• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תכנון מס בתרומת מניות

• פותח הנושא פותח הנושא stonks
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

stonks

משתמש רשום
דירוג
0
יש לי קרן תרומה פרטית (DAF) דרך JGive. אני תורם מדי שנה מניות שצברו ערך, ובכך אני חוסך מס רווח הון ומגדיל את הכסף שמגיע לעמותות (וגם את ה35% החזר מהמדינה כמובן).

השאלה שלי היא כזאת.

נגיד שיש לי מניות מסוימות שצברו ערך, לא משנה מה הם. קניתי לפני שנים בערך של $1,000 ועכשיו הם שווים $11,000. אני מרוצה מהתשואות, ורוצה שימשיכו לצבור ערך בלי אירוע מס.

בו זמנית, יש לי $11,000 מזומנים ביד, ואני רוצה לתרום אותם לעמותות.

עומדים בפני שתי אפשרויות:

1. פשוט לתרום את הכסף לעמותה
2. לתרום את המניות בשווי $11,000 ואז לקנות $11,000 מאותם מניות

בשני המקרים, אני מקבל החזר של 35% מהמדינה. אולם באפשרות השניה, נראה שמעבר לכך, אני גם מעלה את הבסיס לחישוב מס רווח הון מ-$1,000 ל-$11,000. ככה שאם אני מוכר את המניות אחרי עוד כמה שנים בסכות $20,000 אשלם 25% על רווח של $9,000 במקום $19,000 - בקיצור אני חוסך $2,500 נוספים במס עתידי.

זה נראה על פניו אסטרטגיה מנצחת. השאלה האם זה אכן חושף אותי לאיזשהו הסתבכות בעתיד עם רשויות המיסים, שעלולים לראות בזה משחק לא הוגן על חשבון המדינה.

זה כנראה די נפוץ בארה״ב למשל (תוכלו לחפש בגוגל Donate and Replace), פשוט לא מצאתי שום מידע באינטרנט לגבי מדינת ישראל. אולי כי רק בשנים האחרונות חידשו את כל הסיפור של תרומת מניות.

השאלה האם זה אכן חושף אותי לאיזשהו הסתבכות בעתיד עם רשויות המיסים, שעלולים לראות בזה משחק לא הוגן על חשבון המדינה.
זו שאלה מעט מסובכת, כי חוקים לא עובדים ככה. מותר לך לעשות כל מה שאתה רוצה כל עוד לא נאסר בחוק. ספציפית כאן לי לפחות נדמה שהם רצו לעודד תרומות גם על חשבון מס רווח הון. כלומר, המטרה המוצהרת של DAF זה לשחק את המשחק הזה.

זה נראה על פניו אסטרטגיה מנצחת. השאלה האם זה אכן חושף אותי לאיזשהו הסתבכות בעתיד עם רשויות המיסים, שעלולים לראות בזה משחק לא הוגן על חשבון המדינה.
נשמע לי חוקי למהדרין.

זו שאלה מעט מסובכת, כי חוקים לא עובדים ככה. מותר לך לעשות כל מה שאתה רוצה כל עוד לא נאסר בחוק. ספציפית כאן לי לפחות נדמה שהם רצו לעודד תרומות גם על חשבון מס רווח הון. כלומר, המטרה המוצהרת של DAF זה לשחק את המשחק הזה.
זה ברור שמבחינה טכנית אין כאן דבר אסור. החשש הוא שמס הכנסה יראה במכלול הפעולות עסקה מלאכותית לפי סעיף 86 לפקודה.

זה ברור שמבחינה טכנית אין כאן דבר אסור. החשש הוא שמס הכנסה יראה במכלול הפעולות עסקה מלאכותית לפי סעיף 86 לפקודה.
למה? ויתרת על 65% מהסכום במקום רק על קצת פחות מ 25% (מס רווחי הון).

מס הכנסה לא יודע שהאלטרנטיבה שלך היא לתרום מזומן, מבחינתם נתת כמעט פי 3 ממה שהיית צריך - וזה מבורך.

החשש הוא שמס הכנסה יראה במכלול הפעולות עסקה מלאכותית לפי סעיף 86 לפקודה.
החשש הזה קיים בכל פעולה, שיקול פקיד שומה גובר על הכל
בכל מקרה, מכוון שגם wase sale הוא חוקי (למרות החשש שקיים בכל מקרה) וגם תרומת מניות היא חוקית
החשש הוא אפילו יותר נמוך מ wash sale כי אין פה באמת פעולת מכירה per say וקנייה מחדש
ואם רוצים להיות צדיקים יותר מאפיפיור, אפשר להמתין זמן מה (חודש) בין הפעולות (חיסרון: זמן מחוץ לשוק וזה..) או לקנות נכס מקביל (לא אפשרי להבנתי מפותש) או לקנות מחדש בחשבון אחר (יתרון: מה שגם שמייצר שיכבה סינטטית עם בסיס מס גבוה בכל מקרה)

לא הבנתי מה יכולה להיות כאן עסקה מלאכותית. תרמת מניות וזהו. זה שהחלטת אחר כך (או לפני זה) להשקיע כסף חדש ולקנות עוד מניות בשוק, לא קשור לתרומה.
(נניח שיש לך את אותם מניות ב 2 חשבונות שונים, ברור שאתה יכול לבחור איזה לתרום)

יש לי קרן תרומה פרטית (DAF) דרך JGive
אם כבר, אשמח לנצל את השרשור לשאול על החוויה שלך איתם.
איך JGIVE? אתה ממליץ עליהם?
אני ניסיתי דרך ספק DAF אחר ואני מאוד לא מרוצה ממהירות התגובה והמקצועיות בכללי.
עוד שאלה - האם הם חסכו ממך את המנהלות מול רשות המיסים? או שנשאר לך הרבה עבודת טפסים בכל תרומה?
מה העלויות שלהם? האם רלוונטי גם לתורמים קטנים (נניח 30K-40K בשנה)

תודה!

אם כבר, אשמח לנצל את השרשור לשאול על החוויה שלך איתם.
איך JGIVE? אתה ממליץ עליהם?
אני ניסיתי דרך ספק DAF אחר ואני מאוד לא מרוצה ממהירות התגובה והמקצועיות בכללי.
עוד שאלה - האם הם חסכו ממך את המנהלות מול רשות המיסים? או שנשאר לך הרבה עבודת טפסים בכל תרומה?
מה העלויות שלהם? האם רלוונטי גם לתורמים קטנים (נניח 30K-40K בשנה)

תודה!
אצלי החוויה טובה.
לגבי רשות המיסים, אני לא יכול להגיד בביטחון בגלל שהתחלנו איתם בינואר 2026, אז עוד לא היה דוח שנתי רלוונטי. כן קיבלנו קבלה אלקטרונית ששודרה לרשות המיסים עם מספר תעודת הזהות הרלוונטית (מתחילת השנה כל תרומה עם סעיף 46 חייבת בשידור לרשות המיסים עם מספר תעודת הזהות של התורם) אז אני מאוד אתפלא אם צריך משהו בכלל בסוף השנה. הזיכוי להבנתי אמור להופיע אוטומטית בחשבון ברשות המיסים כמו כל תרומה.

התגובות בוואטאפ היה מהירות מאוד.

התרומה הראשונית צריכה להיות מינימום 50K שח, אחר כך אין מינימום להשארת הקרן פתוחה. העמלה היא 0.6% לשנה (לסכומים עד 500K, אחכ זה נהייה יותר זול) עם מינימום של 750 שח לשנה. (יש להם אפשרות של מסלולי השקעה עם דמי ניהול 0.5%. לא ניסינו את זה עדיין)

אנחנו העברנו מניות משוואב, אז ההעברה עצמה לקחה כמה דקות של הכנסת הנתונים של ההעברה המתוכננת בחשבון באתר של JGIVE (היה להם באג באתר וההוראות להעברה בארהב לא היו נכונות. בוואטסאפ הם שלחו לנו את ההוראות הנכונות מהר מאוד) ומילוי טופס עם בקשה להעברת מניות בשוואב. לקח בערך שבוע עד שראינו את הכסף ב DAF (הם מוכרים את המניות סמוך להעברה, ואז אם אני זוכר נכון, הם מעבירים את הכסף מארהב לישראל פעם בשבוע).

תרומות לעמותות נעשות אונליין בצורה קלה מאוד. הם מעבירים את הכסף לעמותות פעם בשבוע ביום ראשון. אז נראה לי שכל התרומות שנעשו עד יום רביעי בערב, יגיעו לעמותה ביום ראשון.

מקווה שעזר.

לתרום את המניות בשווי $11,000
אם כבר - האם אפשר גם לתרום מניות RSU שנמצאות אצל נאמן או שהנאמן חייב למכור את המניות ובעצם לא ניתן לתרום?

למה? ויתרת על 65% מהסכום במקום רק על קצת פחות מ 25% (מס רווחי הון).

מס הכנסה לא יודע שהאלטרנטיבה שלך היא לתרום מזומן, מבחינתם נתת כמעט פי 3 ממה שהיית צריך - וזה מבורך.
אבל זה יוצר מצב שאנשים שבין כה תכננו לתרום יוכלו לתרום בעצם פחות 25% באמצעות הפטור מהמס, כך שלא נתרם שקל יותר

אבל זה יוצר מצב שאנשים שבין כה תכננו לתרום יוכלו לתרום בעצם פחות 25% באמצעות הפטור מהמס, כך שלא נתרם שקל יותר
זה יוצר מצב בדיוק כמו בהמון נושאים מיסויים שבו יש אפשרות לעשות תכנון מס אפקטיבי או שאפשר לפעול באופן בו תשלם כמה שיותר מס. מעולם (למיטב ידיעתי...) לא נחקק חוק, נקבעה תקנה או נפסק שכל אחד צריך לפעול בצורה בה הוא ישלם בכל פעולה את המס המקסימלי.

החשש הבא שיעלו כאן זה שכשהתרומה היא למטרה ספציפית, והתורם מכסה את כל העלויות אי אפשר בכלל לדרוש זיכוי מס, בגלל שהתורם "בין כה תכנן לתרום את הסכום ברוטו, כך שלא נתרם שקל יותר" D:

אם כבר - האם אפשר גם לתרום מניות RSU שנמצאות אצל נאמן או שהנאמן חייב למכור את המניות ובעצם לא ניתן לתרום?

הסדר הנכון: המדינה קובעת את מדיניות המיסוי, ואז אנשים מגיבים למדיניות.

אם המדיניות הייתה שונה, לאנשים היו מגיבים אחרת. למשל, אם לא היה החזר של 35%, אולי לא היית תורם או שהיית תורם פחות.

אין משמעות ל"בין כה", אולי הפותש בכלל לא היה תורם כאמור.

עם מינימום של 750 שח לשנה.
זו הסיבה שלא הלכתי על JGIVE בהתחלה, זה לא מעט - שווה ערך לעמלה של 0.6% על 125K ש"ח. אבל הזול עלה לי ביוקר, שיגעו אותי.
אנחנו העברנו מניות משוואב
אתה האיש מקצוע - אבל להבנתי העברה מברוקר ישראלי כרוכה בבירוקרטיה הרבה יותר מתישה. מילאתי איזה טופס שאף אחד לא ידע ממש מה לעשות איתו, כולל ברשות המיסים, כדי לקבל את הפטור ממס ולשכנע את הברוקר לשחרר את הני"ע ל DAF. לברוקר זר כל זה לא אכפת - אבל מעניין אם צריך את הטופס כדי לקבל את הפטור ממס.
תרומות לעמותות נעשות אונליין בצורה קלה מאוד
הכי חשוב. אתה יודע אולי אם העמותות קיבלו את זה בשמך? או שרק הופיע להם "JGIVE"?
מקווה שעזר.
מאוד, תודה

הוא לא חייב למכור, אבל כל הוצאה של המניות מהנאמן הוא אירוע מס רעיוני ליום ההוצאה.

אתה האיש מקצוע - אבל להבנתי העברה מברוקר ישראלי כרוכה בבירוקרטיה הרבה יותר מתישה. מילאתי איזה טופס שאף אחד לא ידע ממש מה לעשות איתו, כולל ברשות המיסים, כדי לקבל את הפטור ממס ולשכנע את הברוקר לשחרר את הני"ע ל DAF. לברוקר זר כל זה לא אכפת - אבל מעניין אם צריך את הטופס כדי לקבל את הפטור ממס.
אין לי מושג. ממה שאני רואה בחיפוש קצר בגוגל, יש את טופס 748 שהוא בקשה לפטור מניכוי מס במקור. כל הטופס רלוונטי רק לבנק/ברוקר ישראלי, אז אם ההעברה היא בברוקר זר, לא נראה לי שיש איזשהו טופס שצריך למלא (הטופס הזה לא רלוונטי בשום שלב). אני משער שמברוקר ישראלי אפשר גם לתרום בלי הטופס אבל הם ינכו מס במקור אותו תצטרך לדרוש חזרה בדוח השנתי (אבל, כנראה גם זה יכול לגרום לכאבי ראש...)

הכי חשוב. אתה יודע אולי אם העמותות קיבלו את זה בשמך? או שרק הופיע להם "JGIVE"?
ההעברה לעמותה היא בתשלום אחד פעם בשבוע לכל התרומות מהשבוע (נראה לי ביום ראשון לכל התרומות שנקלטו אונליין ב JGIVE עד יום רביעי הקודם). אז העמותה לא רואה שום פרטים אישיים בהעברה עצמה, זה פשוט העברה מ JGIVE. לכל עמותה יש אזור אישי ב JGIVE, בו הם יכולים לראות פירוט לכל העברה ושם הם רואים מאיזה DAF מורכבת ההעברה וכמה כל אחד תרם. יש גם אפשרות להוסיף הערה כשתורמים, אבל גם זה מופיע רק באיזור האישי, כך שהעמותה צריכה להכנס כדי לראות את זה (יש אפשרות לתרום אנונימית ואז הפרטים של ה DAF לא יופיעו).

באופן אישי, (אחרי שלמדתי לקח...) אם אני רוצה לתרום למטרה ספציפית בתוך עמותה (לדוגמא קרן פנימית שעמותה הקימה לצורך עזרה כלכלית מישהו מסויים) והתרומה היא קטנה, אני תורם ישירות ולא דרך ה DAF, כיון שחבל לי על הזמן והכאב ראש לדאוג לכך שהעמותה תשייך את הכסף שהגיע מ JGIVE לקרן הספציפית (כמובן הכל תלוי בסכומים וכמה קשר ישיר יש לי לאחראים בעמותה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג תכנון מס כאשר יש פטור ממס מיסים 37
Y תכנון מס על הכנסה גבוהה במיוחד מיסים 31
Namy תכנון מס בקופות גמל להשקעה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
I יותר מדירה אחת - תכנון מס נדל"ן 9
B תכנון מס בסמיכות לסוף שנה מיסים 4
לאץ' תכנון מס בינלאומי בעת פיטורים מיסים 11
A תכנון מס ברכישת דירה מיסים 6
א תכנון מס - זוג אמריקאי למחצה נדל"ן 3
U תכנון מס בהשכרת דירה מיסים 46
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
י תכנון מס דיבידנד זר מעל גיל 60 מיסים 8
C תכנון מס עבור מענק פרישה מיסים 2
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
ז תכנון לטווח ארוך מבחינת צפי מס שוק ההון 4
F תכנון מס על ידי פתיחת חברה צרכנות פיננסית 12
Y מעוניין לברר לגבי תכנות מס (בעיקר תכנון מס בחו"ל)...... צרכנות פיננסית 1
I תכנון מס שבח נדל"ן 6
Dim תכנון מס בינלאומי שוק ההון 3
N תכנון מס בעייתי ולא מומלץ בקרנות השתלמות שוק ההון 37
י תכנון מס כאשר בן זוג אחד מרוויח הרבה והבן זוג השני מעט שוק ההון 2
N בן 22 עם הרבה שאלות על מס, תכנון תיק פאסיבי וכו' שוק ההון 17
K תכנון מס הפסדים בבורסה שוק ההון 7
c881 לכל האמריקאים שביננו בעלי 401K - תכנון מס בעתיד שיש להתייחס אליו שוק ההון 30
ס עסקה מחוץ לבורסה, בין חשבון ממוסה לIRA = תכנון מס לגיטימי? שוק ההון 16
זאב חוק חדש: חובת דיווח על קבלת ייעוץ לצורך תכנון מס צרכנות פיננסית 3
B תכנון מס ופתיחת חברה צרכנות פיננסית 24
ח התייעצות בנושא תכנון מס נקודתי - ניצול רווחי הון חד פעמיים שוק ההון 4
S תכנון משכנתא נדל"ן 4
א המלצות ליועץ תכנון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א שאלת תכנון פיננסי לעתיד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
א תכנון עתידי במצב רפואי בעייתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
Z תכנון טקטי למשכנתא בסביבת ריביות שעשויה לרדת נדל"ן 0
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א יש תכנון להטלת מכסים בקרוב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
א תכנון פנסיוני - מה האינטרס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
כ תכנון השלב הבא פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y האם יש פה מי שהתנסה עם תכנון וניהול פיננסי‏ ? צרכנות פיננסית 9
א תכנון מיסוי בהשקעה בדירת פריסייל לצד דירה נוספת מיסים 16
N תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס מיסים 5
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
N תכנון שנת שבתון - היבטי מיסוי מיסים 48

נושאים דומים

Back
למעלה