• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה

• פותח הנושא פותח הנושא שי-לי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שי-לי

משתמש רשום
דירוג
0
היי כולם!
אני מאוד אוהבת את הבלוג הזה ואת הפורום הזה אבל זו פעם ראשונה שאני מפרסמת. קצת מתרגשת.
אשמח לדעתכם בעניין הבא-
המטרה שלי בחיים היא לשבור את מלכוד תלוש המשכורת. אני לא רוצה לחכות למשכורת החודשית, להיות לחוצה כספית, למנוע מעצמי דברים.
ראשית, זו דרך מבאסת לחיות בה. ושנית כי אני כנה עם עצמי ועם מה שמתאים לי. אני בן אדם די הרפתקני שאוהב שינויים ולהתנסות בדברים, אני לא רוצה לקום כל בוקר למשרד, אני רוצה שתהיה לי האפשרות לשנות את העבודה שלי ולהיות גמישה גם בעתיד. בשביל זה צריך חסכון רציני ורשת בטחון כלכלית.
אני צריכה בעלות על נכסים מניבים, שהעבודה שלי לא תהיה מקור ההכנסה העיקרי שלי. אני לא בטוחה שתיק השקעות סולידי מתאים לבעיה שלי, אבל אולי הוא הפתרון המושלם. אני לא כל כך יודעת איפה להתחיל ומה לעשות.
כן אגיד שאני מאוד מאוד רוצה להקים בלוג על מינימליזם כבר המון זמן ולא מוצאת את האומץ. אני מאוד מאמינה במינימליזם ובקריאת תיגר על תרבות הצריכה. להפיץ את הרעיונות האלו נראה כמו שליחות בעיניי. אשמח מאוד אם הבלוג הזה יוכל לשמש לי כאיזושהי הכנסה בעתיד.
חשוב לי מאוד גם לטייל באירופה שנה הבאה ואני לא צופה שאחסוך הרבה, ואחרי זה אהיה סטודנטית, אז אני לא חושבת שאכניס הרבה גם שם.
בקיצור - אני צריכה את כל הרעיונות הכי יצירתיים שיש לכם.
תודה מראש!!

אני חושב שהרעיון הטוב ביותר שיש לי להציע לך הוא להיות סבלנית ולהתנסות הרבה.

מנוסח הפוסט נשמע לי שאת צעירה ודברים שנראים מלהיבים ומרתקים לא בהכרח נראים ככה בגיל 40 או 60. גם זוגיות ומשפחה משנים את הפרספקטיבה לעיתים קרובות.

אז בלי לכבות לך את ההתלהבות: אל תחיי הרבה מעבר לאמצעים שלך כי "חיים רק פעם אחת", אבל אל תמנעי מהתנסויות כי "זה לא כלכלי". תעזי, אבל אל תתפרעי.

בהצלחה

יש הרבה אפשרויות, מה מתאים לך?
למשל יש חנויות ב-שופיפיי, אטסי וכו', אפילייט מרקטינג, למכור שירות כלשהוא ועוד.

אולי תישארי סטודנטית, חופשות ארוכות פעמיים בשנה, אין חובת נוכחות, מקובל לשבת בדשא ולא.לעשות כלום אם יש יום יפה. כל אלה דברים שאם הייתי מציע לבוסית שלי היום היא הייתה מעיפה אותי.
מהפוסט שלך משתמע שאת מאוד צעירה, ולדעתי חלק מהדברים שכתבת, את כותבת בלי שבאמת התנסית בהם. יש הרבה אנשים שמוצאים סיפוק ועניין בעבודה שלהם, ממש לא מלכודת מבאסת כפי שאת מתארת את זה.
שאלת איפה להתחיל: מתחילים מלהבין כמה כסף יש, כמה כסף את מוציאה, ולחסוך ולהשקיע את ההפרש...

האמת - נשמע תפור עבורך לקרוא את הבלוג של הסולידית מההתחלה לסוף.
כמובן שאת לא חייבת להסכים עם כל מה שכתוב, אבל זו נקודת מבט מעניינת ועל הדרך את תלמדי את כל מה שאת צריכה לדעת על השקעות בשוק ההון.
אני אישית ממליץ לעצור את הקריאה כשמגיעים לסוף 2024, פשוט כי אני לא מסכים עם איך שהתכנים הקשורים בדיבידנדים מוצגים.

לגבי טיול - ובכן, אפשר לטייל מאוד בזול באירופה - לישון בהוסטלים או אפילו להתארגן על ציוד קמפינג או קראוון, תלוי מאוד באופי שלך. לדעתי עדיף למצוא מידע על זה בפייסבוק או בבלוגים שעוסקים בזה ישירות, למשל מישהי שטיילה הרבה בסקנדינביה:

אני אישית ממליץ לעצור את הקריאה כשמגיעים לסוף 2024, פשוט כי אני לא מסכים עם איך שהתכנים הקשורים בדיבידנדים מוצגים.
לדעתי גם החומר לפני זה לא רלבנטי למי שאין הון התחלתי. ובשביל הון התחלתי צריך ללמוד ולעבוד (אם נניח בצד קיצורי דרך מפוקפקים).

לדעתי גם החומר לפני זה לא רלבנטי למי שאין הון התחלתי. ובשביל הון התחלתי צריך ללמוד ולעבוד (אם נניח בצד קיצורי דרך מפוקפקים).
אני התחלתי לקרוא לקראת הנקודה שבה צברתי 20,000 שח שהיו דרושים בזמנו לפתיחת חשבון השקעות.
כיום לדעתי יש ברוקרים (יש גם לינק לאחד מהם באתר של הסולידית) שמקבלים החל מ 10,000 שח.
וגם אם יש פחות - אפשר להתחיל ולרכוש קרן אחת אפילו בבנק (אחרי מיקוח) רק כדי להתגבר על החשש ההתחלתי.
לא הייתי מחכה עם זה יותר מדיי, לוקח זמן "להבשיל" וזה הרבה יותר קל כשיש כבר בסיס ידע.

נערך לאחרונה ב:
את צריכה הון והמון.
הקאצ' הוא שברגע שיש לך נניח 1-2 מ' שקל יהיה לך הרבה כסף אבל גם לא מספיק כדי לא לדאוג לגבי משכורת.
את צריכה לסכום שיאפשר לך לגזור הכנסות פסיביות בין אם זה דרך נדלן, דיבידנדים או מניות.
אך ברגע שתגיעי למצב שבו את מכניסה כבר משכורת חודשית מהשקעות כאלה סביר להניח שיהיה לך גם את ההון העצמי לפרוש.
זה הפרדוקס של פרעשה מוקדמת, צריך הון של X מסויים כדי להגיע להכנסה שאפשר להתקיים ממנה, אך אותו סכום גם במילא יחזיק לך עד סוף יומייך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני התחלתי לקרוא לקראת הנקודה שבה צברתי 20,000 שח שהיו דרושים בזמנו לפתיחת חשבון השקעות.
כיום לדעתי יש ברוקרים (יש גם לינק לאחד מהם באתר של הסולידית) שמקבלים החל מ 10,000 שח.
וגם אם יש פחות - אפשר להתחיל ולרכוש קרן אחת אפילו בבנק (אחרי מיקוח) רק כדי להתגבר על החשש ההתחלתי.
לא הייתי מחכה עם זה יותר מדיי, לוקח זמן "להבשיל" וזה הרבה יותר קל כשיש כבר בסיס ידע.
אוסיף ואומר שכר לימוד זול מאוד. ללמוד סיבולת, קפיצה על פאמפ אנד דאמפ, "אמונה" במניות ספציפיות. הרבה יותר טוב לצבור ניסיון מפוקפק זה עם אלפי שקלים ולא עשרות או מאות אלפי שקלים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R רעיונות למשרות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה