בשורות טובות ופחות טובות
מס הכנסה/ביטוח לאומי
אבא שלי פוטר/התפטר, בזכות זה סוף סוף הסכים ללכת לוועדה פסיכיאטרית (דור ישן - התבייש ללכת. פחד שיפטרו אותו מהעבודה אם ידעו שיש נכות נפשית).
לפני כן היה משוקלל 87.3% לפטור ממס הכנסה.
בזכות ההתעקשות המאוד ניכרת שלי שילך לפסיכיאטר (הלכתי איתו) ולוועדה (הלכתי איתו), השיג אחוזים נוספים וכעת עומד על 90.3%. הושג פטור ממס הכנסה לשנת 2025!
כל כך משמעותי עבור הורי, במיוחד אם אבי לא יוכל לחזור לעבוד. בשנה זו היו להם הכנסות רבות עקב א.כ.ע והעבודה של אבא.
יהיה גם פטור קטן ב2026, אלא אם כן יאריכו לו את הנכות בעתיד באחוז מספק.
בכל אופן, אל תוותרו על הזכויות שלכם, אל תוותרו לבני משפחתכם או לעצמכם והכי חשוב - אל תתביישו!
ביטוח א.כ.ע מהפנסיה
בחדשות הפחות טובות, האריכו לו רק בחודש (תמוהה) את אובדן כושר העבודה למרות הוספת המסמכים מביטוח לאומי. היה לנו מאוד מוזר, אמרתי לאבא ש "שהאיכו לו אוטומטית בחודש בגלל החגים" - על מנת שלא יכנס לפאניקה.
צלצלתי היום למגדל, ככל הנראה עשיתי פאדיחות בשליחת המסמכים.
מסתבר שצריך לשלוח להם רק את המסמכים העדכניים - ללא כל מה שכבר נשלח בעבר. בכל תביעה הגשתי את הכל, מהמסמכים הראשוניים עד למסמכים האחרונים.
כנראה שמי שבדק אותם התעצל, ראה מסמכים ישנים והאריך לו בחודש בלבד בלי לראות בכלל את המסמכים העדכניים ביותר - אחרת אין שום היגיון שהאריכו לו בחודש.
הנציג לא יכל לומר לי את סיבת ההארכה בחודש, ציין שאין לו גישה לחוות הדעת של הרופא. אשלח מייל ואבקש את קבלת חוות הדעת.
בנוסף - לגבי החלק הסיעודי...
שמתי לב שבסביבות מאי אבא הפסיק לקבל את הסעיף הסיעודי של א.כ.ע המקנה תוספת של 25% מהקצבה.
לאחר בירורים צריך טופס ADL מאח או רופא. אני חשבתי שהמסמכים מביטוח לאומי (שגם הם ADL) מספקים (ניידות ושירותים מיוחדים, או אחד מהם).
מסתבר שלא. ככה, בלי להודיע, בלי לבדוק ובלי לעדכן... פשוט הפסיקו לתת לו. שיטת מצליח...
אל תוותרו לחברות הביטוח, תשימו עין, תבררו ואל תתיאשו אל מול בירוקרטיה
אמא כבר קבעה תור לרופאת המשפחה, ננסה להשיג את טופס הADL הנדרש שמאשר שאבא לא יכול לעשות 4 פעולות יומיות.
בתביעה הבאה אגיש רק מסמכים רלוונטים ובתקווה שאת אישור הADL
מה זה ADL?
כאן