• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעיונות לארוחת בוקר וערב.

• פותח הנושא פותח הנושא matan1090
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matan1090

משתמש סולידי
דירוג
10
אני שם לב שיש לי קושי גדול בלאכול ארוחת בוקר בריאה ובמקום זה אני אוכל בגט גדול ומשמי עם טונה מהיכולת מהסנוויצים המכונים בעלי הרבה קלוריות. ובארוחת ערב אותו סיפור מגיע הערב ואני לא תמיד מוצא מה לאכול אלה אם כן זו חביתה הרבה פעמים הנפש פונה לוולט לנחמה...

הייתי שמח לשמוע מה אתם אוכל בוקר וערב ולקבל רעיונות על ארוחות קלות מהירות בריאות ומשביעות.

אני מדלג על ארוחת בוקר, אני לא אוכל כלום (חוץ מקפה שחור) עד 12-13 בצהריים.
בעברי הייתי אוכל סלט ירקות עם טחינה בבקרים ולפעמים גם טונה אם בא לי אקסטרה חלבון.

בערב חביתה, כמוך. הנפש שלי פחות בקטע של וולט. :)

לא יודע אם בריא אבל מחזיק אותי עד 13:00 ככה.. - 100 גרם שיבולת שועל ו 150 גרם חלב - תוך כדי שאני מתארגן בבוקר אני אוכל כף פה כף שם לפני שאני נוסע לעבודה - זה נוח זה מהיר זה זול

בערב בדרך כלל אני יותר משקיע - סלט,חביתה,טוסט - שהעיקר זה התוכן, שייק פירות וכו...

נערך לאחרונה ב:
אני בדרך אוהב לנגב בבוקר פרוסה של לחם מלא ומלפפון/חסה בטחינה.

מאוד זריז וטעים.

חצי בגט ריק, מבחינה קלורית, זה לפחות כמו 5 פרוסות לחם ובהרבה מקרים גם יותר.

אני מציע לך לעבור לפרוסות לחם. תהיה לך יותר שליטה על כמות הפחמימות שתאכל וגם מבחינה פסיכולוגית, רוב האנשים מרגישים אחרת, אם אוכלים יחידה אחת של משהו, או 5-6 יחידות של משהו אחר, גם אם הם שווים מבחינה קלורית.

סנדוויץ אחד עם ממרח או טוסט וסלט, זה נחמד בבוקר.

בערב אפשר ירקות בתנור / אנטיפסטי. דרך אגב יש סיר מיוחד למיקרו שירקות ותפוחי אדמה יוצאים בו לא רע ובמהירות.

בחצי שעה אפשר להרים סיר מרק עם לקט ירקות קפואים, או קטניות שקונים קפואות ומבושלות (עדשים, שעועית לבנה/אדומה, חומוס).

אורז עם ירקות קפואים (אפונה, תירס). פשוט שופכים הכל חזיר ומוסיפים מים ותיבול , 20 דקות ויש לך סיר.
או מג׳דרה עם עדשים מוכנות, אפשר בלי לטגן בצל אם רוצה לחסוך זמן ומאמץ.

יש המון סלטים שאפשר להכין, אם המאמץ מרתיע אותך, בהתחלה תקנה חלק מהירקות חתוכים (גזר, חסה). תחזיק תמיד תוספות לסלט שאוהב ותחדש כל שבוע.

חזה עוף על מחבת גריל, 5 דקות תיבול (אפשר גם מעט שמן על החזה) ועוד 10 דקות גג צלייה, תוסיף סלט

פילה אמנון עם עשבי תיבול/ רוטב עגבניות. אם רוצה מהירות תקנה קוביות עשבי תיבול מוכנות שים בשמן זית עם מלח שום בפלפל, תמרי את התערובת על הפילה ותכניס לתנור לגג 20 דקות.

אני שם לב שיש לי קושי גדול בלאכול ארוחת בוקר בריאה ובמקום זה אני אוכל בגט גדול ומשמי עם טונה מהיכולת מהסנוויצים המכונים בעלי הרבה קלוריות. ובארוחת ערב אותו סיפור מגיע הערב ואני לא תמיד מוצא מה לאכול אלה אם כן זו חביתה הרבה פעמים הנפש פונה לוולט לנחמה...

הייתי שמח לשמוע מה אתם אוכל בוקר וערב ולקבל רעיונות על ארוחות קלות מהירות בריאות ומשביעות.
הארוחה הכי חשובה ביום. אני פעם הייתי מדלג עליה, משנה חיים.

מה אני עושה:
סירון קטן כזה [עדיף שהיה של סבתא שלך או של אישיות אחרת שנדבק הזיעה שלה לדפנות]
זורק קצת שיבולת שועל / צ'יה / גרעיני שקרכלשהו , מים חמים
5 דק' על האש
מוסיף חמאת בוטנים.
תם טקס.
סגור הפינה עד הצהריים וגם הרווחת ארוחה לא כבדה, מזינה, קלילה , בלי הכבדות של הקמח והגלוטן.

תצליח.

*
לא לשכוח שרמאדן כעת ויש פה אנשים שצמים.

הארוחה הכי חשובה ביום
לא כולם חושבים כך
אני פעם הייתי מדלג עליה, משנה חיים.
פעם ניסיתי לאכול ארוחה מלאה בבוקר וגיליתי שזה גורם לי לאכול יותר במשך היום. כנראה שכל אחד צריך למצוא מה עובד בשבילו.
הייתי שמח לשמוע מה אתם אוכל בוקר וערב
בבוקר אני שותה קפה שחור עם פרוסת לחם בחמאה ודבש/ריבה ביתית או פרוסת עוגה, אם יש.
בערב אוכלים את הארוחה המבושלת אז אולי לא רלוונטי אליך. לפעמים מרק מזין, לפעמים פשטידה, לפעמים סלט וביצה ולפעמים ארוחה בשרית שלמה עם דגן וירקות.

כנראה שכל אחד צריך למצוא מה עובד בשבילו.
או במה הוא עובד...
נראה שהפורום רווי הייטקיסטים ולכן אנשים מחזיקים עד הצהריים על קפה שחור / כף שיבולת שועל...

רעיונות על ארוחות קלות מהירות בריאות ומשביעות.
תלוי בסדר יום שלך.. כמה זמן יש לך בבוקר להשקיע?
אם אין לך הרבה זמן, היתי ממליץ (בנוסף להמלצה על דייסה שכבר נדון פה רבות) על להכין עוגת בוקר.
אתה משקיע יום בשבוע/יים בהכנת עוגת גבינה בריאה ועשירה -
בתחתית - במקום קרמבל מבוסס חמאה - קרמבל מבוסס שיבולת שועל ואגוזים
המילוי - גבינות בריאות בעלות אחוז שומן מתון ותכולת חלבון גבוהה
למעלה - פירות יער / פירות עץ טריים וטעימים
אפשר להכין עוגה גדולה ולשמור אותה בקרור למשך השבוע וכל בוקר לאכול פרוסה יפה עם הקפה.

על אותו משקל, לחובבי המלוח, להכין פשטדות או מאפינס שמתאימים לבוקר עם ירקות, גבינות וביצים.

גם מה רע בלחם טוב ובריא עם קצת גבינה וביצה? זה הפתרון הקלאסי...

או במה הוא עובד...
נראה שהפורום רווי הייטקיסטים ולכן אנשים מחזיקים עד הצהריים על קפה שחור / כף שיבולת שועל...
זה סטריאוטיפ על הייטקיסטים?
בהייטק ארוחת בוקר זה עוגה של רולדין שהביא מישהו שחוגג יום הולדת ושוקולדים מקוסטה ריקה (עכשיו בקורונה זה תקופת צום בענף)

סתם.
אני באמת לא מרגיש רעב בבוקר. יש גם טענות שזה בריא לדלג על ארוחת בוקר (כל תומכי ה"צום לסירוגין" למינהם) אבל לך תדע אם זה נכון.
העיקר, כמו ש @בת העמק אמרה, כל אחד צריך למצוא מה שעובד בשבילו (ובטח ובטח לא מה שעובד בשביל המעסיק שלו, חלילה.)

+1 על השיבולת שועל.

בריא, משביע, קל לצריכה (דייסה/עם יוגורט/חלק משייק/אחר...), קל לניוד, זול, שומר על רמות סוכר טובות בדם, והכי חשוב - טעים מאוד לדעתי.
אידיאלי בעיני לארוחת בוקר בגלל הזריזות בהכנה ובגלל שזה עוזר למערכת העיכול,
אבל יכול להשתלב טוב בכל שעות היום תכלס.

אנשים מחזיקים עד הצהריים על קפה שחור
לדעתי אדם זקוק למנת סוכרים אחרי שינה ארוכה. אז פחמימה וסוכר זה אחלה. אם מוסיפים גם שומן וחלבון סגרנו פינה. על הבסיס הזה, כל אחד יכול לבחור אם זאת תהיה ארוחה קטנה או גדולה. בלחם יש גם פחמימות וגם חלבונים ולכן קצת חמאה ואתה מסודר.
קפה זה למכורים (כמוני) כי הגוף לא באמת זקוק לבוסט הזה בבוקר, הוא יצטרך אותו בצהריים.

נראלי שאתן צ'אנס לשיבולת שועל. אני מרגיש שפסיכולוגית צריך בבוקר איזה בגט טוב או לחם גדול שיסגור לי פינה עד לצהריים.

נראלי שאתן צ'אנס לשיבולת שועל. אני מרגיש שפסיכולוגית צריך בבוקר איזה בגט טוב או לחם גדול שיסגור לי פינה עד לצהריים.

שווה לבדוק אם הרעב הזה בבוקר לא נובע מחוסר איזון בארוחות אחרות. נגיד לא אוכל מספיק בערב אז מתעורר מאוד רעב ומרגיש צורך לאכול הרבה בבוקר כדי לפצות
בכל מקרה אצלי זה סנדוויץ' מלחם מחמצת כוסמין איכותי, חביתה משתי ביצים ושליכטה של גבינת שמנת 30% שומן. בצד בננה/תפוח/תותים וואטאוור פרי
לפעמים מחליפה את הגבינה בטחינה, גם טעים.
זו הארוחת בוקר שלי כבר שנים (אולי 4) ולא מחליפה אותה. זה מבחינתי אחלה שילוב של קלוריות, שומנים, חלבון וטיפה פחמימות מלאות מהלחם. בימים שיש לי בהם זמן להתפנק אז מקושקשת, קפה קר, בייקון/נקניק טעים אחר, פרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R רעיונות למשרות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 8
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה