• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות?

• פותח הנושא פותח הנושא Glasnost
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Glasnost

משתמש סולידי
דירוג
10
שלום לחברי הפורום,

אבא שלי מכר לאחרונה דירה אך כבר כמה חודשים לא מוצא דירה שתענה לצרכיו/רצונותיו.
בינתיים הוא יושב על הכסף שמעלה אבק בעו"ש. כעת, כשהריבית מתחילה לעלות, חשבתי שיהיה נכון לבדוק אופציות להפקיד את הכסף ולקבל משהו עליו. ברור שזה לא ימחק את השפעת האינפלציה אבל אולי יקזז במשהו.

יודגש שהכוונה היא לפקדונות שקליים נטולי סיכון שאפשר לסיים יחסית במהרה, נגיד - טווח של חודש-3 חודשים, ואין כוונה מראש לסחור באג"ח אלא להגיע לפידיון. חשבתי כמובן על פק"מ (האם יש אחד שבולט לטובה בנוף המשעמם הזה?) אבל גם אג"חים מאוד סולידיות (ממשלתי או חברות) באות בחשבון.

אשמח לפתוח את הראש לרעיונות מצד חברי הפורום החכמים.
כמו כן אשמח לדעת אם המלצתכם היתה משתנה במקרה של אופק של 6 חודשים.

תודה מראש למשיבים!

חפש בגוגל "פקדון דיגיטלי בנק ירושלים"
עכשיו הצצתי:
פקדון "מאדים" ל-3 חודשים - 0.65% ריבית שנתית שקלי
פקדון "מאדים" ל-6 חודשים - 1.2% ריבית שנתית שקלי

ב- pepper יש פקדון שנותן 0.7% שנתי שאפשר להכניס ולהוציא ממנו כל סכום כסף מדי יום.

לסכום כזה אתה יכול לקבל בפיקדון ל3 חודשים פריים מינוס 1.25 לפחות, שזה כבר היום אחוז לשנה, ובקרוב ככהנ יהיה יותר. ככל שתאריך המשך ו כתלות בגודל הסכום (״דירה״ מכסה טווח רחב...) כמובן שתקבל יותר.

לסכום כזה אתה יכול לקבל בפיקדון ל3 חודשים פריים מינוס 1.25 לפחות, שזה כבר היום אחוז לשנה, ובקרוב ככהנ יהיה יותר. ככל שתאריך המשך ו כתלות בגודל הסכום (״דירה״ מכסה טווח רחב...) כמובן שתקבל יותר.
תודה על התשובה. תוכל בבקשה להיות יותר ספציפי לגבי היכן אפשר לקבל כזאת ריבית של אחוז בשנה בהנחה של פיקדון משמעותי? ממה שאני מכיר בבנקים זה נמוך בהרבה.

ב- pepper יש פקדון שנותן 0.7% שנתי שאפשר להכניס ולהוציא ממנו כל סכום כסף מדי יום.
תודה על התגובה. לא חשבתי על פפר. אני רק חושש שתהיה מגבלת סכום משמעותית.

עכשיו בדקתי שוב ולא רואה שמצוין כלום על הגבלת סכום.
שמתי כסף בפיקדון הזה, אין הגבלת סכום וזה נזיל ברמה יומית( גם למשיכות חלקיות).
על פניו אם מסתכלים רק על יחס תשואה/נזילות זה ממש נחמד, לא?

עד כמה זה נורא שאין הבטחה של הקרן בפקדון צמוד מדד?
אני מחפש איפה להחנות את פדיון תכנית ה-ESPP שלי. יתכן ואדרש להון משמעותי (יותר מסך החסכונות הנזילים) בהתראה של שנה או פחות. המכשיר המתאים ביותר נראה כתכנית חסכון של בנק ירושלים בה יש נקודת יציאה כעבור שנתיים, עם הצמדה למדד ללא קרן מובטחת. אני תוהה עד כמה זה מהווה סיכון, ואם יש בכלל אלטרנטיבות שיכולות להגן מהיפראינפלציה מצד אחד, ודפלציה מצד שני, עם נזילות מתאימה.
באופן כללי אני מצטער שלא הגדלתי את המשכנתה כשהיו פקדונות כמו קרמבולה ותות.

הדיפלציה הכי גדולה שהייתה בישראל היא מינוס 1.9%

ביחס לאינפלציה של 400%.

ובתקופה הנוכחית קשה לדמיין מדד שלילי.

אני מחפש איפה להחנות את פדיון תכנית ה-ESPP שלי. יתכן ואדרש להון משמעותי (יותר מסך החסכונות הנזילים) בהתראה של שנה או פחות. המכשיר המתאים ביותר נראה כתכנית חסכון של בנק ירושלים בה יש נקודת יציאה כעבור שנתיים, עם הצמדה למדד ללא קרן מובטחת. אני תוהה עד כמה זה מהווה סיכון, ואם יש בכלל אלטרנטיבות שיכולות להגן מהיפראינפלציה מצד אחד, ודפלציה מצד שני, עם נזילות מתאימה.
באופן כללי אני מצטער שלא הגדלתי את המשכנתה כשהיו פקדונות כמו קרמבולה ותות.
למה צריך להתגונן מדפלציה? אם זה למטרת הון עצמי לרכישת דירה, ירידה של אחוזים בודדים בקרן תפגע בך ביכולת להשלים את ההון החסר תוך חודשים בודדים?

למה צריך להתגונן מדפלציה? אם זה למטרת הון עצמי לרכישת דירה, ירידה של אחוזים בודדים בקרן תפגע בך ביכולת להשלים את ההון החסר תוך חודשים בודדים?
מבחינתי זה unknown unknown. אני לא יודע לפרט את כל הסיכונים, לכן שאלתי. בטח במצב הנכחי בו ממש לא ברור לאיזה כיוון הכלכלה העולמית והמקומית פונות.

מבחינתי זה unknown unknown. אני לא יודע לפרט את כל הסיכונים, לכן שאלתי. בטח במצב הנכחי בו ממש לא ברור לאיזה כיוון הכלכלה העולמית והמקומית פונות.
אני לא יודע מה המטרה של הכסף הזה, אבל כאמור אם זה לצורך רכישת נכס בישראל, סביר שהוא גם יושפע מהדיפלציה כך שתצטרך לשלם עליו פחות ממה שאתה צופה. אם במקרה תהיה דיפלציה חריפה (מה שלא כל כך קורה. יפן אולי היא דוגמה חריגה) אז גם כל עלות המחיה שלך תרד ותוכל לחסוך יותר מדי חודש ולהשלים מהר יחסית את הירידה בשווי הקרן.

תודה לכולם. מדהים כמה השוק דינמי. כרגע הכי משתלם זה בנק ירושלים, אבל אבא שלי חושש לשים את כל הכסף שם. הוא חושש מענייני יציבות בנקים קטנים בשעת משבר (בגדול הוא סולידי ולקוח של אחד הגדולים בישראל.
קראתי בפורום על אג"ח קונצרני קצר מועד (נגיד ל3 חודשים - הכוונה להחזיק את האג"ח מההנפקה עד לפירעון מלא. מישהו יודע איזה ריביות נהוגות שם לחברות אאא?
קרן כספית יכולה להיות פתרון עדיף בהנחה של רצון לשמר נזילות למרות הסיכון לירידת ערך?
אשמח לשמוע את דעת חכמי הפורום.

למה לא פקדון בפפר? זה כבר 1.2% שנתי (וצפוי לעלות עם הפריים)

תודה על התגובה. פפר אכן פותר את בעיית היציבות אבל הוא לא זקוק לכסף תוך יום, ויכול לחיות עם הנזלה תוך חודש עד שלושה חודשים, והיום יש תוכניות שמאפשרות הצמדה לפריים ומתחילות ב1.5% עם נזילות תוך חודש קלנדרי

פפר הורידו היום בבוקר את הריבית לפקדונות חדשים ל־0.7% עבור פיקדון יומי.
אבל בנוסף הוציאו פיקדון חדש, לשנתיים עם ריבית של 2.5% לשנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם יש מקומות להתייעץ בהם עם אנשי תוכנה אחרים? התפתחות אישית 3
ד החזר מס לשכיר עם הכנסות ממספר מקומות עבודה מיסים 1
A אני מקבל פנסיה מ-2 מקומות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מעבר בין מקומות עבודה התפתחות אישית 13
ח עבודה בכמה מקומות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R מקומות עבודה לסטודנטים אוף טופיק 9
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
לא חשוב שמות הפקדות לפנסיה משני מקומות עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
י דמי ביטוח לאומי ומס הכנסה - לאחר מעבר בין מקומות עבודה צרכנות פיננסית 6
י רכב 7 מקומות - שאלת עלות/תועלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
Oran Hashai המלצה לרכב 7 מקומות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
unrealx ניהול התיק במספר מקומות שוק ההון 0
ס נדלן בגרמניה בעד או נגד לעומת מקומות אחרים בעולם נדל"ן 24
לא חשוב שמות כמה מס אשלם עבור שני מקומות עבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
ח איפה "להחנות" יורו שוק ההון 12
ש איפה "להחנות" 1.5 מיליון ש"ח לשנתיים שוק ההון 10
P היכן כדאי להחנות כסף? שוק ההון 9
G איפה להחנות את הכסף? שוק ההון 2
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 22
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24

נושאים דומים

Back
למעלה