מס יסף.
אופציה ראשונה - השקעה דרך החברה - הפך למיליון, רווח של 900, משלם על הרווח הזה 23 אחוז מס שהם 207, כלומר המיליון הפך ל793 , מושך כדיבידנד נשאר 555.1
אופציה שניה - למשוך את ה100 לפרטי ואז לעשות את אותה ההשקעה. ה100 הופך ל70 בחשבון הפרטי. הוא צומח פי עשר, נהיה 700, מממש, עכשיו יש מס של 25 אחוז על ההפרש של 630, כלומר 157.5 כלומר נשאר 542.5.
מה פספסתי?
תשואה - ברור שלא יודעים, אבל אני חושב שהחישוב יתן תוצאה שהחברה לא פחות עדיפה לא משנה התשואה, פי 10 או 5 אחוז צנועים לשנה.
לגבי מס יסף - יכול להיות שהוא לא כזה בר התעלמות במידה ומושכים את אותו הרווח בסוף במכה. כי יכול להיות שאם היינו מושכים את הרווח מהחברה לאורך זמן, לא היינו משלמים מס יסף, ובמצב בו השקענו דרך החברה ואז משכנו הכל, נשלם. ההפרש בין שני המצבים שתיארתי הוא בערך 3 אחוז - כלומר כנראה שאם למשוך, אז לא במכה גם אז. כמו שרשמת בעצם.