• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות

• פותח הנושא פותח הנושא hej
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hej

משתמש סולידי
דירוג
5
בעקבות הבלוג ו-MMM אני רוכש יותר דברים יד שניה.
היו רכישות מוצלחות ממש (אופניים ואביזרים נלווים), ורכישות מוצלחות פחות.
אז 2 שאלות יש לי לחברי הפורום:

1. איך אתם קונים מוצרים גדולים שדורשים הובלה? למשל, מיטה, ארון, מוצרי חשמל גדולים? מחפשים מוביל שמוכן לעשות עבודה קטנה? לפעמים העלות הנלוות הופכת את הקנייה ללא משתלמת.

2. האם יש דברים שבשום אופן לא תקנו יד שניה? נראה לי שאין מצב שאני אקנה מוצרי חשמל או אלקטרוניקה שוב ממישהו בעקבות תקלה עם פלאפון שקניתי.

בישראל אפקט הבעלות משום מה מאוד גדול, ולכן ברוב הפעמים פשוט לא שווה לקנות יד שניה.

עכשיו בשביל הכיף נכנסתי לראות בכמה מוכרים ביד 2 מכשיר גלקסי אס 8, חצי מהמודעות מוכרים ביקר יותר(!) מאשר מכשיר חדש.

מה שאני קונה ביד 2 זה בדרך כלל דברים למסירה, או דברים במחירים סימליים בלבד(לא מזמן קניתי מראה גדולה ויפה ב-50 שקל)

ברוב הפעמים פשוט לא שווה לקנות יד שניה.
מכיר מקרוב את המחלה הישראלית הזאת.
עם זאת, קצת קשה להצביע על החוקיות. לא בכל תחום זה המצב, ואין קשר לדעתי דווקא לחפצים זולים או יקרים.
למשל, רכב יד שניה מאוד משתלם לקנות בארץ.
אני קניתי מכונת כביסה חדשה בקרטון בשליש מחיר מאדם שהתחרט.
קניתי מטבח יד שניה במחיר שהוא כנראה 10-20% ממחירו כחדש.
היו מספר דברים שבאמת בבדיקה ביד2 התברר שעדיף לקנות חדש, אבל באמת לא ברורה לי החוקיות.

מה שאני קונה ביד 2 זה בדרך כלל דברים למסירה, או דברים במחירים סימליים בלבד(לא מזמן קניתי מראה גדולה ויפה ב-50 שקל)
השאלה אם שם יש חסכון משמעותי? כלומר באיזה מצב, או אילו פריטים יהיו דברים למסירה?

מכיר מקרוב את המחלה הישראלית הזאת.
מכיר את זה גם, אבל מכיוון אחר.
למשל, קניתי פלאפון שעל פניו נראה מעולה, אבל הסתתרה שם תקלה שהתגלתה לאחר זמן קצר שהשביתה לי את המכשיר.
לך תבקש ״אחריות״ ממישהו שמצאת ביד2. יצאתי בסוף עם הוצאה כפולה ממה שתכננתי.
אני חושש שאותו דבר יכול לקרות במכשיר כמו מכונת כביסה או מדיח ולכן כנראה לא ארוץ לקנות משהו כזה משומש.

לעומת זאת, דברים low-tech נראים לי מועמדים מעולים ליד2. אפשר בקלות להעריך את מצבם ובהרבה מקרים פשוט וזול לתקן (לדוגמא אופניים).

קניתי לפ טופ Dell latitude E-6470, שמונה גיגה זכרון ראם, טרה זכרון קשיח ב1500שקל, מוחדש
(refurbished). הקנייה נעשתה דרך אתר יד שנייה שקשור לynet. מהקניות היותר טובות שעשיתי. אמרתי לעצמי - מחשב חדש עם יכולות דומות יעלה פי 3, סכום הקנייה שווה את הסיכון.

קניתי לפ טופ Dell latitude E-6470, שמונה גיגה זכרון ראם, טרה זכרון קשיח ב1500שקל, מוחדש
(refurbished). הקנייה נעשתה דרך אתר יד שנייה שקשור לynet. מהקניות היותר טובות שעשיתי. אמרתי לעצמי - מחשב חדש עם יכולות דומות יעלה פי 3, סכום הקנייה שווה את הסיכון.
כנל רק מחשב ביתי ב-500 שקל מאתר ecommunity.

איך ידעת מראש אבל? ומה עשית עם השיש, חיפוי הקיר והכיור?
שאלנו מידות.
כשבגדול התאים באנו ומדדנו.
אחרי שסגרנו עסקה גם הנגר בדק שזה יעבוד לפני שפירק.
הנגר פירק בעדינות את השיש בשלימותו, לא זוכר בדיוק איך העביר את הכיור.
את הקיר השארנו שם ;)

כל זה היה במסגרת רכישת דירה במצב פנימי לא מזהיר עד מגעיל, בת 50 שנה, ושיפוץ.
לקראת סוף השיפוץ כשהאיזור היה מוכן עם הצנרת והחשמל, הנגר הרכיב את המטבח, והשיפוצניק שם קרמיקה.
אגב, קרמיקה של מטבח זה ממש שטויות, כמה שעות עבודה לבעל מקצוע(שטח קטן), אולי אפשר גם לנסות לבד, לאמיצים.

• אהבתי
Reactions: Roi
איך אתם קונים מוצרים גדולים שדורשים הובלה? למשל, מיטה, ארון, מוצרי חשמל גדולים? מחפשים מוביל שמוכן לעשות עבודה קטנה? לפעמים העלות הנלוות הופכת את הקנייה ללא משתלמת.

שמים גגון על הגג של האוטו, או שמחפשים חבר עם עגלה או טנדר.
כמו שכתבת, אין טעם לשלם על הובלה, אא"כ זה משתלם כספית בסך הכל.

. האם יש דברים שבשום אופן לא תקנו יד שניה?

דברים שאין לי יכולת לבדוק את איכותם, והמחיר לא מספיק נמוך כדי שאהיה מוכן להמר.

. נראה לי שאין מצב שאני אקנה מוצרי חשמל או אלקטרוניקה שוב ממישהו בעקבות תקלה עם פלאפון שקניתי.

בעבר קניתי הרבה טלפונים וגדג'טים ביד2 לפני שהתחיל היבוא החופשי המסיבי, זה נושא שאני מבין בו היטב ואני יכול לבדוק פעולה תקינה.
מנסיוני, עדיף לחפש מוכרים מבוגרים שמעוניינים להיפטר מטלפון ישן שעומד כאבן שאין לה הופכין אחרי שקנו כבר טלפון חדש, מאשר לקנות מנער צעיר שרוצה לגלגל את הכסף כדי לקנות טלפון מתקדם יותר.
מצד שני, כמו שכתבו, היום כבר לא שווה לקנות סמסונג יד2 כאשר אפשר לקנות בזול טלפונים סינים חדשים ברמת איכות קרובה.

חיפוש מוצרים ביד2 מזכיר קצת דייג, צריך לחכות בסבלנות הרבה זמן עד שיגיע המוצר שמתאים לך במחיר מצחיק, אבל כשהוא מגיע, זה שווה את זה. קניתי המון דברים ותמיד מוצאים בסוף מוכר רציני שמבין שאם לא ימכור לך עכשיו, המוצר ישאר אצלו בבית לנצח .

מישהו יודע אם ניתן לעשות rss על שאילתא ביד 2?

קונים כמעט רק יד שנייה או דרך אגורה. עכשיו חזרתי מקניית שולחן יד 2 והנה כמה טריקים:

1. אני אוהבת איקאה, במיוחד את הדברים הסטנדרטים המודולרים שלהם. למדתי שעם מספיק סבלנות אפשר למצוא את רוב הרהיטים ביד2. אני מחפשת מילת חיפוש ״איקאה״. ההצע כל כך גדול שנוצרה תחרות. חסכנו ככה סביב 500-700 שח על השולחן המודולרי. רהיטים יותר גדולים אפשר לפרק (בזהירות)

2. מוצרי חשמל: יעבוד אם אין לכם משהו מאוד ספציפי בראש ושווה אם המחיר נמוך כי יש סיכון. קנינו לפני שנה ומשהו תנור יד2 לבילט אין. גם שם ההיצע גדול על הביקוש והמחירים היו סביב 400 שח. חיכינו בסבלנות עד שמישהו פרסם ב 200 . הסיבה המוצהרת הייתה שהוא עבר דירה ורוצה להיפתר מהר מדברים. בשביל 200 שח היה שווה את הסיכון והתנור עובד אחלה.

3. ריהוט עם ריפוד: יש בזה סיכון בגלל פשפשים. פעם קניתי כורסת וינטייג מבית טוב אבל אחרי כמה חודשים כשהתחלתי לפשץ אותה התגלו פשפשים. לעומת זאת ספה מאגורה שגגרנו חצי שכונה ברגל ולא ציפיתי ממנה להמון התגלתה כאיכותית.

ההיצע מספיק גדול בהרבה מהפריטים שאפשר לחכות עד שמישהו קרוב למקום המגורים יפרסם. ככה מצאנו מאגורה גם את המיטה וגם את בסיס המיטה שלנו שאת שניהם סחבנו ברגל מרחק כמה קילומטרים וחסכנו הובלה.
דווקא ״נפלנו״ עם האופניים שקנינו יד2 ובדיעבד דרשו כל כך הרבה תיקונים (שרשרת וכו( שהיה עדיף לקנות חדש או להתמקח על המחיר.

אני קונה:
אוטו יד שניה
בגדים יד שניה
טלפונים סולולרים נראה לי בעייתי לקנות משומש

3. ריהוט עם ריפוד: יש בזה סיכון בגלל פשפשים. פעם קניתי כורסת וינטייג מבית טוב אבל אחרי כמה חודשים כשהתחלתי לפשץ אותה התגלו פשפשים. לעומת זאת ספה מאגורה שגגרנו חצי שכונה ברגל ולא ציפיתי ממנה להמון התגלתה כאיכותית.

ההיצע מספיק גדול בהרבה מהפריטים שאפשר לחכות עד שמישהו קרוב למקום המגורים יפרסם. ככה מצאנו מאגורה גם את המיטה וגם את בסיס המיטה שלנו שאת שניהם סחבנו ברגל מרחק כמה קילומטרים וחסכנו הובלה.
אני שואל ברצינות ולא כדי להתריס: המטרה של חיסכון היא להגיע לאיכות חיים יותר טובה. ככה אני מפרש זאת. האם להכניס הביתה רהיטים עם פשפשים ולסחוב כמו סבל רהיטים כבדים ברחוב לא מוציא את כל הפואנטה מזה? מקווה שלא תכעסי, אבל לי זה נשמע כמו משהו שיותר דומה לקבצנות מאשר חסכנות.

ני שואל ברצינות ולא כדי להתריס: המטרה של חיסכון היא להגיע לאיכות חיים יותר טובה. ככה אני מפרש זאת. האם להכניס הביתה רהיטים עם פשפשים ולסחוב כמו סבל רהיטים כבדים ברחוב לא מוציא את כל הפואנטה מזה? מקווה שלא תכעסי, אבל לי זה נשמע כמו משהו שיותר דומה לקבצנות מאשר חסכנות.
אני מסכימה שהקו בין קבצנות לחסכון הוא דק, הבעיה שלפעמים מבינים באיזה צד היינו רק בדיעבד .הכורסה הייתה נפילה שלמדתי ממנה ובאמת מצער אבל היא לא הייתה זולה - 800 שח יד שניה. אמנם מחיר זול משמעותית מכורסה חדשה באיכות דומה (לא חושבת שמייצרים את המנגנון הספציפי היום) אבל עדיין בכל זאת הוצאה משמעותית. טעות... אבל אם היא הייתה הצלחה זאת הייתה אחלה כורסת וינטייג במחיר טוב.

הנושא של סחיבת רהיטים - אני מרגישה שזה מחשל את האופי ופותח לי את מרחב האפשרויות, אני נהנית מהחוויה המשולבת של חסכון כספי, להזיע בשביל מה שיש לי, ולדעת שהגעתי לפתרון יותר אקולוגי (מאשר לקנות מוצר זהה חדש). בעולם המוצרים הגנרים כמו בסיס מיטה פשוט או רהיטי איקאה קלאסיים (אלה שלא מפרקים) אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ככה שהחסכון הוא שקל לשקל. ברהיטים היותר גדולים שהמחיר שלהם יד ראשונה מאוד גבוה כמו ספות מדובר גם בפחד מהמחוייבות של הוצאה כספית גדולה בשביל מוצר שאולי אתאכזב ממנו (קונקרטית - ספה חדשה ב1900 שח לעומת לשפץ ספה ישנה בכמה מאות), כי האיכות של מוצר חדש תהיה פחות גבוהה מהרמה שאגיע אליה בשיפוץ עצמאי של מוצר ישן. בקנייה יד2 יש עקומת למידה (אולי גם בקנייה יד ראשונה) כך שקורה שמתאכזבים ומחליפים אבל בטווח בארוך לדעתי יש חסכון.

אני מתלבט אם לרכוש מיקרוגל דרך יד 2.
חדש בסגנון שאני רוצה עולה בערך 300. ביד 2 באזור 80 ש"ח.

מה דעתכם ?

אני מתלבט אם לרכוש מיקרוגל דרך יד 2.
חדש בסגנון שאני רוצה עולה בערך 300. ביד 2 באזור 80 ש"ח.
קנה את הישן. רק בדוק שהוא עובד לפני שאתה משלם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
L קניית מוצרים יבשים מסיטונאים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
A קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
R קניית מחשב נייח - מעבדי אינטל אוף טופיק 6
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
ת קניית נדלן למגורים בשותפים נדל"ן 6
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3
משה האם קניית קרקע בהנחה של 90% לחיילי מילואים באזור עדיפות לאומית היא דיל טוב? נדל"ן 22
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
N קניית ציוד לדירה חדשה צרכנות פיננסית 1
M קניית דירה בבעלות קק"ל נדל"ן 4
רפיקי קניית בית פרטי ללא משכנתא נדל"ן 16
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
ישראלי מצוי קנית דירה יד 2 בתקווה לתמ״א יום אחד או קניית דירה חדשה על הנייר נדל"ן 4
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
MaorRocky סכנות של קניית קרקע לפני אישורים נדל"ן 17
S קניית ציוד לטרק ארוך אוף טופיק 22
H שאלה בנושא קניית iShares S&P500 שוק ההון 21
R קניית מניות דיבידנד שוק ההון 39
קפיטליסט מרושע עמלת קניית קרן כספית צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה