Tim_Duncan
משתמש רגיל
- דירוג
- 888
היי,
יש לי ניסיון באבטחת מידע מהפן התוקף (מודיעיני מול טכנולוגים) ומהפן המגן (סטארט-אפ סייבר, לא פיתוח כמובן).
למדתי C# ו-Asembly בתיכון, אפשר לקרוא לזה בסיסי אני מניח. 100.
למדתי פייתון, C ו-CPP באוניברסיטה ברמה די טובה (95-100 בכל התרגילים, במבחנים התיאורטיים שלא ממש למדתי אליהם 70). בפייתון התרגילים כללו: module turtle, פונקציות אריתמטיקה וקלט, pytest, קבצים, RANDOM, רשימות, סטרינגים, מטריצות, סטים, ארגומנטים בהרצה, רקורסיה, בקטרקינג, OOP וקלאסים, עצים (כמובן שהרוב כחלק מתרגילים שהם תכלס משחקים קטנים כמו word search, nanogram, rush hour).
למדתי דיסקרטית (בין היתר קבוצות עצים וגרפים), התחלתי קורס מבני נתונים ועצרתי (הספקתי ללמוד קצת על זמני ריצה, טבלאות גיבוב, מיון וטיפה ערימה).
אין לי ניסיון עבודה כמובן וגם לא בפרויקטים של "העולם האמיתי" (WEB, REST API וכו'). יש לי ניסיון בריצה על DATA של מערכות כמו ספלאנק (בSPL), אבל לא הרבה ניסיון פרקטי בSQL ו-DBים.
ככה"נ יש לי ראיון בעוד חודשיים +- למשרת ג'וניור פיתוח פולסטאק בפייתון, במשרה מלאה (או אוטומציה במקרה הגרוע). בסבירות גבוהה לא מדובר בראיון בסגנון של משרות סטודנט או משרות אחרות של DAST ו-LEETCODE, אלא ראיון קצת יותר פרקטי (משימה). בלי להכנס למה שאני צופה שיהיה בראיון, אשמח לשמוע מכם מה הנושאים שהכי שווה להתעכב עליהם ו-RESOURCES מומלצים ללמוד/לתרגל מהם. מעצות כלליות עד למשהו פרקטי. ברור לי שאני לא הולך להתעמק בשום דבר בחודשיים, אבל הייתי רוצה לא לפספס משהו שכדאי שאדבר את "השפה" שלו. גם המלצה לפרויקטונים קטנים ופרקטיים תתקבל בברכה.
כרגע זו רשימת הנושאים שגיבשתי לעצמי:
חזרה על פייתון - סינתקס של הכל, OOP, למדא, ליסט קומפרהנשן, functools ו-itertools כמו map reduce filter.
חזרה קצרה על CPP - בעיקר זיכרון, מצביעים, OOP והורשה.
מבני נתונים - זמני ריצה, מיון רשימות, מחסנית, תור, רשימה מקושרת, טבלאות גיבוב ופונקציות גיבוב, עצים, AVL, בינארי, חיפוש בינארי, ערימות, מיון ערימות, MIN HEAP, MAX HEAP, גרפים?
קוד נקי בפייתון, טריקים שחוסכים זמן, בסט פרקטיסס
[Clean Code by Robert C. Martin ויש את Refactoring by Martin Fowler - ראיתי המלצה בשרשור אחר, יש לי מה להתחיל להתעמק ברמה הזאת?]
פתרון תרגילי ליטקוד - 4-5 ימים נפרדים
היכרות עם:
GIL
multi-process vs multi-thread
תכנות אסינכרוני
micro-services
דוקר, קוברנטיס
(מימוש בסיסי בפייתון?)
[זו הרשימה שהכי אשמח למקורות ללמוד ו/או לתרגל מהם!)
התממשקות עם WEB, כולל REST API (רוצה לעשות פרויקטון)
עבודה עם JSON וCSV
היכרות XML
היכרות עם Selenium, webdriver (בסיס)
ספריות סקריפטינג פייתון - Urllib, BeautifulSoup (בסיס)
ספריות נוספות - django flask fastapi (בסיס)
ספריות דאטא - Pandas, Numpy (בסיס)
היכרות עם עבודת מתכנת בענן (services, DB), למשל GCP או AWS (בסיס)
sql (וגם no-sql?) ופלטפורמה מוכרת למשל mongodb
חזרה על פקודות לינוקס, גיט
(אם מישהו רוצה לתרגל לינוקס ואין לו כח להרים מכונה וירטואלית - https://bellard.org/jslinux/)
היכרות עם סקראם
[האם יש סיבה להקדיש כמה ימים לJS HTML CSS?, דרך freecodecamp]
אשמח לשמוע כל עצה.
יש לי ניסיון באבטחת מידע מהפן התוקף (מודיעיני מול טכנולוגים) ומהפן המגן (סטארט-אפ סייבר, לא פיתוח כמובן).
למדתי C# ו-Asembly בתיכון, אפשר לקרוא לזה בסיסי אני מניח. 100.
למדתי פייתון, C ו-CPP באוניברסיטה ברמה די טובה (95-100 בכל התרגילים, במבחנים התיאורטיים שלא ממש למדתי אליהם 70). בפייתון התרגילים כללו: module turtle, פונקציות אריתמטיקה וקלט, pytest, קבצים, RANDOM, רשימות, סטרינגים, מטריצות, סטים, ארגומנטים בהרצה, רקורסיה, בקטרקינג, OOP וקלאסים, עצים (כמובן שהרוב כחלק מתרגילים שהם תכלס משחקים קטנים כמו word search, nanogram, rush hour).
למדתי דיסקרטית (בין היתר קבוצות עצים וגרפים), התחלתי קורס מבני נתונים ועצרתי (הספקתי ללמוד קצת על זמני ריצה, טבלאות גיבוב, מיון וטיפה ערימה).
אין לי ניסיון עבודה כמובן וגם לא בפרויקטים של "העולם האמיתי" (WEB, REST API וכו'). יש לי ניסיון בריצה על DATA של מערכות כמו ספלאנק (בSPL), אבל לא הרבה ניסיון פרקטי בSQL ו-DBים.
ככה"נ יש לי ראיון בעוד חודשיים +- למשרת ג'וניור פיתוח פולסטאק בפייתון, במשרה מלאה (או אוטומציה במקרה הגרוע). בסבירות גבוהה לא מדובר בראיון בסגנון של משרות סטודנט או משרות אחרות של DAST ו-LEETCODE, אלא ראיון קצת יותר פרקטי (משימה). בלי להכנס למה שאני צופה שיהיה בראיון, אשמח לשמוע מכם מה הנושאים שהכי שווה להתעכב עליהם ו-RESOURCES מומלצים ללמוד/לתרגל מהם. מעצות כלליות עד למשהו פרקטי. ברור לי שאני לא הולך להתעמק בשום דבר בחודשיים, אבל הייתי רוצה לא לפספס משהו שכדאי שאדבר את "השפה" שלו. גם המלצה לפרויקטונים קטנים ופרקטיים תתקבל בברכה.
כרגע זו רשימת הנושאים שגיבשתי לעצמי:
חזרה על פייתון - סינתקס של הכל, OOP, למדא, ליסט קומפרהנשן, functools ו-itertools כמו map reduce filter.
חזרה קצרה על CPP - בעיקר זיכרון, מצביעים, OOP והורשה.
מבני נתונים - זמני ריצה, מיון רשימות, מחסנית, תור, רשימה מקושרת, טבלאות גיבוב ופונקציות גיבוב, עצים, AVL, בינארי, חיפוש בינארי, ערימות, מיון ערימות, MIN HEAP, MAX HEAP, גרפים?
קוד נקי בפייתון, טריקים שחוסכים זמן, בסט פרקטיסס
[Clean Code by Robert C. Martin ויש את Refactoring by Martin Fowler - ראיתי המלצה בשרשור אחר, יש לי מה להתחיל להתעמק ברמה הזאת?]
פתרון תרגילי ליטקוד - 4-5 ימים נפרדים
היכרות עם:
GIL
multi-process vs multi-thread
תכנות אסינכרוני
micro-services
דוקר, קוברנטיס
(מימוש בסיסי בפייתון?)
[זו הרשימה שהכי אשמח למקורות ללמוד ו/או לתרגל מהם!)
התממשקות עם WEB, כולל REST API (רוצה לעשות פרויקטון)
עבודה עם JSON וCSV
היכרות XML
היכרות עם Selenium, webdriver (בסיס)
ספריות סקריפטינג פייתון - Urllib, BeautifulSoup (בסיס)
ספריות נוספות - django flask fastapi (בסיס)
ספריות דאטא - Pandas, Numpy (בסיס)
היכרות עם עבודת מתכנת בענן (services, DB), למשל GCP או AWS (בסיס)
sql (וגם no-sql?) ופלטפורמה מוכרת למשל mongodb
חזרה על פקודות לינוקס, גיט
(אם מישהו רוצה לתרגל לינוקס ואין לו כח להרים מכונה וירטואלית - https://bellard.org/jslinux/)
היכרות עם סקראם
[האם יש סיבה להקדיש כמה ימים לJS HTML CSS?, דרך freecodecamp]
אשמח לשמוע כל עצה.
נערך לאחרונה ב: