• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם יש משקל רב כל כך לתואר מדמח כשיש כבר ניסיון, או שעדיף להשקיע בכיוונים אחרים?

• פותח הנושא פותח הנושא Hermayoni
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Hermayoni

משתמש רשום
דירוג
1
הי,
אני כרגע בשלב של מחשבות על מעבר והתפתחות...
נכון לעכשיו עובדת שלוש וחצי שנים כמפתחת תוכנה בחברת הייטק גלובלית.
כיום התפקיד שלי אמנם מעניין, אבל אני מרגישה שאני לא ממצה יכולות ומחפשת דרך לפרוץ קדימה / לעשות משהו שיזיז אותי מהמשבצת הזאת לתחום אטרקטיבי יותר, או לתפקיד משמעותי יותר.
הכיוון שחשבתי עליו בעיקר הוא ללכת לעשות תואר במדעי המחשב בפתוחה, כי ההכשרה שלי היתה לא ממש פורמלית, עשיתי מסלול מקוצר (לא מפרטת שלא יישמע כפרסומת) שכלל קורסים רבים ממדמח, והתנסות מעשית וכך הגעתי למשרה הנוכחית שלי, אבל החשש שלי הוא מה יהיה הלאה, אמנם הגישה כיום היא לומר שמסתכלים בעיקר על ניסיון ולא על תואר, אבל הניסיון האישי שלי מראה שעל פי רוב, אפילו כדי להגיש את עצמך לרוב המשרות - צריך למלא את הסעיף של מקום לימודים וממוצע ציונים.
גם במקום העבודה שלי כיום, היה קידום שהוצע לי ובסופו של דבר המנהל נסוג ממנו ברגע האחרון, אני די בטוחה שזה קשור לסעיף הזה של ההכשרה הפורמלית שחסרה - הוא לא היה מודע לזה קודם לכן כי עברתי לצוות הזה מצוות אחר בתוך החברה (למרות שהוא תירץ את זה בסיבות אחרות שלא היה נשמע שהוא מאמין בהן)... ואני בהחלט ארצה להתקדם בעתיד כמובן, ולא הייתי רוצה להתקל במחסומים מהסיבה הזאת,
מלבד זאת די ברור לי שיש גם פער בשכר על רקע ההכשרה החסרה
ההתלבטות העיקרית שלי האם ללכת על זה או לא היא מכמה סיבות,
קודם כל אולי כל זה יושב על איזשהי נחיתיות מובנית (שאני סובלת ממנה תמיד, תסמונת המתחזה אפשר לומר), שגורמת לי לחשוב שלא אצליח בכוח הכישורים והניסיון להתקדם הלאה גם כך?
הסיבה השנייה היא מכיוון שכרגע הסכום שאני מרוויחה לא רע, אבל אני מפרנסת עיקרית (עד שהבן זוג יסיים את לימודיו), כך שמצד אחד יהיה קשה לממן את הלימודים, ולא סביר להניח שאצליח לקבל מלגות - כי כאמור כבר עובדת בתחום ומרוויחה, ומצד שני, אין לי אפשרות לצמצם משרה מה שאומר לימודים במקביל למשרה מלאה וזה יהיה קשה ממש וכנראה גם ייקח זמן רב.
סיבה אחרונה היא, שרוב הקורסים בתואר במדמח לא נשמעים לי מספיק מעניינים. גם בהכשרה שעשיתי היה לי די קשה עם כל המתמטיקה (מציינת שזה בכלל לא מפריע לי בעבודה כיום), ולעשות שוב את רוב הקורסים נשמע לי מתיש ומייגע... מה שאולי יהיה יותר מעניין אלו קורסי בחירה, ששם אפשר להעמיק בתחומים שלא למדתי, ואולי הם אלו שיתנו לי את הדחיפה להתקדם בעבודה.
אשמח לשמוע ממישהו מהתחום שיכול לומר אם החששות שלי מוצדקים, אם המשקל הרב שאני מייחסת לתואר הוא נכון או שאחרי ניסיון בעבודה זה יהיה די מיותר? כשאתם מחפשים עובד עם ניסיון הייתם מסתכלים על מישהו כמוני שיש לו ניסיון אבל אין לו תואר?
ואם אתם הייתם במקומי, מה הייתם עושים כדי להתקדם? הייתם הולכים על לימודים בשלב הזה או מחפשים דרכים אחרות לפרוץ קדימה

נערך לאחרונה ב:
בחברה הגלובלית שאני עובד בה, ובחברות גדולות אחרות שאני מכיר קשה מאוד להכנס לריאיון ללא תואר, זו דרישת סף (אלא אם יש לך מכר שעובד בחברה שממליץ עלייך לריאיון). את הניפוי הסופי עושים לאחר מספר ראיונות ששם גם בודקים רמת ידע ונסיון.
יש מקרים לא מעטים שאני מכיר שאנשים ללא תואר רלוונטי התקדמו למשרת פיתוח דרך מעבר פנימי בחברה או אנשים שגויסו למשרה ספציפית (מומחה יוניקס) עם נסיון רב וללא תואר.
אני גם יודע, לא מניסיון, שיש מגייסים שמחפשים מועמדים פוטנציאלים לפי הקורות חיים בלינקדין, במקרה הזה הם פונים אלייך.

המלצה שלי, לגשש כמה חודשים, לבחון את השוק, לשלוח קורות חיים, לברר עם חברות השמה לגבי רמת הסיכוי למצוא עבודה בתחום במקרה שלך. תואר מדמח הוא לא קל, דורש הרבה מאמץ והשקעה, וגם לא קל להתקבל. יש מספר מסלולי תואר אחרים שמתמקדים יותר בניתוח נתונים הכוללים תכנות.

האם יש משקל רב כל כך לתואר מדמח כשיש כבר ניסיון
לא.
אחרי שיש לך מספיק נסיון את אף אחד לא באמת מעניין אם יש לך תואר או לא.
בחברה הגלובלית שאני עובד בה, ובחברות גדולות אחרות שאני מכיר קשה מאוד להכנס לריאיון ללא תואר, זו דרישת סף
אני מניח שאני מכיר יותר חברות גדולות ממך, ובכל אופן עבדתי במספר חברות גדולות, יש לי חברים בהרבה חברות גדולות והתראיינתי בהרבה מאוד חברות גדולות.
אין שום בעיה להתקבל לעבודה באף חברה גלובלית גדולה בלי תואר, ברגע שיש לך ניסיון מתאים.
לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שלך, אבל עובדתית היא פשוט שגויה.

לא.
אחרי שיש לך מספיק נסיון את אף אחד לא באמת מעניין אם יש לך תואר או לא.

אני מניח שאני מכיר יותר חברות גדולות ממך, ובכל אופן עבדתי במספר חברות גדולות, יש לי חברים בהרבה חברות גדולות והתראיינתי בהרבה מאוד חברות גדולות.
אין שום בעיה להתקבל לעבודה באף חברה גלובלית גדולה בלי תואר, ברגע שיש לך ניסיון מתאים.
לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שלך, אבל עובדתית היא פשוט שגויה.
המילות מפתח פה זה נסיון מתאים וחברים בחברות גדולות.

מהמקומות שאני מכיר, אם אין לך חבר שמכיר אותך ויכול לדחוף את הקורות חיים שלך או להמליץ, הקורות חיים שלך יגיעו לתחתית הערימה.
לכל משרת ג'וניור שפרסמנו היו הרבה מאוד מועמדים עם נסיון ותואר רלוונטי, ההעדפה ניתנת לבוגרי אוניברסיטאות על פני מכללות. למשרות בכירות, כבר פחות מעניין התואר והציונים, לרוב אילו מועמדים שכבר שנים בתעשייה, לא מעניין אותנו מה היה הממוצע ואפילו איזה ומאיפה התואר.

המילות מפתח פה זה נסיון מתאים וחברים בחברות גדולות.
לא צריך חברים, מספיק ניסיון.
מהמקומות שאני מכיר, אם אין לך חבר שמכיר אותך ויכול לדחוף את הקורות חיים שלך או להמליץ, הקורות חיים שלך יגיעו לתחתית הערימה.
זה נכון באופן כללי ולא קשור לשאלה של אם יש לך או אין לך תואר.
אם לא תגיע דרך חבר/חברת השמה/מגייס שפונה אליך מיוזמתו אז הקו"ח שלך יגיעו לתחתית הערימה. גם אם אתה בוגר תואר עם ממוצע 99 מאונ' נחשבת.
לכל משרת ג'וניור
אני לא מדבר על משרות ג'וניור. אני מדבר על אנשים עם ניסיון.
למשרות בכירות, כבר פחות מעניין התואר והציונים, לרוב אילו מועמדים שכבר שנים בתעשייה, לא מעניין אותנו מה היה הממוצע ואפילו איזה ומאיפה התואר.
my point exactly
ברגע שיש לך נסיון (כלומר ברגע שאתה כבר לא ג'וניור), זה לא מעניין אף אחד אם יש לך תואר או לא.

העובדות שאני מכיר:
1. אפשר להתקבל לגאמפא בלי תואר, במשכורת רגילה
2. יש חברות שאי אפשר להתקבל אליהן בלי תואר
3. אני עובד בגאמפא ולא מכיר בן אדם בלי תואר אחד, ולא אופתע אם יש אצלנו יותר דוקטורים מהממוצע בהייטק הישראלי.

המסקנות שאני לוקח מכך:
לעשות תואר ככל הנראה ישפר לך את הקריירה בהרבה.

אישית, אני חושב שמרבית הדברים שלומדים בתואר, צריך לדעת (טוב) כדי להיות מהנדס טוב.
צריך לדעת מתמטיקה, אלגוריתמים, רשתות ושפות תכנות. צריך לדעת גם את הדברים שאתה(הרוב) חושב שלא צריך לדעת.

ומחפשת דרך לפרוץ קדימה / לעשות משהו שיזיז אותי מהמשבצת הזאת לתחום אטרקטיבי יותר, או לתפקיד משמעותי יותר.
זה נתון לפרשנות, מה זה אומר?

1. אפשר להתקבל לגאמפא בלי תואר, במשכורת רגילה
מה הכוונה "רגילה"?
אולי רגילה לגמפא, שזה אומר משכורה גבוהה יחסית לשוק.
2. יש חברות שאי אפשר להתקבל אליהן בלי תואר
בודדות מאוד. וגם שם יש המון יוצאי דופן.
בוא נגיד שאני מכיר הרבה מעל 100 חברות שונות בהיסטוריה שלי (בין אם כאלה שעבדתי בהן, התראיינתי בהן או מכיר חברים טובים שעובדים שם וכו'). עד היום נתקלתי בחברת הייטק אחת שעשתה בעיות לאנשים על זה שאין להם תואר, ואפילו שם אני מכיר אנשים בלי תואר שעבדו שם בסוף.
בכל שאר החברות שאני מכיר זה לא היה בכלל אישו.
3. אני עובד בגאמפא ולא מכיר בן אדם בלי תואר אחד, ולא אופתע אם יש אצלנו יותר דוקטורים מהממוצע בהייטק הישראלי.
אני מכיר מספר אנשים בלי תואר בכל אחת מחברות הגמפא בארץ.
נכון שיש יותר דוקטורים מהממוצע בהרבה מהן, אבל לא ממש ברור לי איך זה קשור לדיון. גם יש בהן הרבה יותר מצטייני דיקאן/נשיא מהממוצע, זה אומר שאין אנשים בלי דוקטורט או שאינם מצטייני נשיא שעובדים שם?

מה הכוונה "רגילה"?
אולי רגילה לגמפא, שזה אומר משכורה גבוהה יחסית לשוק.

בודדות מאוד. וגם שם יש המון יוצאי דופן.
בוא נגיד שאני מכיר הרבה מעל 100 חברות שונות בהיסטוריה שלי (בין אם כאלה שעבדתי בהן, התראיינתי בהן או מכיר חברים טובים שעובדים שם וכו'). עד היום נתקלתי בחברת הייטק אחת שעשתה בעיות לאנשים על זה שאין להם תואר, ואפילו שם אני מכיר אנשים בלי תואר שעבדו שם בסוף.
בכל שאר החברות שאני מכיר זה לא היה בכלל אישו.

אני מכיר מספר אנשים בלי תואר בכל אחת מחברות הגמפא בארץ.
נכון שיש יותר דוקטורים מהממוצע בהרבה מהן, אבל לא ממש ברור לי איך זה קשור לדיון. גם יש בהן הרבה יותר מצטייני דיקאן/נשיא מהממוצע, זה אומר שאין אנשים בלי דוקטורט או שאינם מצטייני נשיא שעובדים שם?
רגילה ביחס לשאר העובדים, כלומר עובד מן המניין.

השאלה האם זה אפשרי או לא אפשרי להצליח בלי תואר היא מיותרת, היא לא תעזור לפות״ש להחליט האם התואר ״שווה את זה״.
צריך להסתכל על הסטטיסטיקות ולנסות לגזור מהן תועלת כלשהי לתואר.
כן, זה אפשרי להתקבל. אז מה? מי אמר שפות״ש יתקבל בלי תואר? מי אמר שהוא יתקבל עם? לא יודע. צריך להסתכל על כל המכלול ולנסות להבין אם כדאי או לא כדאי.
לדעתי האישית (והמקצועית), לעשות תואר שווה את זה. הוא יתן יותר משהוא יעלה והוא יקדם את הקריירה מהר יותר.

השאלה האם זה אפשרי או לא אפשרי להצליח בלי תואר היא מיותרת, היא לא תעזור לפות״ש להחליט האם התואר ״שווה את זה״.
מסכים
צריך להסתכל על הסטטיסטיקות ולנסות לגזור מהן תועלת כלשהי לתואר.
פה אני כבר ממש לא מסכים. אתה מערבב בין קורלציה לסיבתיות.
זה שיש הרבה אנשים עם תואר לא אומר שתואר בהכרח עוזר לאנשים, וזה בטח ובטח לא אומר שזה יעזור ספציפית לפות"ש
כן, זה אפשרי להתקבל. אז מה? מי אמר שפות״ש יתקבל בלי תואר? מי אמר שהוא יתקבל עם? לא יודע.
בדיוק.
כן, יש יותר אנשים עם תואר שעובדים שם. אז מה? זה אומר שתואר מעלה את סיכויי הקבלה? ממש לא!
הרי מראש יש גם יותר אנשים עם תואר שמגישים מועמדות, ככה שכמות האנשים העובדים עם תואר לא באמת אומרת כלום.
אם כבר אפשר להסתכל על ההבדל באחוזי הקבלה (כלומר כמה מתוך מי שמגיש מועמדות מתקבל בסוף) בין אנשים עם תואר לאנשים בלי תואר, אבל:
א. יהיה לך מאוד קשה (עד בלתי אפשרי) לקבל את המידע הזה (בטח בצורה אמינה מספיק)
ב. זה לא בהכרח אומר משהו למקרה הספציפי של פות"ש

בלי הנתונתים האלה אי אפשר לדעת אם העובדה שאין תואר עוזרת או מפריעה. אבל מה שכן אפשר לדעת זה שהעובדה שאין תואר לא "מפריעה מאוד" כי עובדתית יש אנשים בלי תואר שהתקבלו.
(נכון, גם אפשר לדעת שהעובדה שיש תואר לא "מפריעה מאוד" כי יש גם אנשים בעלי תואר שהתקבלו).

צריך להסתכל על כל המכלול ולנסות להבין אם כדאי או לא כדאי.
אבל מה זה אותו "מכלול"?
לדעתי האישית (והמקצועית), לעשות תואר שווה את זה. הוא יתן יותר משהוא יעלה והוא יקדם את הקריירה מהר יותר.
זאת דעתך.
הדעה (האישית והמקצועית שלי) בדיוק הפוכה.

לדעתי (וזה מגובה גם במידע שאספתי לאור הנסיון שלי בתחום) לנסיון מקצועי יש חשיבות גדולה בהרבה מאשר לשאלה אם יש תואר או אין תואר. יותר מזה, בהרבה מקרים דוקא העובדה שאין לבנאדם תואר יכולה להיות סוג של יתרון.

@יובל ממודיעין @roneng @fongeme
הדיון שאתם מנהלים הוא בדיוק הדיון שאני מנהלת עם עצמי ועם הסביבה שלי כבר תקופה...
חצי מהמשתתפים בדיון אומרים שברגע שיש ניסיון תואר לא מעניין, ושיש המון אנשים בלי תואר בכל החברות הגדולות כולל גאמפא
החצי השני אומר שעדיין יהיה יותר קשה להכנס בלי תואר, ואותו אדם עם אותו ניסיון, שווה יותר כשיש לו תואר.
שני החצאים מסכימים שיהיו מקרים ומקומות ספציפיים שבהם התואר הוא המפתח ובלעדיו לא יסתכלו עליך
הפואנטה שלי פה - כמו שתיארתי בהודעה הפותחת - שבמצב שאני כיום, יהיה לי מאוד קשה לעשות תואר, וגם ייארך זמן רב.
לא הייתי רוצה לחכות עם זה לתקופה מאוחרת יותר כי ברגע שיהיו גם ילדים אני מניחה שזה יהיה אפילו יותר קשה (גם אם תהיה משכורת נוספת)
בעצם השאלה שלי היא האם זה אכן כך -
לעשות תואר שווה את זה. הוא יתן יותר משהוא יעלה והוא יקדם את הקריירה מהר יותר.
האם הנקודה הזאת מוסכמת?
אם זה אכן כך, זו סיבה מבחינתי להשקיע את המאמץ הזה.

זה נתון לפרשנות, מה זה אומר?
שכרגע אני מפתחת תוכנה, ואני רוצה להתקדם בעתיד הקרוב יחסית למשרות כמו teach lead, principal engineer
ובעתיד הרחוק יותר אולי אפילו לכיוון של ארכיטקטורה
כמובן לא סגורה על אף אחד מהכיוונים (גם כיוון ניהולי הוא אופציה) וצריכה להתנסות כדי לדעת יותר, אבל כן מחפשת איך אני יכולה לשפר את הניסיון והידע והקוח שלי כדי להתקדם בחברה/ לעבור לחברה אחרת - במשרה הנוכחית שלי אני מרגישה שאני אומנם לומדת אבל למידה איטית ולא משמעותית - ומיציתי את זה

אישית, אני חושב שמרבית הדברים שלומדים בתואר, צריך לדעת (טוב) כדי להיות מהנדס טוב.
צריך לדעת מתמטיקה, אלגוריתמים, רשתות ושפות תכנות. צריך לדעת גם את הדברים שאתה(הרוב) חושב שלא צריך לדעת.
משפט ממש מבאס בשביל מישהי כמוני שלא סבלה את המתמטיקה...

