אני חדש פה וראיתי שיש כאן קהילה מקצועית ומענינת בנושאי השקעות.
אני מעונין להשקיע כ 20K דולר לטווח בינוני-ארוך עם רמת סיכון סבירה שתניב כ 8% תשואה שנתית.
השקעה חוץ מתיק השקעות בני"ע שיש לי כבר , אני מחפש לגוון את תיק ההשקעות ,
אני מעונין להשקיע כ 20K דולר לטווח בינוני-ארוך עם רמת סיכון סבירה שתניב כ 8% תשואה שנתית.
כנראה לא עברת על הכללים של הפורום האומרים במפורש שאסור לתת כאן יעוץ השקעות.
אם תחפש, תמצא פוסט הכולל פירוט של תיקים קיימים של חברי הפורום ומהם תוכל לקבל ראיונות להשקעה.
לא קיימת השקעה עם תשואה מובטחת של 12-8 אחוזים בשנה שאינה כרוכה בנטילת סיכון משמעותי. השאלה האמיתית היא האם אתה צריך ומסוגל (פיננסית ופסיכולוגית) לקחת סיכון כזה?
שמע, "רמת סיכון סבירה" זה משפט מאד כללי. אתה אומר שיש לך כבר תיק ני"ע, ככה שזה נשמע לי בכל אופן שאתה מחפש השקעה אלטרנטיבית. באופן עקרוני, אני לא חושב שיש לך מה לחפש עם 20K דולר/שקל/פאונד/בהט בשום השקעה אלטרנטיבית, כי זה פשוט סכום קטן מידי ומי שיסכים לקבל ממך כזה סכום - כנראה מעוניין יותר להגשים, את המטרות שלו ולא שלך.
לא קיימת השקעה עם תשואה מובטחת של 12-8 אחוזים בשנה שאינה כרוכה בנטילת סיכון משמעותי. השאלה האמיתית היא האם אתה צריך ומסוגל (פיננסית ופסיכולוגית) לקחת סיכון כזה?
לפני שמישהו אשכרה חושב שזה רעיון טוב, אוסיף שהאינפלציה של המטבע בשנה האחרונה הייתה 5.5%, אז ה-3% שנותרו צריכים לפצות על השחיתות ועל המח״מ הארוך.
Meanwhile in the US
BND מניב 3% וקצת והאינפלציה כ-2%.