• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רעיונות להשקעה אפריל 2019 ?

• פותח הנושא פותח הנושא יוני א
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוני א

משתמש רשום
דירוג
0
הי,

אני קורא נלהב כבר כמה חודשים, רק לאחרונה מקים את הפורטפוליו שלי ומנסה להבין במה כדאי להשקיע שהשוק נראה בשיאים חדשים כל יום?

מצד אחד ברור שאי אפשר לתזמן את השוק אבל כרגע כל אינדקס נראה שהוא בשיא של כמה חודשים לפחות (מאז דצמבר).

רעיונות?

אני מאמין שאם תחפש בפורום, תמצא שאלות דומות.

תמשיך לקרוא. תתחיל מהבלוג.

אני קורא נלהב כבר כמה חודשים, רק לאחרונה מקים את הפורטפוליו שלי ומנסה להבין במה כדאי להשקיע שהשוק נראה בשיאים חדשים כל יום?

מצד אחד ברור שאי אפשר לתזמן את השוק אבל כרגע כל אינדקס נראה שהוא בשיא של כמה חודשים לפחות (מאז דצמבר).

רעיונות?
אני מצטרף להמלצה להמשיך לקרוא וגם לחפש פוסטים דומים,רצוי מלפני הרבה זמן.
אתה(אני מעריך) תגלה שהשוק נראה והרגיש ככה למשקיע חדש גם נגיד ב2015.

אני הייתי נכנס במנות.
הייתי מחלק את ההון ל12- וקונה בכל ראשון לחודש בשנה הקרובה.
ככל שאתה מחכה יותר עם הכניסה (וזו המשמעות של כניסה במנות) יש יותר סיכוי שתיכנס במחיר גבוה יותר, וקרוב יותר לנפילה.

אינספור שאלות דומות.
מהות השוק הוא לשבור שיאים, וככה ימשיך בשיטה בכלכלית הנוכחית...
https://www.macrotrends.net/2324/sp-500-historical-chart-data

להכנס עכשיו או לא, זו לא השאלה המעניינת. מהי רמת הסיכון ואסטרטגית ההשקעה שלך, וכמה אחוז אתה חוסך כל חודש מההכנסה, זו השאלה המעניינת.
המשך לקרוא בבלוג, הסולידית עונה שם למתלבטים כמוך.

לא ממליץ או מייעץ..

סיכוי שתיכנס במחיר גבוה יותר
הסיכוי שאכנס במחיר גבוה יותר שווה לסיכוי שאכנס במחיר נמוך יותר ובדיוק באותו סיכוי שאכנס במחיר דומה לזה שעכשיו.
מה שבטוח שזה יותר קל פסיכולוגית.
ובזה די.

הסיכוי שאכנס במחיר גבוה יותר שווה לסיכוי שאכנס במחיר נמוך יותר ובדיוק באותו סיכוי שאכנס במחיר דומה לזה שעכשיו.
המממ
מספיק שהיו עליות רצופות וכבר המחיר נשאר "מספיק" גבוה כדי לא לקלוע לטענה שלך

חבר, לא דיברתי על סטטיסטיקות.
דיברתי על סיכוי.
גם אם אתה טוען שהסטטיסטיקה מהעבר לא מעידה על ההסתברות העתידית, עדיין נדרשת חתיכת הוכחה שההסתברות לכל אירוע זהה.

המממ
מספיק שהיו עליות רצופות וכבר המחיר נשאר "מספיק" גבוה כדי לא לקלוע לטענה שלך
אני לא חולק על זה שזה לא יכול לקרות.
דיברתי על כך שכמו שרצף עליות יכול לבוא- באותה מידה יכול לבוא רצף ירידות או דשדוש.

אתקן את עצמי.
הסתברות זהה פירושו של דבר שהסיכוי לכל תרחיש הוא זהה.
אני טוען שאין לדעת לאיזה כיוון ילך השוק בטווח הקצר(חודשים עד שנה).
ולכן החלוקה למנות לא כ''כ נוראית, ולטעמי היא טובה אם היא מועילה בפן הפסיכולוגי.

מה שבטוח שזה יותר קל פסיכולוגית.
ובזה די.

סיכוי הוא פונקציה של מידע (נתון), ומשקף שכיחות-יחסית צפויה - בהינתן ריבוי אירועים אפשריים.
אם היינו יודעים את העתיד, הסיכוי להתרחשותו של אירוע ספציפי היפוטטי - היה 100% או 0% לפי התאמתו לידע הנ"ל.
היות והידע שלנו חלקי, ואי אפשר לנבא את העתיד במלואו על סמך העבר, הסיכוי לכל מאורע הוא משהו שבין 0% ל-100%.

מה שכן אפשר לעשות זה להגיע לרמת ודאות יחסית גבוהה, כלומר, להגיע למצב שבו אתה "צודק" יותר מאשר אתה "טועה", בממוצע.
הסיבה שזה אפשרי היא משום שהעולם מתנהל בצורה שיטתית וחוקי הפיזיקה הם אוניברסליים וקבועים (עד כמה שידוע לנו), ולכן אירועי עבר כן מלמדים משהו על אירועי העתיד (לדוגמא, כך עובד חיזוי מזג האוויר: נבנו מודלים על סמך התנהגות מזג-האוויר בעבר, והיות והוא מתנהג ע"פ חוקיות יחסית קבועה - המודלים מגיעים לרמת דיוק גבוהה של חיזוי).
כמובן, שגם תחזית מזג האוויר יכולה להתברר כשגויה (זה קורה במיעוט של המקרים), וכך גם חיזוי כלכלי.

אבל ככל שהחיזוי שלך כללי יותר - כך קשה יותר לטעות בו.
לדוגמא - לטעון שירד גשם ביום כלשהו בשלושים השנה הקרובות זו תחזית שכמעט בלתי אפשרי שלא תתגשם מבלי שכדוה"א כולו יושמד.

באותו אופן, לטעון שערכם של אוסף נכסים כולל (שמייצג שווקים נרחבים, כמו שוק המניות האמריקאי כולו, למשל) - יעלה בטווח זמן של מס' עשורים - גם זו תחזית שקשה מאוד שתופרך. זה נכון שייתכן ותהיה מפולת בדיוק בעוד 30 שנה, אבל אפילו היא עשויה להביא את ערך הנכסים שתשקיע בהם לנקודה שגבוהה יותר מהנקודה הנוכחית, בסבירות גבוהה יותר ככל שתאריך בטווח הזמן החזוי.

לכן, מן הסתם שנפילות אינן סבירות כמו עליות -- ומספיק לראות את הביצועים השנתיים של S&P 500 במאה השנים האחרונות כדי לראות שמי שהיה מהמר "נגדך" על כך שתהינה יותר עליות מאשר ירידות היה "עוקף אותך בסיבוב" --- ויתרה מכך, ברור לנו גם שלא מדובר בתופעה מקרית, אלא יש לה סיבות ממשיות להתרחשותה (כלומר, זה לא כמו לחזות שעוד 500 שנה יהיה SOLAR FLARE גדול ב-1 באפריל).

אם אתה חושש מאיזושהי התפוצצות אוכלוסין או קטסטרופה כלל-עולמית שתמוטט את הכלכלה המודרנית כולה (עוד בימי חייך), אז ממילא הדבר הנכון עבורך הוא כנראה להסתגר באיזה בונקר עם קופסאות שימורים לרוב - וגם זה לא יציל אותך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
ש רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה יומני מסע אישיים 7
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2
אנא-אל רעיונות לעסקים מינימלים לפתיחת IRA פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11

נושאים דומים

Back
למעלה