• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לחצן מצוקה לקשישים - איזה מומלץ?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
1,014
אהלן חבר'ה,
אשמח להמלצה\דיסהמלצה על סוג לחצן מצוקה.
כמובן שרק אחד שאפשר ללבוש על הגוף והוא עמיד במים.

1) האם כדאי לקנות שעון עם סים כך שהקשיש יוכל להתקשר למספר של קרוב במקרה חירום?

2)או שעדיף לחצן שמקשר את הקשיש ישירות למוקד? (האם המוקד תמיד מטפל? האם אפשר לסמוך עליו? אפשר להגדיר שיתקשר בנוסף גם לקרוב?)
ראיתי המלצה ליד שרה בגלל שיש ללחצן שלהם חיישן נפילה בנוסף, מה דעתכם? יש למישהו ניסיון עם זה? האם יש הרבה false positives לחיישן הזה?

תודה

אנחנו קנינו עם סים אבל שכחו להטעין באופן די עיקבי.
עכשיו יש לחצן למוקד הקשישים האזורי - עוד לא נוסה בזמן אמת.
חיישן נפילה - צריך לבדוק עם ההורה. לא כולם אוהבים ללבוש שעון כל היום. מנסיון בשעון כושר לאופניים אין הרבה התרעות שוא.
יש גם לחצן של שח״ל - ההורים של אישתי מרוצים מהם - הגיבו לקריאות בזמן סביר.

עוד נקודה משמעותית היא איפה אתה נימצא. איכות השירות שונה מאיזור לאזור.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו קנינו עם סים אבל שכחו להטעין באופן די עיקבי.
הלחצנים של נותני השירות נטענים בצורה אלחוטית? למה שגם אותם לא ישכחו להטעין?

עוד נקודה משמעותית היא איפה אתה נימצא. איכות השירות שונה מאיזור לאזור.
אזור המרכז - אזור גבעתיים

שימו לב, אנסה להיות עדין.
ברור שזה עדיף מכלום! אבל שתדעו
תמיד עדיף להתקשר ישירות למד"א ולא דרך הלחצן מצוקה.
ודי לחכימא ברמיזא.

נ.ב.
מי שעדיין לא הבין. שיישאל חברים ממד"א/איחוד

איך קשיש שנפל ונמצא לבד בבית יתקשר למד״א? אתה טוען שעדיף לחצן שיתקשר לקרוב ואז הקרוב יתקשר בעצמו למד״א? ואם כן, מה אם הקרוב לא זמין?

אני חושב שהבנתי אותך, אבל אשמח להבהרה בפרטי

ודי לחכימא ברמיזא.

נ.ב.
פשוט תגיד מה שהתכוונת.
אם אתה לא מעוניין, אשמח לגם בפרטי.

ודי לחכימא ברמיזא.
כשמזמינים אמבולנס דרך לחצן המצוקה, העלות היא על נותן השירות. כלומר גם אם אין אשפוז, הקשיש לא ישלם מכיסו על האמבולנס.
נ.ב.
אין לי כאלו, אשמח אם תסביר.

כשמזמינים אמבולנס דרך לחצן המצוקה, העלות היא על נותן השירות. כלומר גם אם אין אשפוז, הקשיש לא ישלם מכיסו על האמבולנס.

אין לי כאלו, אשמח אם תסביר.
אפילו שאני תימני, לא דיברתי לרגע על עלות האמבולנס.

עדיף לישראל ישראלי כאשר יש לו כאבים או לחצים בחזה להתקשר ישירות למד"א ולא דרך גוף שלישי כמו נתלי וכיוב"א.
למה? כי כאשר השיחה עוברת דרך מוקדן , לעיתים קרובות הנהגים של גוף כזה או אחר, מורידים רגל מהגז.
זה משהו ידוע. אבל אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה ...

אפילו שאני תימני, לא דיברתי לרגע על עלות האמבולנס.

עדיף לישראל ישראלי כאשר יש לו כאבים או לחצים בחזה להתקשר ישירות למד"א ולא דרך גוף שלישי כמו נתלי וכיוב"א.
למה? כי כאשר השיחה עוברת דרך מוקדן , לעיתים קרובות הנהגים של גוף כזה או אחר, מורידים רגל מהגז.
זה משהו ידוע. אבל אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה ...
בחיי שאני לא מצליח לדמיין מה יכול להיות ההיגיון.

אתה יכול לתת דוגמא היפוטתית לחלוטין, שאינה קשורה כמובן בשום אופן למד"א, מה יכול לגרום להתנהלות כזו?

בחיי שאני לא מצליח לדמיין מה יכול להיות ההיגיון.

אתה יכול לתת דוגמא היפוטתית לחלוטין, שאינה קשורה כמובן בשום אופן למד"א, מה יכול לגרום להתנהלות כזו?

לפות״ש, תתעלם מכל החלק הזה בבקשה.
אני יכול לתת דוגמא לחלוטין לא היפוטתית. הייתי מגיש עזרה ראשונה במדא בגילאי הנוער, היום נהג וחובש מתנדב, מתנדב רק בתחנת ה״אם״ שלי, משמע פריפריה דרומית.

קריאות ממוקדי החירום האלו, מסווגות בראש (לא שלי ולא של אף אחד ממתנדבי ועובדי הארגון) בצורה די אוטומתית, כקריאה פחות רצינית.
ואבהיר: רמת המקצועיות של לוקח הקריאה בנטלי למול מוקד מדא נמוכה בצורה משמעותית, מה גם שבחלק גדול מהמקרים יש פערי שפה בקבלת הקריאה, דבר שבמד״א קיים לו פתרון משמעותי (יש במרחק טלפון כונן שפה לרוב השפות המדוברות).

כך שיצא לי המון פעמים לנהוג לאירועי חירום מנטלי, שהסתיימו בלא כלום. מה זה לא כלום? הזנקת ארבעה צוותים לגברת שפותחת הדלת עם חיוך רחב ומצטערת שלחצה בטעות.

לקורא הממוצע זה עלול להשמע כמו משהו משהו הזוי, בפועל זה יום יומי, כשאני נוהג על אמבולנס, רכב מסוג סוואנה, גדול מאוד, עם שלוש מתנדבות נוער חביבות מאחורה, שחגורות בדרך לא דרך לספסל לא ספסל, יש בידיי שיקול בדעת לגבי אופי הנהיגה.
האם אסע במהירות גבוהה? האם אפנה בחדות? האם אחצה כל אור אדום שנקרה בדרכי?
ומה עם שלושת האופנוענים המתנדבים שבדרך? ועם ניידת הטיפול נמרץ עם צוות של ארבעה אנשים?
עכשיו קח את מה שרשמתי, בתור בן אדם בן 25 שמתנדב פעם בשלושה שבועות, ותכפיל באלף לגבי נהג מד״א שחוק שעובד במערכת 25 שנים. אתה באמת חושב שהוא ייתייחס לקריאת מוקדן נטלי מעורפלת כמו למוקדן של מד״א? אם כן, אתה תמים.

דרך אגב, הנושא הזה זוהה על ידי מד״א עוד לפני ש @Shlomi Z כתב אותו כאן.
היום הנוהל מחייב חיוג של מוקדן מד״א לכל כתובת של נטלי ודומיו ששובצה על אמבולנס מד״א.
מעניין לראות את סטטיסטיקת הורדת הדחיפות בנושא הזה. כמה קריאות חיים ומוות של נטלי עוברות סיווג למנהלתיות על ידי מוקדן מדא.
להערכתי הסטטיסטיקה מלמדת על רמה מקצועית מצערת במקרה הטוב, ומפחידה במקרה הרע.

ומכאן, לפותח השרשור, תתעלם מכל מה שאמרתי בבקשה.
אין חלופה טובה לקשישים מלחצני המצוקה הקיימים היום, על שעון לא בטוח שהייתי הולך, הייתי שמח שסבתי תגיע למוקד חירום ולא לדודה הלחוצה שלי כל פעם שהיא מחליקה. בסוף מה שכתבתי כאן מצער מבחינת מד״א וכספי חברות כאלו, מבחינתך זה לא מעניין. בהעדר חלופה איכותית, הייתי שמח שהקשיש יוכל ליצור כל קשר עם מוקד חירום כלשהו שמאויש 24/7.

מעניין אם ניתן לקשר את הלחצנים האלו גם אלייך (או לאחד אחר מבני המשפחה) ככה שכל שיחה עם נטלי תעבור עדכון לייב לבן משפחה. זה מעלה את נושא האמינות של הלחצנים האלו עשרות מונים.

מה כן הייתי לוקח ממה שכתבתי למעלה בשבילך? ללמד את הקשיש ליצור קשר עם מוקד חירום אמיתי במקרי חירום במוסכנות גבוהה, בהינתן יכולת פיסית לחייג. אין ספק שלאדם עם רקע קרדיאלי, עם כאבים בחזה, זיעה קרה, ותחושה ״בול״ כמו בהתקף הלב הקודם שלו, עדיף לחייג ישירות למד״א (או איחוד הצלה אם יש העדפה), מאשר ללחוץ על לחצן חירום שיוביל למוקדן פעור.

נערך לאחרונה ב:
אין חלופה טובה לקשישים מלחצני המצוקה הקיימים היום,
מודה מאוד על התגובה הארוכה והמפורטת.
האם מניסיונך\ניסיון אחרים יש ספקי לחצני מצוקה עדיפים יותר? או כאלה שכדאי להמנע מהם?

מודה מאוד על התגובה הארוכה והמפורטת.
האם מניסיונך\ניסיון אחרים יש ספקי לחצני מצוקה עדיפים יותר? או כאלה שכדאי להמנע מהם?

שוב, את העבודה שלהם, מבחינתי כולם עושים.
רק צריך להבחין, העבודה שלהם=!הענקת טיפול רפואי.
העבודה שלהם=קשר למוקד שמאויש 24/7 בהינתן חוסר יכולת פיסית.

אני מוציא את השיקול הכלכלי, בעיקר כי אין לי באמת מושג ירוק לגביו ואני מכיר טוב את ההתנהלות המבצעית/רפואית.
תחלק לשני נושאים:

אלקטיבי: כואב לי הגב/יצא לי בדיקות דם לא תקינות/ כואב לי הראש - שם נטלי יתנו מענה נהדר. ישלחו רופא חמוד שיתן וולטרן/ירגיע/ירשום הפניות.

חירום: גברת שנפלה ושברה ירך, צריך לפרוץ לה הביתה, כי היא גרה לבד ןהחליקה במקלחת. חו״ח מקרי סכנת חיים- פה, אין משמעות, מי שמבטיח את המהירות מענה הגבוהה לך אליו.

אני אסייג, שח״ל ידועים כטובים מאוד (בלי טיפת ציניות) לאנשים בעלי רקע קרדיאלי (לבבי), בגלל יכולות אנליזה ביתיות גבוהות והימצאות רופא שלרוב מבין עניין (לעומת...) בניידות טיפול נמרץ. אם יש רק לבבי, שווה לבדוק אותם, בהנחה שלא, עם כל החסרונות הייתי הולך על נטלי.

לגבי יד שרה, קרה לי כבר לפרוץ לבית של גבר בן 75 ביחד עם צוות כבאים ושוטרים כדי לגלות שהחתול הפיל את השעון מהשידה, והוא ישן וחא ענה לטלפון- מבחינת המוקדים זה חשש לחיי אדם ןמזניקים את כל כוחות ההצלה לכתובת. זו לא הייתה חוויה נעימה לקשיש, המשוואה עדינה, הייתי נמנע מfalse positive ככל שניתן.

אני מוסיף בהודעה נפרדת בכוונה:
יש כמה סוגי שירותים,
השניים העיקריים זה רופא עד הבית ושליחת ניידת טיפול נמרץ (עם רופא) לעומת שליחת אמבולנס טיפול נמרץ (אותו ציוד, אותו כלי רכב, אין רופא- מד״א)
אם יש זמינות גבוהה של ניידות של החברה המטפלת באיזור המגורים, זה משמעותית טוב יותר, לרופא יש אפשרויות גבוהות יותר בנוגע להשארת חולה בבית.
אם יש אפשרות שניידת שחל/נטלי תבדוק ותשאיר את החולה בבית, זו פונקציה נהדרת לחולה. במד״א גם אם טיפלנו בו בבית, אנו מחויבים לפנות לביה״ח.
רופא לא.

לגבי יד שרה, קרה לי כבר לפרוץ לבית של גבר בן 75 ביחד עם צוות כבאים ושוטרים כדי לגלות שהחתול הפיל את השעון מהשידה, והוא ישן וחא ענה לטלפון- מבחינת המוקדים זה חשש לחיי אדם ןמזניקים את כל כוחות ההצלה לכתובת. זו לא הייתה חוויה נעימה לקשיש, המשוואה עדינה, הייתי נמנע מfalse positive ככל שניתן.
מעניין, הלחצן מיועד עבור מישהי מבוגרת אבל פעילה מאוד בבית (ניקיון ובישול וכו') האם עבור קשיש פעלתני יש הרבה מקרים שהכפתור נלחץ בטעות? (ואז כל פעם צריך לשאול אותה אם היא בסדר?).

נערך לאחרונה ב:
מעניין, הלחצן מיועד עבור מישהי מבוגרת אבל פעילה בבית (ניקיון ובישול וכו') האם עבור קשיש פעלתני יש הרבה מקרים שהכפתור נלחץ בטעות? (ואז כל פעם צריך לשאול אותה אם היא בסדר?).

לא כשהוא עלייה, צריך למצוא גם את האחד שנוח לגברת ולערב אותה אקטיבית בתהליך שיגרום לה לא לסלוד מזה.

לקורא הממוצע זה עלול להשמע כמו משהו משהו הזוי, בפועל זה יום יומי, כשאני נוהג על אמבולנס, רכב מסוג סוואנה, גדול מאוד, עם שלוש מתנדבות נוער חביבות מאחורה, שחגורות בדרך לא דרך לספסל לא ספסל, יש בידיי שיקול בדעת לגבי אופי הנהיגה.
האם אסע במהירות גבוהה? האם אפנה בחדות? האם אחצה כל אור אדום שנקרה בדרכי?
ומה עם שלושת האופנוענים המתנדבים שבדרך? ועם ניידת הטיפול נמרץ עם צוות של ארבעה אנשים?
עכשיו קח את מה שרשמתי, בתור בן אדם בן 25 שמתנדב פעם בשלושה שבועות, ותכפיל באלף לגבי נהג מד״א שחוק שעובד במערכת 25 שנים. אתה באמת חושב שהוא ייתייחס לקריאת מוקדן נטלי מעורפלת כמו למוקדן של מד״א? אם כן, אתה תמים.
איזה מזל שאתה בחיים...
עכשיו אני אוכל להראות לאנשים שאני לא סתם ממציא סיפורים.

לא כשהוא עלייה,
הכוונה היא דווקא כשלמשל מבשלים או מנקים, אז הכפתור שעל הצמיד עלול להחלץ בטעות...גם אם זה קורה פעם ביום או בכמה ימים זה ממש לא טוב וגורם לתרחישים שתיארת קודם

הכוונה היא דווקא כשלמשל מבשלים או מנקים, אז הכפתור שעל הצמיד עלול להחלץ בטעות...גם אם זה קורה פעם ביום או בכמה ימים זה ממש לא טוב וגורם לתרחישים שתיארת קודם

אני מתנצל, אני לא יודע.
צריך לבדוק מולם, תזכור שכשמנקים או מבשלים גם עונים למוקד של נטלי די מהר אם נלחץ בטעות, אולי לא נעים אבל למד״א זה לא מגיע. יש יוצאים מין הכלל, אני לא יודע סטטיסטיקה שלהם.

יש למישהו רעיון לגבי "לחצן מצוקה"

אבל שיתקשר לאו דווקא למד"א ? אלא לבני משפחה.
משהו דמוי שעון אפילו ?
[אמא שלי לא קשישה אבל היה לנו מקרה מצער שבהרבה מזל מישהו היה לצדה]

יש למישהו רעיון לגבי "לחצן מצוקה"

אבל שיתקשר לאו דווקא למד"א ? אלא לבני משפחה.
משהו דמוי שעון אפילו ?
[אמא שלי לא קשישה אבל היה לנו מקרה מצער שבהרבה מזל מישהו היה לצדה]
להורים שלי היה לחצן מצוקה שנלבש כצמיד על היד. הוא היה מחובר למוקד רפואי ששייך למועצה האזורית (תבדוק במועצה שלכם אם יש שירות כזה).
ראשית, הם רוב הזמן לא לבשו את הצמיד, וכל פעם שקרה משהו לאחד מהם אז הבטיחו שמעכשיו יקפידו אבל שכחו.
שנית, המקום הכי מסוכן זה המקלחת והם גם ככה הורידו אותו (ושכחו לשים שוב).
שלישית, כל לחיצה שלהם למוקד - היו מתקשרים אלי מהמוקד שאבדוק אם באמת צריך. אמנם היה אינטרקום שאיפשר למוקד לשוחח איתם, אבל זה היה תלוי במיקום הנפילה בבית. לא הכל היה מרושת. ואבא שלי היה כבד שמיעה אז בכלל לא ענה להם. כשגרתי רחוק, הייתי מבקשת מאחד השכנים לקפוץ לראות אם הכל בסדר.

כמה הרפתקאות היו לי איתם בעניין הזה, אלהים שתשמור. נפילות, שבירת ירך, התהפכות קלנועית...
אין דבר יותר חשוב מהאפשרות שמישהו יבקר/יציץ/יראה אותם כל יום בגילאים האלה. שום טכנולוגיה לא תצליח להחליף את זה, במיוחד כשהם לא באמת משתמשים בה (או משתמשים לא נכון).

Back
למעלה