Yesmad
משתמש רגיל
- דירוג
- 755
אני לא תושב ישראל כבר קרוב לעשור, ולא מתכוון לחזור אי פעם. במושבי הנוכחי אני משלם 0% מס על רווחי הון ו-15% מס (withheld) על דיבידנדים. מכיוון שכך, החלטתי למשוך את כל הקופות והקרנות שברשותי בישראל ולהעבירם להשקעות תחת תנאי המיסוי לעיל.
כוונתי היתה לחתום על יפוי כח, למשוך את הכסף מהחברות השונות לחשבון בנק של קרוב משפחה, ומשם להעבירו בהעברה אחת מרוכזת לחשבון שלי בחו"ל דרך חברת currencytransfer כדי לקבל הפרש שער מינימלי ולא להשחט ע"י הבנק. לצערי התברר ששתי חברות מסרבות לשחרר כספים לצד שלישי (מנורה ואלטשולר). הן מוכנות לשחרר את הכסף אך ורק לחשבון על שמי. היות ואין לי חשבון בנק בישראל, הן הציעו בטובן להעביר את הכסף ישירות לחו"ל על חשבוני. כמובן שבמצב הזה לא אוכל לעשות העברה אחת מרוכזת כדי לחסוך עמלות, ולא אוכל להעביר דרך צד שלישי כדי לחסוך הפרשי שער. זה הפסד של אלפי דולרים.
רעיונות:

כוונתי היתה לחתום על יפוי כח, למשוך את הכסף מהחברות השונות לחשבון בנק של קרוב משפחה, ומשם להעבירו בהעברה אחת מרוכזת לחשבון שלי בחו"ל דרך חברת currencytransfer כדי לקבל הפרש שער מינימלי ולא להשחט ע"י הבנק. לצערי התברר ששתי חברות מסרבות לשחרר כספים לצד שלישי (מנורה ואלטשולר). הן מוכנות לשחרר את הכסף אך ורק לחשבון על שמי. היות ואין לי חשבון בנק בישראל, הן הציעו בטובן להעביר את הכסף ישירות לחו"ל על חשבוני. כמובן שבמצב הזה לא אוכל לעשות העברה אחת מרוכזת כדי לחסוך עמלות, ולא אוכל להעביר דרך צד שלישי כדי לחסוך הפרשי שער. זה הפסד של אלפי דולרים.
רעיונות:
- פתיחת חשבון בנק ישראלי: ניסיתי לפתוח חשבון בנק "אונליין", אבל הסתבר שכדי לפתוח אותו צריך שכבר יהיה לי חשבון בנק קיים באחד הבנקים הישראלים ("אילו דרישות בנק ישראל, ידינו כבולות").
- ניוד כל הקרנות והקופות אל חברה שכן מוכנה לשחרר כספים לצד שלישי בעזרת יפוי כח, ואז משיכת הכסף דרך החברה הזו: אני לא בטוח כמה הרעיון הזה ישים ואיך לבצע בצורה מיטבית. האם החברה שאליה אעביר תדרוש תקופת אכשרה כלשהי לפני שאוכל למשוך? כמה זמן תהליך כזה יקח? אשמח למידע, למחשבות ורעיונות.