• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעיונות לתוכניות לטובת הציבור

• פותח הנושא פותח הנושא Nuqo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nuqo

משתמש רגיל
דירוג
147
פותח פה שרשור בתקווה לשמוע רעיונות מקוריים ומשמעותיים לתוכניות שהמדינה יכולה לקדם לטובת הציבור. מכל הנושאים. מביטול ניכוי המס במקור ודיגיטציה של מערכת המס, ועד צבא מקצועי, וכן הלאה

לאחרונה יצא לי לחשוב על תחבורה ציבורית בחינם, לכלל האוכלוסיה. בלוקסמבורג זה מיושם, ובערים מסוימות ברחבי העולם. התחבורה הציבורית בארץ לא מזהירה בלשון המעטה, אבל לדעתי זה יכול לפתוח פתח לשימוש גובר בתחב״צ שגם יוביל ליותר השקעה בתשתיות ושיפור השירות.

רצוי גם לכתוב מהם מקורות התקציב של ההצעות האלה.

וספציפית במקרה של שיפור התחב"צ, המדינה תפסיד את מיסי העתק שהיא גובה כרגע על רכישת ואחזקת רכב פרטי.

יש לי כמה רעיונות מאיפה המדינה יכולה לקצץ הוצאות, אבל לא בטוח שתאהב אותם.

עידוד בניה בצורה נמרצת גם מעבר לרצועת החוף הצרה של גוש דן.
אפילו בלי להגיע ליו"ש. רמת הגולן, גליל, נגב.

כמובן, במקביל לבניה צריך תשתיות תחבורה (בין כבישים בין רכבת וכדו') נוחות וגדולות, כדי "לקצר" את המרחק מהפריפריה למרכז.
--------
מתן הקלות למי שנוסע ברכב עם יותר מ2 נוסעים (למשל יותר נתיבים שמותר לו ליסוע בהם)

@AsherV דברים חשובים ללא ספק, אבל אני מתכוון לתוכניות ספציפיות ומוחשיות יותר.

לדוג׳ תחום הבנייה שהבאת, הייתי אומר קידום ובניית דירות מעץ בנגב וגליל. זה מאוד זול ואפשר להרים בית תוך כמה ימים. לא מצליח להבין איך בארץ זה לא בתודעה

לגבי הקלות לנסיעה משותפת ברכב - האמת אני קצת סולד משיטת ה״תמריצים״ (טובים ורעים), כמעט בכל תחום. מעדיף לטפל בשורש ולא בסימפטום.

Need to better supervise what goes into our food such as pesticides and artificial colors.​
אני מאמין שבנושאים אלו עיקר השינוי מגיע מחינוך ותודעת ציבור, וכך הביקוש נוטה למזון בריא וסלידה ממתועש.

לדוג׳ תחום הבנייה שהבאת, הייתי אומר קידום ובניית דירות מעץ בנגב וגליל. זה מאוד זול ואפשר להרים בית תוך כמה ימים. לא מצליח להבין איך בארץ זה לא בתודעה
בארצנו החמה, בניה מעץ היא בעיה רצינית. ברגע שפורצת שריפה (קוצים, תקלה, מכוונת) מאוד קשה לכבות. בטח אם יש בתים מעץ. ובטח בגליל המיוער.
לתוכניות ספציפיות ומוחשיות יותר.
אני לא איש מקצוע ולכן אני לא יכול להגיש תוכניות בינוי מדוייקות למה שאני אומר.
אבל איך מה שהצעתי פחות מעשי ממה שאתה הצעת?

בארצנו החמה, בניה מעץ היא בעיה רצינית. ברגע שפורצת שריפה (קוצים, תקלה, מכוונת) מאוד קשה לכבות. בטח אם יש בתים מעץ. ובטח בגליל המיוער.
מעניין. לא חשבתי על זה.
משוכנע שיש פתרונות לזה. או חומר שמושחים את העץ שמעכב בעירה. ואם לא - אפשר להקים על זה חברת סטארטאפ…
תועלת מול סיכון. נראלי התועלת מנצחת
אני לא איש מקצוע ולכן אני לא יכול להגיש תוכניות בינוי מדוייקות למה שאני אומר.
אבל איך מה שהצעתי פחות מעשי ממה שאתה הצעת?
חלילה תוכניות בינוי. לא התכוונתי שאתה פחות מעשי. התכוונתי שהדיון צריך להיות מוחשות יותר.
לדוג׳: לומר ״להוריד מיסים״ זה כולם יודעים. אבל לומר ״ביטול המס במקור ודיגיטציה של מערכת המס״ זה כבר יותר ספציפי

תודה על השיתוף

פותח פה שרשור בתקווה לשמוע רעיונות מקוריים ומשמעותיים לתוכניות שהמדינה יכולה לקדם לטובת הציבור. מכל הנושאים. מביטול ניכוי המס במקור ודיגיטציה של מערכת המס, ועד צבא מקצועי, וכן הלאה
שרשור מעניין, אבל לדעתי המדינה סובלת מהבעיה ההפוכה -
יש יותר מדי הצעות חוק, ובפרט הרבה יותר מדי הצעות חוק פרטיות
(אגב, זה שלא ממש מפתיע, לאור הדעות הנחרצות של הישראלים על כל דבר).

אני אישית חושב שבמקום לקדם רעיונות מקוריים,
צריך לקדם את הדברים הברורים מאליהם, אבל לעשות את זה בצורה טובה (כולל ירידה לפרטים הקטנים), ותוך תיעדוף נכון.

בהקבלה לחיים האישיים שלנו -
לרוב אנחנו לא צריכים איזה רעיון חדשני כדי לקדם את הרווחה שלנו,
אלא דברים פשוטים כמו להקפיד על שינה טובה, תזונה טובה, פעילות גופנית וכו'.

נערך לאחרונה ב:
@איניגו מונטויה דברים מדויקים, אין חולק.

אבל בכל זאת, ״הדברים הברורים מאליהם״ יכולים לקבל ביטוי ישיר ומוחשי יותר.
הבאת דוגמה של פעילות גופנית. בעולם יש מקומות שבכל עיר/יישוב יש לך פארקים (לא גדולים מידי) של מתקני street workout, כמה מתקני מתח מקבילים טבעות וכו. בארץ במקומות שכן יש לרוב זה מאוד עלוב ולא בנוי טוב.
זה דורש 0 השקעה כסף ומקום. וזה יכול לעשות פלאים. במיוחד לדור הצעיר. תרבות הSW חזקה מאוד שם

@Nuqo

אחדד יותר את העמדה שלי בנושא:
אני די בטוח שרוב מוחלט של הרעיונות שנעלה כאן בשרשור כבר נמצאים באחד מבין מאות אלפי העמודים של אלפי הצעות החוק שנמצאות כרגע על שולחן הכנסת, או מיליוני העמודים של עשרות אלפי (או מאות אלפי?) הצעות החוק שהועלו מקום המדינה, או מיליארדי העמודים של הטקסט בתיבות הדואר ועל שולחנם של הפקידים הרלוונטיים במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות, ובחברות הממשלתיות.

כך שלדעתי הROI הגבוה יותר לא יגיע מהעלאת רעיונות חדשניים,
אלא דווקא מתיעדוף ויישום נכונים.

לדעתי אפשר להשיג את זה בעיקר בעזרת שיפור האיכות של נציגי הציבור ושל פקידי הממשלה.

אבל אם אני בכל זאת צריך להציע רעיון מקורי,
אז אלך באותו כיוון של שיפור האיכות של נציגי הציבור:

כל מועמד לכנסת יחויב להגיע ללימוד של כמה שבועות שבו יש:

1. קורס מעמיק על "חיים ומוות ביד הלשון" ו"אמור מעט ועשה הרבה",
כולל דוגמאות היסטוריות ועדכניות איך אדם שבירבר יותר מדי -
למעשה השיג את ההיפך מהמטרה שלו, או פגע בצורה אחרת בציבור הבוחרים.

2. קורס מעמיק על "סוף מעשה במחשבה תחילה",
כולל דוגמאות היסטוריות ועדכניות איך רגולציות וחוקים שעברו בפועל - השיגו, לא השיגו או פגעו במטרתם המקורית.

לאחר מכן, המועמד ייבחן על כוונותיו לפעול בצורה שהוזכרה למעלה, במטרה לקדם את כלל אזרחי המדינה.
המבחן יהיה בעזרת שאלון דומה לשאלון 300 בצבא
(מכיל כל כך הרבה שאלות, שמועמד שמשקר לרוב לא יוכל לזכור את זה, כך שהוא יהיה לא-עקבי וייפסל).

הציון של כל המועמדים יפורסם אונליין לפני הבחירות, עם תגיות כמו פופוליסט/מעמיק, דואג-לכלל/דואג-למגזר/דואג-לעצמו, מוכוון-דיבור/מוכוון-עשייה וכדומה.

כל מפלגה תחויב לפרסם את ממוצע הציונים שלה, וגם את הציון הפרטני של כל אחד מהמועמדים,
ובנוסף - הציון הפרטי ישמש לקביעת השכר של חבר הכנסת (יהיה טווח לשכר שח"כים יכולים לקבל, והוא ייקבע לפי הציון במבחן היכולת לדאוג לציבור).

כלל חברי הכנסת יחוייבו לקחת רענון של הקורסים הנ"ל מדי חצי שנה נניח (כדי לשמש כתזכורת),
והשכר יתוקנן מחדש לפי הציון האחרון.

הרעיון הוא גם ליידע את הציבור לגבי מועמדים מתאימים,
גם להזכיר לח"כים את המחויבות שלהם לאזרחים (ואת זה שהם לא סתם קשקשנים בטוויטר, אלא חברי כנסת בעלי השפעה),
וגם ליצור תמריצים דרך השכר (הח"כים הטובים יתוגמלו וירצו להמשיך, והגרועים יקבלו שכר נמוך ואולי ירצו לעזוב).

נערך לאחרונה ב:

כולל דוגמאות היסטוריות ועדכניות איך רגולציות וחוקים שעברו בפועל - השיגו, לא השיגו או פגעו במטרתם המקורית.

לאחר מכן, המועמד ייבחן על כוונותיו לפעול בצורה שהוזכרה למעלה, במטרה לקדם את כלל אזרחי המדינה.
(מכיל כל כך הרבה שאלות, שמועמד שמשקר לרוב לא יוכל לזכור את זה, כך שהוא יהיה לא-עקבי וייפסל).

הציון של כל המועמדים יפורסם אונליין לפני הבחירות, עם תגיות כמו פופוליסט/מעמיק, דואג-לכלל/דואג-למגזר/דואג-לעצמו, מוכוון-דיבור/מוכוון-עשייה וכדומה.

כל מפלגה תחויב לפרסם את ממוצע הציונים שלה, וגם את הציון הפרטני של כל אחד מהמועמדים,
ובנוסף - הציון הפרטי ישמש לקביעת השכר של חבר הכנסת (יהיה טווח לשכר שח"כים יכולים לקבל, והוא ייקבע לפי הציון במבחן היכולת לדאוג לציבור).
מקורי מאוד. יפה. לענ״ד בציבור התוסס (וזה מבורך) שבישראל דבר כזה לא עוזר. אולי בקנדה

כמו לגבי תמריצים שכתבתי לעיל, אני מתקשה לקבל כל מיני שיטות ובחינות לדברים הנ״ל. אני מאמין שבסוגיות הללו הכל מתחיל ונגמר בחינוך. מגיל 0 ולאורך כל החיים. עד שכציבור לא נקבל על עצמנו את זה ונדחה כל התנהגות בזויה וא-מוסרית, כל דבר אחר זה לטפל מסביב לבעיה ולא בשורש.

אבל יפה מאוד, אהבתי.

יש לך רעיון לציבור עצמו? משהו שלא קשור לפוליטיקאים?

יש לך רעיון לציבור עצמו? משהו שלא קשור לפוליטיקאים?
הצעה לציבור?

לבחור אנשים שדואגים באמת לכלל הציבור (זה משתלם לכולם בטווח הארוך),
שאומרים מעט ועושים הרבה,
ושחושבים בצורה מעמיקה על השלכות הצעות החוק שלהם.

או הצעה נוספת:

לאחר הבחירות,
כל מועמד לשר או נציג וועדה יחויב לקחת קורס אקדמי קצר ברמת הבסיס באותו תחום.
הקורסים ייבדקו על ידי מדגם אקראי מייצג מבין כלל אנשי המקצוע בארץ מאותו תחום (מי שייבחר יחויב לבדוק תמורת תשלום [בדומה לחובת מושבעים בארה"ב], ואם לא ירצה - ישלם קנס). הבדיקה תוודא שתכני הקורס אכן משקפים את הקונצנזוס באותו תחום, וכל מה שאינו קונצנזוס - מסומן ככזה.

לדוגמא, יו"ר ועדת הכספים יהיה חייב לקחת קורס קצר בכלכלה בסיסית,
שבו מן הסתם יוזכרו עובדות בסיס כמו זה שהעלאת הגירעון גוררת תשלומי ריבית, ויובאו נתונים על כמות הריבית שישראל משלמת כל שנה בגלל הגירעון (נכון ללפני שנה וחצי - יותר מ40 מיליארד שקל).
או למשל ייאמר שיש קונצנזוס עולמי שעלייה באינפלציה מעבר לסף מסוים, צריכה לגרור העלאת ריבית.
זו כמובן דוגמא בלבד לצורך המחשה.

שר או נציג ועדה שייכשל במבחן יהיה חייב לפרסם את ציונו גם מיידית וגם במהלך כל הבחירות הבאות (במידה שישתתף),
וכמו כן השכר שלו ישתנה בהתאם לציון.
לחלופין - יוכל לקחת את הקורס שוב ושוב עד לקבלת ציון גבוה יותר,
או לבקש העברה לתחום אחר (נניח תחום החינוך במקום תחום הכספים).

בצורה כזו, אולי נוכל להבטיח רמה מקצועית טובה יותר של נציגי ציבור.

אני מוצא את זה בזיוני שנהג רכב ציבורי למשל צריך לקחת קורס שנמשך כמה חודשים,
אבל שר או נציג ועדה ממשלתית שיש לו השפעה גדולה הרבה יותר - אינו נדרש לקורס כזה.

נערך לאחרונה ב:
כמו לגבי תמריצים שכתבתי לעיל, אני מתקשה לקבל כל מיני שיטות ובחינות לדברים הנ״ל. אני מאמין שבסוגיות הללו הכל מתחיל ונגמר בחינוך. מגיל 0 ולאורך כל החיים. עד שכציבור לא נקבל על עצמנו את זה ונדחה כל התנהגות בזויה וא-מוסרית, כל דבר אחר זה לטפל מסביב לבעיה ולא בשורש.
למה שתמריצים שקשורים לשכר לא יעבדו?
אם נציג ציבור ידע שהמשכורת שלו תלויה בזה שהוא עושה עבודה טובה - אולי זה גם יקרה...

למה שתמריצים שקשורים לשכר לא יעבדו?
אם נציג ציבור ידע שהמשכורת שלו תלויה בזה שהוא עושה עבודה טובה - אולי זה גם יקרה...
אני פשוט לא מאמין בשיטת התמריצים. זה מטפל רק במסביב.
אם רוצים שינוי אמיתי, צריך לטפל בשורש

לאחרונה יצא לי לחשוב על תחבורה ציבורית בחינם, לכלל האוכלוסיה. בלוקסמבורג זה מיושם, ובערים מסוימות ברחבי העולם. התחבורה הציבורית בארץ לא מזהירה בלשון המעטה, אבל לדעתי זה יכול לפתוח פתח לשימוש גובר בתחב״צ שגם יוביל ליותר השקעה בתשתיות ושיפור השירות.
תחבורה ציבורית בחינם לא תגרום לאנשים להשתמש בתחבורה ציבורית במקום ברכבים הפרטיים שלהם (זה לפחות לא הוכח).
מה שכן יכול להפחית שימוש ברכב פרטי היא אגרת גודש, ולהקדיש את הכסף הזה בשיפור התשתיות של התחבורה הציבורית והכבישים.
אגב, תחבורה ציבורית בחינם -> נצטרך לשלם יותר מיסים וכמובן - השירות יהיה גרוע יותר, לא להיפך כמו שאתה טוען

לטובת הציבור הכי ייטיב (בטווח הארוך) להפסיק עם הרעיונות, הסבסודים למיניהם, ההטבות, העיוותים, השחיתותיות, הקצבאות וכך לכל אדם יישאר יותר כסף פנוי שבו הוא יוכל לבחור, לפי אמות המוסר שלו, איך הוא רוצה להשתמש בכסף שלו. כל הדברים האלה יגרמו להורדת מיסים -> הגדלת הפיריון והתעסוקה -> נוכל להשתמש במיסים כדי להגדיל תקציבים בביטחון, בריאות, תשתיות, חינוך

כלל חברי הכנסת יחוייבו לקחת רענון של הקורסים הנ"ל מדי חצי שנה נניח (כדי לשמש כתזכורת),
והשכר יתוקנן מחדש לפי הציון האחרון.

הרעיון הוא גם ליידע את הציבור לגבי מועמדים מתאימים,
גם להזכיר לח"כים את המחויבות שלהם לאזרחים (ואת זה שהם לא סתם קשקשנים בטוויטר, אלא חברי כנסת בעלי השפעה),
וגם ליצור תמריצים דרך השכר (הח"כים הטובים יתוגמלו וירצו להמשיך, והגרועים יקבלו שכר נמוך ואולי ירצו לעזוב).
הייתי מציע לחייב כל מפלגה לפרסם כמה עקרונות יסוד שאם היא סוטה מהם - אוטומטית מוטלים עליה עיצומים, ומי שממשיך להיות מחוייב לאותם עקרונות - גם אם הוא פחות משליש מהסיעה - לא מוכרז כפורש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הייתי מציע לחייב כל מפלגה לפרסם כמה עקרונות יסוד שאם היא סוטה מהם - אוטומטית מוטלים עליה עיצומים, ומי שממשיך להיות מחוייב לאותם עקרונות - גם אם הוא פחות משליש מהסיעה - לא מוכרז כפורש.
הצעה מעולה, אבל צריך שיהיו גם פרטים קונקרטיים כמו בחוזה,
כי הרבה פעמים אם העקרונות מופשטים וכלליים - ניתן לעקם אותם לכל כיוון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A חיסכון בסופר 2026 - טיפים, רעיונות, השקפת עולם... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
R רעיונות למשרות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 8
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24

נושאים דומים

Back
למעלה