• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אליהו

משתמש בכיר
דירוג
1,957
שלום
אני בן 33 ונשוי עם 4 ילדים.

אני למדתי כמעט שנה כמה שעות ביום HTML, CSS, JavaScript, Angular, MongoDB, Node.js
אני כרגע בונה לעצמי משהו קטן כבר כמה חודשים.
הבעיה במקרה שלי שאין לי בגרות ואין לי תואר ובגלל שאשתי עובדת אני חייב להיות בבית עם הילדים ואין לי אפשרות נורמלית ללמוד בצורה מסודרת.
בנוסף אני לא למדתי במקום מסודר אלא למדתי כל שפה במקום אחר, ובגלל שלמדתי לבד אין לי מושג מה הרמה שלי, והאם כך מתחילים לעבוד, או שצריך עוד קצת, כי לא ראיתי אף פעם את הרמה של עובד מתחיל, כדי שאני יוכל להשוות.
כרגע השוק של המשרות בהייטק לא נראה במצב הכי טוב... ובמיוחד במצבי שאין לי גם משהו רשמי להציע...

אשתי טוענת שלדעתה זה בזבוז זמן פרויקטים אישיים, והשפשוף המהיר והיעיל זה להתחיל לעבוד במקום עבודה מסודר, ואם יש מישהו שמסכים אפילו בחינם זה שווה לי, הבעיה שאני לא מצאתי מעסיק כזה.
השאלה שלי אם יש לכם רעיונות שיכולים לעזור לי.

שלום
אני בן 33 ונשוי עם 4 ילדים.

אני למדתי כמעט שנה כמה שעות ביום HTML, CSS, JavaScript, Angular, MongoDB, Node.js
אני כרגע בונה לעצמי משהו קטן כבר כמה חודשים.
הבעיה במקרה שלי שאין לי בגרות ואין לי תואר ובגלל שאשתי עובדת אני חייב להיות בבית עם הילדים ואין לי אפשרות נורמלית ללמוד בצורה מסודרת.
בנוסף אני לא למדתי במקום מסודר אלא למדתי כל שפה במקום אחר, ובגלל שלמדתי לבד אין לי מושג מה הרמה שלי, והאם כך מתחילים לעבוד, או שצריך עוד קצת, כי לא ראיתי אף פעם את הרמה של עובד מתחיל, כדי שאני יוכל להשוות.
כרגע השוק של המשרות בהייטק לא נראה במצב הכי טוב... ובמיוחד במצבי שאין לי גם משהו רשמי להציע...

אשתי טוענת שלדעתה זה בזבוז זמן פרויקטים אישיים, והשפשוף המהיר והיעיל זה להתחיל לעבוד במקום עבודה מסודר, ואם יש מישהו שמסכים אפילו בחינם זה שווה לי, הבעיה שאני לא מצאתי מעסיק כזה.
השאלה שלי אם יש לכם רעיונות שיכולים לעזור לי.
במקומות ציבורים לפעמים מחפשים עובד זמני להחלפת עובדת שיצאה לחופשת לידה. לא יודע כמה זה נפוץ בפיתוח תוכנה, אבל שווה לחפש ולשאול.
אם הייתי מעביד בתחום, בשמחה הייתי שוכר מישהו כמוך, לאחר תיאום ציפיות. לא בחינם (כי זה לא חוקי ובעיני לא מאד מוסרי), אבל נניח בשכר מינימום לפרק זמן בו אפשר לדעת אם מתאים לשני הצדדים ושכר רגיל לאחר מכן, אם אתה נשאר.
הייתי מחפש מישהו שאני מכיר בתחום - עדיף מעביד, אבל גם עובד זה בסדר, ומדבר איתו על הדברים שכתבת, כדי להבין איפה אתה עומד מבחינת הידע, הן כדי לדעת אם אפשר לחפש עבודה ואיזו עבודה, והן כדי לשפר את הדברים הנכונים ולא לבזבז אנרגיה על נושאים שהם פחות מהותיים לשוק העבודה.
הצלחה מכל הלב. נשמע שאתה נחוש ובעל מוטיבציה, אז אני בטוח שיסתדר לך.

קודם כל לעבוד בחינם זה לא חוקי.
דבר שני - כרגע המצב בשוק הוא שגם מתכנתים עם עשור של ניסיון מתקשים למצוא עבודה, אז אני לא בטוחה אם בכלל תצליח להכנס לשוק רווי בלי תואר ועם כמה קורסים בודדים כאשר על כל משרה מתחרים בוגרי אוניברסיטה עם ניסיון.
דבר שלישי - ראיונות במשרות תכנות הם קשים גם לאדם שעשה תואר וסיים כמה פרוייקטים, אז אם אתה מכוון להייטק, הייתי מציעה לך ללכת על תפקיד אחר - כשהשוק רווי במתכנתים בעלי תואר וניסיון והוא גם לא במצב טוב, יתכן ויקח לך מעל שנה למצוא עבודה וזה במקרה הטוב.

תיקח בחשבון שגם כאשר יש לך ניסיון, היום מצפים ממתכנתים לרמה מאוד גבוהה והראיונות קשים מאוד. מה שכן, הידע שצברת יכול לשמש בתפקידים אחרים מסביב.
במצב שלך - הייתי מתפשרת על עבודה כמו support אפילו רק בתור כרטיס כניסה (אפשר להגיע לשכר לא רע) - ברגע שכבר תהיה בפנים, אז תוכל להתחיל לכוון לעבור תפקיד או אפילו להבין מה מעניין אותך.

ואם יש מישהו שמסכים אפילו בחינם זה שווה לי
אל תעבוד בחינם, זה לא שווה לך.

אם למדת כמה שעות ביום במשך שנה אז רוב הסיכויים שהרמה שלך כן משתווה לזה של עובד ממוצע בשוק. הרבה עובדי הייטק מגיעים אחרי הסבה מקצועית של כמה חודשים.
בכל מקרה, אתה יכול לנסות לפתור שאלות של ראיונות עבודה כדי להבין אם הרמה שלך טובה מספיק. יש לך אתרים כמו leet code שאתה יכול למצוא בהם שאלות כאלו.

אני במקומך הייתי הולך יותר לכיוון של פרילנס.
אני חושב שלהיכנס לחברת הייטק בתור שכיר במצב השוק הנוכחי ועם הרקע שלך, זה אפשרי אבל לא ישתלם לך כלכלית כמו שאתה חושב.

הייתי מתפשרת על עבודה כמו support אפילו רק בתור כרטיס כניסה (אפשר להגיע לשכר לא רע) - ברגע שכבר תהיה בפנים, אז תוכל להתחיל לכוון לעבור תפקיד או אפילו להבין מה מעניין אותך.
ניסיתי פעם וככה גם מכרו לי את ה-SUPPORT ב-אורנג' לפני שהיתה PARTNER.
הם לא באמת שיתפו פעולה ולא הבינו למה אני מנסה לגשת למכרזים פנימיים.

נ.ב.
אני זוכר שיחה עם ראש צוות ששאל אותי...
נגיד עוד שנה כשתקבל את התואר ואנחנו מעריכים אותך ומכבדים אותך ומצפים שתצטרף להיות ראש צוות ולעומת זאת יציעו לך משרה באיזה סטארטאפ בפי 3 שכר... מה תעשה?

ניסיתי פעם וככה גם מכרו לי את ה-SUPPORT ב-אורנג' לפני שהיתה PARTNER.
הם לא באמת שיתפו פעולה ולא הבינו למה אני מנסה לגשת למכרזים פנימיים.

נ.ב.
אני זוכר שיחה עם ראש צוות ששאל אותי...
נגיד עוד שנה כשתקבל את התואר ואנחנו מעריכים אותך ומכבדים אותך ומצפים שתצטרף להיות ראש צוות ולעומת זאת יציעו לך משרה באיזה סטארטאפ בפי 3 שכר... מה תעשה?
מתי זה פעם?
היום מנהלים ובפרט חברות הייטק יודעים שלפעמים כדאי להם לשמר עובדים טובים גם אם זה בתפקיד אחר מאשר לפטר.
ככה אצלנו (סטארטפ של 150 אנשים) קרה הרבה פעמים. זה לרוב קשרים פנימיים בתוך החברה - אם התחברת עם ראש צוות שהוא מתכנת - זה יגדיל את הסיכוי שלך על הרבה מועמדים טובים יותר. יותר קל להתקדם מבפנים.

ולגבי הנ.ב - נותנים לו תשובה מסורבלת וכמובן שכשמציעים פי 3 שכר באיזה סטארטפ והיא לטעמנו, הולכים אליה. אין סנטימנטים בשוק העבודה.

ככה אצלנו (סטארטפ של 150 אנשים) קרה הרבה פעמים
מניח שיש הבדל בין סטארטאפ לחברת אנטרפרייז.

טוב, בזמנו אני פשוט שאלתי אותו חזרה (אחרי שהתאוששתי מהשאלה) אם הוא רוצה שאשקר לו או שהוא יודע את התשובה לבד!

אל תעבוד בחינם, זה לא שווה לך.
למה לא? באופן כללי שכר נוכחי זה קריטריון אחד לפיו בוחרים מה לעשות.
ייתכן ולא פעם יש קריטריונים אחרים שהם הרבה יותר משמעותיים.

נערך לאחרונה ב:
אם אני לא טועה אתה מהמגזר החרדי?
יש לפעמים תוכניות לחרדים להסבות להייטק. לא מכיר משהו קונקרטי, שמעתי פעם.

אתה יכול להכנס דרך משרת QA, המון עושים את המעבר מqa לפיתוח.

אם אין לך מכר שיכול לתת לך הכוונה, הייתי מתחיל להתראיין כדי להבין מה מי מו.

למה לא? באופן כללי שכר נוכחי זה קריטריון אחד לפיו בוחרים מה לעשות.
ייתכן ולא פעם יש קריטריונים אחרים שהם הרבה יותר משמעותיים.
אם אתה עובד בחינם תוודא שתוצרי העבודה נשארים אצלך. תפתח חשבון גיטהאב ותעלה לשם כמה פרוייקטים שבא לך, ותקבל מזה את כל אותם "קריטריונים הרבה יותר משמעותיים" גם בלי שיהיה לך בוס על הראש. איזה ערך מוסף יש לעבודה עבור מישהו שלא משלם לך על מה שאתה עושה?

איזה ערך מוסף יש לעבודה עבור מישהו שלא משלם לך על מה שאתה עושה?
אם המעסיק משקיע בך כמות שעות של מהנדס מנוסה יש לזה שווי כלכלי די גדול, כמו מורה/מנטור צמוד.

אני מכיר חבר׳ה שממנטרים בתשלום, 300 שקל לשעה.

אדגיש שרוב האנשים הם קרובים לממוצע ולכן עדיף להם לקבל שכר.
מצד שני אם למישהו יש יכולות מעל הממוצע אין לו שום סיבה לעבוד עבור שכר.

אם אתה עובד בחינם תוודא שתוצרי העבודה נשארים אצלך.
אני מניח שלפעמים אפשר לעשות split מסויים על הזכויות הכל תלוי במקרה.
ייתכן ואתה מייצר אב טיפוס למישהו בחינם ואחר כך אתה יכול למכור אותו עם המלצות לגורם אחר אחרי שקיבלת תמיכה מלאה בפיתוח שלו.
יכול להיות שאתה נותן שירות לגורם מסויים וכתוצאה מהתהליך אתה מקבל יתרון תחרותי ביחס לשאר השוק בגלל סיבה כזו או אחרת.
תפתח חשבון גיטהאב ותעלה לשם כמה פרוייקטים שבא לך, ותקבל מזה את כל אותם "קריטריונים הרבה יותר משמעותיים"
לא בהכרח, גיטהאב זה סה"כ מקום להעלות בו פרוייקטים, זה לא אומר שתקבל לאותם פרוייקטים חשיפה מתאימה.
ייתכן והשותפים איתם אתה עובד שווים יותר מהמשכורת שיכלת לקבל ברגע זה.
אפשר לשלם בדברים שהם לא כסף למרות שאני בספק שזה חוקי עקב ענייני מיסוי (כל עוד אפשר לכמת את זה באופן כספי).
לפעמים זה גם בסדר לעשות דברים בחינם כתרומה כדי לקדם רעיונות וערכים כאשר חושבים שזה ויתור ששווה את זה.

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה לכולם על העצות הטובות.
הייתי מחפש מישהו שאני מכיר בתחום - עדיף מעביד, אבל גם עובד זה בסדר
אני חיפשתי הרבה אבל אצלינו כל מי שאני מכיר שלמדו בזמן האחרון זה נשים, וזה פחות מקובל אצלינו שאני התקשר אליהם לשאול אותם.
שאלתי מישהו ספציפי מהבית כנסת שיש לו חברת תכנות, אבל הוא קצת מנותק וקשה לי לסמוך עליו.
תודה על המילים הטובות שכתבת לי.
לתפיסת החיים הצרה שלי, זו אמירה בעייתית. תוכל להרחיב? כי זה מהותי לגבי השתלבות בשוק העבודה
אני כבר כמעט 10 שנים עובד בעבודות קטנות, כמו מכירת פלאפונים וערכות חשמל ותיקונים וכדומה, אבל כל הזמן אני דואג לעבוד בעבודות גמישות כדי שאני יוכל להיות בבית בצהרים, בגלל שאשתי מרוויחה שכר מכובד ויהיה מאוד חבל לשנינו אם היא תעבוד פחות, אבל בעתיד אם אני ירוויח נחמד אז אני יעבוד מחוץ לבית ואשתי מתכננת לעבוד פחות, כרגע לצורך לימודים זה עול כלכלי גדול בשבילנו ולכן אני נשאר עם הילדים. (אין אצלינו מסגרות מסודרות אחרי השעה 1.30)
אין לי אישית מושג בזה, אבל אשתי טענה שלדעתה העבודה בפועל ממקדת ומלמדת מה חשוב להתמקד ומה פחות, ועבודה בצוות יש לזה הרבה ערך וגם בגלל שאין לי תואר אז הניסיון ישמש אותי בקורות חיים לצורך מציאת עבודה בעתיד, ולכן היא אומרת שעדיף למצוא עבודה אפילו בחינם, מה אתה חושב על זה?

אין לי אישית מושג בזה, אבל אשתי טענה שלדעתה העבודה בפועל ממקדת ומלמדת מה חשוב להתמקד ומה פחות, ועבודה בצוות יש לזה הרבה ערך וגם בגלל שאין לי תואר אז הניסיון ישמש אותי בקורות חיים לצורך מציאת עבודה בעתיד, ולכן היא אומרת שעדיף למצוא עבודה אפילו בחינם, מה אתה חושב על זה?
אין היגיון לדעתי לדבר על העתיד בהייטק. אתה מדבר על מקצוע שאנשים בו מקווים לשרוד בו עד סוף הרבעון בלי שיהיו קיצוצים. כאילו שמישהו ידע לפני 3 שנים במה צריך להתמקד בשביל להצליח בתעשיה הזאת היום. לך תדע מה יהיה בעוד 3 שנים, מה אתה צריך ללמוד. אפילו לתזמן את שוק ההון זה נראה לי קל יותר מזה.

אם אתה נכנס לתעשיה הזו אתה צריך למקד את כל תשומת הלב שלך בהווה, עד כדי כך שנזירי-זֶן יבואו ללמוד ממך איך לחיות בכאן-ועכשיו ולא לחשוב על העתיד.
את מלוא השכר על העבודה שאתה עושה תדאג לקבל לכל היותר בעשירי לחודש העוקב, שאף אחד לא יבטיח לך גמול בזמן לא-ידוע מתישהו בעתיד (זה צריך להיות מובן מאליו לכולם, ומעצבן אותי שזה לא)

אין היגיון לדעתי לדבר על העתיד בהייטק. אתה מדבר על מקצוע שאנשים בו מקווים לשרוד בו עד סוף הרבעון בלי שיהיו קיצוצים. כאילו שמישהו ידע לפני 3 שנים במה צריך להתמקד בשביל להצליח בתעשיה הזאת היום. לך תדע מה יהיה בעוד 3 שנים, מה אתה צריך ללמוד. אפילו לתזמן את שוק ההון זה נראה לי קל יותר מזה.

אם אתה נכנס לתעשיה הזו אתה צריך למקד את כל תשומת הלב שלך בהווה, עד כדי כך שנזירי-זֶן יבואו ללמוד ממך איך לחיות בכאן-ועכשיו ולא לחשוב על העתיד.
את מלוא השכר על העבודה שאתה עושה תדאג לקבל לכל היותר בעשירי לחודש העוקב, שאף אחד לא יבטיח לך גמול בזמן לא-ידוע מתישהו בעתיד (זה צריך להיות מובן מאליו לכולם, ומעצבן אותי שזה לא)

אני לא מסכים עם זה.

נכון המצב הכלכלי השתנה. אם בתחילת העשור כל מטאטא ירה אז אנחנו כבר לא שם.
אבל כמה השתנה הסטאק הטכנולוגי?

איזה טכנולוגית פרונט תהיה עוד שלוש שנים שכל כך שונה מריאקט, עד כדי שפרויקט או עבודה שעושים היום לא מתאימים לעוד שלוש שנים?
בבאק אנד פתאום לא צריך להכיר threads? Http?
חיבור עם מונגו?

לפי דעתי מה שהכי חשוב עכשיו לפותח האשכול הוא השתפשפות. אם החלטת שהתחום הזה של full stack מתאים לך - עוף עליו בענק.
להשיג מקום עבודה זה עדיפות עליונה ומה שיהיה הכי נחשב למעסיקים הבאים. במקביל, כל עוד זה קורה, תייצר פרוייקטים בשביל שיהיה לך ניסיון לספר עליו בראיונות. הם אוהבים לשאול על קשיים והצלחות.
אני בטוח שאתה יכול לבוא עם נושאים מעניינים שרלוונטיים לחיי היום יום שלך. כדאי על נושא שקל להסביר את החשיבות והצורך בו.

לגבי מסגרת העבודה, אם אתה רוצה מקום גדול ומסודר, נדירים יהיו המקומות בימינו שיתנו לעבוד כל הזמן מהבית. אולי כן תצליח למצוא מקום שיבקש להגיע רק פעם אחת או פעמיים בשבוע למשרד אבל זו סוגיה שכן הייתי שוקל.

ולכן אני נשאר עם הילדים. (אין אצלינו מסגרות מסודרות אחרי השעה 1.30)
אתם חיים בקהילה שבה נהוג לעזור, אולי איזו צעירה בת 15-17 תוכל לגשר לך ולשמור על הילדים בתשלום צנוע כך שייפתחו לפניך עוד אפשרויות תעסוקה

תמיד עדיף לעבוד בשכר. גם אם נמוך, אבל אף פעם לא בחינם בשביל "לצבור ניסיון", זה ניצול ולא באמת תלמד הרבה.
לעבוד בחינם נקרא התנדבות. אם זה רק בשביל להשתפשף, אז תתנדב ותתכנת משהו עבור מישהו שיש לו צורך ואין לו כסף לזה (למשל בית הספר של הילדים).

במצב שלך, המשוכה הכי גדולה בתהליך מציאת עבודה היא ההזמנה לראיון. אתה צריך להיות מודע למצב שלך, כשיש על משרה עשרות (במקרה הטוב...) פניות עם בעלי ניסיון, בוגרי אוניברסיטה, מכללות ובוקאמפים מוכחים, אין סיבה אמיתית להזמין אותך לראיון על סמך קוח בלבד.

השאלה שלי אם יש לכם רעיונות שיכולים לעזור לי

אשתך צודקת, בעולם הזה, בחלק גדול מאוד מהמשרות, אחרי שנכנסת ויש לך ניסיון, כבר פחות מעניין מה ההכשרה שלך. הדבר שהכי יעזור לך זו ניסיון בחברה (עדיף מוכרת). אתה יכול לבלות בשנה הקרובה יום אפס ראיונות למרות שלילית מאת קורות חיים. אם יש לך אפשרות להיכנס באיזושהי דלת בעקבות היכרות אישית תנצל את זה בלי קשר לתנאי השכר. תמיד תוכל לחפש מקום עדיף אחרי שנה.

אבל בהנחה שאין לך קשרים שיעזרו לך להתקבל, אתה צריך קורות חיים שישכנעו להזמין אותך לראיון. הכלי הכי אפקטיבי הוא בניית פרוייקטים, העלאה שלהם ל github והבלטה שלהם בקורות חיים. ולכן גם אתה צודק (קודם כל שלום בית :) )

כמובן שצריך לשאוף להיות כמה שיותר מקצוען, תחליט על שפה אחת שאתה מתרכז בה, תחפש או תתייעץ איזה פרוייקטים משמעותיים אתה יכול לעשות ותעשה אותם הכי טוב. עדיף מעט פרוייקטים שבנויים טוב מאשר הרבה פרויקטים קטנים חצי אפויים.

אפשרות אחרת היא כמו שהציעו להיכנס כqa או משרה אחרת באזור

בהצלחה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@אליהו הסתדרת?
מציע לך לשאול ולהתייעץ בפורום תחומים. יש שם הרבה חברה חרדים כמוך שלמדו את החומר לבד והיו במצב שלך וישמחו לעזור לך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
E מה ניתן לעשות עם שוכר שלא משלם? אוף טופיק 17
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
P בן 19 שוקל לנשור מתואר בהנדסת חשמל, מתלבט מה לעשות התפתחות אישית 32
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 80
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
hommie האם יש מה לעשות עם דמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
א מה לעשות במט״ח שיש לי? שוק ההון 80
ה מובטל ורוצה לעשות הסבת מקצוע התפתחות אישית 3
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
E מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה