• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תסמונת GBS - ניסיון לעזור למשפחה

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,210
לצערי הבעיות ממשיכות לפקוד את משפחתי.

בקצרה:
אבי איבד תחושה באצבעות רגליו, לאחר מכן ברגליו עד הברכיים וכעת ממש עד הבטן וחלקית בידיים. גופו הולך ונהיה משותק.
המצב ממש לא טוב. עשו לו 3 בדיקות MRI ובין היתר מצאו גידול בצוואר - שהרופאים מקווים שהוא הגורם לבעיה ולא תסמונת GBS.

מטרת הדיון:
לסייע למשפחתי (וקוראים עתידיים) בעת צרה - אשמח שתשתפו מה רצף הפעולות הנדרש על מנת למצות זכויות רפואיות, כלכליות ונפשיות (למשל גיליתי שמגיע לו עובדת סוציאלית).

מצבנו הכלכלי לא "להיט" - כך שמבחינתי להירתם לעזור כלכלית זו משימה מספר אחת על מנת שאבי, המכור לעבודה, יוכל להתנתק ממנה ולהמתקד בהבראתו ללא חשש של "מה יהיה".

צעדים שננקטו בינתיים:
1) החלטה למכור את רכב אמי (אתן לה את הרכב שלי במתנה).
2) ביקשתי מאמי לפתוח פנייה בבקשה לתביעת נכות בביטוח הלאומי - היא טוענת שזה לא אפשרי עד שיהיו מסמכים. נברר יותר לעומק היום/בשבוע הבא.

צעדים בבדיקה:
3) אני קורא כעת על תביעת נכות בפנסיה - זה נכון שניתן לעשות זאת רק לאחר 90 ימים של פגיעה בעבודה או שהבנתי לא נכון? באיזו סוג של תביעה אני אמור בכלל להתמקד? מלאה? אובדן כושר עבודה? לא מעט מושגים מבלבלים.
4) בדיקת כיסויים של ביטוח פרטי - היכן נמצאים ביטוחיו ומה הם מכסים - (אנסה לבדוק מחר ב"הר הביטוח").

משתדל מאוד לשמור כל מסמך רפואי עבור שלבים עתידיים.
אשמח להמלצות, הערות והארות.

רק בריאות

דבר ראשון, בריאות ובשורות טובות.
דברים נוספים שחשבתי עליהם :
1. אם אביך עדיין עובד, שווה לבדוק אם יש ביטוח קבוצתי, או ביטוח של ועד עובדים ? זה לא יהיה על שמו בהר הביטוח, אבל תוכלו להיעזר בזה דרך מקום העבודה אם קיים .
2. עמותות כמו יד שרה, עוזרות לאנשים עם בעיות ניידות ומחלות בהשאלת ציוד או בתשלום נמוך.
3. הלוואות הדדיות דרך ועד עובדים או קופת חולים. קופת חולים מכבי למשל מציעה הלוואות ללא ריבית (רק הצמדה למדד) למבוטחים שצריכים כסף לטיפולים רפואיים. זה סוג של תוכנית תשלומים של הקופה. ועדי עובדים גם מציעים כאלה לפעמים.
4. לדבר עם העובדת הסוציאלית של בית החולים, היא יכולה להסביר מה מגיע ומה הפרוצדורה.

בוקר טוב
האם יש לו ביטוח אבדן כושר עבודה?
היכן הוא מאושפז? יש שם בטוח מוקדי מידע
תתחילו במחלקה והם יפנו אתכם הלאה
לגבי לפתוח תביעה בביטוח לאומי לא יודע מציע שתםנה לקבלת ייעוץ
יש מתנדבים שמסייעים לאזרחים בביטוח הלאומי
מה לגבי נגישות מקום המגורים?
להבנתי יש תקציב להסבת מבנה לנגיש שאפשר לקבל מציע שתבדוק
כמו גם סיוע נפשי לאמך ולך
ובעיקר בשורות טובות והרבה בריאות
ולא לשכוח לנשום תוך כדי התהליך

האם יש לו ביטוח סיעודי פרטי או דרך קופת החולים?
אם כן כדאי לפנות אליהם בהקדם לדעתי

רק בריאות!

אפשר לבדוק בהר הביטוח את כל הביטוחים שיש לאבא. מעבר לכך, כדאי מאוד מאוד לדבר עם סוכן הביטוח ככל שיש (ולתת לו הרשאה לגשת להר הביטוח) כדי שיסביר מה קיים ומה לא קיים.

לגבי ביטוח לאומי, אכן צריך מסמכים אבל מנסיון עדיף מאוד לאתר עו״ד שעוסק רק בתחום הנ״ל ולעבוד מולו. עפ״י חוק שכ״ט בתיקים מוגבל לאחוז מסוים מגובה הקצבאות אז שווה לחפש מישהו טוב כי זה סיפור.

רק בריאות!

אפשר לבדוק בהר הביטוח את כל הביטוחים שיש לאבא. מעבר לכך, כדאי מאוד מאוד לדבר עם סוכן הביטוח ככל שיש (ולתת לו הרשאה לגשת להר הביטוח) כדי שיסביר מה קיים ומה לא קיים.

לגבי ביטוח לאומי, אכן צריך מסמכים אבל מנסיון עדיף מאוד לאתר עו״ד שעוסק רק בתחום הנ״ל ולעבוד מולו. עפ״י חוק שכ״ט בתיקים מוגבל לאחוז מסוים מגובה הקצבאות אז שווה לחפש מישהו טוב כי זה סיפור.
סליחה על הבורות - סוכן ביטוח וסוכן ביטוח פנסיוני הם אותו איש?
או שהכוונה הייתה לסוכן ביטוח פרטי (מניח שלזה הכוונה). אני מכיר רק את סוכן הביטוח הפנסיוני, אנסה לאתר את הפרטי.

אוי עידו, מזדהה עם התחושה הראשונית של חוסר אונים ובילבול. לאט לאט תצאו מזה ותלמדו איך נכון לכם להתנהל. כמה רעיונות:
1. איסוף מסמכי מחלה וביטוח הם דבר חשוב, לאורך כל הדרך.
2. ברגע שיודעים מה הסיבה הבריאותית למצב, אפשר לפנות לעמותות, פורומים וקבוצות פייסבוק רלוונטיות ולהתייעץ.
3. תחפש את האתר "חמ"ל בר גפן" שהקימה העיתונאית לינוי בר גפן בעקבות מה שקרה לבעלה. הליווי בתשלום אבל נראה לי שיש שם הרבה אמפתיה אמיתית.
4. פחות להתעסק כרגע בהטבות/הנחות/תו נכה ויותר בחיפוש עזרה כלכלית וטיפולית מיידית. תברר גם עם החבר'ה בסעיף 3.

מהניסיון שלנו, עו"סית של קופת החולים קראה לנו לשיחה אבל לא הועילה לנו בשום דבר שהיה חשוב לנו. אפילו לא לזרז תורי בדיקה :(
אני מבינה שהוא נמצא בבית חולים כרגע אז לפחות הוא בהשגחה טובה. לפי מה שאתה מתאר, אני מניחה שעד שלא יאבחנו ויקבעו פרוטוקול טיפולי - הוא ישאר שם.

סליחה על הבורות - סוכן ביטוח וסוכן ביטוח פנסיוני הם אותו איש?
או שהכוונה הייתה לסוכן ביטוח פרטי (מניח שלזה הכוונה). אני מכיר רק את סוכן הביטוח הפנסיוני, אנסה לאתר את הפרטי.

הם יכולים להיות אותו הסוכן אבל לא בהכרח. שווה לדבר גם עם סוכן הביטוח של מקום העבודה, ככל שקיים.

בהר הביטוח מסתבר שיש לו שלושה ביטוחים סיעודיים. אני מקווה שאחד מהם מכסה משהו...

אנסה לברר ביום ראשון (או מחר) כיצד להתחבר לאזור האישי בכל אתר ואיך ליצור קשר עם החברות הרלוונטיות.
לצערי אמי לא משתפת פעולה כל כך, מאוד שונאת להתעסק בבירוקרטיה.

עד כמה חשוב להתעסק בתביעות בהקדם?
האם ניתן לחכות או שחשוב להכות בברזל כאשר הוא חם?

• אהבתי
Reactions: HHH
עד כמה חשוב להתעסק בתביעות בהקדם?
האם ניתן לחכות או שחשוב להכות בברזל כאשר הוא חם?
קודם כל מצטערת לשמוע ומקווה לחדשות טובות במהרה והחלמה מהירה.

מבחינת הביטוח הפרטי והסיעודי אני לא יודעת מתי צריך להתחיל להתעסק עם זה.

מבחינת ביטוח לאומי חובה להגיש את המסמכים כמה שיותר מהר כי הם מתחילים לספור את הזכות מהיום של הגשת המסמכים ולא! מיום התאונה / אבחנה.
אתה צריך לבקש סיכום בניים מהמחלקה בה הוא מאושפז ולהגיש את המסמכים (תשתמש במילים האלו אני צריך סיכום ביניים לביטוח לאומי. יוציאו לך את המכתב באותו יום). זה גם כתוב במפורש באתר של ביטוח לאומי אז להזדרז.

לא לצפות מההורים לעשות כלום ולהיפך פשוט תוריד מהם את העול הזה ותעשה הכל בעצמך. תפתח חשבון על שמם ועם המיל והטלפון שלך וככה אתה מתעסק בהכל בשמם. אני די בטוחה שיש אפשרות של מילוי טפסים עבור צד שלישי אבל אני כבר לא זוכרת.

אנחנו לקראת סוף שנה אבל אם יש ירידה בהכנסות כמובן שצריך להגיש תיאום מס על מנת לקבל החזרי מס לשנת 2024.

מבחינת ביטוחים פרטים וסיעודים חובה לוודא איזה פוליסה יש ומה היא מכסה. הכי קל לפנות לסוכן ביטוח אבל מניסיון אישי הם לפעמים לא יודעים איזה מוצר הם מכרו ולכן לקרוא את הפוליסה בעצמך ולהתחיל להבין מה הכיסוי ואיך לקבל את המקסימום.

יתכן שאחרי האישפוז שנשמע שהולך להיות ארוך, מגיע לו סיוע בבית (שעות שבועיות מביטוח לאומי אדם שמגיע לעזור עם קניות רחצה ניקיונות וכו) גם זה דרך האתר של ביטוח לאומי. את הטופס הזה מגישים רק שהוא שוחרר מביח ו/או שיקום אז יש זמן אבל תוסיף לרשימה של זכויות.

תו נכה נשמע שהוא יהיה זכאי. לכל הפחות מלבד הנוחות של חניה אין צורך לשלם על טסט לרכב וזה גם חיסכון משמעותי בשנה.

להערכתי קביעת אחוזי נכות יש עוד זמן אבל אחוזי נכות עוזרים בארנונה חשמל וכו. אני זוכרת משירשום שיכול להיות שכבר יש לו אחוזי נכות אבל תמיד אפשר להעלות אותם.

בהצלחה והחלמה מהירה.

אפילו לא לזרז תורי בדיקה :(
זה ממש ממש לא התפקיד שלה. התפקיד שלה הוא להסביר איזה זכויות מגיעות, להכיון לביטוח לאומי ולעזור עם מילוי הטפסים (במקרה הצורך) ואולי אם יש מצוקה נפשית להפנות לגורמים הרלוונטים.

מבחינת ביטוח לאומי חובה להגיש את המסמכים כמה שיותר מהר כי הם מתחילים לספור את הזכות מהיום של הגשת המסמכים ולא! מיום התאונה / אבחנה.
תודה!

בעבר, שאמי עברה ניתוח באיכילוב, אחותה השכירה חדר במלונית/מלון צמוד לאיכילוב.

אבא צריך לעבור שיקום של 3+ חודשים בבית לווינשטיין או תל השומר - חשבתי להשכיר דירה או חדר במלונית/מלון צמודים לבית החולים - יהיה בלתי אפשרי להיות על קו נהרייה-מרכז כל יום.

אם ידוע לכם על מקום "נורמלי" (נקי בעיקר) צמוד לבית לווינשטיין/תל השומר שאפשר לשכור, אשמח להמלצות.

אבא צריך לעבור שיקום
זה אומר שאיבחנו? שהמחלה נעצרה? שסיימו את פרוטוקול הטיפול?
חשבתי להשכיר דירה או חדר במלונית/מלון צמודים לבית החולים
לשכור, עידו, לא להשכיר :)
כשתדע לאן הוא עובר, תברר במוסד השיקומי עצמו. אני די בטוחה שהם יכולים להפנות אותך לאפשרויות מתאימות.
אתה גם יכול לנסות לסאבלט או למצוא דירת איירביאנבי דרך אתרים וקבוצות פייסבוק.

זה אומר שאיבחנו? שהמחלה נעצרה? שסיימו את פרוטוקול הטיפול?
עשו לו ניתוח ובניתוח מצאו פריצת דיסק גדולה מאוד שלא ראו בMRI בגלל דימום שהסתיר אותו.
נכון לעכשיו ככל הנראה שלא מדובר ב GBS בניגוד לצפי הראשוני.

אמור להתחיל שיקום ארוך שרק בסופו נדע את מצבו, כרגע הוא סיעודי.
לשכור, עידו, לא להשכיר :)
חחח למען האמת התלבטתי, במקור כתבתי לשכור, לא יודע למה שיניתי. מודה לך על התיקון, כדיסלקט קריאה, כתיבה ופידבק עוזרים לי מאוד להשתפר, פידבק תמיד מבורך.

חייב להודות שהמצב נשמע אופטימי הרבה יותר ממה שכתבת בהודעה הראשונה. מי יודע אולי יומולדת הבא תוכלו להוציא אפילו 800 דולר ליום לאדם בקזינו :lol:
חח... קודם צריך להרים אותו מהקרשים נפשית ולעזור לו בשיקום של כמה חודשים, ככל הנאה נוכל לקבל דחיפה לבית לווינשטיין.
אגב, יש מלונית אירוח למשפחות של מאושפזים שם.
ביום ראשון אתקשר שוב (כבר לא היו זמינים היום) ואעדכן כאן לגבי תנאים ומחיר עבור קוראים עתידיים שאולי יזדקקו למידע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I איך להשתפר כמפתח תוכנה עם ניסיון של כשנתיים התפתחות אישית 8
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? השקעות אלטרנטיביות 1
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
M שכר מקובל למשרות פיתוח תוכנה עם 2-3 שנות ניסיון התפתחות אישית 83
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
H מלווה / יועץ - כמה חשוב לבעל ניסיון שמחפש סקליבליות? נדל"ן 23
Tim_Duncan ראיון (פרקטי?) למשרה מלאה כג'וניור בפיתוח ללא ניסיון - רשימת נושאים התפתחות אישית 32
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
S חיפוש משרה ראשונה בפיתוח תוכנה כאשר אין ניסיון רלוונטי התפתחות אישית 11
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
W האם ניסיון במנכ"לות בארה"ב יספיק בכדי לפתח קריירה דומה בישראל? התפתחות אישית 9
W האם רק ניסיון במנכ"לות בארה"ב יקנה לי קריירה בארץ? התפתחות אישית 2
1337justme הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי - ניסיון לחמוק מסיכון אינפלציה שוק ההון 4
painblanc ניסיון אישי במכירת דולרים בבנק שוק ההון 6
Oracle ניסיון מיקוח לא מוצלח מול הלמן והצעה עדכנית ממיטב שוק ההון 0
מ חסר ניסיון בהשקעות,מעוניין להתחיל.. שוק ההון 9
NightStyle הקצאת נכסים, ניסיון הכאת השוק? חלק 2 שוק ההון 2
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
D זיכיון לייבא מוצר לחסר ניסיון בתחום אוף טופיק 15
S ניסיון לתיק ראשון שוק ההון 7
I ניסיון של אלטשולר לשנות את דעתי להעברת הכספים למסלול עוקב מדד בהלמן צרכנות פיננסית 27
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
M ניסיון מינוף שוק ההון 10
doc29 ביטוח דירה- ניסיון לסכם את כל המידע ושאלות צרכנות פיננסית 92
NightStyle הקצאת נכסים, ניסיון הכאת השוק? שוק ההון 33
R ניסיון להבין את תוצאות המסלקה שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
משה למישהו יש ניסיון בהעברת שיעורים פרטים? אוף טופיק 17
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
דימה למישהו יש ניסיון במענקי מילואים ומכתבים למוסד לביטוח הלאומי? צרכנות פיננסית 6
ג האם למישהו יש ניסיון עם השירות של רמי לוי תקשורת(סלולר)? צרכנות פיננסית 3
doc29 ניסיון לעשות קצת סדר בנושא האג"ח שוק ההון 65
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 12

נושאים דומים

Back
למעלה