• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטוח דירה- ניסיון לסכם את כל המידע ושאלות

• פותח הנושא פותח הנושא doc29
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,591
הי, עברתי על כל הפוסטים בנושא ועדיין לא סגור שהבנתי עד הסוף מה סבורים חכמי הפורום.

ירשתי לצערי דירת 3.5 חדרים במרכז הארץ, שוויה כ-1.4 מיליון, בבית משותף (20 דירות), נבנתה ב-1970. שטחה 64 מ"ר+עוד 11 מ"ר של חניה. בארנונה כתוב משום מה 80 מ"ר.
אני מעוניין להשכיר אותה בשלב כלשהו. בכל מקרה, נראה לי הגיוני לבצע ביטוח דירה.

להלן מה שהבנתי מקריאה בפורום ובאתר משרד האוצר:
1. אין טעם לבצע ביטוח תכולה, בטח בתרחיש שאני משכיר. כן יש טעם לבצע ביטוח מבנה.
2. ביטוח מבנה מבטח כברירת מחדל את ערך הכינון, משמע כמה עולה לבנות את הדירה (ובתוך זה כ-10% השתתפות עצמית). ראיתי שבפורום ציינו ערך של כ-5,000 ש"ח למ"ר, משמע במקרה שלי, יש לבטח כ-350 אלף ש"ח.
3. אפשר לוותר על כיסוי במקרה של רעידות אדמה. לא הבנתי למה. נראה לי לא חכם לוותר על זה. או שמא?
4. במקרה של בניין משותף, כמו אצלי, אם לא לכל הדיירים יש ביטוח מבנה, יש סיכוי סביר שהסכום שאקבל מהביטוח לא באמת יאפשר לי לבנות דירה חדשה. ולכן מומלץ לשלם גם על הרחבה שתשלם לי עוד כסף שלכאורה אמור לאפשר לי לקנות דירה חדשה. העניין שלפי מה שכתוב בתקנון של זה- מדובר בתוספת של עוד "לפחות 100%". לא ברור מה זה בדיוק אומר- אבל נראה לי שגם אם זה יעלה ל-800 אלף נניח, עדיין זה לא בדיוק יאפשר לי לקנות דירה שוות ערך.
5. חשוב לכלול ביטוח צד ג' (למקרה ששריפה בדירה שלי תכלה גם דירה סמוכה).
6. בנוגע לנזקי מים - ראיתי שיש 2 אופציות- הראשונה היא שרברב מטעם החברה. מניסיון אישי אני יודע שזה זבל של דבר. השניה שרברב לבחירתי כמובן עם פרמיה גבוהה יותר. אופציה 3 גם לוותר על זה- רק לא הבנתי האם זה מתייחס רק לתיקונים "קטנים" של שרברב או למקרה של דליפה רצינית שהורסת חלק ניכר מהדירה- ואם זה מתייחס לזה, למה זה לא מכוסה ממילא בכיסוי המבנה?

פספסתי משהו? דגשים?

אגב, אני נכנס לקבע בעוד פחות מחודש, האם מישהו יודע שיש ביטוח בהנחה משמעותית אצלם?

תבדוק מול כמה חברות. יש הבדל לא קטן בכלל בכיסויים והתנאים (שרברב חברה, צד ג וכד).

1. ממש לא חובה. בטח אם אתה משכיר ולא שם ריהוט.
2. 5000 זה כלל אצבע. תעשה חשבון מה נראה לך הגיוני. 350,000 נשמע לי מעט. תתייעץ עם שכנים בבניין? שמאי?
3. עניין של טעם לסיכון. אני עשיתי, שכנים שלי לא. יש גם הבדל בסוג בניה, גיל המבנה, סוג הקרקע, אזורי סיכון.
4. לא יודע
5. חייב. תעשה כמה שיותר במחיר סביר, שוב - יש הבדל גדול בין החברות מבחינת הביטוח צד ג שהן מציעות.
6. גם קטע מסריח. אני מניח שזה סעיף נפרד כי זה נזק מאד נפוץ. תעשה סקר בין החברות גם.

6. תעשה את המינימום/שרברב הבית.
2. תעשה לפי 6-6.5K למ"ר.

350,000 נשמע לי מעט. תתייעץ עם שכנים בבניין? שמאי?
ראיתי ערך ביטוח של כ600K על דירה ששוויה בשוק הוא כמעט 2 מיליון. אז נשמע לי דוקא סטנדרטי.

העניין שלפי מה שכתוב בתקנון של זה- מדובר בתוספת של עוד "לפחות 100%". לא ברור מה זה בדיוק אומר- אבל נראה לי שגם אם זה יעלה ל-800 אלף נניח, עדיין זה לא בדיוק יאפשר לי לקנות דירה שוות ערך.
אתה צריך לבדוק כמה זה יתן לך עבור הדירה שלך, הסכום הספציפי צריך להקבע עבורך מראש על ידי חברת הביטוח. במקרה שלנו זה הגיע פחות או יותר לשווי השוק של הדירה.

אפשר לוותר על כיסוי במקרה של רעידות אדמה. לא הבנתי למה. נראה לי לא חכם לוותר על זה. או שמא?
הבעיה עם כיסוי רעידות אדמה הוא שהפרמיה היא פרומיל אחד מהערך המבוטח בלי שום תלות במיקום הדירה, סיכון לרעידת אדמה וכולי. בעיני בלי ערך כינון זה ממילא ביטוח די חסר משמעות, מה יעזור לך לקבל 350K (פחות השתתפות עצמית, בדרך כלל כ100K) אם איבדת דירה ששווה 1.4 מיליון?

חשוב לכלול ביטוח צד ג' (למקרה ששריפה בדירה שלי תכלה גם דירה סמוכה).
בדוק גם ביטוח מעסיקים, אני לא זוכרת אם זה כלול בביטוח צד ג או שזה סעיף נפרד אבל זה חשוב מאד, אם המנקה או השיפוצניק מחליקים ושוברים רגל אצלך בבית, צריך את הביטוח הזה. אגב ביטוח צד ג רגיל כולל גם הגנה, למשל, מכלב שגר בבית ונשך מישהו וכדומה. לא לוותר.

מומלץ ביטוח מבנה מלא וצד ג'

1. כן
  2. אני משלם במרכז על 70 מ״ר 500 לשנה מבנה+מים+רעידות אדמה + צד ג + נזקי מים ושרברב (בקיצור הכל פחות תכולה)
  3. לא מוותר , לא עולה הרבה ושווה בעיני את הכסף הזרוק
  4. יש אופציה שמייקרת מאוד (פי שתיים) את הביטוח שבה אתה מוסר את הנכס לחברת הביטוח וומקל עת ערך הכינון + שווי הקרקע - כלומר מחיר הדירה - לא רכשתי את זה
  5. כן, בהחלט
  6. נזקי מים זה גם ציצוץ צנרת נוראית ולא סתם נזילה קטנה, ואם אתה משכיר אז שהשוכרים יתאמו עם השרברב בית או פרטי, הלכתי על שרבב בית.

גם לדירה שמשכירים שאין בה תכולה (משמעותית) של המשכיר ?
כן, אם יפול טיח מהתקרה על ראש הדייר ו/או אורח, או קצר בחיוט שיגרום לנזק גופני, או כול פגע לאנשי תחזוקה שיגיעו לדירה יתבעו אותך.
ביטוח צד ג' ממש לא יקר.

כן, אם יפול טיח מהתקרה על ראש הדייר ו/או אורח, או קצר בחיוט שיגרום לנזק גופני, או כול פגע לאנשי תחזוקה שיגיעו לדירה יתבעו אותך.
ביטוח צד ג' ממש לא יקר.
התכוונתי לתכולה

למה איכפת לך ? הרי אתה מוגן על ידי צד ג .
אז אם הדירה ריקה מתכולה של המשכיר נזק לשוכר זה עיניינו , לא ?

ציטוט:
לשוכרים מומלץ להוסיף ביטוח תכולה וביטוח צד שלישי, כדי להגן על עצמם טוב יותר מפני נזקים אפשריים, לרכוש או לגוף של צד שלישי

כמשכיר אני יכול התעלם מהתכולה של השוכר, אבל אני חושב שעדיף לנהוג באחריות ולדרוש ביטוח תכולה, אם הוא לא מספיק אחראי, לפחות אני דורש זאת.

כמשכיר אני יכול התעלם מהתכולה של השוכר, אבל אני חושב שעדיף לנהוג באחריות ולדרוש ביטוח
ואם כל שווי התכולה שלו לא עולה על 10,000₪ והוא לא מעוניין לבטח?

• אני משלם במרכז על 70 מ״ר 500 לשנה מבנה+מים+רעידות אדמה + צד ג + נזקי מים ושרברב (בקיצור הכל פחות תכולה)
פניתי למספר חברות להצעת מחיר. בינתיים קיבלתי מהפניקס אבל נראה שזה בסקאלת מחיר אחרת לגמרי ממה שציינת. מה דעתך?

- ביטוח מבנה על פי 6000 שח למר = 480,000- זה פרמיה של 216.
- שווי הדירה להערכתי הוא 1.3M לכן ביקשתי לבטח 820,000 נוספים לרעידות אדמה בלבד (זה מה שמקובל אגב- רק לרעידות? כי זה הנזק היחיד שבו יש מצב להשתמש בסעיף הזה?)- עוד 410 ש"ח.
- נזקי מים משרברב בהסדר- 272 ש"ח.
- צד ג'- 100 ש"ח.
- רעידות אדמה- 480 ש"ח.
- כיסוי לדירה בלתי תפוסה למבנה- אין לי מושג מה זה ולמה השתרבב להצעת המחיר- בכל מקרה זה עוד 100 ש"ח.

בקיצור 1324 ש"ח לשנה- מתקרב לפי 3 ממה שאמרת. אפילו אם נקזז את זה שהדירה היא 80 מ"ר (הם מתעקשים על מה שרשום בארנונה למרות שממה שידוע לי 11 מ"ר מזה זה בעצם החניה שבטאבו), זה המון. הם פשוט יקרנים בטירוף? או שאני מבטח פה משהו ביתר?

בקיצור 1324 ש"ח לשנה- מתקרב לפי 3 ממה שאמרת. אפילו אם נקזז את זה שהדירה היא 80 מ"ר (הם מתעקשים על מה שרשום בארנונה למרות שממה שידוע לי 11 מ"ר מזה זה בעצם החניה שבטאבו), זה המון. הם פשוט יקרנים בטירוף? או שאני מבטח פה משהו ביתר?
גם הדירה שלי 88 מ״ר, מתוך זה 11 מ״ר חניה, מבנה/רעידת אדמה פחות מ 600k, תכולה 150k, ומשלם פחות מ 1100. תבדוק את שירביט.

70 מר, 520 של לשנה
ללא תכולה כולל רעידות אדמה
שווי מבנה 314000
הכשרה
וגם ביטוח חקלאי

נערך לאחרונה ב:
ואם כל שווי התכולה שלו לא עולה על 10,000₪ והוא לא מעוניין לבטח?

סיכוי נמוך שיסרב, מדובר באזור ביקוש החזק ביותר בישראל.

פניתי למספר חברות להצעת מחיר. בינתיים קיבלתי מהפניקס אבל נראה שזה בסקאלת מחיר אחרת לגמרי ממה שציינת. מה דעתך?
בדוק AIG, בדיוק ביטחתי שם היום, זולים לאללה.

@doc29 תוכל לעדכן מה החלטת בסוף והאם היו מסקנות נוספות שהגעת אליהן? אני נמצא באותו מקום בדיוק עכשיו :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M ביטוח דירה חדשה עם משכנתא נדל"ן 11
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
ראובן7 ביטוח דירה פוסטים מאיכות נמוכה 0
א ביטוח דירה לדירה חדשה מקבלן נדל"ן 9
S ביטוח בזמן שכירת דירה נדל"ן 16
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 64
ל ביטוח דירה סיכוני מים נדל"ן 0
כנשר רכישת ביטוח דירה- חובה נציג מטעם יבקר בדירה? צרכנות פיננסית 8
S ביטוח דירה להשקעה נדל"ן 1
גילגה ביטוח דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
M ביטוח דירה צרכנות פיננסית 1
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
hommie ביטוח דירה ללא משכנתא אוף טופיק 1
אני חדש ביטוח דירה - יש לכם? חובה? מה לשים לב? מספר שאלות צרכנות פיננסית 3
א התלבטות בנושא ביטוח דירה צרכנות פיננסית 5
י שאלות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 2
Y ביטוח דירה - צריך את זה? צרכנות פיננסית 4
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
א ביטוח שיניים קבוצתי צרכנות פיננסית 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M ביטוח נזקי גוף בדירה מכוסות בביטוח מבנה? נדל"ן 17
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
1337justme ביטוח סיעודי הפסיק לשלם לקשישה עקב "חקירה סמויה" - איך לפעול? צרכנות פיננסית 54
D ביטוח מבנה למשכנתא - אחרי המשכנתא צרכנות פיננסית 19
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
I פריסה לאחור ביטוח לאומי מיסים 1
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
M ביטוח סיעוד בקופת חולים ופרטי צרכנות פיננסית 4
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה