• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור?

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jane Doe

משתמש בכיר
דירוג
2,158
היי פורום,
יש לי אח מוכשר מאוד בציור. השקיע מספר שנים בללמוד ציור, אך גילה בסוף לימודיו, שאופס, קשה להתפרנס מזה.
אשמח לשמוע רעיונות להסבה מקצועית שתאפשר לממש את הכישרון אך עדיין לסגור את החודש.
כרגע הוא החליט ללמוד עיצוב אתרי אינטרנט. רוצה לוודא שהוא לא יתקל בבעיה דומה גם בתחום זה.
תודה רבה

דרך https://www.fiverr.com ואתרים דומים להציע את שרותיו.
עיצוב לוגואים.
יש לו סגנון ספציפי/מועדף? הוא מסתדר עם קריקטורות?

נ.ב.
מה בדיוק אומר "לימוד עיצוב אתרים"? איפה?
האם התחיל כבר לשלם?
האם זה כדאי? נסי להתקשר לאתר שמציע עיצוב אתר ותשאלי לגבי מחירים בתור לקוחה.

צריך להבדיל בין עיצוב אתרים ברמת העיצוב לבין עיצוב אתרים ברמת התכנות והתכנון.

אם הוא אוהב לצייר אבל לא אוהב לתכנת אז הוא לא יסתדר עם עיצוב אתרים ברמת התכנות והתכנון ולכן לדעתי זה כיוון בעייתי.
אולי הוא צריך לשקול ללכת לכיוון עיצוב גרפי שבו מתמחים בעיקר בציור לוגואים ואייקונים למערכות ופחות בצד של לתכנן את ממשק המשתמש.

מציע להסתכל על האתר הנוכחי - בלוג ופורום.
אולי לבדוק מה צריך לדעת/לעשות כדי לעצב פורמט לאתרי WORDPRESS/JOOMLA ומערכות דומות.
אבל שוב, לא יודע כמה זה קשור ליכולת הציור של אדם X.

אני יודע שיש אמנים שמציגים את מרכולתם בכל מיני גלריות בת"א ועוברי אורח יכולים להציץ ואם מצא חן בעיניהם ציור כלשהו ליצור קשר עם האמן ולקנות אותו. יש לי חבר שקונה ככה ציורים לביתו. שווה לנסות.

בתיכון למדתי אומנות, מכל החברים שלי שהמשיכו ללימודי אומנות לתואר ראשון, רק אחד הצליח בגדול ואת זה ידענו עוד לפני, בתור אנימטור באחד מהאולפנים בטובים ביותר בעולם, השני אמן בנפשו כבר מעל 15 שניה בלי גרוש על התחת אבל מציג פה ושם, אחד גם למד עיצוב ולא עשה עם זה כלום, אחד והשאר לא עובדים במקצוע.
לדעתי יש צורך לעשות הסבה מקצועית לתחום אחר שכשרון הציור יכול לתרום לו, אולי כמו UX, או פרסום, עיצוב פנים וכו.

משרד פרסום? משרד אדריכלים? תכנון עיצובים? מורה לציור?

סרטוט תלת מימדי לאדריכלים.
לומדים את התכנה, והמוכשרים יכולים להתברג טוב במשרדי אדריכלים מבוקשים.
לרוב לאנשים עם רקע טוב בציור יש הבנה טובה לגבי פרספקטיבה וכדומה.
ההשקעה בלימודים הינה מינימלית (קורס של שלושה חדשים, יכול להיות שאפשר ללמוד גם עצמאית).
לא מדברת מנסיון אלא מהיכרות שיטחית עם התחום (אני לא הלכתי לכיוון כי אין לי תפיסה מרחבית ופרספקטיבה מספיק טובה).

פעם הלכתי לחייט וביקשתי שיקצר לי את המכנסיים.
כשאמר את המחיר, אמרתי שאני יכול גם פשוט לגזור עם מספריים.
כמו בכל דבר, יש מוצר ויש מוצר.
השאלה אם אתה מוכן לשלם את ההפרש בין - ציור של הילד לציור מבעל מקצוע.

היום דווקא האפשרויות שיש לאומנים גדולים מאי פעם בזכות האינטרנט ורשתות חברתיות.
אבל זה בדרך כלל תוכנית לטווח ארוך, זה יכול להיות משהו מהצד להכנסה נוספת שרק אולי תיהיה הכנסה עיקרית אחרי כמה זמן, כי למנף יצירתיות לוקח הרבה זמן ועבודה קשה, ובאמת צריך לאהוב את זה ולהיות שונים מהשאר.
לדעתי הכי חשוב כדי להתחיל זה לפרסם את האומנות בפייסבוק או אינסטגרם או משהו דומה, כדי לבנות בסיס של "מעריצים" וקהל.
ואז מגלים אם לאומנות בכלל יש ביקוש, או מה אנשים אוהבים, ומקבלים פידבק, רעיונות ובקשות.
ושנוצר בסיס של מעריצים, אפשר למנף את זה בהמון דרכים.
-בעזרת אתרים כמו www.redbubble.com אפשר למכור את האומנות מודפסת על בגדים, יומנים, מדבקות, פוסטרים, כוסות, מגנים לפאלפון כמעט הכל...
- לעשות עיצובים מיוחדים על נעליים לבנות.
-כפי שצוין fiverr זה אפשרות טובה, אנשים אוהבים שמציירים את החיות מחמד שלהם לדוגמא ובלינק http://kopywritingkourse.com/is-fiverr-worth-it/ יש הרבה דוגמאות נוספות להרוויח כסף בעזרת כישורי ציור.
-הרבה יוצרים מרווחים וחיים מyoutube וpetreon , אבל לכל הדברים האלה צריך קהל כדי שזה יהיה הכנסה שאפשר לחיות ממנה.

יש את הציירי פורטרטים בכל מיני פסטיבלים או אפילו דוכן קבוע. זו אטרקטציה מאד טובה להורים ונראלי אפשר להרוויח מזה לא רע.
לגבי תלת מימד, כמו ש @Rachel הציעה, בן זוגי מתעסק בזה (זה הפאשן שלו) ממה שהוא אומר זה אפשרי אבל ההיצע עולה על הביקוש, ובארץ אין הערכה למקצוע הזה.

הנושא חשוב אבל בכל זאת אנקדוטה
אשתי חובבת ציור והיתה תקופה שציירה כבשים כנימון לטכניקות של קדישמן, הרבה אנשים חשבו שזה באמת המקור (למרות שהיא חתמה את שמה למטה), ואז הצעתי לה שנצייר ביחד, היא תצייר את הכבשה ואני אצייר את החתימה של קדישמן :)
זו גם דרך לעשות כסף מכשרון ציור :)
בסוף נשארנו בצד הנכון של החוק

לראות עיני יש מספר אופציות:
1. נהייה מרצה באקדמיה ומכשיר עוד ציירים לעתיד.
2. לומד איך לעסוק במיתוג אגרסיבי ויח"צ. שולח את הציורים שלו לכמה שיותר תערוכות בחו"ל, בונה לעצמו תוך כדי שם של אגדה בעולם הציור ומוכר לבסוף ציורים בהמון כסף.
3. מוכר ציורים שצייר D2D.
4. מעצב לוגואים (הדרך למעצב דגול דורשת את הכישורים של סעיף 2).
5. מחליף מקצוע לחלוטין.

הכל מאוד תלוי בסוג אישיות של הבן אדם. אישית, הייתי מתלבט בין 2, ל-4 או 5.

מחזקת את סעיף 2 של @Summers
מהנישה שלי אני יכולה לספר שיש ביקוש עצום לאומנות מותאמת אישית בתחום עיצוב הפנים.
שווה לנסות ליצור קשרים עם מעצבי פנים מובילים ולהציע להם יצירות אומנות מותאמות אישית למוסדות (משרדי הייטק, עו"דים מתים על זה).
בקטן יותר, יש קבוצות בפייסבוק כמו "רעיונות וטיפים לעיצוב הבית" ו"משוגעים על עיצוב פנים" שאפשר להראות שם יצירות שלו שיכולות להתאים לבית פרטי, ואולי יפנו אליו.
יש אתר שאני מאוד אוהבת בשם society6 שאמנים וגרפיקאים מוכרים דרכו. אני קניתי משם יצירות לבית לא פעם.
אפשר לנסות ליצור קשר עם אמני נייר, ולנסות לעשות שיתוף פעולה.
עולם הדיזיין לוהט עכשיו בארץ, וממה שאני רואה זה פחות כישרון ויותר יכולת שיווק.

בהצלחה.

פתיחת חוג או שיעורים
(אם מישהו מעוניין ללמוד או לילדים יש מורה בחיפה ברמת מקצוענות שאין בארץ (..) שהשיטת לימוד שלה גאונית שאשמח להמליץ:))

סרטוט תלת מימדי לאדריכלים.
לומדים את התכנה, והמוכשרים יכולים להתברג טוב במשרדי אדריכלים מבוקשים.
לרוב לאנשים עם רקע טוב בציור יש הבנה טובה לגבי פרספקטיבה וכדומה.
ההשקעה בלימודים הינה מינימלית (קורס של שלושה חדשים, יכול להיות שאפשר ללמוד גם עצמאית).
לא מדברת מנסיון אלא מהיכרות שיטחית עם התחום (אני לא הלכתי לכיוון כי אין לי תפיסה מרחבית ופרספקטיבה מספיק טובה).
כמה תיקונים: הלימודים לא זולים כי נדרש מחשב מאד חזק שיסחוב תוכנת תלת, פוטושופ וכדוגמא. זו הוצאה רצינית. אם רוצים להצליח נדרשים גם לימודים "אומנותיים" כלשהם - עיצוב, ציור, קומפוזיציה. כישרון זה מצוין אך לא מספיק. אחרי הלימודים יש סכנה להיתקע בנישה של מבצע הדמיות תת רמה לסטודנטים לאדריכלות במחירי רצפה. אחרי שנרכש ניסין מספק אפשר להתקדם למשרד שעוסק בהדמיות נדלן, משרד אדריכלים (לא מומלץ), עיצוב פנים, עיצוב מוצר, אנימציה פשוטה לנדלן. הלאה זה הצמרת - משחקי מחשב, אנימציה, סרטים. (מדברת מנסיון)

חובבנים כשרוניים רבים עושים כסף באתרים כמו DEVIANT ART. ציורים בהזמנה אישית. אני מכירה כמה אנשים ברשת שזה מקור המחייה העיקרי שלהם, אומנם אלה אנשים ממש ממש מוכשרים.

.
לגבי תלת מימד....בן זוגי מתעסק בזה (זה הפאשן שלו) ממה שהוא אומר זה אפשרי אבל ההיצע עולה על הביקוש, ובארץ אין הערכה למקצוע הזה.
משעשע... כל משרדי הדמיות נונסטופ בחיפוש אחרי עובדים, כולם מתלוננים שאין עובדים וזה דיי נכון. יש הערכה למקצוע אם אתה ברמה טובה ואם יש לך מזל עם לקוחות. לפחות יותר הערכה מאשר לאדריכלים. ובנוסף נהיות עצמאי במקצוע הזה הרבה יותר קשה ומתסכל.

נערך לאחרונה ב:
ובבנים כשרוניים רבים עושים כסף באתרים כמו DEVIANT ART. ציורים בהזמנה אישית. אני מכירה כמה אנשים ברשת שזה מקור המחייה העיקרי שלהם, אומנם אלה אנשים ממש ממש מוכשרים.
+1

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R רעיונות למשרות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 8
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה