אבא קיבל 100% נכות בביטוח הלאומי מ 28/10/2024 עד 31/07/2025 בוועדה ללא נוכחות - האם אפשר לקבל פטור מתשלום ביטוח לאומי בשכר?
לפי מה שמצאתי אי אפשר אלא רק בנכות של מעל שנה, האם אני טועה? אני גם לא בטוח שהבנתי למה הכוונה
"פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי מהקצבה ומהכנסה שלא מעבודה" , בזמן שבשורה הבאה כתוב
"אם הוא
עובד כשכיר - מעסיקו חייב לשלם עבורו דמי ביטוח לאומי לענפים נפגעי עבודה, אמהות ופשיטת רגל, וכן חלה חובת תשלום דמי ביטוח בריאות."
בכל אופן כנראה רלוונטי רק לאחר שעוברת שנה. אני מניח שיהיה ניתן לקבל החזר מהביטוח הלאומי?
קיבל גם 100% נכון מ28/10/2024 עד 31/01/2025 ממגדל (פנסיה), חייב לתת מילה טובה על מגדל - היו מהירים, יעילים ושירותיים. מפתיע!
כבר הגשתי תביעה נוספת (לטענתם ניתן להגיש עוד לפני שנגמרה התביעה הנוכחית).
בגזרת הביטוח הפרטי תבענו את הביטוח של הסיעודי של הראל, שאמור לזכות את אבא בקצבה כלשהי. אני חושב שפספסנו פוטנציאל בביטוחים הפרטיים, אבל אין לי מושג איך העולם הזה מתנהל למען האמת ולהורים יש לא מעט בלאגן בביטוחים.
הראל אגב, לא יקבלו ציון לטובה. עוד לא בדקו בכלל את המסמכים, כמדומני יותר משבועיים לאחר מכן.
בגזרת מס הכנסה - גם להם מגיע ציון טוב ומילה טובה. הממשק לתיאום מס נהדר, קל ונגיש!
עשיתי תיאום מס לאבא על מנת שלא יקצצו לו 47% מקצבת הנכות בפנסיה.
בכל אופן מאמין שאבא יקבל פטור ממס הכנסה עבור 2025 ואגיש עבורו דוח מס שנתי לבקשה להחזר מס. ככל הנראה לא יקבל עבור 2024, אבל לפחות עבור 2025.
שאלה ליודעי דבר:
לאחר תשלום אגרה לוועדה רפואית של מס הכנסה והביטוח הלאומי לפטור ממס, היכן אמורים לקבל את האישור והעדכון?
באתר הביטוח הלאומי או באזור האישי במס הכנסה?