(נכון, גם אפשר לדעת שהעובדה שיש תואר לא "מפריעה מאוד" כי יש גם אנשים בעלי תואר שהתקבלו).
אבל ייתכן שאלה שהתקבלו בלי תואר היו מוכשרים באופן יוצא דופן או בעלי איזשהו ייתרון מיוחד אחר...
עדיין אין מאוד הרבה כאלה בחברות גאמפא למשל, לא?
בהרבה מקרים דוקא העובדה שאין לבנאדם תואר יכולה להיות סוג של יתרון.
ממש מפתיע אותי שיכול להיות כך. מכיר דוגמאות ספציפיות כאלה?
לדעתי (וזה מגובה גם במידע שאספתי לאור הנסיון שלי בתחום) לנסיון מקצועי יש חשיבות גדולה בהרבה מאשר לשאלה אם יש תואר או אין תואר
האם זה נכון גם כאשר הניסיון המקצועי לא רב כל כך? שלוש וחצי שנים (הניסיון שיש לי) לא דומות לניסיון של עשר שנים, מן הסתם...
אם נניח אני מחפשת עבודה בשלב הנוכחי, האם גם בלי חברים שימליצו ויגישו את הקוח באופן אישי יש סיכוי להגיע לאותם מקומות כמו במקרה שהיה לי גם תואר?

שני החצאים מסכימים שיהיו מקרים ומקומות ספציפיים שבהם התואר הוא המפתח ובלעדיו לא יסתכלו עליך
מה זה "מקרים ומקומות ספציפיים"?
כן, יש מקרים כאלה - כשאין לך נסיון או אולי בחברות מאוד מאוד מיושנות אתה גם ככה לא רוצה לעבוד בהן.

מצד שני, יש גם מקרים ומקומות ספציפיים שדוקא העובדה שאין לך תואר היא יתרון בהם.
האם הנקודה הזאת מוסכמת?
לא
משפט ממש מבאס בשביל מישהי כמוני שלא סבלה את המתמטיקה...
זה בסדר, לא כל משפט שאומרים פה הוא נכון.
את רוב המתמטיקה בתואר לא באמת צריך בעבודה.
אבל ייתכן שאלה שהתקבלו בלי תואר היו מוכשרים באופן יוצא דופן או בעלי איזשהו ייתרון מיוחד אחר...
יתכן.
מצד שני, כל מי שהתקבל לגמפא הוא בהכרח מוכשר באופן יוצא דופן. זה מראש הטופ של הטופ. אז גם אלו שיש להם תואר והתקבלו לגמפא הם כנראה מוכשרים לא פחות.

ממש מפתיע אותי שיכול להיות כך. מכיר דוגמאות ספציפיות כאלה?
זה נובע למשל ממה שאת בעצמך אמרת בפסקה הקודמת - אם מי שהצליח להתקבל בלי תואר הוא "מוכשר באופן יוצא דופן", אז בתור מראיין שמסתכל על 2 אנשים עם נסיון דומה, אחד עם תואר ואחד בלי, יש סיבה להניח שדוקא האדם בלי התואר הוא המוכשר יותר.

מנסיוני, הרבה מהאנשים שהולכים ללמוד תואר עושים אותו כי לא היו מצליחים למצוא עבודה בלעדיו.
אותם אנשים כנראה לא יגיעו לגמפא, אבל התואר כן מאפשר להם להתקבל לחברות יותר בינוניות.
מצד שני, מי שמצליח למצוא עבודה בלי תואר (ולא סתם עבודה אלא להתמיד בעבודה במקום סביר ולצבור ניסיון) הוא כנראה יותר "מוצלח בעבודה" מהאדם הממוצע שסיים תואר.
האם זה נכון גם כאשר הניסיון המקצועי לא רב כל כך? שלוש וחצי שנים (הניסיון שיש לי) לא דומות לניסיון של עשר שנים, מן הסתם...
מן הסתם ככל שיש יותר ניסיון מעסיקים פחות מסתכלים על התואר.
אחרי 3 שנים זה כנראה עדיין ישפיע על חלק מהמעסיקים, אבל על הרבה אחרים כבר לא.
זה גם תלוי מה בדיוק הניסיון. כלומר מה בדיוק היה התפקיד, באיזה עבודה וכו'. יש הבדל גדול בין מישהו שיש לו 3 שנים נסיון בתור מהנדס בגמפא לבין מישהו עם 3 שנים נסיון של משרה חלקית בתור QA בחברה משפחתית קטנה.
אם נניח אני מחפשת עבודה בשלב הנוכחי, האם גם בלי חברים שימליצו ויגישו את הקוח באופן אישי יש סיכוי להגיע לאותם מקומות כמו במקרה שהיה לי גם תואר?
תראי, מה זה "אותם מקומות"? אני מניח שיהיו מספר מקומות שעדיין יסתכלו על התואר אחרי 3 שנים ניסיון. אבל יהיו הרבה מקומות אחרים שזה לא יעניין אותם.
בסוף מה שחשוב זה לא שתיהיה התאמה של 1:1 אלא חשוב שיהיו מספיק מקומות טובים (כלומר כאלה שאת רוצה לעבוד בהם) שזה יספיק להם.

אבל הניסיון האישי שלי מראה שעל פי רוב, אפילו כדי להגיש את עצמך לרוב המשרות - צריך למלא את הסעיף של מקום לימודים וממוצע ציונים.
זה שצריך למלא סעיף מסויים באיזה אתר לא אומר שלסעיף הזה יש חשיבות מיוחדת.
זה סתם משהו סטנדרטי שקיים בטופס אז שואלים לגביו.
גם במקום העבודה שלי כיום, היה קידום שהוצע לי ובסופו של דבר המנהל נסוג ממנו ברגע האחרון, אני די בטוחה שזה קשור לסעיף הזה של ההכשרה הפורמלית שחסרה - הוא לא היה מודע לזה קודם לכן כי עברתי לצוות הזה מצוות אחר בתוך החברה (למרות שהוא תירץ את זה בסיבות אחרות שלא היה נשמע שהוא מאמין בהן)
נשמע לי מאוד מוזר.
ברגע שאת כבר עובדת במקום מסויים ו"יודעים מה את שווה" לא נשמע לי הגיוני שיגבילו אותך בתפקידים רק בגלל איזה חתיכת נייר שיש או אין לך.
ואני בהחלט ארצה להתקדם בעתיד כמובן, ולא הייתי רוצה להתקל במחסומים מהסיבה הזאת,
לא נתקלתי במקרים שאנשים נחסמו מקידום כי אין להם תואר (אולי למעט במקומות מאוד מיושנים ומרובעים, כמו צה"ל וכאלה, שבהם יש סעיף מוגדר במשכורת שמושפע מהתואר או דברים כאלה).
אני מכיר מספר סמנכ"לי פיתוח (VP R&D), מספר CTO והרבה מאוד דירקטורים בכירים וכו' שאין להם תואר.
סיבה אחרונה היא, שרוב הקורסים בתואר במדמח לא נשמעים לי מספיק מעניינים. גם בהכשרה שעשיתי היה לי די קשה עם כל המתמטיקה (מציינת שזה בכלל לא מפריע לי בעבודה כיום), ולעשות שוב את רוב הקורסים נשמע לי מתיש ומייגע... מה שאולי יהיה יותר מעניין אלו קורסי בחירה, ששם אפשר להעמיק בתחומים שלא למדתי, ואולי הם אלו שיתנו לי את הדחיפה להתקדם בעבודה.
האמת שזאת נקודה אחת שקצת מדאיגה אותי בסיפור.

מבחינתי (גם כמראיין), אחד הדברים הכי חשובים במהנדס תוכנה זה היכולת ללמוד דברים בצורה עצמאית. יש את זה גם לחלק גדול מבוגרי התואר, אבל לא לכולם. בתואר הרבה יותר קל לאנשים שרגילים שמאכילים אותם בכפית להתקדם.
הייתרון הגדול של אנשים בלי תואר זה שהם אנשים שבהכרח יודעים ואוהבים ללמוד לבד. האמת שכשדיברתי על אנשים בלי תואר לא חשבתי בכלל על מסלול כזה של הכשרה (רק עכשיו העמקתי וקראתי את הפוסט הראשון) אלא בעיקר על אנשים שלמדו בעצמם איך לתכנת ומשם הגיעו לתחום.

אם יש נושאים שמעניינים אותך בתור קורסי בחירה, למה לא להתעמק בהם וללמוד אותם בעצמך?

אף אחד לא נהנה ממתמטיקה.. צריך לדעת להתמודד עם מתמטיקה. בתואר מקבלים נסיון חשוב, המתמטיקה זה אפילו לא רבע ממנו..

אף אחד לא נהנה ממתמטיקה..
לא נכון.
סיבה אחרונה היא, שרוב הקורסים בתואר במדמח לא נשמעים לי מספיק מעניינים. גם בהכשרה שעשיתי היה לי די קשה עם כל המתמטיקה (מציינת שזה בכלל לא מפריע לי בעבודה כיום), ולעשות שוב את רוב הקורסים נשמע לי מתיש ומייגע...
לעניות דעתי אם זה המצב אז ממש לא כדאי לך ללכת על תואר במדמ"ח. ללמוד משהו שלא אוהבים זה מתכון לייאוש ושחיקה, במיוחד כשזה לאורך מספר שנים. רוב התואר באוניברסיטה (הפתוחה) הוא מתמטי.

פילו כדי להגיש את עצמך לרוב המשרות - צריך למלא את הסעיף של מקום לימודים וממוצע ציונים.
עברתי יותר ממקום עבודה אחד ובחיים לא נתקלתי במקום שביקש ממוצע ציונים, כולל בסיבוב חיפוש הראשון. יותר מזה לכל המשרות שיצא לי להתראיין(כולל כאשר פנו אלי באופן ייזום מהחברה) היה סעיף של תואר(שאין לי).

כרגע עובד ב-corporate אמריקאי גדול, דרגות משפיעות על שכר תואר לא משפיע על מעבר דרגות. המקום היחידי שבו יש השפעה מידית על השכר של תואר\השתלמות גם אם העבודה\הספק לא משתנה זה משרד החינוך.

בחברה הגלובלית שאני עובד בה, ובחברות גדולות אחרות שאני מכיר קשה מאוד להכנס לריאיון ללא תואר, זו דרישת סף
כאחד שהתקבל ללא תואר ל"חברה גלובלית" וכאחד שמקבל מדי פעם פניות יזומות מגיוס רשמי של גמפא וגם לא גמפא אני יכול לחלוק עלייך.

שכרגע אני מפתחת תוכנה, ואני רוצה להתקדם בעתיד הקרוב יחסית למשרות כמו teach lead, principal engineer
ובעתיד הרחוק יותר אולי אפילו לכיוון של ארכיטקטורה
תואר במדעי המחשב לא מוציא ג'וניורים, אז לתרום לך להתקדם ל-teach lead, principal engineer הוא בטוח לא יתרום.

האם הנקודה הזאת מוסכמת?
אם זה אכן כך, זו סיבה מבחינתי להשקיע את המאמץ הזה.
תמיד אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי. אפשר להירשם לתואר במדעי המחשב בפתוחה ולשים את זה בקורות חיים... אף אחד לא מחייב אותך לסיים. אני למשל עושה תואר בפילוסופיה שאלוהים יודע מתי אסיים אותו. לא מפריע לי לשים את זה בקורות חיים ולעורר לא מעט עניין במהלך ראיונות.

מעבר למינימום מסויים(ויש לך אותו) של נגיד 2-3 אין ממש טעם לספור נסיון בשנים כי פה כבר יש שאלה מה עשיית כל ה-10 שנים האלה אם עבדת בחברה אחת על פרויקט אחד אז סביר להניח שהגעת למיצוי אחרי 1-2 ומאז את על אוטומט.

את רוב המתמטיקה בתואר לא באמת צריך בעבודה.
אחד הבזבוזי זמן הכי גדולים בתארים להנדסה באופן כללי. רוצה להיות טוב ב"טניס שולחן"? בוא נאמן אותך בחתירה בקאנו ותתפלא כמה זה יועיל לך אחר כך. העיקר אנשים יודעים לפתור מד"ח אבל לא יודעים להשתמש ב-git.

נערך לאחרונה ב:
אחד הבזבוזי זמן הכי גדולים בתארים להנדסה באופן כללי
הייתי אומר אולי בהנדסת תוכנה באופן ספציפי או בהנדסות יותר "רכות" כמו תעשייה וניהול. בתחומים הנדסיים "הרדקור"- חשמל, מכונות וכו' המתמטיקה דווקא רלוונטית מאוד, ובדר"כ המגוון של הקורסים המתמטיים שם רחב יותר מאשר במדמח (ע"ע חדו"א וקטורי, פונקציות מרוכבות, מד"ר, מד"ח, אנליזת פורייה ועוד).

אם את מתעניינת במשרות של אלגוריתמיקה, מחקר, תפקידים רציניים של דאטה סיינס וכדומה – היעדר תואר יכול להיות מחסום, תואר לא מאוניברסיטה יכול להיות מחסום, במשרה ראשונה גם הממוצע יכול להיות מחסום ויכול להיות שתהיה גם העדפה לתואר שני ומעלה. במקרה כזה, הייתי שוקלת תואר ברצינות וגם הייתי מתייחסת אליו ברצינות מבחינת השקעה. בכל שאר המקרים, מהניסיון שלי, החשיבות של התואר/מאיפה התואר ומה הממוצע, משתנה בין ארגון לארגון ויכולה להשתנות בין מגייסים שונים בתוך הארגון.

ממה שכתבת בהמשך נראה שזה פחות הכיוון ולהתקדם מבחינתך זה אומר tech lead/principal engineer. במקרה כזה נדמה לי שלהמשיך לצבור עוד ניסיון רלוונטי הרבה יותר מתואר, לצד תאום ציפיות עם המנהלים שלך לגבי איך את רוצה להתקדם בארגון.

לא ראיתי שהתייחסת האם התחום הספציפי שאת עוסקת בו כמהנדסת תוכנה מעניין אותך ואת מרוצה ממנו. זה חשוב לדעתי גם כדי להבין שאת באמת צוברת ניסיון רלוונטי שיאפשר לך להגיע לתפקידים שאת רוצה וגם כי לתחומים שונים יש "תקרת שכר" שונה שיכולה להיות משמעותית יותר מהאם יש לך תואר או לא.

אני חושבת שהחששות שלך מוצדקים באופן כללי – היה עדיף שיהיה לך תואר, וגם אחרי שנות ניסיון בעבודה לא הייתי אומרת שתואר זה מיותר. יהיו מקומות עבודה שכנראה יפסלו אותך על הסף או שלא יפסלו אבל בסוף יעדיפו מועמד אחר עם תואר. אבל – לא הייתי נכנסת לתסבוכת מחשבתית בגלל זה. כבר פרצת את הכניסה, יש לך שלוש וחצי שנות ניסיון שזה משמעותי מאוד, אם הציעו לך קידום (אפילו שלא יצא בפועל) כנראה שגם מעריכים אותך ואת טובה בתפקיד. כל ידע מאיזשהו קורס שלא עשית לדעתי מחוויר ליד ניסיון ממשי "בתעשייה" ורקורד טוב.

אישית את הקפיצות הכי גדולות שלי גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת שכר, עשיתי כשהחלפתי מקום עבודה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הדיון כרגע מאוד כללי כי ״מפתחת תוכנה״ זה שם מאוד רחב להמון תפקידים שכותבים בהם קוד(קצת כמו לומר אני עובד בהייטק). אם תתני תיאור תפקיד יותר מדויק, לגבי שפות ואופי העבודה תהיה אפשרות לענות בצורה יותר מועילה.

מעבר לזה לא ציינת לאן את רוצה להגיע? יש משרות שמאוד קשה להגיע אליהן בלי תואר ויש כאלה שלא. אז זה גם פרט חשוב להחלטה

וזה אמנם לא החלק הכי חשוב, אבל נתת לזה משקל, אז כן תואר זה גם סמל סטטוס. כשמישהו מסיים תואר ריאלי באוניברסיטה נחשבת מסתכלים עליו אחרת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם הגיעה זמנה של s&p500 משקל שווה ? פוסטים מאיכות נמוכה 9
S פנסיה/השתלמות - חשש מעודף משקל לשוק האמריקאי. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א פיזור VS מיסוי - משקל ישראל בחשבון פטור שוק ההון 17
Gari משקל ייתר למניות מסוימות במדד MSCI ACWI בברוקר ישראלי שוק ההון 10
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
T [מדריך][IB] המרת מטבע משקל לדולר בפקודת LIMIT שוק ההון 5
T המרה משקל לדולר והעברתו לחשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 1
D מתן משקל יתר לVWO על חשבון VEA בתיק VTI+VEA+VWO שוק ההון 0
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
I השוואת הצעות תיקי השקעות - למה לתת משקל שוק ההון 13
E משקל של כל בשוק העולמי שוק ההון 2
D משקל נושאי מיסוי ורגולציה בתיקים מיסים 2
ד מניות, משקל יתר, פקטורים ומה שבניהם שוק ההון 29
ר איפה הדיבידנד של הלקוחות ? ( על משקל הבדיחה המפורסמת של וול סטריט "איפה היאכטות של הלקוחות" ? ) שוק ההון 26
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
Y המרה מט"ח משקל לדולר - איך ואיפה? שוק ההון 12
Yuvalbuz3 הגדלת סיכון ותשואה ע"י משקל עודף שוק ההון 14
ג משקל שוק בארה"ב שוק ההון 9
adamshalev משקל השוק של כל מטבע בעולם שוק ההון 126
breezblock נוסחה לקביעת משקל הנדל"ן שוק ההון 0
yossik איך לחסוך על תשלום משקל בחברות ה Low-cost? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
iLikeLemons פינוי בינוי לבניין רב קומות נדל"ן 3
F קרן כספית שקלית - למה נוהגים לומר שכסף רב יושקע בה לזמן קצר (חודשים בודדים)? שוק ההון 15
A מס חברות גלובלי של 15% על חברות רב לאומיות שוק ההון 9
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
C פיזור רב מדי שוק ההון 3
nick על תלאות כרטיס רב-קו אוף טופיק 80
T נרשמתי ללימודי תואר ראשון רב תחומי התפתחות אישית 81
א "כשהריביות בעולם עולות, כבר לא צריך להיפרד מהכסף לזמן רב כדי להרוויח" שוק ההון 2
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ס Mastermind Groups | קבוצת חשיבה | רב מוח התפתחות אישית 19
T מבולבל מאוד לגבי דרך הקבלה שלי לתואר הראשון (קיצרתי!) התפתחות אישית 67
W איך בוחרים מוסד לתואר שני?(מדמח) התפתחות אישית 4
עידו ג למידה חינמית כהכנה לתואר בחשבונאות / כלכלה וחשבונאות התפתחות אישית 18
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
גיא הראשון השלמת תזה לתואר שני במימון התפתחות אישית 3
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
J ייעוץ לתואר שני התפתחות אישית 5
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
י האם כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה? התפתחות אישית 6
R מחשב נייד לתואר במדמח אוף טופיק 27
V לקבל מימון לתואר שני מהמעסיק אוף טופיק 0
משה מחפש טיפים לתואר שני התפתחות אישית 10
Et1 הכנה לתואר ראשון התפתחות אישית 20

נושאים דומים

Back
למעלה