• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רעיונות למשרות לפרישה

rpi

משתמש רגיל
דירוג
30
נניח שאני יכול לפרוש, כלומר, יש לי מספיק כסף לחיות עד הפנסיה לפי משיכה של חוק ה 3%.

כשאפרוש אני מתלבט אם לפרוש לחלוטין או לעבוד כשכיר יום בחודש או יום בשבוע.
למה כן?
1. המעסיק ישלם ביטוח לאומי
2. כדי שהפטור ממס במשיכת הפיצויים לא יפגע (צריך 32 שנות עבודה המשיכה האחרונה)
3. כמו שנאמר בפוסט אחר, בגלל שמדרגות המס הם פרוגרסיביות, מי שעובד פחות, בעצם משלם פחות מס (כמובן גם מרוויח פחות).
4. אפשרות לחזרה לשוק העבודה במידה והתיק מתרסק לקרשים.

האם יש רעיון למקומות (או סוג משרה) שמאפשרים עבודה כזו, פעם בשבוע או פעם בחודש, כשכיר (בצורה מסודרת עם תלוש וכו')?
בעיקר בתחום שקשור להייטק.
מה השכר שעליי לשאוף אליו, כדי למקסם את זכויותיי כעובד (פטור ממס, קרן השתלמות וכו').

לא ממש קשור, אבל הכי קרוב זה נציג שירות\תמיכה\מכירה באיזה חברה (אולי אפילו טכנולוגית), על תקן משרות שיש לסטודנטים עם זמן מצומצם
יתכן שפעם בחודש זה מעט מדי
אפילו לתחומים כמו מלצרות או משמרת בקבלה של מלון
פעם בשבוע יותר שכיח

לגביי גובה השכר, ככל שלא תנצל נקודות זכות עבור הכנסה מעבודה, תוכל לנצל אותם לרווחים אחרים
לגביי קרן השתלמות, למיטב הבנתי, כל עוד אין מס לקזז אז גובה הטבת המס פוחת (לא סגור על זה, אז אשמח לתיקון\אשרור)

לפי כל זכות, מדרגת המס הנמוכה ביותר היא 10% עבור שכר חודשי עד עד 7,010 ₪.

אם אפשר לקבל משכורת של 7010 ש"ח עבור 4 ימי עבודה בחודש, זה נראה לי אופטימלי (מבחינת המס וזמן העבודה שמושקע).
לגביי גובה השכר, ככל שלא תנצל נקודות זכות עבור הכנסה מעבודה, תוכל לנצל אותם לרווחים אחרים
מה למשל?
לגביי קרן השתלמות, למיטב הבנתי, כל עוד אין מס לקזז אז גובה הטבת המס פוחת (לא סגור על זה, אז אשמח לתיקון\אשרור)
לא הבנתי, התכוונתי לומר, אם אתה עובד, המעסיק אמור להפקיד לך לקרן ההשתלמות (למרות שאין חובה עליו להפקיד, במיוחד במקרה כזה של 4 ימי עבודה), שעל הפקדות לקרן ההשתלמות יש פטור ממס (עד לתקרה מסויימת) וההפקדה נעשית ביחס של 1:3 בין העובד למעביד.

יש מצב שאתה תשוקתי להייטק ואז לך על זה אבל אגיד שאני מניח שעל פי רוב זה לא כזה מהנה, וזו יכולה להיות הזדמנות לעסוק בדברים מהנים במשרה קטנה.
מה זה דברים מהנים? מאוד תלוי למה נמשכים אבל כמה דוגמאות:
חינוך
הדרכה של תחום ספורט שאתה אוהב
סטרימינג של משחק שאתה אוהב לשחק)?(
מדריך טיולים (קלאסי רצח)
מתן שירות ספציפי בתחום שאתה עוסק בו, אם אני עוסק באיזה משהו שהרבה ממנו זה לא מה שאני אוהב לעשות והמעט זה הדבר שאני כן נמשך אליו אז לעסוק רק בדבר, דוגמא קלאסית תיהיה עצמאי בתחום שיקח אנשים שיעשו לו את השיווק ואת כל המסביב והוא רק יגיע ויעשה את שלו (סטנדאפ, שירה, אימונים וכו)
כל הדברים שציינתי ספציפיץ מאוד מתאימים לבחירת המינון שמתאים לך

• אהבתי
Reactions: rpi
דוגמא אחת בשלוף

יש מצב שאתה תשוקתי להייטק ואז לך על זה אבל אגיד שאני מניח שעל פי רוב זה לא כזה מהנה, וזו יכולה להיות הזדמנות לעסוק בדברים מהנים במשרה קטנה.
רציתי הייטק כי בזה יש לי ניסיון (עובד בזה תקופה ארוכה) וזה עדיין מעניין אותי.
בנוסף, השכר גבוהה. בחלק מהמשרות אפשר לעבוד מרחוק, כך שנחסך הזמן נסיעה למשרד (שבעצם אומר שאתה יכול לגור איפה שבא לך).

אני אוהב DIY ושיפוצים לא כבדים מידי, אני יכול להתלוות למישהו 4 פעמים בחודש, לעזור לו, אבל לרוב מדובר בעצמאים שלא ירצו להוציא תלוש בשביל 4 פעמים בחודש, כך שזה לא מתאים לי. כנראה גם לא יתאים להם רק 4 פעמים בחודש והשכר כנראה יהיה זעום (לא שזה מאוד קריטי).

אם אפשר לקבל משכורת של 7010 ש"ח עבור 4 ימי עבודה בחודש, זה נראה לי אופטימלי (מבחינת המס וזמן העבודה שמושקע).
עדיף שעה אחת בחודש בשביל 7010.

לא הבנתי, התכוונתי לומר, אם אתה עובד, המעסיק אמור להפקיד לך לקרן ההשתלמות (למרות שאין חובה עליו להפקיד, במיוחד במקרה כזה של 4 ימי עבודה), שעל הפקדות לקרן ההשתלמות יש פטור ממס (עד לתקרה מסויימת) וההפקדה נעשית ביחס של 1:3 בין העובד למעביד.
הוא לא אמור. לא לכל העובדים יש קרן השתלמות. כנראה שאלה שעובדים יום בחודש אין להם.

עדיף שעה אחת בחודש בשביל 7010.
כן, אבל שעה שלי לא שווה את הסכום הזה.
לפחות לא לפי השכר שאני מקבל עכשיו.
הוא לא אמור. לא לכל העובדים יש קרן השתלמות. כנראה שאלה שעובדים יום בחודש אין להם.
נכון, אבל אולי יהיה מעסיק שיהיה מוכן לכך.
לא מאוד קריטי, בעיקר אכפת מכך שהמעסיק ישלם את הביטוח לאומי וההטבת מס של הפיצויים לא תיפגע.

כמובן, שאם ארגיש שזה לא שווה את המאמץ אולי אפסיק לעבוד לגמרי.
ופשוט אשתמש בנקודות זיכוי (של מס הכנסה), עבור המכירה של התיק מניות.

קפץ לי זיכרון שיש הסכמים קיבוציים שכן כוללים קרן השתלמות מהיום הראשון
נקיון ותחזוקה
שמירה ואבטחה
הוראה

רציתי הייטק כי בזה יש לי ניסיון (עובד בזה תקופה ארוכה) וזה עדיין מעניין אותי.
בנוסף, השכר גבוהה. בחלק מהמשרות אפשר לעבוד מרחוק, כך שנחסך הזמן נסיעה למשרד (שבעצם אומר שאתה יכול לגור איפה שבא לך).

אני אוהב DIY ושיפוצים לא כבדים מידי, אני יכול להתלוות למישהו 4 פעמים בחודש, לעזור לו, אבל לרוב מדובר בעצמאים שלא ירצו להוציא תלוש בשביל 4 פעמים בחודש, כך שזה לא מתאים לי. כנראה גם לא יתאים להם רק 4 פעמים בחודש והשכר כנראה יהיה זעום (לא שזה מאוד קריטי).
אולי אני לא מבין נכון אבל אם הגעת למצב שלא צריך באמת "עוד כסף" וזה רק יהיה נחמד ולא מעבר, לא עדיף למקסם אושר, משמעות? אולי זה לא מנוגד אבל בתגובה שלך נשמע שזה עדיין סביב כסף.

• אהבתי
Reactions: A42
אולי אני לא מבין נכון אבל אם הגעת למצב שלא צריך באמת "עוד כסף" וזה רק יהיה נחמד ולא מעבר, לא עדיף למקסם אושר, משמעות? אולי זה לא מנוגד אבל בתגובה שלך נשמע שזה עדיין סביב כסף.
אקצה לכך 6/7 ימים בשבוע, נשמע לי מספיק זמן, אבל עצם ההרגשה שאני עדין עובד עלולה להוסיף לחץ מיותר ולפגוע בתחושת החופש המוחלט שיש בפרישה.
אבל קשה לשחרר ולסמוך על כלל האצבע של המשיכה הבטוחה, במיוחד כשהתיק הוא 100% מנייתי (מדדים רחבים).

נניח שאני יכול לפרוש, כלומר, יש לי מספיק כסף לחיות עד הפנסיה לפי משיכה של חוק ה 3%.

כשאפרוש אני מתלבט אם לפרוש לחלוטין או לעבוד כשכיר יום בחודש או יום בשבוע.
למה כן?
1. המעסיק ישלם ביטוח לאומי
2. כדי שהפטור ממס במשיכת הפיצויים לא יפגע (צריך 32 שנות עבודה המשיכה האחרונה)
3. כמו שנאמר בפוסט אחר, בגלל שמדרגות המס הם פרוגרסיביות, מי שעובד פחות, בעצם משלם פחות מס (כמובן גם מרוויח פחות).
4. אפשרות לחזרה לשוק העבודה במידה והתיק מתרסק לקרשים.

האם יש רעיון למקומות (או סוג משרה) שמאפשרים עבודה כזו, פעם בשבוע או פעם בחודש, כשכיר (בצורה מסודרת עם תלוש וכו')?
מה השכר שעליי לשאוף אליו, כדי למקסם את זכויותיי כעובד (פטור ממס, קרן השתלמות וכו').
הקדמה וגילוי נאות, פרשתי לאחרונה
התנסתי בהרבה התנדבויות ויזמויות
ואחרי תקופה של פחות משנה חזרתי לעבוד
בכלל לא בגלל השכר אצלי דווקא זה היה יותר נכון לשגרת יום יום של הבית

לדעתי אתה מסתכל על זה הפוך
שתגיע לנקודה של 3 אחוז יהיה לך מספיק כסף והמשמעות של תשלום לביטוח לאומי או לא היא מאוד מינורית
במיוחד לאור הכמות זמן הגדולה שתתפנה לך
שבעצמה מאוד משנה את ההוצאות החודשיות שלך (לטוב ולרע)

כמה דברים כן חשובים;
1. מצב משפחתי - אם יש ילדים קטנים ואתה לא עובד זה קצת לא מסתדר אצלי לפחות זה גם לפרידות בוקר קצת להתבלגן ולצהרון תכלס לאבד כל משמעות. דברים מאוד חיוביים מבחינתי כי הייתי איתם הרבה יותר זמן אבל זה גם קצת פגע להם בעצמאות
2. הסטאטוס של בת/ בן זוג. כי שאחד עובד והשני לא זה גם חוסר איזון לא בריא
3. לא לקפוץ למים עמוקים ישר. ממש ממךיץ ככל האפשר לפרוש חלקית לפני. נניח לעבוד 2-3 י ים בשבוע בחצי משרה או בפחות שעות ושכר
בעיקר בשביל לבנות לך שגרת יום ותחביבים ועיסוקים

מבחינת תעסוקה בפרישה, כמה דברים שאני עשיתי וממליץ;

1. להתנדב! זה לא מתגמל כלכלי אבל מאוד מאוד מתגמל בתחושה האישית במיוחד שאתה יודע שאתה עושה את זה מרצון ונטו לתרומה לאחרים
אני התנדבתי גם בבתי ספר (פוש) וגם בהנהלת הקהילה באזור שלנו
2. יזמות - יש מלא סטארטפים בשלבים שונים, ייעצתי לכמה חברים בזמן הזה והאמת שגם הקמתי בשותפות סטארטאפ אחד. זה ממש כיף ללכת למקום הזה שלא חייבים שזה יכניס שכר וגם אפשר להעז יותר וללכת לכיוונים שלא חייבים להצליח

כמה המלצות למשרות קטנות;
1. הוראה - אפשר ללמד היום גם בשליש משרה שזה לדעתי המינימום ותכלס בשעות אדם זה אומר 6 שעות פרונטליות בכיתה בשבוע בערך
אם אתה מהייטק זה קלאסי מדעי המחשב אתה אפילו לא צריך ללמוד רק לעבור הסבה פשוטה
וזה מאוד ממלא
2. שעורים פרטים - יש המון מקומות שאתה יכול להיות גם מעוסק בתלוש ולהעביר שיעורים פרטיים בזמנים ובתדירות שנוחה לך דרך הזום
3. להעביר חוגים לילדים ונוער, בטח בתחומי ההייטק, זה אולי פחות מובנה אבל בהחלט משהו מאוד מעניין שאפשר לעשות

אני מנהל שכיר בקורפורייט, ובין השאר מחליט את מי יגייסו למחלקה שלי.
כמעסיק , לא אקח עובד ליום בשבוע אלא אם הוא מומחה נדיר בתחומו, או אחיין של המנכ"לית.
בהיקפי משרה כאלה, עדיף לנו להעסיק מישהו תמורת חשבונית, לא כשכיר, כי זה יותר מדי כאב ראש.
נסה להתמקד בעסקים קטנים , שם הסיכוי שדבר כזה יעבור יותר גדול.

אני מנהל שכיר בקורפורייט, ובין השאר מחליט את מי יגייסו למחלקה שלי.
כמעסיק , לא אקח עובד ליום בשבוע אלא אם הוא מומחה נדיר בתחומו, או אחיין של המנכ"לית.
בהיקפי משרה כאלה, עדיף לנו להעסיק מישהו תמורת חשבונית, לא כשכיר, כי זה יותר מדי כאב ראש.
נסה להתמקד בעסקים קטנים , שם הסיכוי שדבר כזה יעבור יותר גדול.
דווקא בקורפורייט זה לפעמים יותר פשוט
בהרבה מקומות יש חברות כא שמעסיקות הן את המהנדסים כעובדי קבלן במיוחד בשנה הראשונה או במשרות שהם לא מלאות

אצלנו לפחות בערך חצי מהעובדים דרך חברת כא והשאר מועסקים ישירות (המנהלים הבכירים והותיקים) זה די מקל על ההתנהלות
ואצלנו לפחות יש הרבה שילובים מוזרים של עובדים שהם רק 2 ימים בשבוע או מראש באים לחצי שנה וכו

אבל כן מסכים שלרוב לא ייגיסו מישהו מבחוץ למשרה חלקית (מלב סטודנטים) כי המס לימוד יקר וארוך מידי אבל עובד שהוא כבר כמה חודשים בחברה ורוצה לרדת בהקיף משרה אצלנו לפחות מקבלים בהבנה ומסכימים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 8
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה